Zorya Luhansk Haberleri

Putin'den müzakere çağrısı! Ukrayna'ya bu şartları koştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yla müzakerelere başlayabileceklerini belirtti. Putin müzakere için Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekilmesini ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesini şart koştu.

Haber 2024-06-14 14:12:56

Kremlin duyurdu! Putin'den dikkat çeken ziyaret

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna'da yasa dışı ilhak ettiği Herson ve Luhansk bölgelerine ziyaret gerçekleştirdi. Açıklamada, ziyaretlerin ne zaman gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Haber 2023-04-18 09:09:10

Rusya Ukrayna savaşında en sıcak çatışmalar o bölgede yaşanıyor! Topçu bataryaları gece gündüz atış yapıyor

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 11 ayı aşkın bir süredir devam ederken, en sıcak çatışmalar Donetsk cephe hattında yoğunlaştı. Luhansk, Herson, Harkiv, Zaporijya ve diğer bölgelerde ise topçu sistemleri aktif olarak kullanılıyor. Ukrayna ordusuna ait 59. Ayrı Motorize Piyade Tugayı'nın "Grad" çoklu roketatar sistemi birliği komutanı Roman, "Bahmut ve Ugledar'da çok sıcak çatışmalar yaşanıyor. Topçu sistemleri her gün faaliyet sürdürüyor. Gece ve gündüz görevdeyiz" açıklamasını yaptı.

Haber 2023-01-30 22:27:35

Ukrayna lideri Zelenskiy açıkladı: Luhansk bölgesinde savaşarak yavaş yavaş ilerliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Luhansk bölgesinin Rus ordusundan geri alınması için savaşarak yavaş yavaş ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Zelenskiy, en şiddetli çatışmaların ise Donetsk cephesinde yaşandığını kaydetti.

Haber 2022-11-21 00:08:53

SON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişme! Putin 4 bölgede sıkıyönetim ilan etti

Son dakika: Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da sıkıyönetim ilan etti. Putin'in sıkı yönetim ilan ettiği bölgeler, yasa dışı bir şekilde Ukrayna'dan alınarak Rusya topraklarına katılmıştı.

Haber 19-10-22 15:01

SON DAKİKA | Putin imzalamıştı, AB'den jet yanıt geldi! Yeni yaptırım paketinde anlaşmaya varıldı

Son dakika haberine göre; AB ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketinde anlaştı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili yasaları bu sabah imzalamıştı.

Haber 05-10-22 12:30

Rusya'nın ilhakı sonrası akıllarda o soru! Kremlin tüm dünyaya duyurdu: İşte Putin'in 'sınır' planı

Rusya'nın tüm dünyada şok etkisi bırakan bir şekilde Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhak ettiğini açıkladı. Ülkede coşkulu törenlerle de kutlanan ilhak açıklamasının ardından dünya bir kez daha Rusya'ya sırtını döndü. Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın resmen ilhak edilmesiyle akıllara gelen kritik soru Kremlin'in açıklamasıyla yanıt buldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sınırların belirlenmesine ilişkin planlarını dünyaya duyurdu.

Haber 03-10-22 16:28

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Yermak ile görüştü

Kalın ile Yermak arasındaki görüşmede, Ukrayna savaşının gidişatı ve son gelişmeler değerlendirildi - Görüşmede, Rusya'nın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştirdiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak kararını Türkiye'nin reddettiği anımsatıldı

Yurthaber 02-10-22 19:02

Son dakika: Türkiye'den Rusya'nın ilhak kararına tepki: Reddediyoruz

Son dakika haberine göre, Rusya'nın Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesine Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın ilhak kararının reddedildiği bildirildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 01-10-22 00:57

Son dakika: Zelenskiy resmen duyurdu! Ukrayna, NATO üyeliği için resmen başvuru yaptı

Son dakika haberine göre Rusya, Ukrayna'daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı resmen ilhak etti. Zelenskiy, bu adıma 'çok sert' bir karşılık verileceğini duyurmuştu. Ukrayna'dan bir hamle daha geldi. Zelenskiy, NATO üyeliği için resmen başvuruda bulunduklarını açıkladı. Rusya ile ilgili sert sözler söyleyen Zelenskiy, "Ukrayna, Putin Rusya'nın devlet başkanı olduğu sürece Rusya ile herhangi bir müzakere yapmayacak. Yeni başkanla görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber 30-09-22 17:13

Bir yanda silahlar bir yanda sandıklar: Rusya'ya katılma referandumu başladı!

Rusya’nın ele geçirdiği Ukrayna'nın Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinde düzenlenen, “Rusya’ya katılma referandumu” tüm dünyada dikkatle takip ediliyor. 27 Eylül’e kadar süreceği açıklanan referandumun ilk gününde, seçmenlerin beşte birinin sandığa gittiği bildirildi. Bölgeden gelen görüntüler ise büyük dikkat çekti.

Haber 24-09-22 16:46

Bu sabah başladı, nükleer silah kullanımı masada! Putin'den destek açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Rus ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için referandumlar bu sabah başladı. 27 Eylül'e kadar devam edecek referandumlarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonuçları destekleyeceklerini açıkladı.

Haber 23-09-22 10:24

Ukrayna'da tansiyon yükseldi! Referandum kararı sonrası Zelenskiy'den ilk açıklama

Ukrayna'da yaşanan flaş gelişmenin yankıları sürüyor. Dün yapılan açıklamada ayrılıkçı bölgeler Luhansk, Donetsk ve Herson'da, Rusya'ya katılmak için referandum düzenleneceği belirtilmişti. Dünyada yankı uyandıran gelişme sonrası gözler Devlet Başkanı Zelenskiy'e çevrilmişken ilk açıklama da geldi.

Haber 21-09-22 08:13

Son dakika... Ukrayna'da savaşın seyrini değiştirecek karar! Dünya bu gelişmeyi konuşuyor

Son dakika haberine göre; Rusya yanlısı Donetsk, Luhansk ve Herson'da 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılacak. Burada yaşayan kişiler, Rusya'ya katılmak için referandumda oy kullanacak.

Haber 20-09-22 15:34

Kuzey Kore ile Ukrayna gerilimi! Zelenskiy: Çok sert tepki verilecek

Kuzey Kore'den Ukrayna'yı kızdıran bir hamle geldi. Kim Jong-Un tarafından yönetilen Kuzey Kore, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Rus yanlısı ayrılıkçı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarını resmen tanıdı. Bu kararın ardından ise Ukrayna, Kuzey Kore ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Ukrayna lideri Zelenskiy de bu karara her düzeyde çok sert tepki vereceklerini açıkladı.

Haber 14-07-22 00:22

Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz vermişlerdi! NASA'dan ISS'deki Rus kozmonotlara tepki

24 Şubat'tan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşından sıcak haberler gelmeye devam ederken, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Rus kozmonotlar Ukrayna’daki ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bayraklarıyla poz vermiş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişlerdi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nu kullanan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise, üç Rus kozmonotun eylemlerini kınayarak tepki gösterdi. Uzay ajansı, tepkisini dile getiren bir bildiri yayınladı.

Haber 08-07-22 10:58

Rapor Putin'e verildi! Luhansk tamamıyla kontrol altına alındı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk topraklarının tamamını kontrol altına aldığını söyledi.

Haber 04-07-22 15:26

Resmen duyurdular! Ukrayna'dan Suriye'ye yaptırım geldi

Suriye’nin Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna, Suriye’ye karşı ticaret ambargosunun yanı sıra tüzel ve bireysel kişilere yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Haber 30-06-22 22:07

Ukraynalılar Severodonetsk'ten Çekilmeye Başlıyor

Luhansk Bölge Valisi Serhiy Hayday, Ukrayna askerlerinin haftalardır süren ağır bombardıman ve sokak çatışmalarından sonra Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kentinden çekilmeye başlayacaklarını açıkladı. Rusya'nın saldırıları, Ukraynalı askerlerin esir düşebilecekleri endişesine yol açmıştı

Haber 24-06-22 18:26

Rus Kuvvetleri Donbas'taki Kentlere Baskıyı Arttırdı

Luhansk Valisi Serhiy Hayday, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın güneyinde iki köyü ele geçirmesi sonrasında Ukraynalı askerlerin Ruslar tarafından kuşatılma riskinden kaçınmak için Lisiçansk cephesinden çekilebileceğini söyledi

Haber 23-06-22 20:08

Rus Kuvvetleri Severodonetsk'e Baskıyı Sürdürüyor

Enkaz altındaki sanayi kenti Severodonetsk'te direnmeye devam eden Ukrayna askerleri, bugün Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesini ele geçirmeye çalışan Rus kuvvetlerinin ağır saldırısı altında kaldı

