Tuzlu Yiyecekler Haberleri

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-2024 08:47

Portakal reçeli tarifi: Portakal reçeli nasıl yapılır?

Türk mutfağına has konulardan biri de türlü türlü tatlı ve tuzlu yiyeceklerin sunulduğu kahvaltı sofralarıdır. Günlük hayatın koşturmacası nedeniyle genellikle hafta içi kahvaltı için geniş zamanlar ayrılamasa da hafta sonları uzun sohbetlere eşlik eden kahvaltı sofraları kurulur. Bu sofraların gözde lezzetlerinden biri de türlü türlü reçeller olur.

Yemek 14-02-2024 20:51

Puf puf kabarıyor: Yağ çekmeyen pişi tarifi! Mayasız pişi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan pişi tarifi günün her öğününde tüketilebiliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Mayasız oluşuyla kolay hazırlanabilen ve puf puf kabaran pişi tarifi be malzemeleri haberimizde.

Yemek 18-08-2023 10:29

Evde kışlık konserve nasıl yapılır? İşte konserve tarifleri ve ihtiyacınız olacak ürünler

Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin pazar tezgâhlarında bolca yer alması sebebiyle artık konserve dönemi de geldi diyebiliriz. Turşulardan salçalara, reçellerden kompostolara kadar birbirinden lezzetli kışlık ürünleri hazırlarken bazı belli başlı malzemelere de ihtiyaç duyacaksınız. Kış boyunca keyifli yiyebileceğiniz konserveleri doğru ve sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Yemek 15-08-2023 17:56

Puf puf kabaran pişi tarifi! Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hamur işi tarifleri denince ilk akla gelenlerde olan pişi tarifi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Beş çayına da tercih edebileceğiniz puf puf kabaran pişi tarifi haberimizde.

Yemek 06-07-2023 14:24