Utu Kireci Haberleri

Bir türlü geçmeyen lekelerin korkulu rüyası olacak en iyi kireç sökücü önerileri

Temizlik ve hijyen söz konusu olduğunda kullanacağınız ürünlerin önemi oldukça büyük. Özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda zamanla oluşan inatçı kireç ve paslanma sorunlarıyla başınız dertteyse en etkili kireç sökücü ürünlerle işiniz çok kolay! Üstelik fazla zaman ve efor harcamadan! Peki, kireç sökücü ne işe yarar? Kireç sökücü, su ile devamlı temas hâlinde olan ve kireci emen yüzeyleri temizlemek için kullanılır. Öyleyse gelin, bu mucizevi ürünleri birlikte incelemeye başlayalım.

Haber 2024-04-01 17:58:16

Sadece 10 dakikada tüm kireci söküp atıyor! Su ısıtıcısı kirecinden kurtulmanın doğal çözümü

Metal yüzeylerde zaman içerisinde kireç birikimi oluşabiliyor. Özellikle su ısıtıcısında biriken kireçler suyun lezzetini ve sağlığı bozabiliyor. Bu nedenle biriken kireçleri çözmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Her evde bulunan temel bir malzeme ile su ısıtıcısındaki kireçlerden 10 dakika içerisinde kurtulabilirsiniz.

Kadin 2023-06-20 14:11:52

Sararmış tuvalet taşlarını 5 dakikada bembeyaz yapıyor! Kireç tutmuş tuvalet temizliği için...

Zaman içerisinde sert su ve idrar nedeniyle sararan tuvalet taşları tuvaletin zemininde kireç oluşmasına neden olabiliyor. Kireci ve sararmış tuvalet taşlarını temizlemek için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde yapacağınız doğal karışımla çamaşır suyu kullanmadan sararmış tuvalet taşlarını bembeyaz yapabilirsiniz.

Kadin 2023-05-30 09:52:07

Kireç lekelerini ovalamaya gerek kalmadan çıkartıyor! İnatçı kireci anında söküp atan karışım

Kireç lekeleri banyo ve mutfak musluklarında, metal eşyalarda pis ve bakımsız görünümlere sebep oluyor. Kireç lekelerinden kurtulmak için etkili kireç sökücü ürünler aranıyor. Ancak her evde bulunan malzemelerle hazırlanan karışımla birlikte kireç lekelerinden anında kurtulmanız mümkün olabiliyor.

Kadin 2023-05-28 19:09:21

Kireci bir saat içinde söküp atıyor! Duş başlıklarını yeni gibi yapan temizlik tüyosu

Duş başlıklarında, musluklarda biriken kireçler bakımsız görünümlere sebep oluyor. Bu kireçler ne kadar temizlik yapılırsa yapılsın hiç temizlik yapılmamış gibi gösteriyor. Kireçleri temizlemek için kireç sökücü temizlik tüyoları arıyorsanız mutfakta bulunan bir malzemeyle tüm kireçlerden kurtulabilirsiniz.

Kadin 07-05-23 11:51

Musluktaki inatçı kireci söküp atıyor! Kireçlenmiş musluklar ayna gibi parlayacak

Mutfak ve banyo musluklarında, duş başlıklarında oluşan kireçler bakımsız, pis bir görünüme neden olabiliyor. Muslukları ne kadar temizlersem temizleyeyim inatçı kireçlerden kurtulamıyorum diyorsanız bunun için etkili çözümler bulunuyor. Her evde bulunan malzemelerle kireci söküp atabilirsiniz.

Kadin 06-04-23 15:47

Kireçten tamamen kurtulmanız mümkün! Bir gecede tüm kireci çözüyor

Metal eşyaların üzerinde biriken kireçler bakımsız ve pis bir görünüme sebep oluyor. Mutfak ve banyo kireçlerinden kurtulmak için çeşitli ürünler kullanılıyor. Temizlik uzmanı olarak bilinen Bayan Hinch sadece bir gecede tüm kireçlerden kurtulmanızı sağlayacak yöntemi paylaştı.

Kadin 23-02-23 15:50

Elektrik faturalarını artırıyor: Su ısıtıcısı kirecinden anında kurtulun! Kettle kireci nasıl temizlenir?

Su ısıtıcısı hayatımızı oldukça kolaylaştıran ev aletleri arasında yer alıyor. Çaydanlığa göre çok daha etkili sonuçlar sağlayan su ısıtıcıları hemen hemen her evde bulunuyor. Ancak zaman içerisinde kettleda biriken kireçler hem sağlığı hem de cebi yakabiliyor. Uzmanlar kettle kirecinin faturaları artırdığını belirtiyor. Evde uygulayacağınız ipuçlarıyla su ısıtıcısı kireçlerinden kurtulmanız mümkün.

Kadin 06-02-23 09:29

Sadece 10 dakikada tuvaletteki kireci söker atar! Sararmış tuvalet taşlarından ve kireçlerden kurtulmak için...

Tuvaletinizi temizlemenize rağmen kireçten ve sararmış tuvalet taşlarından şikayetçiyseniz bu durumlardan kurtulmak için zararlı kimyasallara başvurmanıza gerek yok! Temizlik tüyoları sayesinde sadece 10 dakikada tuvalet kirecini geçirebilirsiniz.

Kadin 05-02-23 17:16

Çaydanlığınızı tertemiz yapacak: Kireci söker atar! Pırıl pırıl çaydanlık için...

Çay ülkemizde en sık kullanılan içecek olarak görülüyor. Ocaktan eksik olmayan çaydanlık zaman içerisinde kireçlenebiliyor. Kireçlenen çaydanlık hem çayın tadını bozuyor hem de sağlığı riske atıyor. Kireci çözmek için çeşitli kimyasallar kullanılıyor. Ancak bu ürünler etkili sonuçlar sağlayamıyor. Evde doğal yöntemlerle kireçleri kökten çözebilirsiniz. Çaydanlıklarınızın tertemiz olması için yapmanız gereken çok basit!

Kadin 27-12-22 16:39

Hem ütünüzü hem de çamaşırlarınızı mahvediyor! Ütü kireci nasıl temizlenir?

Kıyafetlerimizin üzerimizde jilet gibi görünmesini istediğimiz için sıklıkla ütü kullanıyoruz. Ütüyü temel ihtiyacı olarak gören, çoraplarını bile ütüsüz giyemeyen kişiler bulunuyor. Ütü hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahipken sıklıkla kireçlenmesi can sıkıcı oluyor. Birçok ev hanımı ütü kireci nasıl temizlenir? Sorusunu aratıyor. İşte ütü kirecini temizlemek için püf noktaları...

Kadin 24-11-22 10:02

Muslukta biriken inatçı kireci yok etmenin en kolay yolu

Muslukta ve musluk bataryasında biriken kireç ve su lekelerini temizlemek büyük bir zorluktur. Ne kadar ovalarsanız ovalayın kuruduğunda eski haline döndüğünü fark etmişsinizdir. İnatçı kireç lekelerini temizlemek aslında düşündüğünüz kadar zor değildir. Evinizde limon varsa, işte size muslukta biriken inatçı kiri temizlemenin en kolay yolu...

Kadin 28-06-22 08:28

Su ısıtıcısında oluşan kireci temizlemenin en pratik yolu

Su ısıtıcısı, günlük hayatın içine girdiği günden beri yerini sağlamlaştırmayı başaran küçük ev aletlerin biridir. Yemek yaparken, sıcak içecek hazırlarken sağladığı kolaylık yüzünden çoğu kişinin sağ kolu gibidir. Ancak su ısıtıcısının içinde biriken kireç zaman içinde birikerek dağılmaya başlar. İçeceklerinizin içinde parçalar görmek istemiyorsanız su ısıtıcısını düzenli bir şekilde temizlemelisiniz. Nasıl mı?

Kadin 31-05-22 15:48

Su kireci ne demek? Su kireci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Su kireci birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Su kireci ne demek, anlamı nedir?

Egitim 20-05-22 16:07

Mermer kireci ne demek? Mermer kireci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Mermer kireci birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Mermer kireci ne demek?

Egitim 18-05-22 21:11

Çamaşır makinesinde zamanla biriken kireç makinenize zarar verebiliyor! Biriken kireci temizlemenin yolları

Çamaşır makinesinde biriken kireç çamaşırlarınıza zarar verdiği gibi makinenizin ömrünü de kısaltıyor. Yüksek fiyatlara satın aldığınız çamaşır makinenizin birkaç bakım hatası sebebiyle kullanılamaz hale gelmesi oldukça can sıkıcı. Ancak bazı küçük ipuçları ile çamaşır makinenizde birikmiş olan kireci temizleyip aynı zamanda yeni kireç oluşumunu önleyebilirsiniz. Detaylar yazımızda.

Haber 22-12-21 10:27

Duş başlığındaki kireci kökünden söküp atıyor! Derinlemesine temizleyen şey...

Karbonat sadece kurabiyelerinizi, keklerinizi kabartmakla kalmıyor birçok ev sorununa da çare oluyor. Duş başlığı kirecini karbonatla kökünden söküp atabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kadin 28-12-20 13:41

Çaydanlık kireci nasıl temizlenir? Çaydanlık temizliği nasıl yapılır?

Ülkemizde içecek olarak sudan sonra en çok çay tüketildiği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle her evde bir çaydanlık bulunur. Hal böyle olunca çaydanlık kireci sorunu da herkesin yaşadığı problemlerden biri olarak karşımıza çıkar. Peki çaydanlıktaki kireç nasıl temizlenir?

Kadin 08-12-20 11:39

Çaydanlıktaki kireci söküp atıyor! Karbonatın mükemmel gücü onunla birleşince...

Çaydanlık ve demlikte oluşan kireçten kurtulmak için market raflarında pek çok kimyasal ürün bulabilirsiniz. Ama siz, doğal yöntemlerle bu işi halletmek, çaydanlıktaki kireçten hızlı bir şekilde kurtulmak isterseniz aşağıdaki yöntemleri inceleyebilirsiniz.

Kadin 12-11-20 08:54

Klozetteki kireci kökünden söküyor! Sirke ve kola ile...

Klozette oluşan kireç ve tortu, doğru bir şekilde temizlenmezse o bölgede taşlaşma oluşur ve temizlense bile kirli görünümden kurtulamazsınız. Şimdi bahsedeceğimiz bu malzemeler ile ışıl ışıl bir görünüme sahip klozete sahip olmak mümkün. İşte temizlikte sizi bir üst seviyeye taşıyacak püf noktaları...

Kadin 16-10-20 08:28

Kimse bu kadar kolay olabileceğini tahmin bile edemezdi! Kolayca kireçten kurtulun

Çaydanlık, tencere, duş başlığı gibi yerleri mesken tutan kireci temizlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Üstelik kimyasal ürünlere de para saçmanıza gerek yok. Her evde olan 2 malzemeyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kadin 13-10-20 14:20

Vücutta biriken kireçten kurtulmak bu yöntemlerle çok kolay! Aloe vera, yeşil çay, okaliptüs...

Kireçlenme, belli bir yaştan sonra vücudumuzda gördüğümüz, günlük hareketlerimizi kısıtlayan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Genellikle ilerleyen yaşlarda boyun, bel ve eklem bölgelerinde sıklıkla meydana gelen ağrıların sebebi olan kireçlenmeler başta aşırı kilo, kronik rahatsızlıklar gibi pek çok hastalığın sebebi olabiliyor. Sizler için vücudunuzda biriken kireci atma yollarını bu yazımızda derledik.

Kadin 21-07-20 11:41

Vücutta biriken kireçten kurtulmak bu yöntemlerle çok kolay! Aloe vera, yeşil çay, okaliptüs...

Kireçlenme, belli bir yaştan sonra vücudumuzda gördüğümüz, günlük hareketlerimizi kısıtlayan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Genellikle ilerleyen yaşlarda boyun, bel ve eklem bölgelerinde sıklıkla meydana gelen ağrıların sebebi olan kireçlenmeler başta aşırı kilo, kronik rahatsızlıklar gibi pek çok hastalığın sebebi olabiliyor. Sizler için vücudunuzda biriken kireci atma yollarını bu yazımızda derledik.

Kadin 21-07-20 11:41

Çamaşır makinesindeki kireci temizlemek için pahalı ürünlere gerek yok! Beyaz sirke ve...

Çamaşır makinelerinde kireç oluşumunun çok yaygın karşılaşılan bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Kireç kalıntıları düzenli olarak temizlendiği taktirde çamaşır makineniz de uzun yıllar sizinle varlığını sürdürebilir. Fakat makinenizin kireç temizliğine gereken özeni göstermezseniz makineniz kısa bir süre sonra arızalanarak size veda edecektir.

Kadin 20-07-20 11:40

Bu yöntemler çaydanlıktaki kireci yok ediyor! Patates, limon tuzu...

Çay, güzel bir sabah kahvaltısının olmazsa olmazı, iş yerinde ya da bir akşam yemeğinin üzerine keyifle içtiğiniz, misafirlerinize ikram ettiğiniz en yaygın içecek! Çay içmek hemen herkesin en çok sevdiği, keyifle yaptığı bir eylem. Ancak, iş o çayı demlemeye ya da çaydanlık temizliğine gelince durum can sıkıcı olabiliyor.

Kadin 29-05-20 12:13

Çamaşır makinesindeki kireci yerle bir ediyor! Sirke, çamaşır suyu...

Çamaşır makinesi zaman ve iş gücü kaybının önüne geçtiği için değerli bir alettir. Ülkemizin suları kireçli olduğundan, makine içerisine su ile giren kireç, zamanla parçalarda birikmeye başlıyor. Bu nedenle çamaşır makinesinin parçaları hızlıca bozuluyor ve tam kapasitede çalışmamaya başlıyor. Kireci makinenizden söküp atabilmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor.

Kadin 01-05-20 14:10

Çamaşır makinesindeki kötü koku ve kireci bu yöntemlerle yok edebilirsiniz!

Her evin olmazsa olmazlarından biri olan çamaşır makinesi kıyafetlerimizin yegane kurtarıcısı. Giysilerin temizliğini emanet ettiğimiz çamaşır makineleri de zaman içerisinde biriken kir ve kireç yüzünden pislenerek kötü kokabilir. Bu durumda pahalı ve kimyasal içerikli deterjanlar yerine evinizde bulunan malzemelerden yararlanarak çamaşır makinenizi kötü koku ve kireçten arındırabilirsiniz.

Kadin 10-04-20 12:18

Ziraat odası kireç dağıttı

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, Ziraat Odası Başkanlığınca kireç dağıtımı yapıldı.Fındık bahçelerinde kullanılmak amacıyla üyelerinden talep alan Kabadüz Ziraat Odası, ilçe merkezine tırlarla getirdiği kireçler vatandaşlara dağıtıldı.Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Baş, "Çiftçilerimizden gelen talep üzerine 200 çiftçimize toplamda 270 ton kireci teslim ettik" dedi.

Yurthaber 04-12-19 08:33

Emekli öğretmen kalker kayalarını tarım kirecine dönüştürdü, taleplere yetişemiyor

Artvin’in Ardanuç ilçesinde emekli öğretmen Halit Özdemir, bölgede bulunan kalker kayalarından tarım kireci üreterek ekonomiye kazandırdı.Ardanuç ilçesinde emekli öğretmen ve aynı zamanda araştırmacı yazar Halit Özdemir (62) kendi köyündeki beyaz kalker kayalarının Maden Tetkik Arama (MTA) Kurumu’nda kimyasal analizini yaptırdı.

Haber 17-07-19 13:50

Elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangında can verdi

Gaziantep’te gece saatlerinde elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı iddia edilen yangında evin içinde mahsur kalan 43 yaşındaki kadın, yanarak hayatını kaybetti.Olay, Şahinbey ilçesine bağlı Ali Baba Mahallesi Ali Şener Çavuş Caddesi Kireci Çıkmazında meydana geldi.

Haber 21-02-19 13:29

Keşan Belediye Başkanı Özcan:

EDİRNE (AA) - Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, apartman yöneticilerinin kömür ile beraber kireci de alması gerektiğini belirterek, "Çünkü bu

Yurthaber 16-11-13 12:30