Yabancı Dil Haberleri

90 yaşına merdiven dayayan profesör dinçliğin formülünü açıkladı! Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurmuştu

Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

Haber 18-03-2024 13:51

“Bir yetişkine dil öğretirken göz önünde bulundurulması gereken en büyük iki faktör var

Dil öğrenmenin pek çok insan için aşılması zor bir engel gibi göründüğünü belirten İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Zihin kodlama yöntemi ile nöron seviyesinde yabancı dil öğrenmek mümkün” olduğunu savundu. Alınması gereken eğitimin ilk aşamasında ana dilden farklılaşan özelliklerinin öğretilmesi ve eş zamanlı olarak da uygulamaya başlanılması gerektiğini söyleyen Dalgül, ayrıntıları “Bir yetişkine dil öğretirken göz önünde bulundurulması gereken en büyük iki faktör var" diyerek anlattı.

Haber 12-06-2023 11:40

Çocuklar yabancı dili neden yetişkinlerden hızlı öğrenir? En iyi yabancı dil öğrenme yaş aralığı hangisidir?

Çocuğunuzun yabancı dil öğrenmesini istiyor ama bunu, yaşı küçük olduğu için erteliyor musunuz? Öyleyse hata yaptığınızı söyleyebiliriz. Çocuklar, yetişkinlere kıyasla yabancı dili daha çabuk öğrenebilirler. Yani aslında çocukluk yılları, yabancı dil eğitimi almanın en verimli dönemdir. Gelin, bu konuyu daha yakından ele alalım!

Haber 01-03-2023 17:54

Çocukların dil gelişimi nasıl desteklenebilir?

Konuşma, dil ve iletişim, çocuklar için kritik gelişim alanlarıdır. Çevremizde neler olup bittiğini anlamamıza, temel ihtiyaçlarımızı ve duygularımızı ifade etmemize, sohbet etmemize, düşünmemize ve öğrenmemize, ilişkiler geliştirmemize, sorunları çözmemize ve daha pek çok şeye yardımcı olarak hayatımız boyunca hayati bir rol oynarlar. Ayrıca bilişsel, sosyal ve okuryazarlık gelişimi dahil olmak üzere gelişimin diğer birçok yönünü de destekler.

Haber 16-11-2022 10:16

Yabancı Dil

Yabancı Dil Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yabancı Dil Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Antalya'da turizm bölgesinde yabancı dil bilmeyen taksici kalmayacak

Antalya Valisi Ersin Yazıcı: - "Yabancı dil büyük bir problem. Turizm hareketliliği azaldığında merkez, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya gibi turizmin yoğun olduğu yerlerde belli saatlerde pratik ve iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce eğitimi vereceğiz" - Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan: - "Yabancı dil sertifikası olmayanın direksiyona oturmasını istemiyoruz. Kış döneminde 5-6 aylık süre içinde yaklaşık 5 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 11:08

Antalya'da taksicilere İngilizce, Almanca, Rusça öğretilecek

Antalya Valisi Ersin Yazıcı: - "Misafirlerimiz gideceği yerleri taksicilere anlatamamaktan çok fazla yakınıyor. Bu problemi çözeceğiz"

Yurthaber 16-08-2022 17:06