Ürolog Haberleri

Uzman ürolog açıkladı! Cinsel hayatınızı mahveden 5 şey

Cinsellik hem sağlığı hem de iletişimi etkileyebiliyor. Yapılan ufak hatalar cinsellikte büyük problemlere sebep olabiliyor. Bu da partnerinizle sorunlar yaşamanıza yol açabiliyor. Uzman ürolog yaptığı paylaşımda cinsel hayatı mahveden 5 şeyi açıkladı.

Kadin 09-06-2023 10:21

Uzman isim erkekleri tuvaletlerini yanlış yaptıkları konusunda uyardı! “İdrar yapmanın doğru yolu oturmak”

Ürolog Dr. Gerald Collins, dünya genelindeki pek çok erkeğin tuvalet kullanımı konusunda hata yaptığını söyledi. Özellikle erkeklerin idrarını yanlış bir şekilde yaptığını dile getiren Dr. Collins, hijyen ve sağlık açısından daha iyi olan yolu anlattı.

Trend 31-05-2023 15:43

Yapılan hata nedeniyle penisini kaybetti! Açtığı davadan 65 bin dolar kazandı

Ameliyatlarda yapılan yanlış hamleler hastanın hayatını tamamen değiştirebiliyor. Fransa'da ismi açıklanmayan bir hastaya yapılan ameliyatta yapılan yanlış müdahalelerin ardından hastanın penisi tamamen çıkartıldı. Yaşanan talihsizliklerin ardından dava açan hasta davayı kazandı.

Haber 26-12-2022 16:58

Uzmanlar uyarıyor! Bu seks trendi kötü sonuçlara yol açabilir

Cinsellik her ne kadar konuşulmayan konular arasında bulunsa da birçok kişi için oldukça önem taşıyor. İnsanların çoğu cinselliği en temel ihtiyaçlar arasında görüyor. Seks hakkında çeşitli uygulamalar, trendler bulunuyor. Son zamanlarda Dünya'da yeni trend olan 'No Nut November' diye adlandırılan akım sağlığı riske atabilir. Uzmanlar No Nut November'ın risklerini paylaştı.

Haber 06-11-2022 15:18

Görülme sıklığı giderek artıyor! Bu hatalara düşmeyin

Böbrek sağlığı hayatımızı oldukça etkiliyor. Birçok böbrek rahatsızlığı bulunuyor. Bu böbrek rahatsızlıkları arasında bulunan böbrek taşı düşürmek hastanın dayanılmaz ağrılar çekmesine neden oluyor. Toplumda böbrek taşı düşürmek ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Uzmanlar bu yanlışlar hakkında uyarıyor.

Haber 24-08-2022 11:27

Böbrek yetmezliğine zemin oluşturuyor! Belirtilerine dikkat edin

Böbrek sağlığı oldukça önem taşıyor. Uzmanlar böbrek sağlığını korumak adına bol su içmeye ve sağlıklı beslenmeye önem verilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Ancak elde olmayan etkenlere bağlı olarak da böbrek hastalıkları meydana gelebiliyor. Bu sebeple böbrek hastalıklarını erken teşhis etmek için düzenli olarak kontrol yaptırmak gerekiyor.

Haber 20-06-2022 14:41

Sistit belirtileri ve tedavisi nedir? Kadınları daha çok etkiliyor

Sistit, idrar yolları ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklar arasında yer alır. İdrar yollarının iltihaplanması olarak özetlenen sistit, kadınlarda daha sık görülür. Sistit tedavisi zamanında yapılmadığında, hastalık böbreklere kadar ilerleyebilir. Mesane ve böbrekte kalıcı hasar oluşturabilen sistite kadınların yüzde 20'si hayat boyunca en az 1 kez yakalanır. Peki sistit belirtileri nelerdir? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil anlattı.

Haber 19-10-2021 09:09

Ürolojik hastalıklarda en sık görülenler nelerdir?

Ürolojik hastalıklar, idrarın vücutta süzülmesi ve taşınması sonucu meydana gelen rahatsızlıklardır. Her yaştan erkek, kadın ve çocuğu etkileyebilen bu durum, kadınlarda idrar yollarını, erkeklerde ise idrar ve üreme yollarını etkiler.

Haber 18-10-2021 09:48

Uzmanlardan böbrek yetmezliği uyarısı: Ufak bir taş bile neden oluyor!

Böbreklerdeki taşların boyunun önemli olmadığını vurgulayan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu, ufak bir taşın bile böbrek yetmezliğine yol açabileceğini söyledi.

Haber 14-03-2021 14:41

Çocuklarda altına kaçırma tedavi edilebilir mi?

Çocuklarda altına kaçırmanın sık görülen bir durum olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, bu durumun 5 yaşındaki 100 çocuktan 15’inde gözlenebildiğine dikkat çekti.

Kadin 10-03-2021 12:16

Testosteron düşüklüğü belirtileri neler? Tedavi edilmezse ciddi sorunlarla karşılaşılabilir

Testosteron düşüklüğü nedenlerinin altında farklı sebepler yatabileceğini söyleyen Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan, testosteron düşüklüğü durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Testosteron düşüklüğünün ciddi sorunlara neden olabileceğini söyleyen Kaplancan, testosteron düşüklüğü belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 16-02-2021 11:57

Sünnet hakkında bilinmesi gerekenler

Yenidoğan bebeklerde sünnet ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Üroloji uzmanı Uzm. Dr. Erdal Alkan sünnet ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Uzm. Dr. Alkan, sünnet ne zaman yapılmalı, nerede yapılmalı, riskler nedir sorularını ayrıntılarıyla yanıtladı.

Haber 30-11-1999 00:00