KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Botoks Hakkında Hiç Bilmediğiniz Gerçekler

    Botulinum toksin'in en kozmetik haliyle karşınızdayız.

    Ajda Pekkan, Madonna, Nadia Komanaçi, Taçsız Kral Pele, Rahmetli Başkan Kennedy... Hepsi yanılıyor olamaz ya?

    Ajda Pekkan ve Madonna'nın halâ yaptırıyor olduklarından eminiz, çünkü böylesine pürüssüz ciltlere Photoshop'lar yetmez... Rahmetli Başkan Kennedy'nin de yaptırmış olma ihtimali var, Nadia Komanaçi'nin zaten ihtiyacı yoktu... Pele bu topa girmemiştir muhtemelen.

    Fiyatı 400 TL'lere kadar indiği için artık on yediden yetmişe herkesin sık sık yaptırmaya başladığı bu mucizenin adı, Botoks. Peki yüzümüzün her yerine, deri altlarımıza serpiştirmekten çekinmediğimiz bu kozmetik mucizesi hakkında ne biliyoruz?

    Madem yaptırmaya bu kadar meyillisiniz, sizi bekleyen bu gerçekleri bilmenizde de fayda var:- - - - - -

    Oluşan küçük şişlikler 5 dakikada kaybolur.

    ''Abla beş dakikaya toparlar...'' Bu cümleyi botoks yaptıran bir akrabanıza kesin söylemişlerdir, o da belki de sizi ikna etmek için size aktarmıştır, kim bilir? (Rick T Cartman'ın annesine selamlar!)

    Ve sonuç olarak, botoksu yapan o stajyerler yerden göğe kadar haklıymış. İlk botoks yaptırdığınızda yüzünüzde oluşan şişlikler 5 dakika ile yarım saat arasında kaybolurlar. Bu süre zarfında deriniz botoks iğnesiyle enjekte edilen solüsyondaki sıvıyı emer, ortada yalnızca asıl işi görecek olan botoks tozu kalır; böylece şişlikler iner... - - - - - -

    Botoks; kırışıkların içini dolduran 'bir çeşit silikon' değildir.

    Hayır, botoksun çalışma prensibi basitçe uyuşturma üzerinedir.

    Botoks solüsyonu, enjekte edildiği yerde nöromodülatör görevi alır; yani bölgedeki sinir uçlarını bloke eder. Kırışmış bölgeye hareket emirlerini yollayan sinirler bloke olduğu için orası hareketsizleşir, böylelikle vücudunuz o kırışığı daha rahat tedavi edebilmeye başlar.

    Botoksun etkisi enjekte edildikten birkaç dakika sonra başlar, ama vücudun o kırışığı tamamen tedavi edebilmesi (yani botoksun tam sonucu) için birkaç gün daha beklemek gerekir. - - - - - -

    Sonradan oluşacak kırışıkları da azaltır...

    Kırışıklara enjekte edildiğinde vücudun tedavisine imkan sağlar, kırışık olmayan yerlere enjekte edildiğindeyse, o bölgede gelecekte oluşacak kırışıklara önlem alır.

    Ancak unutmayın; Botoks sadece yüz ifadeleriniz yüzünden oluşan kırışıkları tedaviye yarar. Güneş yanmaları yüzünden ortaya çıkan hasarlar karşısında işe yaramaz. Çünkü botoksun işi derinin altındaki kas aktiviteleriyledir; deri yüzeyi kaynaklı hasarlarda yararsızdır. - - - - - -

    Sonuçların daha kalıcı olabilmesi için 3 ayda bir yeniden yaptırmak gerekir.

    Sizin gül hatrınız için 4 ayda bir de olur, daha fazla olmaz.

    Botoks solüsyonunun kırışık bölgede kas aktivitesi emrini veren sinirler üzerindeki etkisi kalıcıdır aslında. Ancak sinir sistemimiz, ulaşıma kapatılan bu bölgeye sinyal yollayabilmek için yeni yollar geliştirir. Filizlenen yeni sinir uçlarını da durdurmak için 3-4 ayda bir botoks adımını yenilemek gerekir.

    Böylelikle kırışıklığa sebep olan kas aktiviteleri bir kez daha durdurulur. Bu arada siz botoks yaptırdıkça sinir sisteminden gelen sinyallerle hareketlenen kaslar zayıflamaya başlar, böylelikle sinir sistemi sinyal yollamak için yeni yollar geliştirse de kaslar hareket edememeye başlar.

    Yani 3-4 ayda bir botoks yaptırmanız sonucun kalıcı olmasına katkıda bulunacaktır.- - - - - -

    Kullanım alanları estetikle, kozmetikle de sınırlı değil!

    Mesela botoksun fazla terleme tedavisinde de kullanıldığını biliyor muydunuz?
    Ter bezlerine enjekte edilen botoks solüsyonu, bu sorunu 7-8 aylığına çözer. - - - - - -

    ...kronik boyun ağrılarına son verir.

    Botoks, boyun kaslarının belirli bölgelerine uygulandığında fazla kasılmaları engeller, böylelikle kronik ağrıları azaltır...- - - - - -

    ...ve hattâ depresyona iyi gelir!

    Journal of Psychiatric Research'te (Psikiyatrik Araştırmalar Dergisi) 2014'te yayınlanan makaleye göre; botoks depresyona bile iyi geliyor!

    Makalede botoksun depresyon sebebiyle yüzde oluşan ifadeleri yok ettiği, insanların aynaya baktıklarında hissettikleri negatif duyguların yansımasını görmedikleri, bu sayede negatif hislerden uzaklaşmaya meylettikleri belirtiliyor. İlginçmiş...- - - - - -

    Böylesine lütuf bir madde Botoks. Peki aslında ne, biliyor musunuz?

    Botoks, 19. yüzyılda kazara keşfedilmiş bir zehir. Üstelik dünyanın en tehlikeli beş zehrinden biri, hattâ birincisi olduğu düşünülüyor.

    1820'lerde, Almanya'da yanlış yöntemle hazırlanan sosislerin ölümlere yol açması üzerine Doktor Justinus Kerner, bu ölümcül sosisleri araştırmaya başlamış ve etin içinde bir zehir olduğunu farketmiş. Dr. Kerner, yanlış hazırlanma sonucu ette biriken bu zehre, Latince sosis anlamına gelen Botulus'tan türeterek Botulinum Toksin ismini takmış.

    Yüzünüze yaptırma konusunda tehlike yok tabii; o solüsyonlar bolca seyreltilmiş, öldürmeyen hale getirilmiş solüsyonlar. Ancak botulinum toksin'in seyreltilmemiş halinde; on milyonda bir gramlık minicik bir ölçek bir insanı öldürmeye yetiyor...

    ---

    Kaynaklar: Newbeauty.com, Byrdie.co.uk & Thetalko.com

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler