Lavantali Papatya Cayi Haberleri

Gerilim bitmiyor... Survivor'a Yunus Emre ve Ogeday kavgası damga vurdu! Sana buradan bir uçarım

Survivor'da tansiyon hiç düşmüyor. Her bölümüyle olay olan Survivor'ın yeni bölüm tanıtımına Yunus Emre ve Ogeday'ın kavgası damga vurdu. Yunus Emre'nin sözlerine sinirlenen Ogeday "Hadi sarı papatya... Biraz güneşe doğru dön ki orana biraz besin al" dedi.

Magazin 2024-03-30 10:54:42

Çiçekçiyi göremeyince not bıraktı! Gaziantep'te örnek davranış

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde gülümseten bir olay yaşandı. Bir çocuk, ailesine papatya almak için gittiği çiçekçide kimseyi bulamayınca aldığı papatya için not bıraktı. Notun üzerinde yazanlar okuyanları gülümsetti.

Haber 2024-02-19 17:19:59

Papatya yağı ne işe yarar? Papatya yağı ciltte nasıl kullanılır?

Doğanın hediyesi olarak kabul edilen doğal yağlar yıllardır cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Kimyasal içeriklere alternatif olarak tercih edilen bu doğal yağlar cildin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlama konusunda etkili bir seçenek sunar. Bu doğal yağlardan biri olan papatya yağı özellikle cilt bakımında sergilediği özel özelliklerle dikkat çeker.

Kadin 2023-11-25 13:23:18

Sincan Belediyesi, kreş, konak ve hanımlar lokali açtı

Ankara’nın Sincan Belediyesince yapımı tamamlanan Papatya kreşi, Hanımlar konağı ve Güngörmüşler Konağının açılışı gerçekleşti.

Yurthaber 2023-10-18 15:16:19

Gören telefona sarıldı, gerçek bambaşka çıktı! İntihar edecek zannedilen kadın, herkesi güldürdü

Eskişehir’de ilginç bir olay yaşandı. Psikolojik rahatsızlığı olduğu öne sürülen ve Porsuk Çayı kenarında şüpheli hareketlerde bulunan genç kadın, polisleri harekete geçirdi. Çevredekilerin intihar edeceğini düşünerek ihbarda bulunduğu kadın, olay yerine gelen polislere “Ne intiharı kardeşim? Balık tutuyorum burada" deyince herkesi güldürdü. Yanlış anlaşıldığını söyleyen kadın, "Benim psikolojim asla bozuk değil, buraya gelmeden önce papatya çayı içtim, rahatladım ve buraya öyle geldim" dedi.

Haber 09-07-23 10:45

Papatya çayı adet söktürür mü, adet ağrılarını hafifletir mi? Papatya çayı adet söktürücü olarak kullanılır mı, adet gecikmesine hangi çay iyi gelir?

Papatya çayı binlerce yıldır tüketilen doğal bir bitki çayıdır ve genellikle rahatlama ve sakinleşme etkileriyle tanınır. Ancak son yıllarda papatya çayının adet söktürme özelliğiyle ilgili iddialar da popülerlik kazanmıştır. Adet döngüsü bir kadının üreme sağlığının önemli bir göstergesi olup düzenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi arzu edilir. Bu nedenle adet söktürücü özellikleri olan doğal alternatifler arayışı yaygın hâle gelmiştir. Peki, papatya çayı regle iyi gelir mi?

Haber 15-06-23 10:21

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 08-05-23 13:19

Papatya yağının faydaları nelerdir, saç rengini açar mı? Papatya yağı ne işe yarar, cilde faydaları nelerdir?

Papatya bitkisi yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle tanınır ve bu nedenle papatya yağı da birçok farklı amaç için kullanılabilir. Papatya yağı papatya bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir uçucu yağdır. Bu yağ cilt ve saç bakımında kullanılan doğal bir bileşendir. Papatya yağı anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle özellikle cilt sorunlarının tedavisinde etkili bir şekilde kullanılır. Peki, papatya yağının faydaları nelerdir?

Haber 08-05-23 11:42

Papatya çayı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Papatya çayı nasıl yapılır, nasıl demlenir?

Papatya çayı insanlar tarafından yüzyıllardır tüketilen popüler bir bitki çayıdır. Papatya bitkisi antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleriyle bilinir ve birçok farklı amaç için kullanılabilir. Bu çay sakinleştirici etkisiyle stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir ve uyku kalitesini artırabilir. Ayrıca papatya çayının diğer potansiyel faydaları arasında sindirim problemlerini hafifletme, inflamasyonu azaltma ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi etkileri de bulunabilir.

Haber 10-04-23 12:00

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e tepki! 'Biz papatya çayını biliriz, sana da rezene tavsiye ederiz'

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Kanal İstanbul projesinin önünün kesilmeye çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Bay Bay Kemal kesemeyeceksin" dedi. Öte yandan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de tepki gösteren Erdoğan, "Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz, sana da rezeneyi tavsiye ederiz." ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-23 18:09

Son dakika: Meral Akşener, Adıyaman'da 'Tehditlere boyun eğmem' diyerek seslendi! 'Benim için Silivri soğuk değil'

Son dakika haberi... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programda kendisine yönelik kullandığı sözlere yanıt veren Akşener, "Benim için Silivri soğuk değil. Recep Bey bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye vereyim, papatya çayına devam." ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-23 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine Akşener'den sosyal medyada yanıt: Papatya çayı iç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında deprem bölgesindeki inşaatları eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi. Erdoğan, Akşener için, "Biz bir şeyi yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan." ifadelerini kullanırken Akşener de Erdoğan'a sosyal medyadan yanıt verdi.

Haber 30-03-23 00:18

Papatya kaç günde bir sulanır, kaç günde büyür? Papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?

Papatyalar Akdeniz iklimine özgü olan çiçek türleri arasında ilk sıralarda yer alır. Düzenli olarak bakımı yapıldığı zaman yaşam alanlarında uzun bir süre yer alabilirler. Papatyagiller familyasında olan bitkilerin ortak adı olarak kullanılan papatya, Orta Avrupa'da yetiştirilen bir çiçek türüdür. Papatyaların 50'den fazla olarak türü bulunur. Türkiye’de ise genel olarak sarı ve beyaz papatya bulunur. Peki, papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-23 17:30

Datça'da lavanta ve tıbbi bitki fidanları toprakla buluşturuldu

Muğla'nın Datça ilçesinde 16 bin 500 adet lavanta, tıbbi ada çayı, papatya ve kekik fidanı dikildi.

Yurthaber 23-12-22 12:49

Papatya çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Papatya çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Baharla birlikte açan papatya çayı ile birçok derde deva niteliğindedir. İnsan sağlığına son derece faydalı olan papatya çayı yüzyıllardan beri birçok hastalıkta tedavi olarak da kullanılmaktadır. Hazırlanışı birkaç dakika süren papatya çayı birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilen bir bitkisel çaydır. Papatya çayı faydaları nelerdir, nasıl demlenir?

Haber 25-10-22 11:25

Piyanoyla başlayan yolculukları uluslararası sahnelere açılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Doktor Öğretim Üyesi Demet Eytemiz'in sınıfında eğitim verdiği 10 ila 20 yaş arasındaki 7 piyanist, elde ettikleri derecelerle Türk sanatçıların uluslararası sahnelerdeki başarısını sürdürüyor - Eytemiz'in öğrencilerinden 15 yaşındaki Papatya Biter son olarak Music Festival Rhapsody ve Alkanova Müzik yarışmalarında birincilik elde ederek uluslararası başarılara imza attı

Yurthaber 13-10-22 11:39

Rahat Bir Uyku İçin Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır?

Oldukça hoş bir görünüme sahip olan papatyanın sağlığınıza pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle papatyanın kurutulmasından elde edilen papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor. Sizler için bu yazımızda papatya çayını farklı yönleri ile ele aldık. İşte her ayrıntısı ile papatya çayı…

Haber 14-09-22 12:50

Kayseri'de damda kayısı kurutma telaşı başladı

Kaya oyma yapılar ve peribacaları bulunan Yeşilhisar ilçesine bağlı Keşlik Mahallesi'ndeki evlerin çoğunda kışın tüketilmek üzere toplanan kayısıları kurutma telaşı yaşanıyor - Sevim Baca: - "Bu yıl kayısı çok verimliydi. Herkesin damı papatya açmış gibi"

Yurthaber 01-08-22 11:08

Kaz Papatya can dostu oldu

Aydın'ın Söke ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki Yaşar Ölçen, 2 haftalıkken arkadaşından aldığı ve "Papatya" ismini verdiği kazla büyük bir dostluk kurdu - Ölçen, işten arta kalan zamanının tümünü çok sevdiği kaza ayırıyor

Yurthaber 21-07-22 11:04

TFF Yönetim Kuruluna seçilen Talat Papatya, Göztepe'deki görevinden ayrıldı

TFF Yönetim Kuruluna seçilen Talat Papatya, Göztepe'deki görevinden ayrıldı

Yurthaber 30-06-22 14:21

Eskişehirli minikler Cüneyt Arkın'ın memleketinde adının verildiği parka papatya dikti

Ünlü sanatçının 11 Mayıs'ta sosyal medyadan yaptığı "Cüneyt Arkın Parkı'na gidip bol bol karımın sevdiği papatyaları ekeceğim" paylaşımındaki isteğini çocuklar yerine getirdi

Yurthaber 28-06-22 15:31

Rüyada papatya görmek ne anlama gelir? Rüyada papatya bahçesi, buketi görmek ne demek?

Rüyada papatya görmek, genelde hayırlı gelişmelerle ilişkilendirilir. Ancak rüyadaki detaylar tabilerin yorumlarını değiştirebilir. Moralinin düzelip sağlığına kavuşacağı alamet olan rüya sahibinin başarıları sayesinde zengin bir kişiye dönüşeceği yorumlanır. Rüyada papatya bahçesi görmek ise iyi bir mevki simgesi olarak görülür.

Trend 09-06-22 17:07

Papatya falı ne demek? Papatya falı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Papatya falı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Papatya falı ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:56

Papatya ne demek? Papatya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Papatya ne demek? Papatya TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 22:56

Papatyalar açmaya başladı! Faydalarını öğrenince toplamaya başlayacaksınız

Papatya, görüntüsü ve kokusunun yanı sıra sağladığı faydalarla da çok sevilen bir bitki. İlkbaharda açmaya başlayan papatyayı genelde saçlarının rengini açmak isteyen genç kızlar saçlarına sürerek güneşe çıkar. Ama papatyanın tek faydası bu değil. Papatya çayı da severek tüketiliyor. İşte papatya çayının faydaları...

Haber 22-04-22 14:31

Ünlü oyuncu Aslıhan Güner'in pozu takipçilerinden tam not aldı! Papatya gibisin

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinin ardından Hanımağa'nın Gelinleri sonrasında da Uzak Şehrin Masalı dizisiyle ekranlara gelen Aslıhan Güner'in yüzü dizi yönünden gülmedi. Ünlü oyuncu Aslıhan Güner şimdilerde Instagram pozlarıyla gündeme geliyor.

Magazin 07-04-22 00:43

Son dakika: Abramovich, Göztepe'yi aldı mı? Resmi açıklama...

Son dakika: Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrasında sahibi olduğu Chelsea Kulübü'nü, İngiltere'de kendisine uygulanan yaptırımlar dolayısıyla satışa çıkarmak zorunda kalan Rus milyarder Abramovich'in Süper Lig'den kulüp alacağı iddia edilmişti. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, kulübün Abramovich’e satıldığı haberlerine dair resmi açıklamayı yaptı.

Spor 05-04-22 20:58

Göztepe'de oyuncularla görüşülecek

Göztepe Kulübü Başkanvekili Papatya: ''Düşüncelerimizi kabul etmeyen oyunculara Göztepe menfaatleri doğrultusunda sezon sonuna kadar izin verilecek''

Yurthaber 05-04-22 12:36

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Galatasaray mağlubiyetini değerlendirdi:

"Göztepe ağır taştır, hepiniz altında ezileceksiniz. Sizi de sahadaki kuklalarınızı da yeneceğiz"

Yurthaber 22-02-22 15:06

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Papatya, Hatayspor mağlubiyetini değerlendirdi:

"Müsabakanın özellikle ikinci bölümünde ortaya konulan mücadele ve hırsın karşılığı en az 1 puan olmalıydı"

Yurthaber 15-02-22 12:12

Erzurum'da yetiştirilecek bitkiler, ilaç ve kozmetik sanayisine kazandırılacak

Kentte tıbbi ve aromatik bitkilerin deneme ekimlerine başlandı - Dr. Öğretim Üyesi Furkan Çoban: - "Erzurum biyoçeşitlilik olarak çok zengin bir bölge. Biyoçeşitliliği tahrip etmeden köyde yaşayan çiftçilerimizin ürünlerini üretime katmak istiyoruz. Lavanta, papatya, adaçayı ve tarhun bitkisinde güzel sonuçlar elde ettik"

Yurthaber 10-02-22 12:36

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Altay mağlubiyetini değerlendirdi:

"Son 5 maçın 4'ünü kazanan bir takım olarak derhal toparlanıp, çok önemli maçlarımıza konsantre olacağız"

Yurthaber 07-02-22 12:10

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Papatya: Daha yolumuz çok uzun

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Papatya: "Daha yolumuz çok uzun"

Yurthaber 23-01-22 12:44

Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Malatyaspor galibiyetini değerlendirdi:

"Bu galibiyet bize önümüzdeki sürecin ne kadar zor olduğunu ve ayaklarımızı yere daha sağlam basmamız gerektiği gerçeğini unutturmayacak"

Yurthaber 15-01-22 11:12

Samsun'da doktor tarım arazilerini kiraladı! O bitkinin yağını şimdi Almanya ve Fransa'ya gönderiyor

Samsun'da bir tıp doktoru, yetiştirdiği tıbbi aromatik papatyanın yağını çıkardıktan sonra kilogramını 6 bin Euro'dan Almanya ve Fransa'ya gönderdi. Papatya yağının kalitesini daha da artırmak için uğraşıyoruz. Kardiyoloji uzmanı Oğuzhan Yücel, ''Ciddi anlamda bu konuda yol aldık ama halen gidecek yolumuz var. 220 dönümde 22-24 kilogram arasında yağ elde edebiliyoruz'' dedi.

Haber 21-12-21 10:07

MHP lideri Bahçeli'den sosyal medyada peş peşe sert paylaşımlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2021 yılı girdi gireli zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılmaktadır. Televizyon ekranları özellikle bu tartışmanın odak noktası halindedir. Papatya falları açılırken, talih kuşunun kimin başına konacağı, çekilişten kimin çıkacağı sürekli gündemdedir. Her akşam ekranlara beşlik simit gibi dizilen sözde uzman ve sivri yorumcular bir torbaya doldurdukları isimleri sırasıyla gün yüzüne çıkarmaktadır." ifadelerini kullandı.

Haber 16-09-21 18:04

5 yılın ardından şaşırtan keşif! ABD ve Almanya sıraya girdi

Balıkesir'de yaşayan Aslan Bayram, 15 yıldır dağlardan ve doğadan topladığı bitki çaylarını paketleyerek yurt dışına ihraç ediyor. İçilebilir papatyayı 5 yıl sonra keşfettiklerini aktaran Bayram, Türkiye'de 50 çeşit papatya bulduklarını ifade etti.

Finans 28-07-21 14:28

Yıllardır aynı direğe yuva yapan leylek Papatya ve Toprak dağ köyünün maskotu oldu

İklim koşulları ve besleyici sulak alanlara sahip olması sebebiyle göçmen kuşların uğrak yeri olan Tunceli'de sıklıkla görülen leylekler, yuva yaptıkları dağ köylerine güzellik katıyor - Yukarı Oyumca köyü sakini Gizem Ataş: - "Leyleklerimizin dişisinin ismini 'Papatya' erkeğinin ise 'Toprak' koyduk, nisan ayında köye geliyorlar. Geldiklerinde yuvaları zaten aynı kalıyor. Eğer kardan dolayı yuva yıkılmışsa leylekler yeniden onarıyor ve kuluçka dönemi başlıyor"

Yurthaber 02-06-21 11:02

Anneler Gününde kısıtlamadan muaf tutulan çiçekçiler hazırlıklarına başladı

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran: - "Sağ olsun devletimiz Anneler Günü için bize bu konuda desteğini gösterdi. Çok teşekkür ediyoruz. Anneler Günü'nde bütün çiçeklerin satışı artıyor. Ama en fazla orkide, papatya ve güller satılıyor"

Yurthaber 29-04-21 11:07

Vali Elban: Adana’yı tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getireceğiz

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’yı tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’nin protokol imza töreni Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildiValilik koordinesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında nisan ayında Kozan, Yüreğir, İmamoğlu, Sarıçam, Çukurova ve Ceyhan ilçelerinde yöreye uygun tıbbi ve aromatik bitki çeşitlerinden; tıbbi nane, nane, lavanta, adaçayı, ölmez otu, melisa, çörekotu, papatya, kekik ve biberiyeden oluşan 694 bin 750 adet bitkinin çiftçi bazında dikimi gerçekleştirilecek.Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca desteklenen projeye katkı sunmak amacıyla; Çukurova Kalkınma Ajansının 2020 Yılı Teknik Destek Programından destek almaya hak kazanan ’Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kapsamında; ilçe müdürlüklerinde görevli personeller ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli teknik personellerden oluşan 29 kişiye tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda sertifika eğitimi verilmesinin yanı sıra Yüreğir Belediyesi tarafından 100 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi temin edildi ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yöreye uygun tıbbi ve aromatik bitki çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor.İmza töreninin gerçekleşmesinin ardından projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Elban, insanoğlunun ilaç olarak bitkileri kullanmasının insanlık tarihinin en eski tıbbi tekniklerinden biri olduğuna değinerek, “Tarih boyunca birçok baharat ve ot insanlar tarafından şifa kaynağı olarak hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır.

Yurthaber 01-04-21 12:21

İkamette çıkan yangın korkuttu

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde bir ikamette çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Papatya Caddesi üzerinde bulunan 14 katlı bir binanın ikinci katındaki dairede yangın çıktı.

Yurthaber 16-03-21 12:35

Tedavi olmaya gelen kanser hastasının valizini alan şahıs, kayıplara karıştı

Kayseri’de şehir dışından tedavi için gelen kanser hastasının valizini alan bir kişi kayıplara karıştı.Çorum’dan Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanser tedavisi olmak için gelen hasta ve yakınları, Talas ilçesi Papatya Caddesi’ndeki bir sitenin önüne eşyalarını indirdi.

Yurthaber 08-01-21 12:35

Eşini götürmeye geldi, kayınpederi ve 2 kayınbiraderini yaraladı

Konya’da evini terk eden eşini almaya giden şahıs, kayınpederi ve 2 kayınbiraderini vurarak yaraladı.Olay, gece yarısı merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi Papatya Sokak’ta yaşandı.

Haber 03-01-21 15:03

Sanattan aldığı ilhamla atıl arazileri tıbbi aromatik bitkilerle ekonomiye kazandırıyor

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 4 yıl önce lavanta yetiştirmeye başlayan arkeolog ve mozaik sanatçısı Aysel Ergül, ilçede kiraladığı 23 dönüm arazide İstanbul kekiği, civanperçemi, papatya ve kara mürver ekimi için harekete geçti - Aysel Ergül: - "4 yıl önce başladığım lavanta ekiminden çok memnunum. Bu seneki hasadımdan geçen seneye göre 2 kat daha fazla ürün aldım. İlçede atıl durumdaki 23 dönüm arazide üretimi artırmak için girişimde bulundum" - "Sanatçı olmanın verdiği ilhamla doğayla sanatı bir araya getirmeye çalıştım ve insanların bu mor cennetin içerisinde sanatı da kucakladıkları bir alan ortaya çıkardık"

Yurthaber 13-12-20 11:04

Papatya çayı ile hazırlanıyor: Tadına bakan herkes mest oluyor

Karantina günlerimiz yeniden başlayınca, soluğu mutfakta aldık ve yeni tarifler denemeye karar verdik. Birçok kişinin bilmediği bu papatya çaylı kurabiye tarifini denemek ister misiniz? Yeni lezzet arayanlar için harika bir seçim olacak doğrusu...

Yemek 03-12-20 08:05

Çocuklarının gözü önünde öldürülen fırıncı cinayetinden ticari anlaşmazlık çıktı

Zonguldak’ta evine giderken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden simitçi Saban Köroğlu (43) cinayeti ile adliyeye sevk edilen Cafer B., suçunu itiraf etti.14 Ekim tarihinde Meşrutiyet Mahallesi Papatya Sokak’ta simit fırını sahibi Şaban Köroğlu, 2 çocuğuyla alışverişten evine döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradı.

Haber 11-11-20 18:12

Ekinezyanın faydaları neler? Ekinezya çayı nasıl yapılır?

Ekinezya bitkisi, aslen papatya ailesine ait çiçekli bitkilerin grup adıdır. Kuzey Amerika’ya özgü bir çiçek olsa da ünü sayesinde dünyaya yayılabilmiştir. Ekinezya bitkisinin faydalarını ve etkilerini sizin için derledik.

Haber 21-10-20 11:37

Bahçesaray Çatbayır İlkokulu ile Papatya mezrasının köprü temelleri atıldı

AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı’nın girişimleri sonucu Çatbayır İlkokulu ile Papatya mezrasının köprü temelleri atıldı.Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi İlkokulu ve Papatya mezrasının köprü temelleri atıldı.

Yurthaber 08-10-20 17:52

Yangında 3 itfaiye eri dumandan etkilendi

Adıyaman’da 10 katlı binanın en üst katında çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerinden 3’ü dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.Olay, Adıyaman’ın Kahta ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde Papatya Apartmanı’nın 10’uncu katında meydana geldi.

Haber 04-09-20 15:50