HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de eşcinsel yürüyüşü

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bu yıl beşincisi düzenlenen "Eşcinsel Yürüyüşü"ne dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda eşcinsel ve transeksüel katıldı.

Tel Aviv'in Gan Mair parkında sabahın erken saatlerinde toplanmaya başlayan eşcinsellerin sayısı öğle saatlerinde üç bine yaklaştı. Park içerisindeki kalabalığın dışarıya taşmaya başlarken daha önce planlandığı üzere King George caddesinde yürüyüşe geçen kalabalık, daha sonra Bograsow Caddesi'nde döviz ve pankartlar taşıdı. Grup daha sonra toplu halde Tel Aviv'in "Gordon Beach" plajına gitti.

Yürüyüş sırasında bazı dindar Yahudilerin kalabalık içine girerek, Tevrat'tan alıntılarla eşcinselleri uyarmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Eşcinsellerin yürüyüş sırasında, "Turistler, henüz daha kontrol noktasından geçmediniz" yazan ve İsrail'in Filistinlilere giriş noktalarında çıkardığı zorlukları anlatan bir döviz de taşıdı.

Yürüyüşe destek veren Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, yaptığı açıklmada, "Eşcinsel yürüyüşü Tel Aviv şehrinin bir sembolü oldu. Onbinlerce turist katılımcı tüm dünyadan her yıl buraya geliyor" dedi.
Eşcinsel evliliğinin geçen ay Fransa'da yasallaşmasının ardından evlenen ilk eşcinsel Fransız çifti de festivale davet ederek tüm masraflarını üstlenen belediye, yürüyüş için 100 bin dolar harcadı.

-Finans Bakanı Lapid'e vergi tepkisi

Hükümette Finans Bakanı olarak görev alan koalisyon ortağı Yesh Atid partisinin lideri Yair Lapid ise plajda kurulan platformda yaptığı konuşmada, eşcinsel haklarını hükümette savunacağını söylemesine rağmen artırdığı vergiler nedeniyle kalabalık tarafından yuhalandı.

Tel Aviv belediyesinden yapılan açıklamada ise geçen yıl 8 bin 800 otel odasının dolduğu eşcinsel festivalinde bu yıl daha fazla rezervasyon yapıldığı belirtildi. 3 gün sürecek eşcinsel festivalinde akşam saatlerinde 1998'de Erovizyon şarkı yarışmasını kazanan İsrailli ünlü transseksüel Dana bir konser verecek.

Öte yandan İsrail'de AİDS'le Mücadele Derneği Başkanı Idan Bar Asher, İsrail'de HIV pozitif virüsü taşıyan toplam 6 bin 500 kayıtlı vakanın olduğunu, bunlardan yüzde 30'unun ise "homoseksüeller"den oluştuğuna dikkati çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler