Baris Manco Vasiyet Haberleri

Gönül Yazar'ın ayağına pıhtı attı! Vasiyet açıklaması geldi: Kızım çok mirasa kondu

"Taş Bebek" lakabıyla tanınan ünlü sanatçı Gönül Yazar'ın hastaneye kaldırıldı. Ayağına pıhtı atan Yazar yalnız başına olduğu evinden hastaneye götürüldü. Gönül Yazar hastalık haberlerinden sonra evini nereye bağışladığını açıkladı.

Magazin 2024-03-24 07:47:48

Cenaze töreni defileye dönüştü! O anlar izleyenlerin ağzını açık bıraktı: Az önce ne izledim ben?

İlginç olay görenleri şaşırttı. Bir model, 62 yaşında hayatını kaybeden moda tasarımcısının cenaze töreninde, poz verip yürüyerek cenazeyi adeta podyuma dönüştürdü! O anlar izleyenleri hayrete düşürdü. O anlarla ilgili bir izleyici ise "az önce ne izledim ben?" yorumunu yaptı. "Vasiyet" iddiası ise dikkat çekti.

Trend 2023-11-16 16:35:51

Enkaz altından çıkan yürek burkan vasiyet! Bana bir şey olması durumunda...

Ayşegül Çin, Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay Antakya'da yaşadığı binada yakalanarak hayatını kaybetti. Aktarılanlara göre ise Ayşegül Çin'in ailesine yazdığı not ortaya çıktı. Söz konusu not yürekleri dağladı. Ayşegül Çin'in enkaz altında, ailesine bıraktığı notta "Bana bir şey olması durumunda çantadakilerin hepsi annemindir" yazıldığı görüldü. Çin'in altınlarını bıraktığı annesi de aynı enkazda hayatını kaybetti.

Haber 2023-02-20 13:35:46

Cüneyt Arkın'ın vasiyeti tartışmasına yaratmıştı! Ailesinden çok sert açıklama

Cüneyt Arkın'ın ölümünün ardından kızının babasının mirasına karşı gelerek dava açtığı ve kardeşleriyle arasının açıldığı iddia edildi. Cüreklibatır ailesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kardeşler arasında vasiyet kavgası yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Magazin 2023-01-14 14:47:29

Tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı! Afrin şehidi Musa Özalkan'ın okul vasiyeti gerçekleştirildi

Piyade Astsubay Musa Özalkan, Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmuştu. Şehidin Telafer'deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılmasını ve okula da isminin verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Özalkan'ın vasiyetini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Haber 13-11-22 14:50

Kris Jenner vasiyetini açıkladı! Duyanlar şaşkına döndü

Kardashian kardeşlerin annesi Kris Jenner, öldükten sonra küllerinin çocuklarına paylaştırılmasını ve kalıntılarından kolye yapmalarını vasiyet etti.

Magazin 22-10-22 11:09

Neşet Ertaş'ın vasiyetiymiş! Şahan Gökbakar tepki gösterdi

'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adıyla hazırlanan ve Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filmin çekilmesini halk ozanının çocukları istemiyor. Neşet Ertaş'ın çocukları "Bizlere yapılmasın diye vasiyet ettiği film projesi itirazlarımıza rağmen yapılmak isteniyor" açıklamasında bulundu. Şahan Gökbakar da bu paylaşıma sosyal medyasından yer vererek tepki gösterdi.

Magazin 14-10-22 17:30

Kuzeni, Zeki Müren ile yaptığı vasiyet gibi son konuşmasını anlattı:

"O gün telefonda üç buçuk saat bana vasiyet etti. Neler söyledi anlatamam, o kadar uzun konuşmalar oldu ki. Her seferinde sözünü kestim, 'Ne diyorsunuz? Lütfen' diye. 'Hayır sözümü kesme.' dedi, yapmam gerekenleri, onun yapmamı istediklerini sıraladı, 'Benden sonra' diye başlayan cümlelerle" - "Bakkallardaki veresiye defterlerini bize toplatırdı. En fakir mahallelerden defterleri toplardık. Onları öderdi. Biz de onun ardından elimizden geldiğince bunları yapmaya çalışıyoruz ama en çok da çocukların okuması için çabalıyoruz"

Yurthaber 05-10-22 11:46

Son dakika: Şehit Yusuf Ataş'ın vasiyet görüntüleri yürekleri dağladı! Ünlü isimlerden sosyal medya art arda paylaşımlar geldi

Son dakika haberi... Türkiye, Şehit Yusuf Ataş'ın vasiyetini konuşuyor. Şehidin vasiyetini anlattığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Haluk Levent, Oğuzhan Uğur, İzzet Çapa gibi birçok ünlü isimden de art arda paylaşımlar geldi. Öte yandan şehit Yusuf Ataş'ın vasiyetine ilişkin LÖSEV, sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. İşte detaylar...

Magazin 02-10-22 09:42

PKK'nın katlettiği yakınlarını saldırının gerçekleştiği eve Türk Bayrağı asarak andılar

Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında 35 yıl önce eşi ve babasının da bulunduğu 12 yakını katledilen Şehmuz Güngör: - "Çocuklarımıza vasiyet ediyoruz, biz ölsek bile onlar buraya gelip bu etkinliği gerçekleştirecek. Terörün yaptığı alçak katliamı herkese gösterecekler"

Yurthaber 21-09-22 12:23

İlhan İrem’in eşi Hansu İrem'den vasiyet ve cenaze açıklaması

Türk müziğinin efsane isimlerinden usta sanatçı İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle uzun zamandır diyaliz tedavisi görüyordu. Ünlü sanatçıdan acı haber geldi. Geriye unutulmaz eserler bırakan sanatçının acı kaybı Türkiye'yi yasa boğarken İlhan İrem'in vasiyeti ortaya çıktı. 31 yıllık eşi Hansu İrem, sanatçının üç vasiyetini ve cenaze ayrıntılarını açıkladı.

Magazin 29-07-22 09:59

Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül şehit oldu! Vasiyeti herkesi duygulandırdı... İşte gözyaşlarına boğan o detay

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 21 Haziran 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün şehit olduğu duyurulmuştu. Şehit düşen Uzman Çavuş Enes Özgül’ün operasyona gitmeden önce yetiştirme yurdundan öğretmenine ve arkadaşına "şehit olursam" diyerek yazdığı vasiyet, şehidin silah arkadaşlarını ve sevenlerini gözyaşlarına boğdu. İşte herkesi duygulandıran o vasiyet...

Haber 04-07-22 23:21

Bakara suresi okunuşu: Bakara suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Bakara Suresi Kuran'ı Kerim'in en uzun suresidir. Müslüman alemi için çok önemli bir yere sahip olan Bakara Suresinde insanın yaratılışı, Kabe'nin yapılışı, yiyecekler, vasiyet, oruç, savaş, nikah, boşanma, yetimlik, kumar gibi önemli konulara yer verilmiştir. Bakara suresi okunuşu nasıldır? Bakara suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali nedir? Bakara suresi tefsiri ile ne anlatılır?

Haber 02-06-22 19:46

Vasiyet ne demek? Vasiyet kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Vasiyet kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Vasiyet ne demek?

Egitim 23-05-22 18:27

Vasiyet etmek ne demek? Vasiyet etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Vasiyet etmek sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Vasiyet etmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:34

Trabzonspor taraftarının 22 yıllık vasiyeti yerine getirildi! 'Nasip bugüneymiş'

Karaman'da 22 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren Aziz Çavdar, arkadaşı Uğur Güzeler'e, 'Eğer bir gün ben ölür de Trabzon şampiyon olursa, mezarıma Trabzonspor bayrağı ser' vasiyeti bırakmıştı. Kendisi Fenerbahçe taraftarı olan Güzeler, Bu vasiyet benim içimde hep uhdeydi. Trabzonspor'un şampiyon olmasını yıllarca bekledik. Nasip bugüneymiş'' dedi.

Haber 04-05-22 11:35

Gayrimenkule yatırım yapan Burcu Esmersoy'dan vasiyet itirafı! Tabii inançlıyız ama...

Gayrimenkul zengini olan Burcu Esmersoy'un vasiyetini hazırladığı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Anne ve babasına mal bırakmayan model Burcu Esmersoy vasiyeti konusunda net konuştu. Yatarım konusunda da gelenekselci olduğunu söyleyen Esmersoy kripto para gibi trendleri riskli buluyormuş.

Magazin 24-03-22 12:02

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un babası vasiyet etmişti! 300 yıllık geçmişi olan ev...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 3 yıl önce hayatını kaybeden babası Ali Haydar Ersoy kendi adına faydalı bir tesis yapımı için vasiyet ettiği 500 bin dolar çocukları tarafından Antalya Valiliği'ne verildi. Ersoy'un vasiyeti ile başlanan projede; Ormana'daki 40 düğmeli ev, 6 milyon liraya yeniden düzenlenip, 1 yıl içinde turizme kazandırılacak.

Haber 23-02-22 13:16

Bir vasiyet açıklaması daha! Yaşar Alptekin Satılması kesinlikle yasak olan şeyler var diyerek açıkladı

Serdar Ortaç'tan sonra bir vasiyet açıklaması da Yaşar Alptekin'den geldi. 21 yıl sonra ikinci kez evlendiği ve Aralık 2020'de vefat eden eşi Nilgün Altınyay hakkında konuşurken ağlayan Alptekin vasiyetini açıkladı. Yaşar Alptekin açıklamasında "Cenaze programı da hazırladım" dedi.

Magazin 15-02-22 12:52

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten vasiyet gibi mesaj... Ben ölürsem ona kral deyin

İngiltere tahtında 70'inci yılını dolduran Kraliçe 2. Elizabeth, dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Kraliçe Elizabeth vasiyet niteliğindeki mesajında, kendisinden sonra veliaht Prens Charles'ın kral olacağını duyurdu. Elizabeth, Prens Charles tahta çıktığında eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ise "kraliçe" unvanı almasını içten dilediğini ifade etti.

Haber 06-02-22 11:23

Oğluna vasiyet etti! Trabzonlu Ali Dayı'nın sandalyesi sonsuza kadar 'rezerve'

Trabzon'da fanatik Trabzonspor taraftarı olan Ali Uzunali, kanserden hayatını kaybedince sürekli gittiği kıraathane onun anısını yaşatabilmek için sandalyesine rezerve tabelası yerleştirdi, fotoğrafını da duvara astı. Kıraathane sahibi Mustafa Erdoğdu, her geldiğinde aynı yer ve aynı sandalyede otururdu. Ali Dayı'nın fotoğrafı ve sandalyesi, ben ölene kadar burada duracak. Ona kimse oturamaz. Çocuğuma da vasiyet ettim; Ali Dayı'nın sandalyesi, sonsuza kadar rezerve" dedi.

Haber 04-02-22 10:08

'Bayram harçlığı' diyaloğuyla gönüllere taht kurmuştu, Emine nineden acı haber! Vasiyeti ortaya çıktı

Elazığ'da 2 yıl önce jandarmanın kendilerini ziyaret etmesi sonrası bayram harçlığı veren Emine nine 87 yaşında hayatını kaybetti. adın astsubaylar ve jandarma personelleri Emine ninenin cenaze törenine katılarak eşi Neşet dedeyi yalnız bırakmayıp, zor gününde yanında oldu. Öte yandan, Emine Birkent'in, 2 yıl önce kendilerini ziyaret eden bir kadın astsubaya yüzüğünü vererek öldüğü takdirde cenazesine gelmelerini vasiyet ettiği ortaya çıktı.

Haber 25-01-22 16:53

Son Dakika: Diyanet’ten ‘vasiyet’ fetvası! Meşru değilse geçerli sayılmaz

Son dakika haberi: Diyanet, vasiyet ile ilgili gelen bir soru üzerine fetva yayınladı. Diyanet “vasiyetin, dinen meşru olmayan şeyler için yapılması halinde geçerli olmayacağı” fetvasını verdi. İşte son dakika haberinin detayları!

Haber 10-01-22 14:35

Rıdvan Dilmen vasiyetini açıkladı! ''Ben ölünce...''

Rıdvan Dilmen'dan canlı yayında vasiyet açıklaması geldi. Nazilli İlçe Stadı'na adının verilmesine karşı çıkan tecrübeli yorumcu başka bir öneride bulundu. Nazilli'de bulunan her sokakta bir anısının olduğunu ifade eden Dilmen, ölünce memleketine gömülmeyi vasiyet etti.

Spor 02-01-22 07:41

Milyonerden gelen teklifle vasiyet çiğnemişti! Hasretine dayanamadı: Bu ayrı bir sevda

Antalya’da, fabrikadan çıktığı haliyle satın aldığı 1994 model Doğan SLX model 2 otomobiline gözü gibi bakıp, satılmaması için çocuklarına vasiyet dahi veren Abdullah Şimşek, şans oyunları talihlisinden gelen teklifle aracının birisini satınca, çevresinden gelen tepkiler üzerine sokağa çıkamaz hale geldi. Milyonerin aracı başkasına sattığını duyan Şimşek, aynı fiyata tekrar otomobilini satın alarak hasret giderdi. Otomobili öptüğü gözlenirken, ''Yerini dolduramadım'' demesi dikkat çekti.

Haber 01-12-21 14:17

Şehir merkezindeki esrarengiz mezarların nedeni ortaya çıktı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde market ile fırın önünde, apartman girişinde, kaldırımlarda ve yol ortasında bulunan mezarlar görenleri şaşırtıyor. İlk görenlerin vasiyet gereği sandığı mezarların geçmiş yıllarda yapılan imar değişiklikleri nedeniyle sokak ortasında kaldığı ortaya çıktı.

Haber 06-11-21 10:53

Organ bağışının vasiyet haline getirilmesi önerisi

Erciyes Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tutkun Talih: - "Bağışta bulunan kişilerin bunu ailelere vasiyet haline getirmesinde fayda var. Ailelerine 'Ben organlarımı bağışladım' derse aileler de bunu vasiyet kabul edip organları beyin ölümü gerçekleştikten sonra daha hızlı bağışlayabilir"

Yurthaber 03-11-21 17:02

Vasiyet etmişti, 130 bin liralık teklifi geri çeviremedi! Aracı alan kişi şaşkına çevirdi: Brandayı açınca âşık oldum

Antalya’da, fabrikadan çıktığı haliyle satın aldığı 1994 model Doğan SLX model 2 otomobiline gözü gibi bakıp aldığı günden bu yana hiç kullanmayan, içine ayakkabılarını çıkarıp giren, muayeneye bile çekici ile gönderen Abdullah Şimşek, aracı için gelen 130 bin liralık teklifi geri çeviremedi. Aracın satılmaması için vasiyet veren Şimşek, “Alamaz diye o fiyatı söyledim. ‘Tamam’ deyince de sözümden dönemedim” dedi. Aracı alan kişi ise ''Brandayı açınca âşık oldum'' şeklinde konuştu.

Haber 07-10-21 13:55

7 ay önce ölen eşi vasiyet etti, ambulansla mezarlığa gitti: Benim cenazemi de bununla taşıyın

Emekli olduktan sonra baba ocağı Denizli’ye yerleşen gurbetçi Hasan Hüseyin Gökçe, 7 ay önce ölen eşinin vasiyetini yerine getirip bir ambulans bağışladı. Ambulansla ilk olarak gidip eşini ziyaret eden hayırsever, kendi cenazesinin de aynı ambulansla taşınmasını vasiyet etti.

Haber 06-10-21 15:40

7 ay arayla annesini ve nişanlısını kaybetti! 29 yaşındaki pilottan yürek yakan vasiyet

Antalya'da 12 Mart'ta annesini, 6 Eylül'de ise nişanlısını trafik canavarına kurban veren Burak Balcı, 7 ayda dayanılmaz iki acı birden yaşadı. 7 ayda çifte acı yaşayan Balcı, “Nişanlım ile evlenmeyi düşünüyorduk. Bizim en büyük hayalimiz yuvamızı kurmaktı. Bebeğimize annemin ismini verecektik. Bundan sonra benim de başıma bir şey gelirse imkan olursa organlarımın yarısını onun adına, yarısını da kendi adıma bağışlamak isterim. Ben daha fazla kaza yaşanmasını istemiyorum” dedi.

Haber 26-09-21 12:04

Nuh'un Gemisi'ni araştırırken rahatsızlanarak ölen İtalyan araştırmacı, vasiyeti üzerine Ağrı'da defnedildi

Ağrılı turizmci Murat Şahin: - "Angelo Palego 'Ben ölürsem beni Ağrı Dağı'nın yamaçlarına gömün' diye vasiyet vermiş. Ailesi bana ulaştı ve Konsolosluk tarafından vekalet gönderildi. Bu vekalete dayanarak cenazeyi aldım ve getirdim. Ağrı Dağı'nın karşısında bulunan mezarlıkta defin işlemini gerçekleştirdik"

Yurthaber 02-09-21 17:42

Hayat Devam Ediyor dizisinin çocuk gelini Meltem Miraloğlu şimdi ne yapıyor? Son hali herkesi şaşırttı

Hayat Devam Ediyor dizisinde canlandırdığı çocuk gelin ‘Hayat’ ile hafızalara kazınan Meltem Miraloğlu’nun son hali merak ediliyor. 2019 yılında 80 yaşındaki Patrick ile nikah masasına oturan Miraloğlu’nun çok zor zamanlar geçirdiği ve eşinin kendisini evden kovduğu iddia edilmişti. Son günlerde Miraloğlu’nun 82 yaşındaki eski eşi Patrick’e vasiyet anlaşması ile geri döndüğü de iddia edildi.

Magazin 04-08-21 12:11

Kocaeli'de böbrek yetmezliği tedavisi gören anne, oğlundan yapılan nakille sağlığına kavuştu

Emine Köroğlu: - "Herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum. Çocuklarıma vasiyet ettim; öldükten sonra bütün organlarımı bağışlasınlar"

Yurthaber 10-06-21 12:48

Seren Serengil: Dün vasiyet videosu çektim telefonumda...

Üst üste mide küçültme ameliyatı olarak hayatını riske atan Seren Serengil bir süredir Dumping sendromuyla mücadele ediyor. Serengil'in son paylaşımı olay oldu.

Magazin 09-06-21 17:40

Seren Serengil'den korkutan paylaşım: Vasiyet olarak algılanınca yürekleri ağza getirdi!

Uzun süredir sağlık sorunları ile başı dertte olan şarkıcı Seren Serengil, geçtiğimiz gün fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Ardından sevgilisi tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında ünlü sunucunun aniden ameliyatı alınacağı yazınca hayranlarını korkutmuştu. Ameliyatı ertelenen ve sunuculuğa devam eden Serengil, son paylaşımıyla yürekleri ağza getirdi.

Magazin 09-06-21 17:13

Meltem Miraloğlu'na servet değerinde vasiyet

'Hayat Devam Ediyor' isimli dizideki çocuk gelin rolü ile ünlenen oyuncu Meltem Miraloğlu’nun, 82 yaşındaki Amerikalı eşi Patrick'ten kendisine kalacak olan miras ortaya çıktı.

Magazin 18-05-21 14:26

Ormanlık alanda asılı bulunan ikili toprağa verildi! Vasiyet yerine getirilmedi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ormanlık alanda ağaca yan yana asılı vaziyette cesedi bulunan Songül O. (37) ve Sedat K. (45) toprağa verildi. Sedat K.'nın Muğla'da berber olarak çalışan ağabeyi Sedayi K.'ya, Songül O. ile birlikte yan yana gömülme vasiyeti ise yerine getirilmedi.

Haber 11-05-21 19:38

Her şey 1971 yılında başladı! 50 yıldır bitmeyen vefa hikayesi görenleri duygulandırıyor

Kastamonu'da evinde yemek yedirdiği sağır ve dilsiz genci bir daha bırakmayan Ahmet Terzioğlu, ismini verdiği, kendi çocuğundan saydığı kimsesiz gence 28 yıl bakabildi. Yaşlı adam vefat ettikten sonra bakım görevini oğluna vasiyet etti. Engelli genç, 50 yıldır Terzioğlu ailesinin çatısı altında yaşıyor.

Haber 30-04-21 11:05

1915 Olayları esnasında Ermenileri koruyan dönemin Kütahya Valisi, İstanbullu Ermeniler tarafından anılıyor

Son yıllarda, İstanbul Zincirlikuyu mezarlığında dünyadakilerden farklı bir 24 Nisan anması yaşanıyor. İstanbullu Ermeni toplumunun mensupları, dönemin Kütahya Valisi Faik Ali Ozansoy'un mezarı başında toplanıp İslami usüllere göre dua okutuyorlar. Bunun sebebi, 1915 olayları esnasında Ozansoy'un Kütahya ve çevresindeki Ermenileri himayesi altına alması ve bunun karşılığında sadece hayır duası istediğini vasiyet etmesi.

Haber 24-04-21 21:02

Şehit Eren Öztürk’ün vasiyet ettiği cami inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor

Van’ın Çaldıran ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün vasiyeti olan caminin inşaatı sürüyor.

Yurthaber 07-04-21 12:43

Abdullah Nazırlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da hayatını kaybeden kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'a deprem konutlarının sahiplerine teslimi için geldiklerinde Hafız Abdullah Nazırlı'yı Diyanet İşleri Başkanı ve bakanlarla hastanede ziyaret ettiklerini ve kendilerinden vefat ettiğinde cenazesine katılmalarını istediğini belirterek, "Bir vasiyet olarak da kabul ettik. Rabb'im bu fırsatı bizlere verdi, lütfetti" ifadelerini kullandı.

Haber 13-02-21 14:42

Ölmeden 1 hafta önce 53 yıllık sırrını kızlarına anlattı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 53 yıl önce eşini ve oğlunu kaybeden Gülüzar Köker (85), 'Size bir sır vereceğim' diyerek kızlarına eşinin tarağı ile oğlunun sapanını hatıra olarak sakladığını belirtip, ölünce mezarının yanına gömülmesini vasiyet ettikten 1 hafta sonra öldü. Ünlü şairler Abdürrahim Karakoç ve Bahaettin Karakoç'un da kuzeni olan Köker'in 53 yıllık sırrı, mezarının yanına gömüldü.

Haber 06-02-21 17:05

Başkan Çay’dan merhum Yazar İşisağ’a ahde vefa

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay vefa örneği göstererek, merhum Yazar Ahmet Nadir İşisağ’ın Belemedik Mahallesinde ikamet ettiği sokağa meclis kararı ile yazarın ismini verdi.Pozantı Belediyesi’nin 2021 yılının Ocak ayı meclis toplantısında gündem dışı öneri sunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik’te yaşayan, ömrünü Belemedik’e adayan ve bıraktığı vasiyet ile vefatı sonrasında Belemedik’e gömülmek isteyen Araştırmacı - Tarihçi Yazar Ahmet Nadir İşisağ’ın evinin bulunduğu sokağa yazarın adının verilmesini isteyerek oy birliği ile meclis gündemine aldırdı.Meclis Başkanı Mustafa Çay ve 15 meclis üyesinin oy birliği ile alınan karar ile Belemedik Küme Evleri ismi, “Ahmet Nadir İşisağ Sokağı” olarak değiştirildi.Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Teklifime oy birliği ile katkı koyan belediye meclis üyelerime şahsım ve İşisağ ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.Yazar Ahmet Nadir İşisağ kimdir?Ahmet Nadir İşisağ; 1948 yılında Adana’da doğdu.

Yurthaber 08-01-21 14:28

Timur Selçuk'un son videosunda vasiyet gibi sözler

Hayatını kaybeden piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk'un ölmeden önce çekilen son görüntülerinde vasiyet gibi sözler sarf ettiği ortaya çıktı. Selçuk son videosunda, "Küslüklerin sonu yok, olabilir ama sevgi ve saygıda kusur etmediğimiz sürece her bahar, her sonbahar, her yaz, her kış gönlümüz çiçek açar. Allah'a emanet olun" diyor.

Magazin 06-11-20 17:12

Mehmet Ali Erbil'in eski eşi Nergis Kumbasar'dan vasiyet açıklaması

Uzun süredir hastanede yatan Mehmet Ali Erbil’in eski eşi Nergis Kumbasar ve kızı Yasmin Erbil Bebek'te görüntülendi. Nergis Kumbasar eski eşi Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumu hakkında da kısa bir açıklama yaptı.

Magazin 31-01-20 09:54

Mehmet Ali Erbil vasiyetini hazırlattı mı? Onur Akay açıkladı

Bir süredir hastanede tedavisi devam eden Mehmet Ali Erbil'in vasiyetini yazdığı iddia edilmişti. Onur Akay, özel bir hastanede tedavi gören ünlü şovmen ve oyuncu Mehmet Ali Erbil’i ziyaret etti ve vasiyet haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Akay Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında bilgi de verdi.

Magazin 25-01-20 12:16

Kartal’da Atatürk’ün hayatı, ’Vasiyet’ adlı tek kişilik gösteriyle anlatıldı

Kartal’da 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Atatürk’ün hayatı ve bilinmeyen yönlerini konu alan bir etkinlik düzenlendi.Kartal Belediyesi tarafından, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitlerini anmak için düzenlenen programda Atatürk’ün hayatını ve bilinmeyen yönlerini tek kişilik gösterisi ile anlatan Zonguldak’ın Devrek ilçesi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Okan Onur, duygulu anlar yaşattı.Kartal Belediyesi ve ADD Kartal Şube yönetimi, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Atatürk’ün hayatı bilinmeyen yönlerini konu alan bir etkinlik düzenledi.

Yurthaber 25-01-20 09:37

Germiyan Beyi Babuk Bey’in vasiyeti yerine getiriliyor

Kütahya’nın Emet Belediyesi, Emet Müftülüğü ile işbirliğine giderek yeni yılın ilk günü itibarı ile Germiyan Beyi Babuk Bey’in vasiyetnamesini yerine getirmeye başladı.Vakıf toprağı olan Emet ilçesinde Babuk Bey vasiyeti gereği bugün öğle namazı öncesi 5 hafız tarafından Kur’an-ı Kerim okunmaya başlarken, Babuk Bey ruhuna bağışlamak üzere her 15 günde 1, ayda 2 olmak üzere 2 hatim indirilerek vasiyet yerine getirilecek.

Yurthaber 01-01-20 20:04

Kadavra olmak için vasiyet etti! Öldükten 8 yıl sonra defnedildi

Uzun yıllar kanser hastalığı ile mücadele eden Ayşe Kızmaz, bedenini bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere kadavra olarak bağışlanmasını vasiyet etmişti. Yaklaşık 8 yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kadavra olarak kullanılan Kızmaz'ın bedeni okulda düzenlenen tören sonrasında Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Trend 11-12-19 17:08