Ciltteki Kizariklik Haberleri

Uzmanı uyardı: Ciltteki güneş hasarı, deri kanserini tetikleyebilir! 3 saat kuralına dikkat

Hava sıcaklarının artmasıyla güneş ışınları bireyler için risk oluştururken, Dermatoloji Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ali Karakuzu, özellikle öğlen saatlerinde dik açıyla gelen güneş ışınlarından sakınmak gerektiğini ve güneş hasarıyla birlikte deri kanseri gelişiminin de olabileceği uyarısında bulundu. Karakuzu, ortalama 3 saatte bir de güneş koruyucularının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Kadin 2024-06-14 15:48:02

Çatlaklara veda! Çatlaklar için mucizevi bakım yağları

Çatlak bakım yağları, ciltteki nem dengesini sağlayarak çatlak oluşumunu önleme ve mevcut çatlakların görünümünü azaltma konusunda en büyük yardımcımız. Bu yağlar, özellikle de hamilelik veya kilo alıp verme gibi dönemlerde cildin esnekliğini korumak için önemli bir yere sahip. Bunun için içerdikleri zengin vitamin ve antioksidanlar sayesinde cildin yenilenmesine destek olan çatlak yağlarından oluşan bir seçki yaptık. Siz de cildinizdeki çatlak görünümünden sıkıldıysanız haydi, içeriğe geçelim!

Kadin 2024-05-11 20:23:36

Soğuk ısırması nedir? Soğuk ısırması nasıl geçer? Soğuk ısırması belirtileri ve tedavisi

Soğuk ısırması soğuk hava koşullarında maruz kalınan şiddetli soğuk nedeni ile ciltte ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle kış aylarında ve soğuk iklimlerde sıkça görülen bu durum, ciltteki damarların daralması ve kan akışının azalması sonucu ortaya çıkar. Soğuk ısırması genellikle el, ayak, burun ve kulak gibi vücudun soğuğa en fazla maruz kalan bölgelerini etkiler. Peki, soğuk ısırması nasıl geçer?

Haber 2024-01-07 14:26:36

Ciltteki kahverengi lekeler nasıl yok edilir? Cilt lekelerine ne iyi gelir?

Ciltteki kahverengi lekeler birçok insanın karşılaştığı bir cilt sorunudur. Bu lekeler, güneşe maruz kalma, yaşlanma, hormonal değişiklikler veya ciltteki yaralanmalar gibi bir dizi faktörün sonucu olarak ortaya çıkabilir. Ancak endişelenmeyin ciltteki kahverengi lekeleri hafifletmek veya tamamen yok etmek için bir dizi etkili yöntem bulunmaktadır. Peki, ciltteki lekeler nasıl geçer?

Haber 2023-10-31 22:49:06

Vücut kaşıntısı neden olur, ne iyi gelir? Kaşıntıyı en çabuk ne geçirir?

Vücut dış dünyayla temas kurduğumuz ve çevremizle etkileşimde bulunduğumuz bir arayüzdür. Bu nedenle kaşıntı sadece bir deri sorunu olarak düşünülmemelidir. Kaşıntı, bu arayüzdeki bir sorunun işareti olabilir. İnsanlar genellikle ciltteki kaşıntıya odaklanırken aslında bu semptomun altında yatan daha derin ve karmaşık nedenlere bakmak gerekir. Kaşıntı insan sağlığını ve yaşam kalitesini etkileyen çok yönlü bir sorundur.

Haber 31-10-23 17:31

Aydınlatıcı yüz serumu ne işe yarar? Aydınlatıcı yüz serumu nasıl kullanılır?

Aydınlatıcı yüz serumları cilt bakımının önemli bir parçası olarak hızla popülerlik kazanan ürünler arasındadır. Bu özel serumlar, ciltteki matlık, renk eşitsizliği, lekeler ve ince çizgiler gibi yaygın cilt sorunlarını hedefleyerek cilt tonunu dengelemek ve daha aydınlık, canlı bir cilt görünümü elde etmek için tasarlanmıştır. Cilt bakımında aydınlatıcı serumlar cildin genel sağlığını artırır.

Kadin 30-10-23 14:47

Yüz temizleme süngeri ne işe yarar? Cilt temizleme süngeri nasıl kullanılır?

Günümüzde sağlıklı cilt bakımının ayrılmaz bir parçası haline gelen yüz temizleme süngeri cilt temizliği ve bakımında devrim niteliğinde bir araç olarak kabul edilmektedir. Bu kompakt ve etkili araç ciltteki kir, yağ ve makyajın nazikçe temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda cildi tazeler ve canlandırır. Yüz temizleme süngerleri cilt bakım rutinlerindeki temel unsurlardan biri haline gelmiştir. Ancak bu harika aracın en iyi sonuçları vermesi için doğru kullanılması önemlidir.

Kadin 30-09-23 23:29

Borik asit nedir? Borik asit yüze sürülür mü?

Borik asit cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yıllardır kullanılan bu doğal mineral cilt sağlığını desteklemesiyle cilt bakımındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Borik asit anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde akne ve sivilce tedavisinde etkili bir yardımcı olarak bilinir. Ayrıca, ciltteki fazla yağı dengeleyebilir ve gözenekleri temizler, böylece ciltteki yağlı parlamanın önlenmesine yardımcı olur.

Kadin 26-09-23 16:01

Ciltteki kırışıklıkları yok ediyor! Botoks etkisi gösteriyor

Cilt, hem yaş aldıkça hem de çevresel faktörlerin etkisiyle kırışabiliyor. Kırışıklığı yok etmek için ilk akla botoks geliyor. Ancak pahalı botoks işlemleri yerine evde yapılan doğal bakımlar ile uzun süreli genç cilde ulaşmak mümkün olabiliyor. Yaşlılık etkilerini silen bu yağın kullanımını uzmanla tavsiye ediyor.

Kadin 16-09-23 10:31

Kabak lifi nasıl kullanılır? Yüze kabak lifi kullanılır mı?

Temiz bir cilt aynı zamanda sağlıklı bir cilttir. Sağlıklı bir cilt ise genç görünmenin öncelikli sırları arasında yer alır. Bu nedenle cilt bakımı son derece önemlidir. Yüze uygulanan peelingler ya da özel maskeler ile sağlıklı bir cilde ve genç bir görünüme sahip olabilmek mümkündür. Ciltteki ölü hücrelerden kurtulmak ve cildi derinlemesine temizlemek için birçok doğal yöntem bulunur.

Haber 13-09-23 21:28

At kılı fırçasının faydaları nelerdir? At kılı fırçası nasıl kullanılır?

At kılı fırçaları cilt bakım rutininin önemli bir parçası olarak kabul edilir. Bunlar cilt üzerindeki ölü hücreleri nazikçe çıkararak cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. At kılı fırçaları cilt sağlığına pek çok fayda sunar. Doğal at kılı hassas ciltleri tahriş etmez ve ciltteki ölü hücreleri nazikçe temizler. Aynı zamanda masaj etkisiyle kan dolaşımını artırır ve cilt tonunu iyileştirir böylece daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü sağlar.

Haber 31-08-23 21:20

Yumurta beyazı faydaları: Yumurta beyazı ne işe yarar?

Yumurta beyazı yumurta içindeki berrak ve jelatinimsi sıvıdır. Yüksek kalitede protein ve B vitaminleri içeren besleyici bir kaynaktır. Cilt sıkılaştırıcı etkisi, yağ kontrolü ve akne tedavisine yardımcı olabilir. Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkları hafifletme ve cilt tonunu düzenleme gibi faydaları vardır. Cilt bakımında doğal bir seçenek olarak tercih edilir. Ancak cilt alerjisi olanlar öncesinde test yapmalı ve cilt bakımında diğer doğal ürünlerle birlikte kullanmalıdır.

Haber 31-07-23 16:15

Yatak yarası (bası yarası) nedir, neden olur? Yatak karası krem tedavisi nasıl yapılır?

Yatak yarası, tıp literatüründe bası yarası olarak da bilinir ve ciltteki sürekli basınç veya sürtünme nedeniyle oluşan bir tür cilt hasarıdır. Özellikle uzun süre hareketsiz kalan veya yatağa bağımlı hastalarda görülme eğilimi yüksektir. Bu yaralar genellikle vücudun kemik çıkıntılarına en yakın bölgelerde, yatağın üzerinde uzun süreli baskıya maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar.

Haber 30-07-23 21:35

Süt sivilce yapar mı? Süt ürünleri akneye neden olur mu?

Sivilce gençlerin ve genç yetişkinlerin çoğunlukla karşılaştığı cilt sorunlarından biridir ve onlarca yıldır bilim insanlarının ve uzmanların dikkatini çeken bir konudur. Cilt sağlığının önemli bir unsuru olan sivilceler genellikle yüz, sırt ve göğüs gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkar ve ciltteki gözeneklerin tıkanmasıyla oluşurlar. Özellikle süt ve süt ürünler, akneye neden olup olmadığı konusunda çelişkili görüşler bulunur.

Haber 29-07-23 20:54

Ciltteki kırışıklıkları silgi gibi yok ediyor! Etkisini bir gecede bile gösteriyor

Ciltte meydana gelen kırışıklıkları geçirmek için etkili çözümler aranıyor. Kırışıklık görünümünü azaltmanın en etkili yolunun botoks olduğu bilinse de evde yapılan doğal bakımlar ile uzun süreli genç cilde ulaşmak mümkün olabiliyor. Uzmanlar her evde bulunması gereken bir yağın yaşlılık etkilerini sildiğini belirtiyor.

Kadin 18-06-23 10:54

Koltuk altındaki kararmaları anında bembeyaz yapıyor! Ciltteki kararmaları geçirmenin en etkili yolu

Koltuk altı kararmaları özellikle yaz aylarında istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Kadınlar koltuk altı kararmasını geçirmek için doğal çözümler arıyor. Ancak ilk olarak koltuk altı neden kararır? sorusunun cevabını öğrenmek gerekiyor. Bu sorunun cevabıyla koltuk altına uygulayacağınız doğal çözümler sayesinde koltuk altınızı bembeyaz yapabilirsiniz.

Kadin 26-05-23 17:11

52 yaşında botoks etkili kırışıklık karşıtı bakım sırrını paylaştı! En ucuz gençleşme yöntemi...

Ciltteki kırışıklıklardan kurtulmanın en etkili yolunun botoks olduğu düşünülse de evde uygulanan yaşlılık karşıtı bakımlarla daha genç görünmek mümkün olabiliyor. TikTok'ta 52 yaşındaki bir kadın 30'lu yaşlarda görünmesini sağlayan botoks etkili güzellik sırrını açıkladı.

Kadin 22-05-23 11:02

Kantaron yağı cilde kullanılır mı, cilde faydaları nelerdir? Kantaron yağı cilde nasıl uygulanır, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin çiçekleri ve yapraklarından elde edilen doğal bir yağdır. Anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklere sahip olan kantaron yağı, yaraların iyileşmesini ve ciltteki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca kantaron yağı, depresyon, anksiyete ve uyku sorunları gibi duygusal bozuklukların tedavisine de yardımcı olabilir. Peki, kantaron yağının cilde faydaları nelerdir, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 14:00

Kapatıcıyla kapanmayan sivilceleri anında yok ediyor! Pürüzsüz makyaj tüyosunu paylaştı

Makyaj çok daha bakımlı ve dinamik görünmemizi sağlayabiliyor. Ancak makyaja ciltteki kusurları kapatmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Kırmızı sivilceleri geçirmek için kapatıcının yeterli gelmediğini düşünüyorsanız makyaj uzmanının paylaştığı güzellik tüyosunu deneyebilirsiniz.

Kadin 03-05-23 15:52

Balmumu faydaları nelerdir, cilde iyi gelir mi? Balmumu maskesi cilde nasıl uygulanır, lekelere iyi gelir mi?

Elde edildiği bal arılarının salgıladığı bir madde olan balmumu cilt bakımı ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan doğal bir malzemedir. Balmumu maskesi ise balmumunun ciltteki kir ve yağı emmesiyle gözenekleri temizleyerek cildi canlandıran bir cilt bakım yöntemidir. Balmumu ayrıca dudak balmı, el kremi, saç kremi ve diğer kozmetik ürünlerinde de kullanılır. Peki, balmumu cilt bakımında nasıl kullanılır, ciltte ne işe yarar?

Haber 28-04-23 14:51

63 yaşındaki kadın genç görünmesini sağlayan yaşlanma karşıtı bakımını açıkladı

Kadınlar çok eski yıllardan itibaren daha genç görünmenin yollarını arıyorlar. Zaman içerisinde ortaya çıkan beyaz saçlar ve ciltteki kırışıklıklar yaşımızı ele verebiliyor. Ancak yaşlanma karşıtı bakımlar ile çok daha genç görünmek mümkün. Yaşlılığa meydan okuyan 63 yaşındaki Dawn, genç görünmenin altında yatan güzellik sırlarını açıkladı.

Kadin 17-04-23 12:00

Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için botokstan daha etkili yöntemini paylaştı! Her evde bulunan yaşlılık karşıtı doğal çözüm

Yaşlandıkça saçta ve ciltte meydana gelen değişimler stres, yanlış beslenme, genetik gibi etkenler nedeniyle erken yaşlarda ortaya çıkarak çok daha olgun görünmemize sebep olabiliyor. Ciltteki kırışıklık problemini çözmek için botoks uygulamaları tercih ediliyor. Ancak TikTok üzerinden paylaşım yapan bir kadın yüzdeki kırışıklıklardan kurtulmak için uyguladığı botokstan daha etkili olduğunu savunduğu basit yöntemini açıkladı.

Kadin 27-03-23 13:52

Bıttım sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar, yüze nasıl kullanılır? Bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır, saç çıkarır mı?

Bıttım sabunu son yılların en popüler doğal ürünlerinden birisidir. Genellikle cilt bakımı ve saç bakımı için tercih edilen bu sabun, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişen bıttım ağacının meyvelerinden elde edilir. Bıttım sabunu içeriğinde bulunan yüksek miktarda antioksidan ve vitaminlerle cildi ve saçları derinlemesine temizler, nemlendirir ve yeniler. Ayrıca içeriğinde bulunan doğal yağlar sayesinde ciltteki sivilce ve diğer problemleri önlemeye yardımcı olur. Bıttım sabunu faydası nedir?

Haber 17-03-23 16:41

Gençlik sırrı sayesinde kimse gerçek yaşını bilemiyor! Botoks olmadan kırışıklıklara ve yıllara meydan okuyor

Ciltteki kırışıklıklar çok daha yaşlı gözükmeye neden olabiliyor. Kadınlar botoks olmadan kırışıklıklardan kurtulmanın etkili yollarını arıyor. Yaşıtlarına göre çok daha genç gösteren kadınların cilt bakımlarında uyguladıkları teknikler merak ediliyor. TikTok'ta yaşam sırlarını paylaşan bir kadın genç gözükmesini sağlayan yaşlılık karşıtı tüyosunu açıkladı.

Kadin 17-03-23 12:06

Cildinizin kusursuz görünmesini sağlayacak en iyi fondöten çeşitleri 2023

Kusursuz ve ışıl ışıl bir cilt, her kadının hayali ve bu hayale giden en kestirme yol, tabii ki fondötenler! Ciltteki pek çok problemi kapatarak çok daha sağlıklı ve aydınlık bir ten görüntüsü oluşturan, makyajın en önemli adımlarından biri olan fondötenleri seçerken onlarca renk tonu ve özellik arasında kaybolmamak da mümkün değil. En iyi fondöten modellerini sizler için listeledik.

Kadin 08-03-23 16:34

Türk araştırmacılar buldu! Diyabetin ciltteki bilinmeyen belirtisi... Hemen kontrol edin!

Diyabet çağımızın riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Tüm yaşam koşullarının değişmesine sebep olan diyabetin tehlikeli hastalık risklerini artırmaması için erken teşhis edilmesi ve doğru tedaviye başlanılması gerekiyor. Türk araştırmacılar ciltte ortaya çıkan tip 2 diyabet riskinin yüksek olduğu o belirtiyi açıkladı.

Haber 05-03-23 09:07

Sadece saniyeler içinde 20 yaş gençleşti! Botoks kullanmadan yaptığı ilginç gençleştirme yöntemini paylaştı

Cildimiz yaşımız ilerledikçe değişim yaşıyor. Yaşlılık sıkı cildin esnekliğini kaybetmesine neden olarak ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara yol açıyor. Kırışıklık karşıtı ürünler ve botoks uygulamaları ciltteki yaşlılık izlerinin azalmasını sağlayabiliyor. Ancak TikTok'ta kendi kolay yöntemini paylaşan bir kadın saniyeler içerisinde gençleştiğini göstererek görenleri hayrete düşürdü.

Kadin 24-02-23 16:27

Yaşlılık izlerini anında silip atıyor! Sadece bir saat içinde...