Haber 08-06-22 20:26

Rus Askerleri Syevyerodonetsk'in Dış Mahallelerinde

Ukrayna'nın Syevyerodonetsk kentinin bulunduğu Luhansk bölgesinin valisi, Rus kuvvetlerinin kentin kenar mahallelerine girdiğini ve çatışmaların ”çok şiddetli” olduğunu söyledi. Syevyerodonetsk, Moskova'nın saldırılarının odak noktasında

Haber 30-05-22 16:20

Ukrayna’dan kaçanların sayısı 6,5 milyona yaklaştı

Savaş nedeniyle Ukrayna’yı terk edenlerin sayısının 6,4 milyonu aştığı ifade edilirken, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Haber 22-05-22 17:39

Ukrayna: Rusya Donbas'a saldırı başlattı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Donbas'a yönelik harekata başladığını duyurdu. Öte yandan Luhansk ve Donetsk'te de füze saldırıları bildirildi.

Haber 19-04-22 06:51

Dünyaya böyle duyurdular! İşte Putin'in yeni planı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Rus ordusunun Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile Mariupol şehrinde tam kontrolü sağlamak için Ukrayna’nın doğusunda taarruz operasyonuna hazırlandığı bildirildi.

Haber 07-04-22 08:47

Rusya durmuyor: 18.00 itibarıyla taarruz yeniden başladı! Bazı bölgeler el değiştirdi

Rusya-Ukrayna savaşının 10. gününde sivillerin tahliyesi için verilen aranın ardından çatışmalar yeniden şiddetlendi. Rusya 18.00 itibarıyla taarruza başladığını, Donbass ve Luhansk bölgelerinde bazı yerleri ele geçirdiğini duyurdu. Rusya taarruza başlama sebebini "Ukrayna tarafının ateşkes rejiminin genişlemesi konusundaki isteksizliği" olarak duyurdu.

Haber 05-03-22 21:40

Kentte gerilim yüksek! Rus askerleri sivil halka ateş açtı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken Rus askerleri, Ukrayna'nın Luhansk Bölgesi'ndeki Novopskov kentinde kendilerini protesto eden sivil halka ateş açtı. Açılan ateş sonucu bazı göstericilerin yaralandığı ve kentte gerilimin devam ettiği öğrenildi.

Haber 05-03-22 19:41

Ukrayna halkı savaştan nasıl etkilendi? Bir de onlardan dinleyin: 'Burası bizim ülkemiz! Öfkeliyiz, Putin'in bizim topraklarımızı alması...'

Rusya, dünyanın yaptırım kararlarına ragmen bu sabaha karşı Ukrayna’yı işgal etti. Rus ordusu, havadan saldırmaya başladı. Özellikle Donetsk ve Luhansk bölgesindeki gerilim adım adım arttı ve durum savaşa döndü. Mynet özel haber ekibi, hayatını Ukrayna’da sürdüren Alina ile hem savaşı hem Ukrayna – Rusya ilişkilerini hem de Putin’in öfkesini konuştu.

Haber 24-02-22 07:48

Putin'in 'tanıma' kararı sonrası merak ediliyor! Donetsk ve Luhansk neden önemli?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni resmen tanıdığını tüm dünyaya duyurmuştu. Putin'in bu kararına tüm dünyadan peş peşe tepkiler gelmişti. Sıcak gelişmelerin yaşandığı bölge ile ilgili çok sayıda detay da merak ediliyor. Peki, ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk ve Luhansk’ın bölgeleri neden önemli? İşte tüm detaylar...

Haber 23-02-22 19:29

Putin'in o videosu olay oldu! ‘Rusya’nın sınırları bitmez…’

Rusya’nın Ukrayna’da Donetsk ve Luhansk bölgelerini resmen tanıdığı duyurmasının ardından tüm dünyanın gündemi bir anda değişti. Putin'in bu hamlesi sonrası yıllar önce çekilen bir videosu ise yeniden gündem oldu. Putin’in 6 yıl önce katıldığı etkinlikte esprili bir şekilde ‘Rusya'nın sınırının hiçbir yerde bitmediğini’ söylediği ortaya çıktı. İşte çok konuşulan o görüntüler…

Haber 23-02-22 13:59

Vladimir Putin için gündemi sarsan iddia! 'Çok gizli fotoğrafları var, herkesten sakladığı malikanesindeki striptiz direği...'

Avrupa, savaşa doğru ilerlerken bu tablonun oluşmasındaki en büyük pay kuşkusuz Vladimir Putin'in! Rusya lideri Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıyarak büyük bir kaosun fitilini ateşledi. Dünya, Putin'in ağzından çıkacak sözlere odaklanmışken uzun seneler boyunca Rusya'yı yöneten liderin serveti yine gündem oldu. Putin'in tuvaleti altından yapılmış bir özel jeti, yedi bin otomobili ve hatta herkesten sakladığı gizli malikanesinin olduğu iddia edildi.

Haber 23-02-22 11:55

Sıcak bölgedeki Ukraynalılar korku içinde! Tek bacakla nereye gidilir ki?

Rusya ve Ukrayna gerilimi yaşanan gelişmelerle iyice tırmanmış durumdayken sınır hattındaki Ukraynalılar bombardıman korkusu altına yaşıyor. Ukrayna’nın doğusunda bulunan Luhansk kenti yakınlarındaki Schastia kasabasında yaşayanlar bombardıman sebebiyle korku içinde. Kasaba sakinlerinden bir kişi "Şimdi her şeyi bırakıp kaçmamız gerekiyor." diye konuşurken eşinin hastalığı nedeniyle bacağının ampute edildiğini söyleyen bir başka kişi ise “Karımın tek bacağıyla nereye gidebiliriz ki?" dedi.

Haber 22-02-22 20:15

Son dakika: Rus askeri sınırı geçecek mi? Putin'den tezkere kararı sonrası kritik açıklama

Son dakika haberi: Rusya'nın, Ukrayna ile krize neden olan Donetsk ve Luhanks'ı tanıma kararı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yaptı. Putin, tezkere kararı sonrası konuşmasında "Donetsk ve Luhansk bölgesinde bir çatışma var. Üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin, Kiev yönetimiyle sorunların çözümü için Ukrayna'nın NATO'ya girmek yerine tarafsız statüyü benimsemesi ve Kırım'ın ilhakını tanımasını istedi.

Haber 22-02-22 19:31

Son Dakika: NATO Rusya'ya karşı ne yapacak? NATO'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna krizinde gerilim üst seviyede devam ederken NATO-Ukrayna Komisyonu, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanımasının ardından, bugün olağanüstü toplanma kararı almıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusya saldırıya hazırlanıyor" ifadesini kullanırken "Rusya güç kullanmayı seçerse yüksek bedel ödeyecek." dedi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 22-02-22 19:09

Son dakika haberi: Herkesin aklındaki soruyu canlı yayında cevapladı! Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Türkiye'yi nasıl etkiler?

Rusya'nın Ukrayna'da bulunan Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece yaptığı açıklamada 'Ukrayna, Rusya sayesinde doğdu. Orada Rus egemenliği olmalı. Luhansk ve Donetsk'i tanıyoruz.' dedi. Canlı yayında gerilimi değerlendiren Prof. Dr. Mesut Hakkı Çaşın, krizden Türkiye'nin nasıl etkileneceğini anlattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-02-22 16:51

Son Dakika: Rusya-Ukrayna krizinde sıcak gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İki lider, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararını ele aldı. İşte kritik görüşmenin detayları!

Haber 22-02-22 16:29

Son dakika: Rusya tarihi kararı verdi... NATO harekete geçti!

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'da krizi büyüten tarihi kararı sonrası dikkat çeken bir hamle geldi. NATO-Ukrayna Komisyonu, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanımasının ardından, bugün olağanüstü toplanma kararı aldı. İşte detaylar...

Haber 22-02-22 16:22

Rusya ile Ukrayna arasında savaşa neden oldular! Donetsk ve Luhansk’ın liderleri kim? Dünya onları merak ediyor…

Dünya Putin’in Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararını konuşurken Ukrayna cephesinden de tepkiler peş peşe geliyor. Ukrayna, Avrupa’yı Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya çağırdı. Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Rusya’nın kendilerini tanımasından sonra büyük bir sevinç var. Tüm dünya Donetsk ve Luhansk’ın liderlerini merak ediyor. Denis Pushilin ve Leonid Pasechnik’i yakından tanıyalım…

Haber 22-02-22 14:41

Fransa'da Macron'a Ukrayna Başarısızlığı eleştirisi

Rusya lideri Putin'in, Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımadan bir kaç saat önce "Putin ve Biden, Macron'un önerisi üzerine masaya oturmayı kabul etti" yönünde açıklama yapması, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u zora soktu. Muhalafet Macron'u, Ukrayna krizini seçim malzemesi yapmakla suçluyor

Haber 22-02-22 13:49

Hollanda Başbakanı Rutte'den, Putin için çok konuşulacak sözler! Tam bir paranoyak

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, katıldığı bir televizyon programında, Putin'in Rus ordusuna verdiği Donetsk ve Luhansk talimatına sert tepki gösterdi. Rutte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "tam bir paranoyak" dedi. Gelişmeleri takip etmek için programı yarıda terk eden Rutte, Putin ve destekçilerine ağır yaptırım paketi uygulanması gerektiğini söyledi.

Haber 22-02-22 12:15

Putin'in açıklaması sonrası harekete geçtiler! Hepsi silah altına alınacak

Rusya'nın Ukrayna'da bulunan Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının ardından bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece yaptığı açıklamada 'Ukrayna, Rusya sayesinde doğdu. Orada Rus egemenliği olmalı. Luhansk ve Donetsk'i tanıyoruz.' demişti. Bu açıklama sonrası Kiev'in bölgeye yönelik saldırılarının arttığı iddiası ile Donetsk lideri Puşilin, 1995 ile 2004 yılları arasında doğanların silah altına alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Haber 22-02-22 11:57

Donetsk ve Luhansk nerede? Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Luhansk ve Donetsk Ukrayna'da mı? Donetsk ve Luhansk nereye bağlı?

Donetsk ve Luhanks hakkındaki sorular Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmasıyla artmaya başladı. Yayınlanan bu haber sonrası herkes Donetsk ve Luhanks hakkında araştırmalara başladı. Rusyanın bağımsızlığını tanıdığı Donetsk ve Luhanks'ın nerede olduğu ve Donetsk ve Luhanks'ın nereye bağlı şeklinde aramalar hız kazandı.

Haber 22-02-22 08:40

Son dakika: Donetsk sokaklarında büyük sevinç! Putin'in 'tanıma' kararı sonrası halk sokaklara çıktı

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni resmen tanıdığını tüm dünyaya duyurdu. Donetsk ve Luhansk’ın tanınmasının ardından ise Donetsk'ta halk sokaklarda havai fişekler patlatarak kutlamalar yaptı. Donetsk sokaklarında Rusya lehine de sloganlar atıldı. Kutlamalardan videolar da sosyal medyadan paylaşıldı.

Haber 22-02-22 06:48

Son dakika! Putin'in Luhansk ve Donetsk kararı sonrası ne olacak? Dünya ayağa kalktı, peş peşe tepkiler

Son dakika haberi! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. AB ve birçok ülke Putin'in açıklamasının ardından peş peşe tepki gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararını kınadı. İşte dünyadan Rusya'ya gösterilen tepkiler...

Haber 22-02-22 06:47

Son dakika: ABD'den Rusya'nın kararına karşı ilk 'misilleme'.. Resmen yasaklıyorlar

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donestk ve Luhansk kararının ardından ABD'nin nasıl bir tepki vereceği tüm dünyada merak konusu olmuştu. Son dakika haberine göre Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın "bağımsızlığını tanıdığını" açıkladığı sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile ABD'li kişi ve kurumların tüm ticari ve finansal ilişkilerini yasaklayan bir kararname imzaladı.

Haber 22-02-22 06:45

Son dakika: Putin'in Luhansk ve Donetsk kararına Türkiye'den ilk tepki: 'Reddediyoruz'

Son dakika haberi! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdığını açıklamasına Türkiye'den ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, “Rusya’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Haber 22-02-22 06:45

Son dakika: Rusya'dan tarihi karar! Korkulan oldu, Putin, Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi emrini verdi

Son dakika haberi: Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'nin tanınması ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkına seslendi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı. Öte yandan Reuters'in aktardığına göre Putin Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi talimatını verdi. İşte haberin detayları...

Haber 22-02-22 06:43

İngiltere’den Rusya’ya Yaptırım Hazırlığı

İngiltere, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirterek kararı kınadı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptırım uygulamaya hazırlandığını belirtti

Haber 22-02-22 03:34

Dışişleri Bakanlığı: (sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararı) Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz.

Dışişleri Bakanlığı: "(sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararı) Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz."

Yurthaber 22-02-22 01:34