Keten Haberleri

Keten tohumu yağı faydaları nelerdir? Keten tohumu yağı ne işe yarar, neye iyi gelir?

Günümüzde sağlıklı beslenmeyi tercih edenler ve kilo vermek ya da mevcut kilosunu korumak isteyenler tarafından sıkça tercih edilen keten tohumu, çeşitli besinlerle birlikte tüketilen ve birçok açıdan faydası olduğu bilinen bir gıdadır. Ancak çeşitli ürünler bünyeden bünyeye farklı etkilere neden olabildiği için düzenli kullanım için doktora danışılması gerekir.

Haber 2024-07-06 01:08:18

Bu yazın modası keten! Doğal, salaş, havalı parçaları seçtik

Doğal ve nefes alabilen yapısıyla keten, bu yazın favori kumaşı olarak gardıroplarda yerini alıyor. Keten modası bu sezon, doğallığı ve sadeliğiyle öne çıkıyor. Pastel tonlardan canlı renklere kadar keten kıyafetler, hem günlük hayatta hem de özel davetlerde şıklığınızı garantiliyor. Özellikle keten elbiseler, geniş paçalı pantolonlar ve salaş gömlekler, rahatlığından ödün vermek istemeyenler için mükemmel seçenekler sunuyor. Haydi, keten modasını yansıtan ürünlerle dolu listemize bir göz atalım

Haber 2024-05-27 22:37:08

Yaz modasına yön veren en trend şort modelleri

Yaz modasında bu sezonun en trend şort modelleri, hem rahatlık hem de şıklık sunan çeşitli stillerle karşımıza çıkıyor. Beli ince bacakları daha uzun gösteren yüksek bel şortlar popülerliğini korurken hemen hemen her tür üstle kolayca kombinlenebilen kot şortlar da tercih edilmeye devam ediyor. Sıcak havalarda ferah bir seçenek sunan keten ve pamuklu kumaşlardan yapılan şortlar da revaçta. Bunun için sizlere yaz mevsiminin en trend şortlarından oluşan bir liste hazırladık. Hadi, içeriğe geçelim!

Haber 2024-05-27 16:44:46

Evde yapılan doğal botoks maskesi sosyal medyada gündem oldu! 'Cildim çok parlak göründü'

Sosyal medya platformu TikTok'ta her geçen gün yeni bir akım hızla yayılıyor. Özellikle güzellik ve cilt bakımı konularıyla ilgilenen kişilerin karşısına ise son günlerde evde yapılan doğal botoks maskesi çıkıyor. Keten tohumu ve suyla hazırlanan karışımın ciltte botoks etkisi yarattığı iddia edilirken uzmanlar ise böyle bir karışımdan botoks etkisi beklememek gerektiğini söylüyor. The Sun'dan Eliza Loukou ise bu viral maskeyi deneyip deneyimlerini paylaştı.

Kadin 2024-02-05 17:57:34

Her gün bir çay bardağı içmek yetiyor! Cildi bebek gibi parlatıyor, kemikleri güçlendiriyor

Tam bir antioksidan deposu bir besin olan keten tohumu, vücudun hastalıklardan korunmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde keten tohumu bulunduran bu karşımı günde bir çay bardağı tüketmeniz halinde hem cildiniz eskisinden daha parlak oluyor hem de kemik sağlığınızı güçlendiriyor. Ayrıca menopoz döneminde olan kadınların en büyük destekçisi oluyor.

Kadin 21-09-23 09:45

Keten tohumunun cilde faydaları nelerdir? Keten tohumu cilde nasıl uygulanır?

Keten tohumu sağlık ve güzellik için son derece değerli bir doğal kaynaktır ve özellikle cilt sağlığını desteklemek için kullanılan birçok faydalı özelliği vardır. Bu küçük ama güçlü tohumlar zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri ile bilinirler. Omega-3 yağ asitleri cildin nemini artırabilir, iltihapları azaltabilir ve cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca keten tohumları antioksidanlar açısından zengin olup cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Haber 31-08-23 23:54

Yoğurtlu keten tohumunun faydaları nelerdir? yoğurtlu keten tohumu nasıl kullanılır?

Yoğurtlu keten tohumu sağlığa bir dizi olumlu katkı sunan doğal bir süper gıdadır. Bu besin maddesi keten tohumlarının mucizevi özelliklerini yoğurtun besleyici gücüyle birleştirir böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir takviye sunar. Liften omega-3 yağ asitlerine, protein ve vitaminlere kadar zengin bir içeriğe sahip olan yoğurtlu keten tohumu sindirimden kalp sağlığına kadar birçok alanda etkili olabilir.

Haber 31-08-23 23:52

Fıstığın yanına yaklaşılmıyor! Fiyatı cep yakıyor: Geçen seneye göre yüzde 100’den fazla yükseldi

Bu sene fıstığın fiyatı cep yakıyor. Geçen yıl yaş olarak kilosu 80 ile 140 lira arasında satılan Şanlıurfa’nın tescilli fıstığı Keten Köyneği’nin fiyatı bu yıl 350 TL'yi, fabrikalarda tavlanan fıstığın kilosu ise 450 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar geçen seneye göre 100’den fazla yükselmiş durumda.

Finans 25-08-23 18:45

Keten eteklerden pamuklu elbiselere yaz aylarında sizi serin tutacak parçalar

Sıcak yaz günlerinde giymeye uygun, rahat ve şık kıyafetler arayanlara şahane bir haberimiz var. Birbirinden güzel parçalara yer verdiğimiz listemizdeki ürünleri giyerek serinliğin keyfini çıkarabilirsiniz! Modelleri bir arada kullanarak şık kombinler hazırlayabilir ya da parçaları tekli biçimde değerlendirebilirsiniz. Haydi gelin, sizi serin tutacak o tiril tiril parçalara beraber bakalım.

Kadin 31-07-23 17:27

Keten pantolonlardan basic büstiyerlere yaz sezonunda gardırobunuzda olması gereken kurtarıcı parçalar

Açık renkli ve hafif kıyafetler ile rahat aksesuarlar, yaz mevsiminin gelmesiyle yavaş yavaş dolaplardaki yerini almaya başladı. Siz de dolabınızı yaz için güncellerken hem kolayca kombinleyeceğiniz hem rahatlığına doyacağınız parçalar arıyor olabilirsiniz. Öyleyse dolabınızı keten gömleklerden çiçekli eteklere, kurtarıcı parçalar ile donatmaya ne dersiniz?

Haber 12-06-23 17:10

Edirne'de Osmanlı Padişahları Tuğraları sergisi açıldı

Sergide hüsnühat sanatçısı İsmet Keten tarafından hazırlanan, 36 Osmanlı padişahının tuğrası yer alıyor

Yurthaber 17-05-23 13:43

Keten tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keten tohumu nasıl kullanılır, tüketilir?

Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

Haber 10-04-23 12:00

Keten tohumu yağının faydaları nelerdir, cilde sürülür mü? Keten tohumu yağı nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Doğal yağlar geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılır. Doğanın mucizevi bitkileri arasında yer alan keten bitkisinden elde edilen keten tohumu yağ olarak da üretilen ve engin bir besin içeriği bulunan bir yağdır. Cilt üzerinde iyileştirici ve tedavi edici bir özelliği bulunan keten tohumu yağı besin içeriği açısından oldukça zengindir. Keten tohumu yağı düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman vücudu dinç tutar ve aynı zamanda pek çok hastalığa da şifa olur.

Haber 07-04-23 15:48

Keten tohumunu kimler kullanamaz? Keten tohumunun yan etkileri nelerdir, her gün yenir mi?

Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?

Haber 09-12-22 17:21

Keten tohumu ne kadar tüketilmeli, yoğurtla nasıl hazırlanır? Çiğ keten tohumu öğütülmeden yenir mi, zayıflatır mı?

Sağlığımızı korumak için tükettiğimiz besinlerin bazıları çeşitli bitki tohumlarıdır. Bu tohumlardan bir örnek de keten tohumudur. Keten bitkisi mavimsi veya sarı yapraklarıyla göz alıcı bir görünüme sahiptir. Bunun yanında da keten tohumu, içerdiği besinler ile sağlığımıza pek çok fayda sağlar. Faydalarından yararlanmak için keten tohumu çiğ yenirse ne olur?

Haber 18-11-22 17:57

Keten tohumu nasıl tüketilir, nasıl kullanılmalıdır? Keten tohumu direkt yenir mi?

Tüm bitkiler insan sağlığına faydalı olan çeşitli özellikler barındırır. Keten bitkisi de zengin bir besin değerine sahiptir. Genellikle yoğurtla birlikte tüketilen keten tohumu farklı şekillerde de tüketilebilir. Şeker hastalıklarından kanser türlerine kadar birçok durumda faydalı olduğu da bilinir. Peki, keten tohumu direkt olarak yenir mi, keten tohumunu nasıl tüketmek gerekir?

Haber 28-10-22 17:09

Tescillenen Şanlıurfa keten köyneği fıstığının dünya pazarına açılması için çalışma yapılacak

Şanlıurfa Fıstıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Durmaz: - "Keten köyneği fıstığının verimi diğer fıstık çeşitlerine göre daha fazla. Bu değerli ürünümüzü Şanlıurfa'da işleyip, paketleyip marka halinde Türkiye ve dünya pazarına sunmaya çalışacağız"

Yurthaber 22-09-22 12:19

Hem iş yerinde hem günlük giyimde şıklığı yakalamanıza yardımcı olacak en iyi keten gömlekler

Keten gömlekler, özellikle bahar ve yaz aylarının kurtarıcı parçaları arasında yer alıyor. Moda ikonlarının da sık sık tercih ettiği kıyafetlerden biri olan keten gömlekler, yüzlerce farklı marka tarafından çeşitli tasarımlarla üretiliyor. Hem kadınların hem erkeklerin anahtar parçaları arasında yer alan ve kombinlendikleri her parçaya kalite katan keten gömlek modellerini birlikte incelemeye ne dersiniz?

Haber 19-09-22 15:45

Şanlıurfa'nın Keten Köyneği Fıstığı coğrafi işaretle tescillendi

Şanlıurfa'nın "Keten Köyneği Fıstığı" coğrafi işaretle tescillendi

Yurthaber 16-09-22 14:52

Rahatlığı ve şıklığıyla sizi etkileyecek üzerinizden çıkarmak istemeyeceğiniz keten pantolon çeşitleri

Keten pantolonlar, her mevsime uygun bir kumaştan üretildiği için sıkça tercih ediliyor. Stilini önemseyen her kişinin kaliteli keten bir kumaştan yapılmış keten pantolonla şık kombinler yaratması mümkün oluyor. Rahatlıklarının yanı sıra nefes aldıran yapılarıyla dikkat çeken bu ürünler, hem kadınlar hem erkeklerin anahtar parçaları arasında yer alıyor. Peki, en iyi keten pantolon markası hangisi? Bu soruyu merak ediyorsanız en kaliteli keten pantolon modellerine birlikte bakalım.

Haber 15-09-22 16:09

Mutlaka tüketin: Kansere karşı zırh gibi koruma sağlıyor! Sindirimi kolaylaştırıyor

Hastalıklardan korunmak ve çeşitli rahatsızlıkları önlemek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazen sık yemediğimiz gıdaların faydalarını duyunca oldukça şaşırıyoruz. Pek fazla tüketilmeyen keten tohumunun faydaları da şaşırmanıza neden olabilir. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 09-09-22 11:47

Sizi demode olmaktan kurtaracak yazın en özel tarz ve kombin önerileri

Yazın esintisini kombinlerinize taşımaya hazır mısınız? Eminiz ki alışıldık parçalar yerine yaz aylarının havasını derinden hissettirecek cıvıl cıvıl kombinler ile mükemmel görüneceksiniz. Keten şortlar, yaz trendine uygun bluzlar, elbiseler derken birbirinden güzel parçalarla demode görünmekten kurtulabilirsiniz. Öyleyse merak uyandıran ve size ilham olacak kombin önerilerimize göz atmaya başlayabiliriz!

Haber 27-06-22 14:10

Plasentadan içecek yapıyor! Taleplere yetişemiyor

Kendine "plasenta uzmanı" diyen Sidney’li Virginia Maddock, plasentadan içecek yapıyor. Yeni doğum yapan kadınların özel taleplerine göre üretim yapan Maddoc, taleplere yetişemiyor. 'Anneler bana plasentalarından smoothie ve hap yapmam için para ödüyor' diyen kadın, içeceği yapmak için plasentayı badem sütü, donmuş meyve, matcha tozu ve öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıyor.

Kadin 18-06-22 15:46

Yaz sezonuna ve trendine uygun, canlı renklerle ihtişamlı kombin önerileri

Bir türlü gelmek bilmeyen yaz mevsimi, artık sıcak havalarla kendini göstermeye başladı. Öyleyse yaz sezonuna yakışan capcanlı ve hareketli stillere imza atmanın tam zamanı! Pileli eteklerden keten takımlara kadar birbirinden farklı kategoride ve renkte kombinler yaratarak mevsimin moda ikonu siz olabilirsiniz. O hâlde hem trendleri keşfedebileceğiniz hem kendi tarzınıza uygun parçalar bulabileceğiniz sizler için hazırladığımız kombin önerilerimizi mutlaka incelemelisiniz.

Kadin 08-06-22 16:25

İbn-i Sina reçetesi: Keten tohumu ile kavrulmuş susamı karıştırın...

Dünya çapında Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinden aldığı notlarla günümüze ışık tutuyor. İnsan sağlığına faydalı olacak her bitki ve doğal karışımı ne işe yaradığıyla birlikte anlatan İbn-i Sina, mucizevi tavsiyeleri ile şifa olmaya devam ediyor. İbn-i Sina’nın reçete ettiği ve uygulamayanın pişman olacağı keten tohumu ile kavrulmuş susam karışımının faydalarına inanamayacaksınız.

Haber 27-05-22 10:29

Keten tohumu ne demek? Keten tohumu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Keten tohumu birleşik kelimesi de bulunur. Keten tohumu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten kuşu ne demek? Keten kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Keten kuşu birleşik kelimesidir. Keten kuşu ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten helvacı ne demek? Keten helvacı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Keten helvacı şeklindedir. Keten helvacı ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten helva ne demek? Keten helva birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Keten helva birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Keten helva ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:50

Keten ne demek? Keten kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Keten ne demek? Keten TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:49

Yandı gülüm keten helva ne demek? Yandı gülüm keten helva TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Yandı gülüm keten helva ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Yandı gülüm keten helva ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:57

Bakan Soylu'dan ABD'nin hazırladığı rapora sert tepki! Ne kadar çatlarsan çatla...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı dış politika raporuyla ilgili "Ne kadar çatlarsan çatla. Biz PKK’yı gömdük, gömmeye devam edeceğiz. Biz FETÖ’yü gömdük, gömmeye devam ediyoruz" dedi. Açıklamasının devamında Bakan Soylu, "Sizin bizim hakkımızda rapor yazmanız değil, biz sizin hakkınızda rapor yazarsak esas o zaman yandı gülüm keten helva.” diye konuştu.

Haber 17-04-22 08:30

Mankenlere taş çıkaran fit görünüm için keten tohumlu yoğurt! Keten tohumlu yoğurt nasıl yapılır?

Kilo vermek, fit görünüme kavuşmak herkesin hayali. Hem iki yıldır süren koronavirüs salgını hem de bu sene çetin geçen kış şartları çoğu kişiyi eve kilitledi. Havaların ısınmasına az bir zaman kala herkesi kilo verme telaşı sardı. Fazla kilolardan kurtulmanın farklı farklı yolları var. Kilo vermede en önemli unsurlar irade ve disiplindir. Eğer kilo vermekte kararlıysanız yağ yakımını hızlandıran, 7 günde gözle görünür değişim sağlayan keten tohumlu yoğurt kürünü yapmanın tam zamanı.

Haber 18-03-22 09:59

Şık ve rahat gündelik kombinler için keten sihri ve harika keten kombinleri

Kim yumuşak, terletmeyen, doğal bir kumaşla üretilmiş kıyafete "Hayır" diyebilir ki? Siz de günlük giyimde konforu tercih ediyorsanız tüm bu özelliklere sahip keten ürünlere mutlaka dolabınızda yer açmalısınız. Eğer keten kıyafetleri nasıl kombinleyeceğinize karar veremiyor ve desteğe ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz! En şık keten ürünlerin ve kombin önerilerinin yer aldığı yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Haber 15-02-22 11:43

Yazın şıklığınıza şıklık katacak 20 keten ürün

Sıcak yaz günlerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz şık ve ferah 20 keten ürünü sizler için listeledik...

Kadin 29-06-21 14:30

Padişah sofrasının vazgeçilmeziydi! Televizyonda gördü dikti, şimdi telefonla sipariş alıyor

Şehzadeler şehri Amasya’nın Suluova ilçesinde bir kadın çiftçi bahçesinde Osmanlı çileği yetiştiriyor. Çiftçi Fatma Keten, televizyonda izleyip yetiştirmeye karar verdiği “padişahların sofra meyvesi” olarak bilinen bu çilek türünü telefonla aldığı siparişlerle kilosunu 15 liradan satıyor.

Finans 29-05-21 09:33

Alaca dokumadan elde ettikleri ürünlerle geleneği yaşatıyorlar

Burdur Belediyesinin kurduğu atölyede çalışan 11 kadının, iki ayaklı el tezgahlarında pamuklu kumaştan dokuduğu ürünler, yurt içinde ve dışında ilgi görüyor - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: - "İlerleyen süreçte belki kooperatifleşmeyle kadınların evlerinden de üretime destek vermelerini sağlamaya çalışacağız" - Usta öğretici Emel Erte: - "Alaca dokuma yüzde yüz pamuktur, üzerine ipek ve keten de atılarak farklı farklı ürünler elde edilebiliyor"

Yurthaber 29-03-21 11:02

Asırlık Çınarcık işi kumaş işlemeler kooperatif eliyle satılıyor

Ham ipek, pamuklu ve keten kumaşlar üzerinde iplik çekilmesi ve doğal ipliklerle kumaşın işlenmesiyle yapılan coğrafi işaretli geleneksel el sanatı, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde kooperatif üyesi kadınlar tarafından yaşatılıyor - Çınarcık Hanımelleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Fatma Alaza: - "Eskiden büyüklerimizin sandıklarında olmazsa olmazı özellikle karyola takımlarında kullanılıyordu. Daha sonra genç kızların çeyizlerinde salon takımı olarak yapılmaya başlandı. Biz de kooperatif olarak çok alanlı kullanılsın diye çeşitlendirmeye gittik. Çantalarda, kıyafetlerde birçok çeşit yapıyoruz"

Yurthaber 18-03-21 11:12

Trap atışları gençler kategorisinde şampiyon Kırşehir’den

Kırşehirli sporcu 14 yaşındaki Ege Keten, 12 Şubat Kurtuluş ve Fahri Gemci’yi Anma Trap Kupası Yarışmasında gençler kategorisinde şampiyon oldu.Küçük yaşına rağmen girdiği her spor yarışmasında başarılı olan Keten, trap atışlarında elde ettiği derecelerle de dikkat çekiyor.

Yurthaber 15-02-21 09:34

Alerjiye karşı doğal reçete: Omega-3, yaban mersini ve brokoli

Alerji için çözüm kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland yaptığı açıklamasında, “Balık yağı ve keten yağı, çok iyi Omega-3 kaynaklarıdır. Bu yağların, çocuklarda alerji ve bağışıklık sistemi üzerinde kayda değer etkilerini gözlemledim. Brokolinin içindeki magnezyum, antialerjik ve bağışıklığı dengeleyici etkilere sahiptir." dedi.

Haber 09-01-21 13:45

Faydalı diye kaşık kaşık yemeyin! Sağlığı tehlikeye atıyor

Diyetisyen Gizem Gençyürek, güçlü bağışıklık için Covid diyetini önerdi: “İlk olarak dengeli beslenin, su ihtiyacınızı belirleyin. Özellikle zerdeçal, mantar, karnabahar, yeşil çay, keten tohumu, yaban mersini, Hindistan cevizi, sarımsak, yoğurt gibi besinleri tüketin. Ancak günde en fazla 1 yemek kaşığı önerilen zerdeçalı daha faydalı olsun diye 3-4 yemek kaşığı tüketmek sağlığımız için tehlikeli hale gelir” dedi.

Yemek 06-01-21 11:13

Keten tohumu nasıl kullanılır, nasıl yenir? Nasıl öğütülür ve tüketilir?

Son dönemlerde popülerliği gittikçe artan keten tohumu, düzenli ve ölçülü tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlar. Keten tohumunun nasıl tüketildiği ise oldukça merak edilen bir sorudur. “Keten tohumu nasıl kullanılır? Keten tohumu nasıl yenir?” sorularıyla ilgili tüm merak edilenleri bu yazımızda sizler için derledik…

Yemek 04-01-21 14:40

Küçük Zeynep’e Başkan Orhan Sürprizi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal medyada kendisinden keten tohumunun içinde olduğu promosyon kalemlerden isteyen 5 yaşındaki Zeynep Ebrar’ın isteğini geri çevirmedi.Babasının, “Amcası kızım keten tohumlarının içinde bulunduğu bu kalemlerden istiyor” içerikli sosyal medyadan talebi üzerine harekete geçen Başkan Orhan, küçük Zeynep’in evine giderek hediyesini bizzat eliyle verdi.

Yurthaber 04-01-21 09:20

Keten tohumu yağı ile kendi kendini onaran telefon ekranı geliştirildi!

Güney Kore'deki bilim adamları, cihazların ekranlarını keten tohumu yağıyla zenginleştirerek kendilerini tamir edebilmelerini içeren yenilikçi bir çözüm geliştirdi. Keten tohumu yağı ile yapılan bu ekran sayesinde hasarlar kendi kendine onarılabilecek.

Haber 29-12-20 14:06

Eziyet olmaktan çıkacak... Ütücülerin sır gibi sakladığı pantolon ütüleme tüyoları!

Söz konusu pantolon ütüsü olduğunda akan sular duruyor. Pamuklu, keten, kot, kumaş... Her kumaş türünü ütülemenin birbirinden farklı teknikleri var. Bunun yanı sıra bu kumaşları ütülemenin de birbirinden değişik püf noktaları var. İşte hem düzgün hem de kolay bir şekilde pantolon ütülemenin yöntemleri...

Kadin 21-12-20 08:07

Hobi olarak başladığı keten dokuma işi ekmek kapısı oldu

Sinop'ta hobi olarak başladığı keten dokuma işinde kendini geliştiren Belgin Köklü, kurduğu atölye sayesinde 15 yıldır geçimini sağlıyor

Yurthaber 17-12-20 12:05

Trap atışçısı Keten, kendi rekorunu Konya’da kırdı

Kırşehir’de profesyonel eğitim alamadan katıldığı trap atışı yarışmalarında derece yapan HUĞLU Spor Kulübü Sporcusu Ege Keten, Konya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasın’da kendi rekorunu kırdı.Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Trap Cumhuriyet Kupasına katılarak Yıldız Erkeklerde hem şampiyon hem de önceki dönemler de Zafer Kupasında kırdığı Türkiye Rekorunu yenileyerek rekorun yeniden sahibi oldu.Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba köyünde yaşayan 12 yaşındaki Ege Keten, babasının desteği ile trap atışlarına ilgi duyarak derece elde etti.

Yurthaber 06-11-20 10:30

Türkiye'nin ilk yerli ve milli liflik keten tohumu Yılmaz toprakla buluştu

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Kibar Ak: - "Liflik keten üretimi Türkiye ekonomisine güç katacak" - Keten ıslahı araştırmaları proje yürütücüsü Serkan Yılmaz: - "18 yıllık çalışmalarımız sonucunda ülkemizin ilk yerli ve milli liflik keten çeşit adayı, 'Yılmaz' ismiyle tescile sunulmuş ve üretim izni alınmıştır" - "Aynı anda hem lif hem de yağlık üretiminin yapılabileceğine dair umut vermektedir. Bu da dünyada keten ıslahına dair çalışılan en önemli konulardan biridir"

Yurthaber 15-10-20 11:09

Safran ekimi devam ediyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olan safran ekimi devam ediyor.Karabük Valisi Fuat Gürel beraberinde Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle dikimine 15 gün geç başlanan safran tarlasını ziyaret ederek dikim çalışmalarını inceledi.İlçeye bağlı Yukarı Çiftlik köyü Keten Mahallesi’nde 20 dönüm arazide safran ekimi yapan İsmail Yılmaz’a ait safran tarlasını ziyaret eden Vali Fuat Gürel, safran dikimi hakkında bilgi alarak safran dikti.Safran bitkisinin 16 çiftçi tarafından ekiminin yapıldığını ifade eden Vali Gürel, “Boya, kozmetik, yemek, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan ve ’dünyanın en pahalı baharatı’ olarak bilinen safran soğanları bu sene havaların sıcak olması nedeniyle geç de olsa toprakla buluşuyor.

Yurthaber 10-09-20 16:11