Atkins diyetiyle ilk haftada 4 kilo, İlk 3 ayda 36 kilo, 1 yılda 75 kilo veren genç adam şimdi kendisiyle dalga geçen insanlara tavsiyeler veriyor.
ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan 22 yaşındaki Austin Shifflett, 75 kilo vererek inanılmaz bir görüntüye sahip oldu. Arkadaşlarının alaycı konuşmaları nedeniyle derslerinde de başarısız olan Austin, bunlara daha fazla dayanamadı müthiş değişimi için kolları sıvadı.
Abur cubur yemeği bırakan, düşük karbonhidrat içeren Atkins diyeti yapmaya başlayan Austin Shifflett, sporu da hayatının bir parçası haline getirdi. Kiloları nedeniyle ilk başlarda gece geç saatlerde spor salonuna gittiğini söyleyen genç adam, artık kendine olan güveninin geldiğini belirtti.
Kilolu hayatında kahvaltıda iki omlet, kıymalı bir yemek ve bir sürü pankek, öğle yemeğinde büyük boy hamburger ve büyük boy patates kızartması, akşam yemeğinde ise peynirli iki kişilik hamburger, büyük boy patates kızartması, bol şekerli bir çay ve büyük bir milkshake tükettiğini söyleyen Austin, 147 kiloya kadar çıktığını söylüyor.
Kendisine güveninin geldiğini, utangaç tavırlarını yendiğini söyleyen genç adam, şimdi Virginia üniversiteye gidiyor.
Atkins Diyeti nedir?
Bu diyette yağlı maddeler ve proteinler tamamiyle serbest. Buna karşın şekerli tüm besin maddeleri yasak. Diyetin mantığı karbonhidrat alımını azaltmaya bunun yerine protein, yağ ve vitamin almaya dayanıyor.
Dr. Atkins diyetinin prensiplerine göre, vücuda fazladan alınan karbonhidratlar, hem vücudu gereksiz yere yorar, hem de vücut öncelikle karbonhidratları yakarak enerji ürettiği için yağ yakımı sürecinin başlamasına engel olur. Bu nedenle rafine karbonhidrat (şeker) alımını azaltarak kilo vermeyi öngören bu rejim, almamız gereken az miktarda karbonhidratı da tam tahıllar gibi kompleks karbonhidratlardan almamızı öğütlüyor. Bu diyette diğer diyetlerde olduğu gibi yağ almaktan çok fazla çekinmeniz gerekmiyor. Et, balık, yumurta, mayonez ve tüm şarküteri ürünlerini istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Tereyağını, zeytinyağını ve margarinleri endişe etmeden kullanabilirsiniz.
Dr. Atkins diyeti Amerika'da en çok tartışılan diyetlerden biri olmuş, hatta bu diyeti eleştirenler tarafından, izin verdiği yağ miktarlarından ötürü "enfarktüse pasaport rejimi" olarak da adlandırılmıştır. Dr. Atkins diyetinin riskli yönleri şunlardır:
Diyetin doymuş yağ ve kolesterol oranının yüksek olması, koroner kalp hastalığı açısından büyük risktir. Diyetin karbonhidrat oranının düşük, protein ve yağ oranının yüksek olması ketojenik diyet özelliği gösterir. Bu da sağlık açısından zararlı olabilir. Egzersiz yapanlar için kesinlikle uygun değildir. Vücuttan daha fazla kas dokusu ve su kaybedilmesine neden olur. B grubu vitaminleri, özellikle B1, B6, folik asit ile magnezyum açısından yetersizdir.