El Yapimi Hediyeler Haberleri

İşgalci İsrail güçlerinin hedefi bu kez TRT ekibiydi

İşgalci İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da görevini yerine getiren TRT Haber saldırdı. Saldırıda, TRT kameramanı yaralanırken, İsrail güçleri Muhabir Mücahit Aydemir'in telefonuna zorla el koyarak telefondaki görüntüleri sildi.

Haber 2024-07-26 17:00:17

Dünyanın en tehlikeli kartellerinden Sinaloa'yı sarsan haber: El Mayo ile El Chapo'nun oğlu Teksas'ta yakalandı!

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa büyük bir darbe aldı. Dünyanın en tehlikeli kartellerinden biri olan Sinaloa, ABD'de ölümcül fentanil maddesinin tüketiminin baş sorumlularından. Öyle ki bu madde dünyaca ünlü şarkıcı Prince'i de hayattan koparmıştı. Sinaloa, örgütün kurucuları "El Mayo" ile "El Chapo"nun (bücür) oğlu Joaquin Guzman Lopez'in tutuklanmasıyla sarsıldı.

Haber 2024-07-26 11:01:06

Husumetlisini eşinin ve çocuklarının gözü önünde öldüren polis, meslektaşlarını arayıp kendisini ihbar etti

Batman'da görevli polis memuru R.K. (40) izin alarak geldiği memleketi Kırşehir'de husumetlisi Serhat Aydemir'i (35) eşinin ve 2 çocuğunun gözü önünde tabancayla 7 el ateş ederek öldürdü. R.K. cinayetin ardından meslektaşlarını arayarak, "Ben birini öldürdüm. Teslim olmak istiyorum" diye kendini ihbar etti.

Haber 2024-07-25 23:17:28

e-Devlet'ten görülebilecek: İkinci el araba alıp satacaklar dikkat! Yürürlüğe girdi, eksper raporunda büyük kolaylık

Araç sahibi herkesin bilmesi gereken yeni karar! Kazaya karışan araçlara ilişkin düzenlenen eksper raporları artık e-Devlet üzerinden görülebilecek. Böylece hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak.

Finans 2024-07-24 11:03:33

İkinci el otomobilde galericiler tarih verdi! Ortalama 100 bin lira geriledi… Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İkinci el otomobil piyasasında sıfır araç fiyatlarından bile pahalı olan rakamlar artık geride kaldı. Özellikle pandemi döneminde başlayan ikinci elde yüksek fiyatlar pandemi sonrasında da uzun süre devam etti ancak son bir yıldır, fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı. İkinci el araba piyasasında ise şimdi bir durgunluk yaşanıyor. Yükselen fiyatlar ise ortalama 100 bin lira gerilemiş durumda. İşte ikinci el otomobilde son durum…

Finans 24-07-24 08:26

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e 'el sıkma' yanıtı! Çok sert sözler: Sarayda oturan zatla mücadele edeceğiz!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen bir panelde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı'nın elini sıkmıyor" eleştirisiyle ilgili konuştu. Zehir zemberek ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını aramak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Seçimler için sahte videolar hazırladığı içini elini sıkmayacağım" dedi.

Haber 24-07-24 07:59

Tefecilikle 1 milyon 200 TL'lik malvarlığı! Balıkesir'de düğmeye basıldı, hepsine el kondu

Balıkesir'de Kuyu-12 operasyonu düzenlendi. Elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay'ın yaptığı tefeci organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda suçtan ele geçirilen malvarlığının değeri dudak uçuklattı.

Haber 24-07-24 07:58

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı yurt dışında evlenip Trabzon'a el öpmeye geldi! En kıymetlilerim

Modellikten oyunculuğa geçiş yapan Melisa Aslı Pamuk, Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı ile yurt dışında sessiz sedasız evlenmişti. Çiçeği burnunda çift Trabzon'a el öpmeye geldi.

Magazin 24-07-24 07:19

Kamala Harris ilk seçim mitinginde 'kırmızı bayrak yasası' vaadinde bulundu! Trump'a çok sert sözlerle yüklendi

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından desteğini açıkladığı Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ilk seçim mitingini Wisconsin'de gerçekleştirdi. Demokrat Parti'nin adayı olması beklenen Harris, “Her türlü suçluyla mücadele ettim. Bu yüzden bana kulak verin, Donald Trump'ın nasıl biri olduğunu biliyorum” dedi. Harris “kırmızı bayrak yasası” olarak da bilinen riske dayalı silahlara el koyma yasasını geçirmeyi ve saldırı silahı yasağı getirmeyi vaat etti.

Haber 24-07-24 00:47

Duş almanın şaşırtan faydası bilimsel olarak kanıtlandı! Ortaya ilginç sonuçlar çıktı

Yoğun bir iş günün ardından alınan duş ile gelen rahatlama hissini birçok kişi yaşamıştır. Duştan sonra gelen rahatlık hissi sadece fiziki bir his midir yoksa bilimsel olarak gerçekten kanıtlanmış bir şekilde o rahatlamayı verir mi? sorusu merak edildi ve araştırıldı. Ev temizliğinin stresi azalttığı biliniyor. Bunun yanı sıra fiziki temizlik olan duş almak veya el yıkamanın da stres seviyeleri üzerine olan etkisi ölçüldü. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Haber 23-07-24 12:27

Çöpten çıkanlar akıllara durgunluk verdi! Altın, dolar... 'Sektör çok büyük' deyip açıkladı: İkinci el pazarı bile var

Her gün tonlarca atığın toplandığı Antalya’da çöpe atılanlar geri dönüşüm işçilerini dahi şaşırtıyor. Elbiseden ayakkabıya, elektronikten ziynet eşyasına kadar akla gelebilecek her şeyle karşılaşan çalışanlar, kentte en çok israfın ekmek ve gıda ürünlerinde yaşandığını belirtti. İşçiler "Çöpten cüzdan, altın, dolar dahi çıkıyor" dedi. Antalya Geri Dönüşüm Çalışanları Derneği Başkanı Kemal Şentürk geri dönüşümün 2. el pazarına dönüştüğünü ve haftada 1 kurulan bir pazarları dahi olduğunu belirtti.

Haber 23-07-24 12:22

Ticaret Bakanlığı tatile çıkacakları uyardı: ''Seyahat acentalarından rezervasyon yaptırın'' Fesih ve tazminat hakkı doğuyor

Bu yaz tatil yapmak isteyen vatandaşlar kimi zaman beklemediği zorluklarla karşılaştı. Ticaret Bakanlığı konuya el attı ve tatil rezervasyonu yaptıracak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için önerilerde bulundu. Bakanlık, tatile çıkarken rezervasyonların seyahat acentalarının kendi internet sitesi üzerinden yapılmasını ve ödemelerin de bu hususta yapılması gerektiğini belirtti.

Haber 23-07-24 11:10

Korkutan yaz kabusu! Salgın boyutuna ulaştı: Acil servisler tıklım tıklım! 'El teması ile bulaşıyor'

Alarmın adı mide gribi. Acil servisler şu sıra ateş, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle gelen hastalarla dolu. Hastalık bulaştığı kişinin sindirim sistemini de altüst ediyor. Salgın boyutuna varan mide gribini tetikleyense antihijyenik ortamlarda yenen yiyecekler ve havuzlar. Üstelik bulaşıcı da. Peki, yazın gelmesiyle hızla yayılan bu hastalıktan nasıl korunacağız? İşte uzmanların açıklamaları...

Haber 22-07-24 08:00

RAM modeli nasıl öğrenilir? RAM bilgisi öğrenme

Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlarda RAM modeli ile kapasitesi gibi temel bilgiler birkaç pratik yöntemin uygulanması ile kolaylıkla öğrenilebilir. RAM bilgisi öğrenme adımlarını keşfetmek özellikle ikinci el cihaz satın alacak olan kişiler için önem arz eder. Yine kullandığı cihazın RAM donanım birimini yenilemesi gereken bir kişinin de bilgisayarın marka, model ve bellek bilgilerine hakim olması gerekir.

Haber 21-07-24 21:44

Hermes'in isim zaferi Türk'te! Moda devine mahkeme şoku: İzmirli sahaf davayı kazandı

İzmir’deki ‘Hermes Sahaf’ isimli ikinci el kitap dükkanının sahibi Ümit Nar, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes'e karşı verdiği isim mücadelesini kazandı. Nar’ın 'Hermes' ismini kullanmasını engelleyen kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Konuya ilişkin konuşan Nar, "Uluslararası insanlık tarihine mal olmuş bir kültürel kavramın herhangi bir şirketin uhdesinde kalmamasını sağlamanın hukuki yolunu şu an açmış oluyoruz. Marka tescilini gerçekleştireceğiz" dedi.

Finans 21-07-24 14:38

İkinci el araba satışında dikkat çeken karar! 'Sessiz sedasız izni koparmışlar' diyerek duyurdu: Markalara özel ikinci el otomobil satış izni

Galeri ve bayiler dahil edilmedi! İkinci el araba satışı için yeni bir karar alındı. Araba almak isteyenler dikkat! 6 ay 6 bin kilometre sınırlaması vardı, o şarta uymadan ikinci el araç satmak için özel izin aldılar. İşte detaylar...

Finans 21-07-24 07:35

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan bir hamle daha! Montella'yı gönderiyor...

TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı sınırını değiştirip milli takıma el atmayı planlıyor. Milli takımın başına kesinlikle Türk bir hoca getirmek isteyen Hacıosmanoğlu, Montella ile kısa süre içinde yolları ayrıacak.

Spor 19-07-24 12:27

'6 aydan küçük çocuklara sürmek büyük hata' Yaz aylarının vazgeçilmez ürünü için önemli uyarı

Güneş koruyucular özellikle yaz aylarında pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da doğru tercih yapmak çok önemli. Pahalı olmasının güneş koruyucularda bir kriter olmadığını belirten Doç. Dr. Asude Kara Polat, 6 aydan küçük çocuklara kesinlikle güneş koruyucu sürülmemesi gerektiğini ifade etti. Polat, hep açıkta kalan dudak, göz kapağı, el sırtı gibi bölgelere de güneş koruyucu sürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadin 19-07-24 09:54

Erden Timur'un Galatasaray için anlaştığı oyuncuyu Fenerbahçe kapıyor!

Fenerbahçe'nin daha önce Galatasaray'ın anlaşma aşamasına geldiği Manchester United'ın yıldız oyuncusu Amrabat ile el sıkıştığı iddia edildi.

Spor 18-07-24 08:06

Galeriden aldığı otomobil evine dönemeden alev aldı! Kırıkkale'de ikinci el araç şoku: 'Arabanın hiçbir sıkıntısı yok' dediler

Kırıkkale'de bir vatandaş galeriden ikinci el otomobil satın aldı. Ancak işler ters gidince vatandaşın hevesi kursağında kaldı. Daha eve dönüş yolundayken araba alev alınca vatandaş hayatının şokunu yaşadı.

Haber 17-07-24 14:10

Sene başındaki fiyatlara geri döndü... İlan çok alan yok: İkinci el araba alacaklar dikkat!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, haziranda mayıs ayına göre yüzde 2, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 13 azaldı. Ayrıca 2. el araç fiyatları sene başındaki fiyatlarına geriledi.

Finans 17-07-24 13:53

Son dakika | Yüklü miktarda dövizle altına el konmuştu! Eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı

Son dakika haberi: Diyarbakır'da eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için tutuklama kararı çıkarıldı. Karar bugün görülen ikinci duruşmada açıklandı. Geçtiğimiz günlerde aralarında Beyoğlu'nun bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alınmış, yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ve altına el konmuştu.

Haber 17-07-24 11:00

Boğaz'daki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Yeni sahibi Nihat Özçelik oldu, yerin değeri ise...

Suudi Arabistan'ın en önemli gayrimenkul şirketleri arasında gösterilen Sumou Holding'in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin Uskumruköy'de bulunan 57 dönümlük arazisi iş adamı Nihat Özçelik tarafından satın alındı.

Finans 14-07-24 18:40

İsrail'den katliam! 'Güvenli' demişlerdi: Ölü sayısı 90'a, yaralı sayısı 300'e yükseldi

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a çıktı.

Haber 13-07-24 21:08

Konteyneri atölyeye çeviren depremzede kadın el işi ürünlerle gelir elde ediyor! Hedefim işimi büyütmek

Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan Gülhan Hüzmeli, eşi ve 3 çocuğuyla kaldığı konteynerde el işi ürünler yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Kadin 13-07-24 15:36

İsrail güvenli bölge dediği yerde ölüm saçtı! 71 Filistinli ölü...

İsrail güçleri, daha önceden "güvenli olduğunu" söyledikleri Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde ölüm saçtı. Savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda 71 Filistinlinin öldüğü, 289'unun ise yaralandığı bildirildi.

Haber 13-07-24 12:59

31 Ağustos dönüm noktası olacak! İkinci el araba ve sıfır otomobil açıklaması: 8 farklı model…

Sıfır otomobiller için kararlar peş peşe açıklanmıştı. Özellikle araç fiyatlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen GSR düzenlemesine ilişkin karar ulusal tip onaylı araçlar için 31 Ağustos’a ertelendi. Sıfır otomobil kampanyaları Temmuz 2024 itibarıyla devam ederken sektör temsilcilerinden dikkat çeken açıklamalar geldi. Otomobil almak isteyenler dikkat! 8 model detayı…

Finans 13-07-24 09:58

Şehit Bahadır Rıdvan Talay'ın babası isyan etti: 'Ben de Kürdüm, Allah hepinizin belasını versin'

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden Türkiye'yi kahreden haber geldi. Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Talay el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. 26 yaşındaki Talay'ın nişan hazırlığında olduğu öğrenilirken acılı babanın "Ben de Kürdüm, Allah hepinizin belasını versin" sözleri yürekleri dağladı.

Haber 13-07-24 08:25

MSB acı haberi duyurdu: İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talat şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucu İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talat'ın şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını duyurdu.

Haber 12-07-24 18:21

İlkokulda skandal! Öğretmen 11 yaşındaki öğrencisine sayısız aşk mektubu yazdı... Kızımızın güvenliğinden endişe ediyoruz

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Carolina eyaletinde bir ilkokul öğretmeninin 11 yaşındaki öğrencisine sayısız aşk mektubu yazdığı ortaya çıktı. Dylan Robert Dukes isimli öğrencisinin 11 yaşındaki küçük kıza 60'tan fazla aşk mektubu yazdığı, ona kartlar, hediyeler verdiği ve onu rahatsız eden istenmeyen sarılmalar yaptığı iddia edildi.

Trend 12-07-24 09:31

El Nino etkisini yitiriyor, La Nina başlıyor! Uzman isim açıkladı: 'Rekor sıcaklık lafını çok fazla kullanamayacağız'

Türkiye'de aşırı sıcaklar kendini hissettirmeye devam ediyor. El Nino etkisinin sona ererek La Nina etkisinin başlayacağını ifade eden Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bundan sonra yine sıcak zamanlar görecek olsak da 'rekor sıcaklık' lafını çok fazla kullanamayacağız" dedi.

Haber 11-07-24 17:09

1,5 yıl sonra yeniden el ele... Cemre Baysel ve Aytaç Şaşmaz aşklarına bir şans daha verdi

"Baht Oyunu" adlı dizide 'Ada' karakterine hayat veren Cemre Baysel ve 'Bora'yı canlandıran Aytaç Şaşmaz'ın dizideki aşkı kısa sürede gerçeğe dönüşmüştü. Evlenmeleri beklenirken ayrılan ünlü çift 1,5 yıl sonra yeniden el ele görüntülendi.

Magazin 11-07-24 13:15

Araç alacaklar dikkat, elinizi çabuk tutun! İkinci elde 'sıfır' etkisi sona erdi, tablo terse döndü: Fiyatlar yüzde 20 artabilir

Araç alacaklar dikkat! Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek iki önemli değişiklik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hayata geçti. Sıfır otomobillerde yapılan kampanyaların sona ermesiyle birlikte ikinci el otomobil piyasası tekrar hareketlendi. İkinci el araçlarda da yüzde 20 zam kapıda, araç alacaklar zam öncesi elini çabuk tutmalı.

Finans 11-07-24 12:23

TFF 1. Lig ekibi Sakaryaspor, Fenerbahçe'den Emre Demir ile el sıkıştı!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de gelecek isimler kadar gidecek isimler de merak edilirken, 20 yaşındaki genç yıldız Emre Demir'in yeni adresi büyük oranda belli oldu. İşte detaylar...

Spor 11-07-24 07:44

İkinci elde yaprak kıpırdamıyor, galericiler isyan etti! Vatandaştan, Bindiğiniz dalı kestiniz yanıtı gecikmedi

İkinci el satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'den fazla düştü. Oto galeriler fiyatları aşağı çekse de piyasada yaprak kıpırdamadı. Otogalericiler sektördeki zorlukların devam etmesi haline galericilik mesleğinin tamamen ortadan kalkacağını söylerken sosyal medyada da vatandaşlardan yanıtlar gecikmedi. Vatandaşlar, oto galericilerin özellikle pandemi döneminde fiyat artışlarına neden olduğunu söylerken, "Bindiğiniz dalı kestiniz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 09-07-24 12:08

Böylesi daha önce görülmedi, Haziran'da rekor kırıldı: 2024 dünyanın en sıcak yılı olabilir

Sıcak havalar her geçen gün etkisini artırırken, AB'nin iklim değişikliği izleme servisi geçtiğimiz Haziran ayının kayıtlara geçen en sıcak ay olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada 2024 yılının dünyanın kaydedilen en sıcak yılı olma yolunda ilerlediği belirtildi. İklim bilimci olan Friederike Otto yaptığı açıklamada "El Nino'yu durduramayız ama petrol, gaz ve kömür yakmayı durdurabiliriz" dedi.

Haber 08-07-24 07:19

Hizbullah, İsrail'in Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu!

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu. Yaptığı açıklamada saldırıyı Gazze saldırılarına karşılık Filistin halkının direnişine destek verdiğini göstermek amacıyla yaptığını belirtti. İsrail, Hizbullah'ın önemli isimlerinden Meysem Mustafa el-Attar'ı öldürdüğünü yazılı olarak bildirmişti.

Haber 07-07-24 12:10

Sıla Doğu özel plakalı lüks jipiyle karakola geldi! Tek kelime etmedi

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama soruşturmasında Sıla Doğu ve Can Doğu tahliye edilmişti. Sıla Doğu imza için karakola gelince kameralara yakalandı. Mal varlıklarına el konuşan Dilan Polat'ın kardeşinin lüks aracı dikkat çekti.

Magazin 07-07-24 11:41

Türkiye Hollanda maçında hakemden Montella'ya skandal el hareketi!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçının henüz başında dördüncü hakemle ilginç bir an yaşadı.

Spor 06-07-24 22:19

Mourinho istedi, Fenerbahçe aldı! Golcü transferi 16 milyon Euro ödenerek bitmek üzere...

Fenerbahçe'de golcü transferi bitmek üzere... Mourinho'nun özel talebi üzerine Youssef En-Nesyri ile görüşme sağlayan sarı-lacivertliler, Sevilla ile el sıkıştı.

Spor 06-07-24 18:08

Kaza mı suikast mi? Türkiye ile Suriye arasındaki olası görüşmelerde kilit isim olacaktı... Luna El Şibil hayatını kaybetti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın özel medya danışmanı Luna El Şibil, hayatını kaybetti. Şibil'in şüpheli bir trafik kazasında ölmesi "Kaza mı yoksa suikast mi?" sorusunu akıllara getirdi. Hayatını kaybeden Şibil'in, Türkiye ile Suriye arasındaki olası görüşmelerde önemli bir aktör olması bekleniyordu.

Haber 06-07-24 14:19

MİT duyurdu! Suriye'de Türk bayrağına yönelik provokasyonda yer alan kişi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda yer alan 2007 doğumlu bir kişi yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı, 'Türk bayrağına uzanan eller cezasız kalmayacak' diyerek açıklamada bulundu.

Haber 05-07-24 17:58

Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor! Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Antalya'da tarlalara serilen binlerce el dokuması halı ve kilimin pastelleşme sürecine kadarki işlerin çoğu kadın işçiler tarafından yürütülüyor.

Kadin 05-07-24 12:03

1 yaşındaki bebeğe vantilatör faciası: Uzmanlar uyardı: “1 ayda 4-5 hastamız oldu”

İstanbul’da 1 yaşındaki bebek vantilatöre elini sokmaya çalışınca parmağın tamamına yakını kesilirken kemiğinde kırık meydana geldi. Küçük çocuk hemen ameliyata alınarak parmağı dikilirken El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ayhan, dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyararak, "Vantilatörler havaların ısınmasından dolayı sık kullanılıyor, arasına parmaklarını sokan çocuklarla karşılaşıyoruz, son 1 ayda 4-5 tane hastamız oldu” dedi.

Haber 05-07-24 08:32

Tarlasında buldu: 20 yıl boyunca çekiç olarak kullandı! O nesne el bombası çıktı...

Çin'in Hubei eyaletinde bir kadın tarlasında 20 sene önce bulduğu metal bir nesneyi çekiç olarak yıllarca kullandı. Fakat işçilerin durumu fark etmesi üzerine bu metal nesne araştırılınca bomba olduğu öğrenildi.

Haber 04-07-24 17:09

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 03-07-24 17:32

İkinci el otomobilde şaşkınlık yaratan durgunluk! 1 milyonluk araçlar 750 bin TL'ye düştü: '30 yıldır böylesini görmedik...'

İkinci el araç piyasasında yaprak kıpırdamazken otomobil alım satım yapanlar da bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Milyonluk araçların 750 bin TL'ye kadar gerilediğini ancak yine de müşteri bulamadıklarını söyleyen sektör temsilcileri, "'30 yılda böylesini görmedik" diye yorumda bulundular.

Finans 02-07-24 15:15

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem! GİB'in altyapı çalışmaları tamamlandı: O tarihten itibaren zorunlu olacak

Vergide kaçakçılığın önüne geçecek bir adım da akaryakıt sektöründe atılıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından geliştirilen ve tüm altyapı çalışmaları tamamlanan yeni uygulama ile her yıl 15 milyar liralık vergi kaybının önüne geçilecek. Akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin sisteme el ile girilmesi bu tarih sonrası mümkün olmayacak.

Finans 02-07-24 07:26

İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı! İsrail medyasındaki iddialara Türkiye'den açıklama

Antalya'ya acil iniş yaptığı aktarılan İsrail merkezli El Al Havayoluna ait bir yolcu uçağına, havalimanındaki yetkililer tarafından yakıt verilmediği iddia edilmişti. Yapılan açıklamada uçağa yakıt sağlanacağı ancak uçak pilotunun kendi rızasıyla ayrılmaya karar verdiği belirtildi.

Haber 30-06-24 20:05