Marteniçka Nedir Haberleri

Marteniçka ne zaman, ayın kaçında çıkarılır? Marteniçka'nın hikayesi nedir?

Marteniçkanın ne zaman çıkarılacağı mart ayının sonuna gelinmesiyle beraber merak edildi. Mart ayı başında marteniçka bilekliği takanlar, bilekliği çıkarma tarihini sorguluyorlar. Eski bir Bulgar geleneği olarak anılan Marteniçka, tüm Balkan coğrafyasında biliniyor. Kırmızı ve beyaz ipliklerden yapılan bu geleneğin sağlık, şans, bolluk, bereket gibi dileklerin gerçekleşmesini sağladığına inanılıyor. Peki, Marteniçka ne zaman, ayın kaçında çıkarılmalıdır? Marteniçka'nın hikayesi nedir?

Haber 26-03-2023 13:06

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilekliğinin sırrı ne? Marteniçka bilekliğiyle paylaşım yaptı! Herkes anlamını merak etmeye başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bileğine taktığı kırmızı ve beyaz iplerden oluşan bileklik görenlerin ilgisini çekti. Marteniçka olarak bilinen bilekliğin sırrını herkes araştırmaya başladı.

Trend 21-03-2023 07:39

Marteniçka nedir, ne zaman takılır? Marteniçka bilekliği nasıl bağlanır, dileği nasıl dilenir?

Marteniçka geleneği mart ayının gelmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. Eski bir Bulgar geleneği olarak anılan Marteniçka, tüm Balkan coğrafyasında biliniyor. Kırmızı ve beyaz ipliklerden yapılan bu geleneğin sağlık, şans, bolluk, bereket gibi dileklerin gerçekleşmesini sağladığına inanılıyor. Peki, Marteniçka nedir, ne zaman takılır? Marteniçka bilekliği nasıl bağlanır, dileği nasıl dilenir?

Haber 01-03-2023 20:05

Marteniçka Nedir

Marteniçka Nedir Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Marteniçka Nedir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.