Hatay Usulu Ali Nazik Tarifi Haberleri

Evde Hatay usulü tavuk döner tarifi: Evde Hatay usulü döner nasıl yapılır?

Türk mutfağının en değerli lezzetlerinden biri de Hatay lezzetleridir. Hatay’a has yemekleri siz de kendi evinizde, kendi mutfağınızda yapabilir ve Hatay sofrasını kendi sofranıza taşıyabilirsiniz. İşte evde Hatay usulü döner tarifi!

Yemek 2024-05-21 02:32:53

Suç ağı çözüldü, detaylar şoke etti! Devleti 1 milyar lira zarara uğratmışlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonlarında İsmail Azar ve Hamza Mutlu'nun elebaşı olduğu organize suç örgütünün çökertildiğini, 51 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında yapılan çalışmalar sonucu, 6 bin 532 usulsüz olarak düzenlenmiş noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve kamunun yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi. İşte detaylar...

Haber 2024-05-16 09:45:34

Tepsi kebabı tarifi: Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tatlıları, ana yemekleri, çorbaları, atıştırmalıkları ile Hatay mutfağı Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olarak kabul edilir. Bu zenginliğin bir nedeni de çeşit çeşit kebaplardır. Meşhur tepsi kebabını ise siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Tarif adımlarını ve gerekli malzemelerin listesini de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 2024-03-14 00:21:24

Borani tarifi: Borani nasıl yapılır?

Boraniye ya da borani adı ile bilinen bu lezzet, hem Hatay mutfağına has olan yöresel bir yemek hem de bir tür meze olarak tüketilen bir yiyecektir. Kabak, et havuç gibi malzemeler ile de yapılabilen boraniyi ıspanak kullanarak da yapabilirsiniz. İşte son derece pratik ve lezzetli olan borani tarifimiz.

Yemek 2024-03-13 22:21:59

Bayram kömbesi tarifi: Bayram kömbesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının kendine has, yöresel lezzetlerinden biri de Hatay şehri ile özdeşleşmiş olan bayram kömbesidir. Çay saatlerine eşlik eden, ikramlık ve atıştırmalık bu lezzet adından da anlaşıldığı gibi en çok bayram zamanlarında yapılır. Bu yapımı kolay ve çok lezzetli tarifi siz de denemek isterseniz tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 13:17

'Ne koltuk sevdasıymış...' İstenmeyen adam Lütfü Savaş'ın üstü çizildi, eşi Nazan Savaş'ın paylaşımı tepki çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi, hafta sonu genel başkan Özgür Özel'in katılımıyla bir aday tanıtım toplantısı yaptı. Bu toplantıda İstanbul'un Esenyurt ilçesinde aday olacağı açıklanan fakat daha sonra adaylığı geri çekilen Ali Dikmen ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın isimleri telaffuz edilmedi.

Haber 19-02-24 08:30

Biberli ekmek tarifi: Biberli ekmek nasıl yapılır?

Farklı mutfaklardan değişik tarifler denemeyi seviyorsanız mutfağı ile dünyaya mal olmuş Hatay lezzetlerinden biberli ekmek tarifi tam size göre. Bir çeşit içli pide olan ve katıklı ekmek adı ile de anılan biberli ekmek yapılışı ise son derece kolay.

Yemek 15-02-24 01:51

MasterChef All Star kaptanlık oyununu kim kazandı? 18 Aralık MasterChef mavi ve kırmızı takım kaptanları

MasterChef All Star'ın 18 Aralık 2023 Pazartesi akşamı yayınlanan bölümünde kaptanlık mücadelesi yaşandı. Jüri üyelerinden Mehmet Şef, Danilo Şef ve Somer Şef yarışmacılardan ali nazik tarifi yapmalarını istedi. Yarışmacılar en iyi ali nazik tarifini çıkarmaya çalıştılar. Yarışın kazananı Mavi Takım kaptanı oldu ve Kırmızı Takım kaptanını belirledi. İşte MasterChef'te yaşananlar...

Magazin 19-12-23 08:41

MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı? 17 Temmuz 2023 MasterChef All Star mavi ve kırmızı takım kaptan!

MasterChef kaptanlık oyununu hangi takımın kazandığı arama motorlarında sorgulanıyor. 17 Temmuz Pazartesi akşamı MasterChef All Star'ın 2. kaptanlık oyunu heyecanı yaşandı. Şefler yarışmacılardan ali nazik tarifi yapmalarını istedi. Peki, MasterChef All Star kaptanlık oyununu kim kazandı? İşte 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü MasterChef'te belli olan mavi ve kırmızı takım kaptanları...

Magazin 18-07-23 08:06

MasterChef Ali Nazik tarifi! En lezzetli Ali Nazik tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef Ali Nazik tarifi merak ediliyor. All Star sezonuyla ekranlara dönen MasterChef'te ana kadro tamamlandı. Jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan Ali Nazik yemeği yapmalarını istedi. En iyi Ali Nazik tarifini yapan isim kaptanlık yarışında öne geçecek. Peki, MasterChef Ali Nazik nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 17-07-23 22:33

Herkesin merak edeceği Ali Nazik tarifi! Tam kıvamında Ali Nazik nasıl yapılır?

Ali Nazik Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Patlıcan kullanılarak yapılan bu enfes lezzet yemek davetlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Ali Nazik nasıl yapılır merak ediyorsanız bu Ali Nazik tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 05-06-23 15:26

Fenerbahçe'den 50 milyon TL bağış! Sarı-lacivertliler 550 konteyner bedeli olarak bu ücreti TFF'nin hesabına yatırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konteyner bağışı imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Hatay ve Kahramanmaraş'ta yaşam alanları kuracağız. Temmuz başında oralara taşınılacak. 19 Temmuz günü buranın resmi açılışını yapmayı amaçlıyoruz." dedi.

Spor 25-05-23 12:22

KPSS BAŞVURU ücreti alınmayacak mı? KPSS başvuru ve sınav ücreti bu yıl ne kadar, kaç TL? ÖSYM'den deprem bölgesi için karar!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS sınav ve başvuru ücreti ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya göre; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde yaşayan ve sınava girmek isteyen vatandaşlardan ücret alınmayacak. İşte KPSS başvurularına ilişkin yapılan açıklamanın detayları...

Egitim 16-05-23 16:22

SON DAKİKA | ÖSYM'den deprem bölgesindeki 4 il için yeni sınav kararı! YKS yapılacak

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı, depremin etkilediği illerden Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da tekrar sınav yapma kararı aldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Haber 30-03-23 10:40

SON DAKİKA | 4 ili açıklayıp... ÖSYM Başkanı duyurdu! 'Bu illerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik'

Son dakika haberi: Deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki sınavlara ilişkin ÖSYM'den önemli bir açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik." dedi. Adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekeceğini belirtildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Egitim 02-03-23 12:17

Haluk Levent duyurdu: Hatay depreminde enkaz altında kalan iki AHBAP gönüllüsü ile bir çocuk kurtarıldı

Ahbap Derneği kurucusu ve başkanı Haluk Levent, Hatay depremi sırasında Samandağ'da kuru gıda dağıtımı yapan iki Ahbap gönüllüsü ile bir çocuğun enkaz altında kaldığını söyledi. Levent paylaşımında "Ufuk , Ali ve bir küçük çocuk AFAD gönüllülerince az önce kurtarıldılar" açıklamasını yaptı.

Magazin 21-02-23 02:15

Tenis Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Murat Ali Yapar ve eşi depremde hayatını kaybetti

Türkiye Tenis Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Murat Ali Yapar ve eşi Alev Yapar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaşamını yitirdi.

Yurthaber 13-02-23 14:32

Gelinim mutfakta Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi! Kabağın en lezzetli hali Hatay usulü şıhıl mahşi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın başında pazartesi günü Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi yapılıyor. Zeytinyağı kabak dolmasının en lezzetli hali olarak görülen Hatay usulü şıhıl mahşi yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Hatay usulü şıhıl mahşi nasıl yapılır merak ediyor. İşte leziz Hatay usulü şıhıl mahşi tarifi...

Yemek 16-01-23 13:17

Gelinim Mutfakta Ispanak Nazik tarifi! Etli versiyonuyla yarışan Ispanak Nazik nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü ıspanak nazik yapılıyor. Yemek davetlerinin sevilen lezzetlerinden olan Ali Nazik yemeğinin etsiz versiyonu olan Ispanak Nazik herkesin bayılacağı bir tarif. Gelinim Mutfakta izleyicileri Ispanak Nazik nasıl yapılır merak ediyor. İşte etsiz çok daha lezzetli olan ekonomik Ispanak Nazik tarifi...

Yemek 05-01-23 13:42

Şıhıl Mahşi tarifi: MasterChef Şıhıl Mahşi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte malzeme listesi

Şıhıl Mahşi diğer bir adıyla dolmaların şahı olarak bilinen bu tarif bir tür kabak dolmasıdır. MasterChef'in 20 Aralık Salı akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılardan Şıhıl Mahşi yapılması istedi. Şıhıl Mahşinin tarifi vatandaşlar tarafından hızlıca araştırılmaya başlandı. Bu tarif Hatay, Antakya'ya ait bir lezzet. Şıhıl Mahşi dolmaların şahının pratik ve lezzetli tarifini sizler için derledik.

Yemek 20-12-22 22:04

Zuhal Topal'la Yemekteyiz ıspanak borani nasıl yapılır? Hatay usulü ıspanak borani tarifi

Lezzetleriyle meşhur olan Hatay mutfağından çıkan ıspanak borani tadıyla hayran bırakıyor. Meze olarak sevilen lezzetlerden biri olan ıspanaklı borani tarifine haberimizde yer verdik. Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz ıspanak borani nasıl yapılır? Hatay usulü ıspanak borani tarifi...

Yemek 16-12-22 17:03

Zuhal Topal'la Yemekteyiz taş kadayıf nasıl yapılır? Hatay usulü taş kadayıf tarifi!

Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlandı. Çıtır çıtır şerbetli tatlılardan biri olan taş kadayıfı lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor. Özel günlerde, çay vakitlerinde, misafirliklerde sıklıkla tercih ediliyor. İşte Hatay'ın meşhur lezzeti taş kadayıf tarifi!

Yemek 16-12-22 16:46

Hatay'ın eşsiz lezzeti: Kepse pilavı tarifi! Kepse pilavı nasıl yapılır?

Pilav yediden yetmişe herkesin sevdiği yemekler arasında bulunuyor. Sade pilav yerine farklı bir lezzet arayanların Hatay usulü kepse pilavı tarifini mutlaka denemesi gerekiyor. Bol baharat kullanılarak yapılan bu enfes pilavı yiyen herkes tarifini istiyor.

Yemek 14-12-22 17:35

Patlıcanlı fırın makarna tarifi: Patlıcanlı fırın makarna nasıl yapılır?

Patlıcan musakka, karnıyarık, ali nazik, patlıcan oturtma, patlıcan salatası ve daha uzayıp giden leziz patlıcanlı yemeklerin ve salataların olduğu zengin bir mutfak kültürüne sahibiz. Patlıcanın her hâlinden çok güzel tarifler oluşturuyoruz. Bu sefer de patlıcana farklı bir dokunuş yaparak perde pilavı görüntüsünde patlıcanlı fırın makarna tarifi yapalım.

Yemek 09-12-22 09:58

Gelinim Mutfakta tepsi kebabı tarifi! Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın sevilerek izlenen yarışma programları arasında bulunuyor. Gelinim Mutfakta son bölümünde yapılan Hatay usulü tepsi kebabı tarifi ekran başında izleyen izleyicilerin iştahını kabarttı. İzleyiciler Hatay usulü tepsi kebabı nasıl yapılır? Hatay usulü tepsi kebabı tarifini aratıyor. İşte o leziz tepsi kebabı...

Yemek 09-11-22 16:19

Gelinim Mutfakta patates püresi tarifi! Tam kıvamında patates püresi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın sevilerek izlenen yarışma programları arasında bulunuyor. Gelinim Mufakta son bölümünde yapılan Hatay usulü tepsi kebabı ve patates püresi tarifi ekran başında izleyen izleyicilerin iştahını kabarttı. İzleyiciler patates püresi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresi tarifini aratıyor. Oldukça basit olan bu patates püresi tarifi birçok yemeğin lezzetine lezzet katacak.

Yemek 09-11-22 13:46

KEPSE PİLAVI TARİFİ: Gelinim Mutfakta kepse pilavı nasıl yapılır? Hatay'ın sevilen lezzeti

Kepse pilavı tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bugün Hatay usulü kepse pilavı yapılıyor. Yarışmacılar en başarılı pilavı yapmak için mücadele edecekler. Peki, kepse pilavı nasıl yapılır?

Yemek 27-10-22 14:45

Ali nazik nasıl yapılır? Masterchef ali nazik kebabı malzemeleri ve yapılışı

Masterchef ali nazik tarifinin nasıl yapıldığı ve malzeme listesi merak konusu oldu. Masterchef'in yeni bölümüyle, yen 16 yarışmacının ana kadro mücadelesi başlayacak. Şefler, yarışmacılardan ali nazik kebabı yapmalarını istedi. Ali nazikin tarifini merak edenler ve denemek isteyenler ali nazik tarifinin en güzel ve en lezzetli olanını internet üzerinden sorguluyorlar. İşte ali nazik tarifinin yapılışı ve malzeme listesi..

Yemek 17-09-22 14:48

Masterchef Masterclass'ı kim, hangi yarışmacı kazandı? 16 Eylül Masterchef Masterclass ödülü neydi?

Mastercehf Türkiye yemek yarışması programı ilgiyle takip ediliyor. Masterchef'in 16 Eylül akşamı yayınlanan bölümünde Masterclass oyunu gerçekleşti. İlk etapta Somer şefin Ali nazik tarifini yapan yarışmacılar ikinci etapta bilgi yarışmasına tabi tutuldular. Son etapta ise yarışmacılar çökertme kebabının malzemelerinden yaratıcılık tabağı çıkarmaya çalıştılar. Peki, Masterchef Masterclass'ı kim, hangi yarışmacı kazandı? 16 Eylül Masterchef Masterclass ödülü neydi?

Magazin 17-09-22 13:41

Chili con carne nasıl yapılır? Masterchef chili con carne (acılı, kıymalı meksika fasulyesi) malzemeleri ve yapılışı

Masterchef ali nazik tarifinin nasıl yapıldığı ve malzeme listesi merak konusu oldu. Masterchef'in yeni bölümüyle, yen 16 yarışmacının ana kadro mücadelesi devam edecek. Şefler, yarışmacılardan Meksika' ya ait chili con carne yapmalarını istedi. Chili con carne tarifini ilk defa duyup merak edenler ve denemek isteyenler chili con carne tarifinin en pratik ve tam tarifini internet üzerinden sorguluyorlar. İşte chili con carne tarifinin yapılışı ve malzeme listesi..

Yemek 16-08-22 10:22

Arda'nın Ramazan Mutfağı'ndaki Umm Ali Tatlısı nasıl yapılır? Umm Ali Tatlısı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Arda'nın Ramazan Mutfağı'ndaki Umm Ali Tatlısı, programın 20 Nisan Çarşamba günü ekrana gelen bölümünün ardından merak konusu oldu. Ev hanımları Arda'nın Ramazan Mutfağı'ndaki Umm Ali Tatlısı nasıl yapılır? Umm Ali Tatlısı tarifi ve malzemeleri nelerdir? soru ve konu başlıklarını internette araştırmaya başladı. İşte Arda Türkmen'in programda yaptığı tatlının tarifi...

Yemek 20-04-22 18:41

Antep usulü ali nazik kebabı tarifi: Ekonomik ve lezzetli

Antep usulü ali nazik, altta çıtır çıtır tereyağlı pideleri, köz patlıcanı ve kıymasıyla en lezzetli kebap çeşitlerinden. Misafirlerinize gösterişli bir sunum ve lezzetli bir yemek yapmak için bulunmaz bir tarif. İşte karşınızda ekonomik ve lezzeti yerinde Antep usulü ali nazik kebabı tarifi.

Yemek 22-03-22 14:51

Eşi tarafından öldürülen genç kadının babası konuştu: Kızımı para için öldürdü

Adana'da 5 gün önce barışıp yeniden bir araya geldiği eşi Ömer Sancar (27) tarafından pompalı tüfekle öldürülen Nazik Sancar'ın (28) cenazesi, toprağa verildi. Damadı için en ağır cezayı isteyen Ali Kumsal (64), "Giyim mağazasında çalışıyordu, çıkarılınca 48 bin lira tazminat aldı. O parayla altın aldı. Eşi, kızıma altınları vermesi için baskı yaptı" dedi.

Haber 13-12-21 14:26

Şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı malzemeleri neler?

Kıbrıs'a özgü bir yemek olan şeftali kebabının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Şeftali kebabının ismi şeftali görünümünden geliyor. Bazı yörelerde bu kebaba şef Ali kebabı da deniyor. Peki Şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı malzemeleri neler? İşte şeftali kebabı tarifi!

Yemek 01-12-21 21:51

Hatay mutfağından günün her öğününde sofrada görmek isteyeceğiniz yumurta öccesi tarifi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu toprakları, bu medeniyetlerin yemeklerine de gönülden kucak açmış. Her yeri cennet ülkemizin dört köşesi lezzet dolu. Tek malzemeyle bile onlarca tarif üretebiliyoruz. Kılıktan kılığa girebilen malzemelerin başındaysa yumurta geliyor. Peki, Hatay mutfağının gözdesi yumurta öccesini hiç duydunuz mu?

Yemek 30-11-21 07:08

Göçmen kuşların uğrak yeri Hatay, gözlemcilerin de rotasında

Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan: - "Hatay, en önemli kuş göç rotaları üzerinde yer alıyor, o nedenle şu anda Türkiye'de en fazla kuş türü Hatay'da görülüyor" - Kuş gözlemcisi Ferhat Koç: - "Bu bölgedeki yeni keşfedilen kuş türlerinin kayıt altına alınması benim gibi Türkiye'nin birçok bölgesinden kuş gözlemcilerini ve doğaseverleri buraya çekiyor. Böyle bir görsel şöleni izleyip gözlemlemek bizler için tarifsiz bir duygu"

Yurthaber 16-11-21 11:11

Hatay mutfağı denince akan sular duruyor! Ustasından şıhıl mahşi tarifi

Gastronomi turizmi denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri de Hatay. Birbirinden lezzetli yemekleriyle bu şöhretini sonuna kadar hak ediyor. Et ile sebzenin ustaca birleştiği bir yemek olan şıhıl mahşi de Hatay'ın yöresel lezzetlerinden. Bu lezzetin tadına varmak için Hatay'a gitmek istemeyenleri hemen mutfağa alalım. İşte püf noktalarıyla şıhıl mahşi tarifi.

Yemek 23-10-21 01:34

Künefe nasıl yapılır? MasterChef künefe tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan künefe yapılması istendi. Sevilen yarışmanın yeni bölümü sonrası künefe tarifi merak ediliyor. Anavatanı Hatay olan künefe, kadayıf ya da tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir tatlıdır. Peki künefe nasıl yapılır? MasterChef künefe tarifi ve malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 14-09-21 01:54

Ali Nazik nasıl yapılır? Ali Nazik malzemeleri nelerdir? İşte Ali Nazik tarifi...

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden olan Ali Nazik, TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında bir yarışmacının hazırlaması üzerine tarifi araştırılmaya başlandı. MasterChef jürilerinin Ali Nazik yemeğini övmesi üzerine seyirciler "Ali Nazik yemeği nasıl yapılır?" , "Ali Nazik malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtı merak etmeye başladı. İşte Ali Nazik tarifi...

Yemek 08-07-21 21:38

Türkiye, göçmen kuşlara Avrupa-Afrika kıtaları arasında köprü oluyor

Kışı Afrika'da geçirdikten sonra Avrupa göçüne başlayan türler için Türkiye'ye giriş kapısı niteliğinde olan Doğu Akdeniz'deki sulak alanlar, göçmen kuşlara zorlu yolculukları sırasında güç toplamaları için dinlenme imkanı sunuyor - Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Turgut Çangır: - "Hatay, en önemli göç yollarımızdan birisi. Sulak alanların zengin ve habitatlarına uygun alanların olması ve kaçak avcılıkla mücadeleden dolayı rahat bir ortamın sağlanmasıyla göçmen kuşlar burada uzun bir süre konaklamaktadır" - Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan: - "Şu ana kadar Hatay'da kayıt altına alınan kuş türü sayısı 379 oldu, bölgemiz göçmen kuşlar için en ideal dinlenme, beslenme ve üreme alanlarından biri görevini görüyor"

Yurthaber 09-05-21 11:02

Kütahya ve Afyonkarahisar’ın turizm potansiyellerini görüştüler

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Vali Ali Çelik’i makamında ziyaret etti.Ziyarette; Kütahya, Afyonkarahisar sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi ile iki ilin turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik planlanan projeler istişare edildi.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çelik, nazik ziyaretlerinden dolayı Vali Çiçek’e teşekkür etti.

Yurthaber 23-03-21 14:30

Adıyaman’da 255 atlet yarıştı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının 2021 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme Projesi ve İl Karmaları Bölgesel Kros Projesi 1.Kademe Grup Yarışmaları sona erdi.Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen müsabakalara Adıyaman, Mersin, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana illerinden gelen yaklaşık 255’i sporcu olmak üzere toplamda 268 kişi katıldı.Mahmut El Ensari Ali Dağı Mesire alanında yapılan yarışmalarda altı farklı kategoride mücadele eden sporcular zorlu parkurda dereceye girebilmek ve 2 grup yarı finallerine katılmaya hak kazanabilmek için mücadele etti.Farklı illerden gelen 255 bay ve bayan atletleri Adıyaman’da misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Ben dereceye giren tüm sporcularımızı ve bu organizasyona emek veren herkesi kutluyor, yarı finallerine katılmaya hak kazanan illerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.Dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, Spor Şube Müdürü Sezgin Yıldırım, Atletizm Bölge Koordinatörü Nurettin Özyürek ve Adıyaman Atletizm İl Temsilcisi Sait Durmuş tarafından verildi.

Yurthaber 21-03-21 11:43

Hatay'da kayıt altına alınan kuş türü sayısı 375'e yükseldi

Samandağ ilçesinde gözlenen Moğol cılıbıtı fotoğraflanarak kayıt altına alındı - Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan: - "Moğol cılıbıtı ile Hatay'da 375. kuş türü görmüş olduk. Bu rakamla beraber il düzeyinde baktığımızda Hatay olarak Türkiye'de 2. sıraya yükseldik"

Yurthaber 17-03-21 11:13

Hatay'da kayıt altına alınan kuş türü sayısı 375'e yükseldi

Samandağ ilçesinde gözlenen Moğol cılıbıtı fotoğraflanarak kayıt altına alındı - Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan: - "Moğol cılıbıtı ile Hatay'da 375. kuş türü görmüş olduk. Bu rakamla beraber il düzeyinde baktığımızda Hatay olarak Türkiye'de 2. sıraya yükseldik"

Yurthaber 17-03-21 11:13

Lütfü Savaş: Fenerbahçe maçında stadı açacağız

Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, devraldıkları 25 bin kişilik stadyumun açılışını milli maç arasında Fenerbahçe ile yapacakları hazırlık maçı ile yapacaklarını söyledi. Başkan Savaş, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile fikir birliğimiz var" dedi.

Spor 14-03-21 15:58

CHP Aydın’dan Başkan Çerçioğlu’na Kadınlar Günü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekilleri ve CHP Aydın İl Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.Ziyarette CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Kocakaya Ekiz ve CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman hazır bulundu.Başkan Çerçioğlu, nazik ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti.

Yurthaber 08-03-21 15:00

Denizde kaybolan Ali için dalgıçlar yine daldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde denize açıldıktan sonra botu ile kaybolan Ali Nail Gündoğan için dalgıçlar arama çalışması yaptı.Edinilen bilgiye göre, 56 gün önce Çevlik Sahilinden balık tutmak için botla denize açıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Ali Nail Gündoğan’ın (23) bulunması için Hatay Büyükşehir Belediyesine İtfaiyesine bağlı Su Altı-Üstü Arama Kurtarma ve İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma timi Çevlik ve Konacak sahilinin derinliklerinde arama yaptı.Yapılan çalışmada Ali Nail’in izine hala rastlanmadı.

Haber 24-02-21 15:58

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Nefes almak o kadar güzelmiş ki o an anlıyorsunuz bunu

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde görevli hizmetli Ayşe Yıldırım: - "O kadar şiddetli nefes darlığı çektim ki hani her an ölüyorsun gibi geliyordu. Nefes almak o kadar güzelmiş ki o an anlıyorsunuz bunu. Rabbim düşmanıma bile böyle bir kötülük tattırmasın" - Göçmen Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim Ali İhsan Güven: - "Ailemiz, sevdiklerimiz ve kendimiz için bu konuda tedbiri asla elden bırakmayacağız, aksi takdirde bir başkasının yaşamına sebep olmak bizi ömür boyu bir vicdan mahpushanesine atacaktır"

Yurthaber 19-02-21 11:03

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Nefes almak o kadar güzelmiş ki o an anlıyorsunuz bunu

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde görevli hizmetli Ayşe Yıldırım: - "O kadar şiddetli nefes darlığı çektim ki hani her an ölüyorsun gibi geliyordu. Nefes almak o kadar güzelmiş ki o an anlıyorsunuz bunu. Rabbim düşmanıma bile böyle bir kötülük tattırmasın" - Göçmen Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim Ali İhsan Güven: - "Ailemiz, sevdiklerimiz ve kendimiz için bu konuda tedbiri asla elden bırakmayacağız, aksi takdirde bir başkasının yaşamına sebep olmak bizi ömür boyu bir vicdan mahpushanesine atacaktır"

Yurthaber 19-02-21 11:03