Dünya genelinde yapılan araştırmalar şunu göseriyor. Eğer çiftler 18-20’li yaşlarda yani erken yaşlarda evleniyor iseler boşanma oranları da bir o kadar artıyor. Çünkü daha ergenliklerini yeni tamamlamış ve hayat yolunun çok başında olduklarından birlikte karşılaştıkları zorluklara katlanma oranları düşüyor.
Ayrıca gençliğini, hayallerini kendi öz güvenleri ile birlikte yaşayamadan evlenildiğin de bir zaman geçtikten sonra kararlarının değiştiğini aslında aradığı insanın veya yaşamak istediği hayatın o olmadığına karar veriyorlar. Sonu tabii ki hüsran ve ayrılma oluyor. Eğer bir de çocukları var ise bu sefer dramatik sahneler ortaya çıkabiliyor.
Örneğin araştırma sonuçlarında eper bir kişi 25 ve üzerinde evlenirse boşanma oranı küçük yaşta evlenenlere göre %50 daha az oluyor. Çünkü kararından daha emin ve hayat şartları evlilik için daha olgunlaşmış oluyor.
Evlilik yaşı ilerledikçe boşanma oranları da doğru yönde azalıyor. Olgun bir insanın yaptığı bir evlilik ile daha hayatının baharında hayatın şartlarından bir haber birinin yaptığı evlilikler elbette bir olmuyor.
Ama tabii 35 yaşını geçince de evlenmek zorlaşıyor. Çünkü bu sefer de evlilik için bu zamana kadar aradığını bulamadığını söyleyen kişinin bu yaştan sonra o kişiyi bulacağına inancı kayboluyor.
Bir de rahat ve özgür hayatı bırakmak ve evlilik gibi sorumluluğu ve fedakarlığı bol bir hayat tarzının içine girmek herkes için aynı kolaylıkta olmuyor.
Evliliği genellikle 35 ve sonrasına bırakanlar daha çok zor karakterli insanlar oluyor. Uyum sağlamakta zorlanan, tek başına hareket etmeyi daha çok seven veya karşısındaki insanın aynı kafada olmasını isteyenler evlilik için daha çekimser kalabiliyorlar.
Kısacası evlilik ince bir çizgi de duruyor. Karar vermek ve uygulamak için çok emin olmak ve hayatınızı tehlikeye atmamak gerekiyor. Yanlış yapılan bir evlilik her zaman olmasa da çoğu zaman kötü sonuçlar doğurabiliyor ve insanın geri kalan hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.