Tatatatammm— küvet zamanı mı geldi? Belki de daha gelmemiştir. Bebeğiniz kendi başına oturuncaya kadar ki bu genelde altı aylık civarında gerçekleşir, onu yetişkin küvetinde yıkamak sıkıntılı olabilir. Pek çok ebeveyn bebeklerini, onunla birlikte küvete girerek yıkamayı sevmelerine rağmen, bu tehlikeli de olabilir. Bebeğiniz başını sert bir şeye çarpabilir, hatta elinizden kurtulup kayarsa daha ciddi problemler olabilir. Onu küvete girmeden yıkamaya çalışırsanız da sürekli eğilmekten dolayı sırtınız ağrıyacaktır.
Bebeğinizi, minik bir bedeni yıkamayı güvenli ve eğlenceli hale getirecek şekilde tasarlanmış bir bebek küvetinde yıkamak sizin için daha kolay ve eğlenceli olabilir. Bebek küvetleri, sırtınızı korumanın yanı sıra kaygan ve sürekli kıpırdayan bir bebeği güvenli bir şekilde tutmanızı kolaylaştıracaktır.
Bebek küveti satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Bebek küvetlerinde oldukça fazla alternatifiniz var: sert plastik küvetler, katlanabilir küvetler, hatta şişirilebilir küvetler. Pek çok küvet daha rahat kullanılması için kenarlıklıdır. Bazılarının içi yumuşak süngerdendir.
Üretici firmaların oldukça fazla seçenek sunuyor olmalarına rağmen bebeğiniz için küvet seçimi yaparken uykularınızın kaçmasına da gerek yoktur. Suyu tutuyorsa uygun demektir. Şu noktalara dikkat etmek gerekir:
• Bebeğinizin ya da suyun ağırlığından eğilip bükülmeyecek kalın plastik bir küvet alın.
• Katlanabilir küvetler saklamak ve taşımak için daha uygunken, katlanabilir olmayanlar daha sert ve sağlam olabilir.
• Bebeklikten yürümeye başlamasına dek kullanacağınız bir küvet işinize daha uzun süre yarar, çünkü büyümekte olan bir bebeğe göre ayarlanabilecek özelliklere sahiptir.
• Küvetin dibindeki bir tıpa suyu boşaltmayı kolaylaştırır.
• Kenarlarının bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek sertlikte olması önemlidir.