Zaman geçtikçe vücudumuzun çeşitli yerlerinde değişimler yaşanıyor. Vücuttaki kolajenin azalması cildin kırışmasına neden oluyor. Ciltteki kırışıklıkları düzeltmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Özellikle yaşlılığı en çok gösteren alanlardan olan ellerde görülen kırışıklıklar kadınların şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Ellerdeki kırışıklıkları anında geçirecek yöntem etkili sonuçlar sağlıyor.

Kadin 10-01-23 10:03

Soğan suyu ile elma sirkesini karıştırın her gün sürün: Etkisi inanılmaz! Cilt lekelerinden eser kalmaz

Soğan ve elma sirkesinin mucize gibi faydaları herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki, ikisini bir araya getirince neler olacağını biliyor musunuz? Basit bir uygulama ile ciltteki yaşlılık lekelerini kısa sürede yok edebilirsiniz. Hiperpigmentasyon sebebiyle ciltte oluşan lekelerden eser kalmaz.

Haber 22-09-22 20:09

Yaşlanma belirtilerini bu şekilde durdurabilirsiniz

Yaşlanma belirtileri ciltteki ufak hatta belli belirsiz çizgilerle kendini göstermeye başlar ve zaman içinde ilerleyerek devam eder. Son yılların popüler estetik işlemleri sayesinde yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak ve durdurmak mümkün. Face lift, dolgu, botoks gibi uygulamalar kadınların imdadına koşuyor.

Kadin 21-09-22 16:23

Ciltteki etkileri inanılmaz: Egzamayı, sivilceleri kurutur, saç dökülmesini durdurur, yaşlanmayı önler...

A vitamini, vücutta eksikliği olmazsa olmaz vitaminlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen A vitamini, yaşlanmayı geciktirerek cildin elastikiyetini korur. A vitaminin cilde faydaları bu kadarla da değildir. Eski cilt hücrelerinin yerine yenilerinin oluşmasını sağlar. A vitamini cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur. A vitamininin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 08-09-22 06:55

Tüm cilt problemlerine iyi geliyor! Her evde olması gerek…

Herkes pürüzsüz ve lekesiz bir cilde sahip olmak istiyor. Fakat dışarıdan gelen etkiler cildin lekeli olmasına sebep olabiliyor. Cilt lekelerini gidermek için farklı yöntemler deneniyor. Bu yöntemler arasında bulunan kantaron yağı ciltteki lekeleri, yara ve yanık izlerini geçirmek konusunda oldukça etkili sonuçlar sağlıyor.

Kadin 26-04-22 14:01

Cilt bakımında fark yaratan en iyi gül suyu markaları

Gül yapraklarından elde edilen doğal mucizevi etkili gül suyunun ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yok. Doğal antioksidan görevi gören gül suyu, ciltteki sivilce ve aknelere oldukça iyi geliyor. Farklı ürünler arasından hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız ve ''En iyi gül suyu markası hangisi?'' sorusu aklınızı karıştırıyorsa doğru yerdesiniz! En iyi gül suyu çeşitlerini sizler için bir araya getirdik.

Kadin 22-04-22 15:05

Yüzünüzdeki yağlardan sizi arındırıp tertemiz bir yüz elde etmenizi sağlayacak ürünler

Sık yağlanan cilt, birçok problemi de beraberinde getiriyor. Bu sorunları yaşamamak için ciltteki gözenekleri fazla sebumdan iyice arındırmak şart. Yüz yıkama jeli, tonik, kil maskesi ve yağ emici kâğıt gibi sizi yağlanma sorunundan kurtaracak ürünleri bir araya getirdik. Hayatınızı kolaylaştıracak en etkili cilt bakım ürünlerine göz atmaya ne dersiniz? Cevabınız "Evet." ise yazımızı okumaya devam edin!

Kadin 12-04-22 11:05

Orta yüz bölgesi gençleştirme estetiği nedir?

