Taş Devri Haberleri

9 bin 700 yıllık sakız incelendi: Taş devrine ışık tutan çalışma

90'lı yıllarda İskandinavya'nın Huseby Klev bölgesinde kazılarda 9 bin 700 yıl öncesine ait olduğu belirlenen sakızlar, Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kırdök tarafından incelendi. Huş ağacı reçinesinden yapıldığı öğrenilen sakızların dönemin hastalıkları ve beslenme şekilleri hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Haber 25-01-2024 10:05

Kalkolitik Çağ nedir, özellikleri nelerdir? Kalkolitik Çağ ne zaman başladı ve bitti, yerleşim yerleri neresidir?

Tarih boyunca insanlık birçok farklı devir yaşamıştır. Bu çağlardan her biri birbirinden farklı özelliklere sahiptir ve insanlığın gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Kalkolitik Çağ olarak adlandırılan çağ da bu özelliklere sahip bir çağdır. Birçok yenilik bu dönemde başlamıştır. Arkeolojik araştırmalar kapsamında bu çağ bazı sınıflandırmalar yapılarak incelenmiştir. Bakır Çağı olarak da bilinen Kalkolitik Çağ nedir, yerleşim yerleri neresidir?

Egitim 24-02-2023 17:28

Yontma Taş Devri özellikleri nelerdir, bu dönemde insanlar nerede barınmışlardır? Yontma Taş Devri hakkında bilgiler

İnsanlık tarih boyunca birçok çağ yaşamıştır. Her çağın kendine has özellikleri ve günümüze kadar ulaşan izleri bulunmaktadır. Bu çağları birbirlerinden ayıran farklılıkları ile dünyanın en eski olan çağı Taş Devri olarak isimlendirilmiştir. Üç ayrı dönemden oluşan Taş Devri’nin dönemlerinden biri de Yontma Taş Devri adı verilen devirdir. Paleolitik Devri olarak da bilinen Yontma Taş Devri'nde insanlar nerede barınmışlardır?

Egitim 24-02-2023 17:27

Diğer Haber Etiketleri

Taş Devri

Taş Devri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Taş Devri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.