HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na sert çıktı!

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Yunanistan’ı örnek göstererek Türkiye’nin ekonomisine yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktı.

Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi 19. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Yunanistan’ın ve Türkiye’nin ekonomisinden örnekler vererek “Nasıl olur da Yunanistan’la Türkiye’yi savunursun, olacak iş mi bu? Buna kargalar bile güler.” dedi

Konuşmasının başında dün İstanbul’da geçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu’na bir başbakan ve Türkiye vatandaşı olarak katılmaktan gurur duyduğunu belirten Erdoğan, herkesin Türkiye’nin ekonomik başarısını konuştuğunu ve Türkiye’nin büyük ilgi odağı olduğunu ve herkesin bu başarının altında yatan neden ve kaynakları öğrenmek istediğini aktardı. Bu tablonun en önemli aktörlerinden birinin de salondaki ihracatçılar olduğunu kaydeden Erdoğan, “Geçen 10 yıl boyunca hükümet olarak yüreğimizi burkan hadiselere de şahit olduk. Yurt içinde birileri sürekli karamsarlık, umutsuzluk pompaladı. Elde ettiğimiz her başarıya kulp takanlar oldu. Başarıyı millette aramak yerine uluslararası konjonktürde arayanlar, kriz tellallığı yapanlar, ekonomik kriz için duaya çıkanlar oldu.” diye konuştu. Bu arada yurt dışına yanıltıcı bilgilerin de verildiğini söyleyen Erdoğan, “Bunu yapanlar sadece hükümete değil sizlere, topyekun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına haksızlık ettiler. Ama bunlara prim vermedik, sağlam bastık, kararlı yürüdük, birlikte yürüdük bugünlere ulaştık.” şeklinde konuştu. “Hala tereddütü olan, kulp takmak isteyenler var mı bilmiyorum” diye devam eden Başbakan Erdağan, küresel kriz sırasında Türkiye’nin ekonomisinin büyüdüğünü, ihracatta rekorlar kırıldığını hatırlattı.

Bir televizyon programında Türkiye'yi Yunanistan’la karşılaştırarak ekonomiyi eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’na değinen Erdoğan, “Sayın Genel Başkan, bir TV programında Yunan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu ifade etti. Değerli arkadaşlar, gerçekçi olalım. Kalkıp nüfusunu bile sağlıklı bir şekilde açıklamayan bir ülke, sadece nüfusu azaltmak suretiyle kişi başına milli gelirini yüksek gösterme gayretinde olan bir ülke, 100 milyar euro dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke, adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi?” diye sordu.

Göreve geldiklerinde Türkiye’yi 23,5 milyar dolar İMF borcuyla devraldıklarını, şimdiyse borcun iki yıl içinde ödenmesi hesaplarını yaptıklarını belirten Erdoğan, Merkez Bankası’nın kasasında 2001’de 22 milyar dolar varken bugün ise 90 milyar dolar olduğunu vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti: “Yunanistan merkez bankasında ne var, İMF’ye karşı durumu ne, AB’ye karşı durumu ne? Nasıl olur da Yunanistan’la Türkiye’yi savunursun? Olacak iş mi bu? Kargalar bile güler buna. Bence bunlara gerek yok, iktidarı muhalefetiyle el ele omuz omuza vermek lazım. Sıçrama devam etsin, kıskanmaya gerek yok.”

Yunanistan’da nüfus azalırken Türkiye’nin nüfusunun her yıl 1 milyon arttığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ben daha da artmasını istiyorum, ekonominin temelinde genç dinamik nüfusun yattığına inanıyorum. Batı çöküyor yaşlı nüfustan dolayı. İyi bilen siyasetçiler de bunu tespit etmiş durumdalar. ‘Siz doğruyu yaptınız biz yanlış yaptık’ diyorlar.” diye kaydetti. Bütün bu tespitlerle sadece hükümete deil ihracatçılara da haksızlık yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Hakkı teslim etmek erdemdir. Dün İstanbul’da bu erdemi gördük.” dedi.

Hükümet kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun zihniyetinin köhnemiş bir siyaset olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ülke bizim, bu ülkede iktidarı muhalefetiyle birlikte yaşıyoruz. Türkiye’nin yatırımları sürekli borçlanmak suretiyle yaptığını söyleyen bir zihniyet var. Ekonominin durumu bazı göstergelerle ifade edilir. Borçlanmanın milli gelire oranıyla tespit edilir. Kamu borç stoku milli gelire oranla yüzde 74’tü, şimdi yüzde 39. Nereden nereye indi. Olayı buna göre değerlendirmemiz lazım.”

Devletin borçlanma faizinin bir zamanlar yüzde 63 olduğunu şimdiyse yüzde 8’e indiğini söyleyen Erdoğan, “Büyümede dünya krizde, yüzde 8,5’la Çin’den sonra ikinci sıradayız. Bununla iftihar etmemiz gerekirken birileri intihar etmeye çalışıyor. Ama acırız, siz bize lazımsınız.” ifadelerini kullandı. 2023 hedeflerinin hükümetin hedefi olmaktan çıkıp milletin hedefi haline geldiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, tüm çalıan kesimlerinin bu hedeflere inandığını aktardı. Erdoğan, "Hükümet ile TİM arasında 2023 hedefi için ortaya koyduğumuz uyumu her milli meselede ortaya koymamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler