KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşte madde madde hamilelik belirtileri

    Hamile olup olmadığınızı hemen hemen her kadında görülen hamilelik belirtilerinden anlayabilirsiniz. Bulantı, kusma, vajinal akıntı hamilelik belirtilerinden birkaçı. İşte hamile olduğunuzu anlamanın diğer yolları...

    Bir çok kadın hamile olduğunu hemen anlayabiliyor, bazılarıysa hamileliğin geç dönemlerine kadar hiçbir belirti yaşamıyor. Yorgunluk, halsizlik, bulantı, cilt, baş dönmesi, memelerde büyüme ve hassasiyet, sık idrara çıkma, hafif hamilelik belirtileri arasında sayılabilir. Bu hamilelik belirtileri yaşıyor olabilirsiniz ancak emin olmak için mutlaka hamilelik testi yaptırmalısınız. Hamilelik testi yaptırmanız size ip ucu verecektir. Bilimsel olarak hamilelik belirtileri, cinsel birleşmeden sonraki yumurtalıkların döllenmesiyle birlikte birkaç hafta içinde görülmeye başlar. Gebelik belirtileri kişiden kişiye değişme gösterse de, genel olarak en çok görülen hamilelik belirtileri ise şunlardır;

    Hamilelikte Göğüslerdeki Hassasiyetlik: Gebelik dönemindeki göğüs hassasiyeti hemen her kadında ortaya çıkar. Hamilelikte meme hassasiyetinin en önemli sebebi, memedeki süt kanallarının uyarılması sonucu meydana gelir. Göğüslerdeki ağrı veya aşırı hassasiyetlik kimi kadınlarda hamileliğin son evresinde görülürken, kimi anne adaylarında ise ilk haftalardan itibaren ortaya çıkabilir. Bunun dışında, meme uçlarındaki renk koyulaşır, kenarlarında gözenekler belirginleşir ve iki meme arasındaki büyüme boyutlarında da ufak değişiklikler görülebilir. Gebelik boyunca göğüsler ortalama 1 veya 2 beden daha büyür.

    Yorgunluk: Hamile kaldığınızda vücudunuzun iş yükü artar; metabolizmanız, hem sizi hem de bebeğinizin gelişimini destekleyebilmek için hızlanır. Dolayısıyla kendinizi normalde daha halsiz ve yorgun hissedebilirsiniz. Ayrıca hamilelik döneminde progesteron adı verilen hormon daha fazla salgılanır ve bu hormon yatıştırıcı etkisi nedeniyle yorgunluğu artırır. Bu nedenle halsizlik, yorgunluk ve normalden fazla uyuma ihtiyacı hamileliğin en yaygın erken işaretleri arasındadır.

    Mide bulantısı ve kusma: Çoğu kadın için hamileliğin ilk belirtilerinden biri mide bulantısı ve kusmadır. Hormon seviyelerinin değişmesi nedeniyle oluşan bu durum 'sabah bulantıları' olarak bilinmesine rağmen günün herhangi bir saatinde oluşabilir. Bazı anne adayları kokulara karşı aşırı hassasiyet yaşarlar. Önceden rahatsız olmadığınız bir koku, midenizin bulanmasına neden olabilir.

    İştahın açılması veya bazı yiyeceklerden tiksinme: İştahın artması çoğu anne adayının yaşadığı bir diğer erken belirtidir. Sürekli aç olduğunuzu hissedebilirsiniz veya bazı yiyecekleri aşerebilirsiniz. Örneğin mevsiminde olmayan bir meyve veya sebzeyi çok canınız çekebilir. Bazı hamileler ise tam tersi bir durum yaşayabilir; önceden sevdiğiniz yiyeceklerden tiksinmeye veya iğrenmeye başlayabilirsiniz.

    Sık idrara çıkma: Hamileliğin oluşmasından bir hafta sonra bile daha sık tuvalete çıktığınızı fark edebilirsiniz. Geceleri alışık olduğunuzdan daha çok uyanıp idrara çıkmaya başlayabilirsiniz. Bazı anne adaylarında kabızlık da görülebilir.

    Baş dönmesi: Hamilelik kan damarlarının genişlemesine neden olduğu için tansiyonunuz düşebilir. Uzun süre ayakta durmanız gerektiğinde veya bir süre oturduktan sonra aniden ayağa kalktığınızda baş dönmesi yaşayabilirsiniz.

    Ruh halinde oluşan değişiklikler: Vücudunuzda oluşan hormonal değişimler ruh halinizde ani değişikliklere yol açabilir. Daha kolay sinirlendiğinizi veya daha stresli olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bir an çok gülerken hemen ardından ağlamak isteyebilirsiniz. Duygusal dalgalanmalar da oldukça yaygın görülen hamilelik işaretleridir.

    HAMİLELİKTE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

    Hafif kanama: Bazı kadınlar için hamileliğin en erken belirtisi çok hafif vajinal kanamadır. Döllenmenin ardından yaklaşık 10 ila 14 gün sonra oluşan ve kısa süren bu kanama implantasyon (yerleşme) kanaması olarak adlandırılır. Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sonucu oluşur. İmplantasyon kanaması çoğunlukla adet dönemine denk geldiği için adet kanamasıyla karıştırılabilir ancak adet dönemi kanamasına kıyasla çok daha hafif ve beneklenme şeklindedir. Adet döngüsündeki değişim veya düzensizliklerin çeşitli sağlık sorunlarına işaret edebileceğini unutmayın. Adet düzensizlikleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Gebelikte Akıntı Belirtileri: En önemli belirtiler arasında vajinal akıntılar söz konusudur. Bu dönemde yumurtalıkların daha aktif olarak çalışması ve bebeğin rahimde her geçen gün büyümesine bağlı olarak vajinal akıntılar olacaktır. Fakat hamilelikte akıntı rengi ve kokusu olası mantar enfeksiyonlarına da işaret verebilir. Gebelik esnasında oluşan akıntı rengi şeffaf ve kokusuz olmalıdır. Kaşıntı veya rahatsız bir kokuyla beraber oluşan akıntılar için mutlaka kadın doğum doktoruna belirtilmeli ve hekim tarafından önerilen ilaçları kullanmalıdır.

    Sindirim sistemi: Hormonların etkisiyle midede ekşime ve kabızlık sık görülür.

    Ağız boşluğu: Artmış Kalsiyum ve Flor mobilizasyonu, pH' nın düşmesi ve buna bağlı olarak dişte çürük oluşumunda hızlanma. Bütün bu değişimler gebeliğin varlığına dair kesin olmayan bulgulardır. Günümüzde gebeliğin teşhisi kanda gebelik testi ile beklenen adet gününe 3-4 gün kala ve ultrason görüntüleri ile adet gecikmesinden bir hafta sonra kolayca konulabilir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler