Alerjik Rinit Nedir Haberleri

Alerjik rinit nedir, neden olur? Alerjik rinite ne iyi gelir?

Alerji ve alerjik rinit insanların günlük yaşamlarını önemli ölçüde etkileyen zorluklara neden olan yaygın sağlık sorunlarıdır. Alerji, vücudun bağışıklık sisteminin zararsız maddelere aşırı tepki göstermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler, çiçek polenleri, ev tozu akarları, küf sporları, hayvan tüyleri gibi çevresel alerjenler olabilir. Alerjik rinit ise genellikle burun ve gözleri etkileyen bir alerji türüdür. Peki, alerjik rinit neden olur, nasıl geçer?

Haber 28-11-2023 16:44

Alerjik rinit nedir, belirtileri nelerdir? Alerjik rinit tedavisi ve ilaçları hakkında bilgiler

Alerjik rinit burun ve sinüslerin alerjenlere karşı aşırı duyarlılık gösterdiği bir durumdur. Bu durum alerjik reaksiyonlara neden olan çeşitli maddelere maruz kaldığında ortaya çıkar. Alerjenler arasında polenler, ev tozu akarı, hayvan tüyleri, küf sporları ve bazı gıdalar yer alabilir. Alerjik rinit burun mukozasının iltihaplanmasıyla karakterizedir ve semptomlar burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma, kaşıntılı burun, gözlerde kaşıntı ve sulanma şeklinde ortaya çıkar.

Haber 29-05-2023 11:33

Alerjik Rinit Nedir

Alerjik Rinit Nedir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alerjik Rinit Nedir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.