Cildin doğal yaşlanma sürecinde göz, burun ve ağız çevresinde gözle görülür çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Bunun yanı sıra ciltteki kolajen ve elastin kaybı da yanaklarda hacim kaybına neden olabilir. Estetik cerrahide uygulanan enjeksiyon tedavileri, ameliyat veya iyileşme süresine gerek olmaksızın hacim kayıplarını geri kazandırabilir. Yanak ve çene büyütme bölgesindeki hacim kayıpları için oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Kadin 30-03-22 13:49

Fatih Sultan Mehmet’in sofrasından eksik etmediği içecek! Meğer tam bir şifa deposuymuş

İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in sofrasından eksik etmediği o içeceğin tam bir antioksidan deposu olduğu ortaya çıktı. Yemeklerden önce içildiğinde iştah açar, sindirimi rahatlatır, vücudu temizler... Bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Göz ağrılarına şifa, ciltteki kızarıklıklara iyi geldiği biliniyor. Toksinleri atmaya yardımcı oluyor ve bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Ödem ve böbrek taşı atımına yardımcı oluyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Haber 25-03-22 07:09

Sivilcelere iyi geliyor, ciltteki lekeleri temizliyor! İşte diş macununun 7 farklı kullanım alanı...

Diş macunu, ağızda bakteri oluşumunu önleyerek ağız sağlığını koruyor. Her evde bulunan diş macununun, dişteki lekeleri temizlemesinin yanı sıra farklı kullanım alanları da bulunuyor.

Haber 24-03-22 20:18

Hassas ciltlerinizi korumanıza yardımcı olacak ürün önerileri

Hassas cildiyle başı dertte olanlar buraya! Bu tip ciltler, dışarıdan gelen her türlü soruna açık oldukları için bakımları da bir hayli uğraştırıcı oluyor. Nem kaybı ve ciltteki yağ yapısının dengesizleşmesi ise hassasiyeti artıran en önemli nedenlerin başında geliyor. Ancak unutmayın, cildinize iyi bakmak sizin elinizde. Hassas bir ciltle ne yapacağınızı bilemiyorsanız sizin için listelediğimiz cilt bakım ürünlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Kadin 10-03-22 10:25

Ciltteki geniş gözeneklere elveda demenizi sağlayacak etkili cilt bakım ürünü önerileri

Genişlemiş gözenekler sık karşılaşılan cilt problemlerinin başında yer alıyor. Ciltte delikli ve pürüzlü bir görünüm oluşturan gözenek sorunu oldukça can sıkıcı hale gelebiliyor. Cildinizi doğru şekilde temizleyip ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak genişlemiş gözenekleri küçültebilirsiniz. Geniş gözenek soruna yönelik formüle edilen temizleme jeli, tonik, peeling ve maske gibi ürünleri sizler için derledik. Kusursuz cilt görünümü için mutlaka edinmeniz gereken ürünlere göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 09-03-22 10:10

Evdeki birkaç malzeme yeterli! Bebek gibi, İpek gibi bir cilt için en doğal peeling tarifleri

Peeling ciltteki ölü derileri arındıran, cilde canlılık katan ve pürüzsüzlük sağlayan bir işlem. Bu işlem için pek çok farklı ürün bulunuyor. Ama evdeki malzemeleri kullanarak çok daha güvenli ve iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Gelin, pürüzsüz bir cilt için evde hücre yenileyen peeling nasıl yapılır, bir bakalım.

Kadin 28-02-22 15:47

Cilt sorunları Kovid-19'un dikkati çeken belirtileri arasına girdi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener: - "Kişiler, Kovid-19 enfeksiyonu geçirseler bile öksürük, burun akıntısı, ateş, eklem ağrısı gibi yaygın semptomlar olmadan ciltte döküntülerle kliniklere başvurabiliyor" - "Nasıl virüs, akciğere yerleştiği zaman çektiğimiz filmde beyazlıklar görüyorsak ciltteki lezyonları da kızarıklık şeklinde görüyoruz"

Yurthaber 22-02-22 11:42

Evinde kantaron yağı yapmak isteyenler buraya! Kantaron yağını saç ve cilt bakımında kullanma tüyoları...

Faydaları saymakla bitmeyen, bazı yörelerde "sarı kantaron" bazı yörelerde ise "kılıç otu" olarak bilinen kantaron otu hem cilt güzelliği hem saç bakımı hem mide rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılıyor. Alternatif tıbbın yararlandığı bu mucizevi bitkiden elde edilen yağın saç ve ciltteki mucizevi etkilerini biliyor musunuz?

Kadin 18-01-22 16:13

Ağzınızı ekşitmek yerine bu sefer yüzünüzü güldürecek sirkenin saç ve ciltteki faydalarına inanamayacaksınız!

Kişisel bakım ürünlerine masraf yapmaktan bıkmadınız mı? Bu zamana kadar denediğiniz onlarca çeşit markadan veya arkadaşınızın defalarca methettiği bakım ürünlerinden etkili bir sonuç alamamış olabilirsiniz. Neyse ki, böyle durumlarda uygulayabileceğiniz kolay ve doğal birçok yöntem var. Bu yöntemlerin başrolü olan sirkenin hem saç hem cilt bakımında harikalar yarattığını biliyor muydunuz?

Kadin 13-12-21 07:08

Kusursuz cilt görünümü hepimizin hakkı! Cilt üzerindeki yoğun lekeleri kapatmak için tüyolar

Kendimizi güzel hissetmek için ufak dokunuşlarla da olsa makyaj yaparız. Fakat cildimiz biz ne yaparsak yapalım, lekeler yüzünden o özenerek baktığımız model yüzleri gibi olamayabiliyor. Neyse ki bazı tüyolarla bu durumun önüne geçebiliriz. Artık doğru taktiklerle bu lekelere elveda deme zamanı! İşte ciltteki yoğun lekelerin makyajla nasıl kapanacağıyla ilgili detaylar...

Kadin 04-11-21 01:19

Doğal ve ışıltılı etki bırakan en iyi BB krem çeşitleri

Kozmetik dünyasına girdiği günden bu yana gönüllerde taht kuran BB kremlerin tam adı blemish balm. Kusur kapatıcı etki gösteren BB kremler ciltteki sorunları gizleyerek pürüzsüz bir görünüm vermek için kullanılıyor. Ağır yapısı nedeniyle makyaj yapmak için fondöteni tercih etmeyenlerdenseniz BB krem sizin için mükemmel bir ürün olabilir. Ancak burada hassas bir nokta var: Cilt tipiniz ve cilt tonunuz! Size en uygun BB kremi bulmak için, listemize göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 05-10-21 14:11

Kırışıklık tedavisinde artık ameliyata gerek kalmadı! Hem doğal hem da sağlıklı sonuçlar alınıyor

2020’nin en çok tercih edilen estetik ameliyatlarında yüz gerdirme yüzde 69'luk payıyla öne çıkıyor. Yüzde yaşlanma belirtileri kişilerin ameliyat kararında belirleyici olurken, uzmanlar ise doğal çözümlerden yana. Yeni teknoloji tedavi yöntemleriyle kırışıklık tedavisi için ameliyata gerek kalmadı. Ciltteki kayıpları gidermeye yönelik yapılan kırışıklık tedavileri, hem doğal hem de sağlıklı sonuçlar almasını sağlıyor.

Kadin 01-06-21 11:00

Yorgun ve uykusuz görüntüye son! Ameliyatsız daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz

Kim yorgun, uykusuz ve mutsuz görünmek ister ki? Genç, yaşlı fark etmeksizin çoğu kişinin problemi olan ciltteki doku ve elastikiyet kayıplarını tek seansta yok eden mikro gençlik aşısı son yılların güzellik trendi haline geldi. Uzman Estetisyen Gamze Akman konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 31-05-21 13:57

Yağlı ciltten eser bırakmayan maske tarifleri! 1 yemek kaşığı maden suyu neler yapıyor neler

Yağlı bir cilde sahip olmak gerçekten sinir bozucu olabilir. Temiz tutmak ya da temizmiş gibi hissettirmek zordur. Yüz maskeleri ciltteki yağı çekip yüzünüzün daha temiz görünmesini ve hissetmesini sağlamak için yardımcı olabilir, ancak düzenli olarak kullanırsanız. İşte başlıyoruz.

Kadin 04-02-21 16:52

Ulthera ameliyatsız yüz germe nedir? Cildin her katmanına uygulanıyor

Ultera ameliyatsız yüz germe, cildin 1,5, 3 ve 4,5 mm derinliklerine uygulanan, cildi tamamen saran zar benzeri tabakayı iyileştirerek ciltteki sarkmaların önüne geçen bir tedavidir. Gıdı bölgesi, boyun bölgesi, yanak bölgesi sarkma ve kırışıklıklarında, göz kapağı ve kaş düşüklüklerinde çok efektif tedavi imkanları sunmaktadır. Yaklaşık 40 dakikalık bir tedavi sonrasında 2 yıla kadar kalıcılığı olan, sonuçları tatminkar ve yüz güldürücü bir işlemdir.

Haber 03-02-21 11:02