HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na "tapu" göndermesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir önceki yerel seçimlerde verdiği tapu sözlerini hatırlattı.

Topbaş, "İşte seçim geliyor, milletimiz soracak. Sarıyer'de ‘3 ay içinde tapularınızı vereceğiz' dediniz, bir metrekare tapu vermediniz, biz verdik. Sizin yönetim anlayışınız bu. Zaman tünelinde kaldınız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler'de Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Açılış ve Toplu Tanıtım Töreni”ne katıldı. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Topbaş, "Seçim öncesi 600 lira vaat edip genel başkanı olduğun belediyelerde 100 lira dahi veremiyorsan, '200 metrekarenin altındaki işgalli arsaları sahiplerine bedava vereceğim' diyorsan, özel vakıf ve şahıs arazilerinin tapusu 'ey Kılıçdaroğlu nasıl vereceksin' diye sorulmuyorsa yanına kar mı kaldı sanıyorsun?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz seçimlerde tapu sözleri verdiğini vurgulayan Topbaş, "İşte seçim geliyor, milletimiz soracak. Sarıyer'de ‘3 ay içinde tapularınızı vereceğiz' dediniz, bir metrekare tapu vermediniz, biz verdik. Maltepe'de ‘tapu vereceğiz' dediniz. Gidin halka sorun, ‘belediye başkanına ulaşamıyoruz, kapıyı bize açmıyor' diyorlar. Sizin yönetim anlayışınız bu. Sizin bir derdiniz yok ki… Hz. Mevlana, ‘Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' diyor. Siz bumilletin duygularıyla, değerleriyle örtüşmüyorsunuz. Farkında değilsiniz. Zaman tünelinde kaldınız. Dünya değişti, gelişti" diye konuştu.

Siyasi partilerin ve ana muhalefetin varlığının önemli olduğunu vurgulana Topbaş, "Ama doğru işlere destek veren, yanlışlara dur diyebilen bir muhalefet olduğu zaman Türkiye gelişir. Her şeye yanlış diyen, her işe engel olmaya çalışan, 100 bin araçlık yeni otopark planlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddeden bir anlayış Türkiye'ye ne verir ki? Kendilerine faydası yok, millete faydası olsun bunların" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara da çağrıda bulanan Topbaş, şunları söyledi;

"Bunların geçmişteki yönetim anlayışlarını babalarımız, dedelerimiz bize anlattı. Siz de çocuklarınıza anlatın. Senaryoları aynı, değiştirmediler. Aktörleri değişse de aynı oyunlar sergilenmekte. Ama millet uyandı, artık her şeyin farkında. İşte her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. 30 Mart gecesi bir farklı sonuç bekleyenlere ibret olsun diye vefa duygunuzla daha farklı bir sonuç ortaya çıkaracağınıza inanıyorum" (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler