Ucuga Sirke Surmek Haberleri

Meğer yanlış biliniyormuş! Beyaz sirkeyle asla temizlememeniz gereken 7 yer

Ev temizliğinde kullanılan ürünlerden biri olan beyaz sirke hakkında doğru sanılan yanlış temizlik yöntemleri ortaya çıktı. Bir temizlik uzmanı, beyaz sirkenin çok sayıda alanda temizlik yapılabileceğini, ancak bazılarının bu asidik sıvıyla daha da kötüleşebileceği konusunda uyardı.

Kadin 2024-04-22 10:54:20

Oruç Baba kimdir, Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır? Oruç Baba'nın hikâyesi

Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren dualarının gerçekleşeceğine inanan kişiler tarafından ziyaret edilir. Bu dönem türbe çok kalabalıktır. Ramazan ayının ilk ve son günlerinde şeker, zeytin, sirke ve ekmek gibi bereketi temsil ettiği düşünülen gıdalar ile oruç açılır ve insanlar birbirlerine bu gıdalardan dağıtır. Amaç, bereket getirmesidir. Peki, Oruç Baba kimdir, hikâyesi nedir? Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır?

Haber 2024-03-08 18:05:25

Elma sirkesinin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir, elma sirkesi tıkalı damarları açar mı?

Gerek yemeklere, salatalara lezzet vermek gerekse sağlık alanında faydalarından yararlanmak amacıyla kullanılan birçok farklı sirke türü bulunmaktadır. Elma sirkesi de bu sirke çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu sirkenin ana maddesi elma meyvesidir. Bu meyvenin ezilmesi ve sonrasında mayalanmasıyla meydana gelen elma sirkesinin insan sağlığı açısından pek çok yararı vardır. Peki, elma sirkesinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve tıkalı damarları açar mı?

Haber 2024-03-04 17:47:08

Sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar? Hangi sirke tansiyonu düşürür?

Sirke, köklü tarihi geçmişiyle öne çıkan, özellikle gıda alanında da kullanılan çok önemli bir içecek çeşididir. İçerisinde çeşitli doğal aromalar, asetik asit ve su bulunan sirke, gerek kokusu gerek ise ekşimsi tadı ile dikkat çekmektedir. Asit miktarının yüksek olduğu meyvelerin kullanımı ile hazırlanan sirkenin insan sağlığı açısından da oldukça fazla yararı mevcuttur. Peki, sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar ve hangi sirke tansiyonu düşürür?

Haber 2024-03-04 17:45:35

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:38

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-24 09:07

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

Yalova'da yetişen meyveler kadınların elinde katma değerli ürüne dönüşüyor

Yalova'nın Altınova ilçesinde 3 yıl önce kurulan kooperatif tarafından bölgede yetişen meyvelerden kivi, aronya ve Trabzon hurmasından sirke, cevizli sucuk, reçel gibi yiyecekler üretiliyor, atıklar da kompost yapımında değerlendiriliyor.

Yurthaber 19-01-24 12:06

Hipokrat'ın 1 numaralı reçetesiydi 'Tıbbın babası'nın bile yüzyıllar önce önerdiği o mucize besin! Kabızlık son buluyor, enfeksiyonlar bitiyor

'Tıbbın babası' olarak anılan ve 'yemin'iyle bilinen Hipokrat'ın dahi tedavilerinde sık sık kullandığı mucize besin pek çok rahatsızlığa iyi geliyor, sağlığa ciddi faydalar sağlıyor. Hipokrat'ın genel tedavilerinin içinde yer alan sirke; cilt sağlığına, bağırsak sağlığına, iştahın baskılanmasına ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabiliyor. İşte sirkenin vücuda birbirinden özel yararları...

Kadin 12-01-24 14:40

Bilecikli kadınlar Trabzon hurmasını katma değere dönüştürerek satıyor

Bilecik merkeze bağlı Başköy köyünde dernek çatısı altında bir araya gelen kadınlar, köylülerden aldıkları Trabzon hurmasını yaş olarak pazarlamalarının yanı sıra pekmez, cips, lokum, sirke gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek satıyor.

Yurthaber 05-12-23 12:12

İnhisarlı kadınlar kurdukları kooperatifle hayallerini gerçekleştirdi

Bilecik'in İnhisar ilçesinde 7 kadının girişimiyle kurulan kooperatifte üretilen sabun, sirke, nar pekmezi, nar reçeli, turşu, tarhana, salça gibi yöresel ürünlerin yanı sıra çok sayıda hediyelik eşya ülkenin dört bir yanına satılıyor.

Yurthaber 13-11-23 13:05

Sirke yüze sürülür mü? Cilt için elma sirkesi nasıl kullanılır?

Sirke yüzyıllardır geleneksel tıpta ve cilt bakımında kullanılan doğal bir malzemedir. Sirkenin cilt bakımında kullanımı son yıllarda popülerlik kazanmıştır ve birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Sirke özellikle cilt sağlığına yönelik bazı potansiyel faydalar sunabilir. Sirkenin cilt bakımındaki başlıca faydalarından biri cildin pH dengesini desteklemesidir. Sirke asidik bir özelliğe sahiptir ve cilt pH'ını dengelemeye yardımcı olabilir. Peki, cilt bakımında sirke kullanılır mı?

Kadin 05-10-23 13:48

Saçtan bit ve sirke nasıl temizlenir? Saçta bit ve sikre neden olur?

Saç biti ve sirkesi yaygın bir sağlık sorunudur. Bitler insan saçında yaşayan ve kan emerek beslenen küçük, kan emici böceklerdir. Sirke ise bitlerin yumurtalarıdır. Bitler doğrudan temas yoluyla kişiden kişiye bulaşabilir. Bu kafa kafaya temas, ortak kullanılan kişisel eşyalar veya giysiler yoluyla olabilir. Bitler ayrıca, kirli veya ıslak havlu veya şapka gibi ortak kullanılan eşyalar yoluyla da bulaşabilir.

Kadin 29-08-23 17:07

Alıç sirkesi gece içilir mi? Alıç sirkesi nasıl kullanılır?

Alıç sirkesi alıç meyvesinin fermantasyonu yoluyla elde edilen doğal bir sirke türüdür. Alıç, gülgiller familyasından gelen küçük kırmızı veya sarı renkte meyvelere sahip bir bitki türüdür. Geleneksel tıp ve mutfakta yaygın olarak kullanılan alıç meyvesinin sirkeye dönüştürülmesiyle elde edilen alıç sirkesi, sağlık yararları ve lezzetinden dolayı popülerlik kazanmıştır. Peki, alıç sirkesi nasıl kullanılır?

Haber 27-08-23 16:11

Kwellada losyon nedir? Kwellada losyon nasıl kullanılır?

Kwellada losyon etken maddesi permetrin olan bir ilaçtır ve genellikle kafa derisinde ve vücutta görülen bit ve sirke gibi parazitlerin tedavisinde kullanılır. Bu losyon, parazitlerin sinir sistemine etki ederek ölümünü sağlar. Kullanmadan önce etiket ve talimatları dikkatlice okumak önemlidir. Tedaviye başlamadan önce cilde uygulama alanı temizlenmeli ve kurulanmalıdır.

Haber 25-08-23 15:14

Sirkenin saça faydaları nelerdir? Sirkeli su saça nasıl uygulanır?

Sirke yüzyıllardır farklı kültürlerde kullanılan doğal bir üründür. Fermente edilmiş meyve veya tahıl sularının asitlenmesiyle elde edilir. Mutfakta tatlandırıcı, koruyucu ve turşu yapma amacıyla yaygın olarak kullanılır. Ayrıca temizlik, saç bakımı ve sağlık alanında da çeşitli amaçlar için kullanılır. Sirkenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri de araştırmalarla desteklenmiştir. Peki, sirkenin saça faydası var mı?

Haber 31-07-23 14:45

Enginar sirkesi faydaları nelerdir, zararı var mı? Enginar sirkesi nasıl yapılır, ne işe yarar?

Enginar sirkesi sağlığa birçok fayda sağlayan doğal bir sirke çeşididir. Enginar bitkisinin fermente edilerek elde edilen bu sirke zengin besin içeriği ve biyolojik etkin maddeleri sayesinde çeşitli sağlık sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Enginar sirkesi yüzyıllardır tıbbi ve gastronomik amaçlar için kullanılır. Antioksidan özellikleriyle dikkat çeken bu sirke bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sağlığını destekler ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir.

Haber 18-07-23 11:40

Gül sirkesi faydaları: Gül sirkesi nasıl yapılır, ne işe yarar?

Gül sirkesi binlerce yıldır kullanılan ve güzellikten sağlığa birçok faydası olan doğal bir içecektir. Gül yapraklarından ve suyunun fermantasyonuyla elde edilen bu özel sirke hoş bir kokuya ve zengin besin içeriğine sahiptir. Hem içeride hem de dışarıda kullanılabilen gül sirkesi cilt bakımından sindirime kadar birçok alanda kullanılmaktadır.

Haber 30-06-23 22:20

Turşu kilo aldırır mı? Hangi turşu kaç kalori?

Turşu lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda sıkça yer bulan fermente sebzelerdir. Kırmızı biber, salatalık, lahana, havuç gibi farklı sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzetli atıştırmalık pek çok kişi için vazgeçilmez bir tadı temsil eder. Turşu düşük kalorili ve düşük yağ içeriğiyle genellikle kilo kontrolü konusunda tercih edilen bir besindir. Peki, turşu kilo aldırır mı?

Haber 30-06-23 20:16

Ceviz sirkesi faydaları: Ceviz sirkesi nasıl yapılır?

Ceviz sirkesi son zamanlarda sağlık ve beslenme dünyasında popülerlik kazanan doğal bir sirke çeşididir. Cevizlerin özünden elde edilen bu sirke, hem lezzeti hem de sağlık faydaları nedeniyle tercih edilmektedir. Ceviz sirkesi, birçok sağlığa faydalı bileşen içerir ve yemeklerde, salatalarda veya çeşitli tariflerde kullanılarak yemeklere tat ve aroma katar.

Haber 29-06-23 19:35

Beyaz sirkenin faydaları nelerdir, içilir mi? Beyaz sirke uyuza iyi gelir mi, nasıl kullanılır?

Beyaz sirke, doğal bir ürün olan ve birçok farklı amaç için kullanılan bir sıvıdır. Temizlik, dezenfekte etme, leke çıkarma ve evdeki kötü kokuları giderme gibi çeşitli kullanım alanları vardır. Doğal ve ekonomik bir çözüm arayanlar için ideal bir seçenektir. Beyaz sirke, evinizdeki temizlik ihtiyaçlarınızı karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Peki, beyaz sirke ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Haber 15-06-23 11:22

Sağlıklı sanıyoruz ama... Sirke o zehri %80 artırıyor! İşte yeni temizlik tüyoları

Besinleri sirkeli suda bekletmek pandemi dönemiyle birlikte çokça kullanılır oldu. Özellikle sebze ve meyveleri sirkeli suyla yıkamak, bazı mikropları öldürse de içerisindeki pestisit asiti cilde büyük zarar veriyor.

Haber 04-06-23 12:26

Kurdeşene ne iyi gelir, nasıl geçer? Kurdeşene sirke iyi gelir mi, bitkisel çözümler nelerdir?

Kurdeşen, alerjik reaksiyonlar sebebiyle deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren, hassasiyet dolayısıyla oluşan hastalık türüdür. Özellikle hassas ve alerjik cilt yapıları bu hastalığa sık sık yakalanma durumundadır. Kurdeşen, şiddetli kaşınmaları da beraberinde getirir. Bu durumda vücutta değişik boyutlarda kızarık lekeler belirebilir. Çeşitli yollarda ortaya çıkabilen kurdeşen hastalığına ne iyi gelir, kurdeşen sıkıntısına sirke iyi gelir mi?

Haber 10-04-23 14:55

Sirkenin faydaları nelerdir, beyaz sirke nerelerde kullanılır? Sirke nasıl yapılır, kullanılır?

Sağlık deposu olan gıdalar arasında yer alan sirke mutfakların olmazsa olmazlarından biridir. Dünyada 100'den fazla çeşidi bulunan sirke uzun yıllardan beri tüketilen bir gıdadır. Özellikle salataların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan sirke sağlık için çok faydalıdır. Binlerce yıldır gıda koruyucusu ve baharat olarak da kullanılan sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına da yardımcı olur.

Haber 07-04-23 15:57

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-23 15:33

Ramazan ayının ilk gününde Oruç Baba Türbesi'nde akın ettiler

Ramazan ayının ilk iftarını Oruç Baba Türbesi'nde açmak isteyen vatandaşlar türbeye akın etti. Sirke ve ekmekle oruçlarını açan yüzlerce kişi, cüzdan, anahtar, yüzük, kalem gibi eşyalarını mezar taşına değdirebilmek için saatlerce sıra bekledi.

Haber 24-03-23 09:58

İlk iftar için oraya akın ettiler! Cüzdan ve ev anahtarlarını mermere sürerek...

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Oruç Baba Türbesi'nde ilk orucu açmak isteyenler, sabah saatlerinden itibaren türbenin yolunu tuttu. Ellerinde sirke, ekmek, tespihleriyle gelenler ilk iftarı türbe etrafında beklemeye başladı. Türbeye ilk kez geldiğini belirten Çiğdem Ateş, "Bu sene en çok ülkemizde bir daha böyle bir deprem felaketi yaşanmasın diye dua ettim." ifadelerini kullandı.

Haber 23-03-23 18:12

Kandil simidi nasıl yapılır? Kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi

Kandillerin en güzel yanından biri de kandil simididir. Susamlı ve susamsız kandil simitleri, kandil günlerinde evde hazırlanır ya da pastaneden alınıp herkese dağıtılır. Kandil simidini evde, pastaneden alınandan farksız hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelere kıyırlık vermesi için sirke kullanabilirsiniz. Tarifte sirke tadı asla almazsınız. İşte kıtır kıtır kandil simidi tarifi...

Yemek 17-02-23 11:01

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak en iyi mayonez markaları

Mayonez, dünya üzerinde en çok tercih edilen soğuk soslar arasında yer alıyor. Burgerlerden salatalara, patates kızartmasından makarnalara daha pek çok yemeğin yanında tüketilen mayonez, farklı seçenekleriyle de tüketicilerinin karşısına çıkıyor. Peki, mayonez nedir? Mayonez, çiğ yumurta sarısı ve bitkisel yağların uzun bir süre çırpılıp sirke ya da limon suyu ile tatlandırılmasıyla elde ediliyor. İşte en iyi mayonez markaları...

Haber 30-01-23 16:50

Kavanozlara euro ve dolarları koydu, turşu yaptı! 'Belki ateşleri düşer'

Samsun'da turşuculuk yapan Zakir Tozlu, 110 çeşit turşunun yanında, bir de dolar ve euro turşusu kurdu. Tozlu, ''Bu yıl da farklı türde turşularımızı hazırladık. Yumurta turşusu ve en çok ilgi çekenler arasında olan euro ve dolar turşularını yaptık. Tabii ki de euro ve dolar turşuları yenmeyecek durumdalar. İkisinin de fiyatı ateşli olunca biz de sirke ve tuzlu suyun içine koyalım belki ateşini düşürürüz diye o şekilde bir espri yapalım dedik'' açıklamasında bulundu.

Haber 09-11-22 09:46

Alıç sirkesi nasıl tüketilir, ne işe yarar? Alıç sirkesi zayıflamak için nasıl kullanılır?

Doğal beslenme ve diyet yapan bireyler doğal ürünlere yöneldi. Son dönemlerde sağlıklı beslenmek isteyen bireyler tarafından sıkça tercih edilen alıç meyvesi gibi alıç sirkesi de sağlık üzerinde pek çok faydası vardır. Ancak sirke olduğu için tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekir. İnsan sağlığı için birçok faydayı beraberinde getiren alıç sirkesi zayıflamak için kullanılır mı?

Haber 04-11-22 16:52

Tekirdağ’da sirke fabrikasında 300 ton sahte şarap ele geçirildi

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bir sirke fabrikasına düzenlenen sahte içki operasyonunda 300 ton sahte şarap ele geçirildi.Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri alkollü içki kaçakçılığının sahteciliğinin önlenmesi ve deşifre edilmesini yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber 27-10-22 11:28

Hamur işlerinin lezzetini zirveye çıkarıyor: Hamur işlerine katılan sirke ne işe yarar?

Hamur işlerinin daha lezzetli ve kıvamlı olması için çeşitli püf noktaları bulunuyor. Bazı püf noktalar şaşırtıcı olabiliyor. Birçok ev hanımının lezzetli hamur işlerinin sırrı tartların, poğaçaların, kurabiyelerin içerisine gizlice ekledikleri az miktarda sirke. Hamur işlerine eklenen sirkenin ne işe yaradığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 18-10-22 10:53

Evinde ürettiği sirke beğenilince tesis kuran girişimci ihracata başladı

Yalova'daki iş yerinde 52 çeşit sirke üreten Fuat Pınar: - "Bir sirkede fermantasyon süresi ne kadar uzarsa sirkenin kalitesi de o kadar artıyor. Bir sirkenin iyi bir sirke olabilmesi için dinlenme aşamasında en az 3 yıl geçmesi lazım ki lezzeti ve aromatik tadı otursun"

Yurthaber 08-10-22 11:04

Her yer için uygun değil bozulmasına neden olabilir! Sirke ile asla temizlememeniz gereken yerler

Temizlik için çok çeşitli ürünler kullanılıyor. Kullanılan deterjanların içerisindeki kimyasallardan ve yüksek maliyetlerinden şikayetçi olanlar uygun fiyatlı, doğal temizleyici maddeler arıyor. Temizlikte kullanılan doğal ürün denilince ilk akla sirke geliyor. Ancak temizlik hilesi olarak kullandığımız oldukça hijyenik sonuçlar almamızı sağlayan sirkenin bazı alanlarda kullanılması ürünlerin bozulmasına yol açıyor.

Kadin 03-10-22 15:14

Mersin'de emekli çift sirke yapmak için ektikleri alıçları gelire dönüştürdü

Mersin'de emekli çift sirke yapmak için ektikleri alıçları gelire dönüştürdü

Yurthaber 03-10-22 10:50

Erciyes Üniversitesinde döküntü elmalar probiyotik sirkeye dönüştürülüyor

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aziz Şatana: - "Şu anda elma hasadındayız. Yerdeki elmalar toplanıyor. Bu elmalarda ilaç kullanılmıyor. Elmaları topladıktan sonra parçalamak suretiyle sirke tanklarımıza koyuyoruz" - "Sirkeler, üniversitemizin ve Ziraat Fakültemizin satış mağazasında tüketicilerle buluşuyor"

Yurthaber 15-09-22 11:05

Penisine öyle bir dövme yaptırdı ki! Kız arkadaşı dayanamayıp terk etti

10 yaşındayken sirke götürülen ve bu deneyiminin ardından bir palyaço olmak istediğine karar veren Richie, yıllardır kendini bir palyaçoya dönüştürmek için çabalıyor. Berber Richie adıyla tanınan sosyal medya fenomeni, görünümünün yanında palyaço olma yolculuğuna dair hikayeleriyle de şaşkına çeviriyor.

Trend 14-09-22 13:06

Kovid-19 nedeniyle sirkeye gösterilen ilgi devam ediyor

Sirke Üreticileri Derneği Başkanı Gürhan Güven: - "Pandemide sirke girmeyen eve bile sirke girmeye başladı. Biz bu yıl Türkiye pazarı olarak sirke üretiminin 60 bin tonu bulacağını öngörüyoruz"

Yurthaber 19-08-22 13:07

En büyük tehlike kağıt havlu, sirke, dezenfektan... Hepimiz bu hatayı yapıyoruz! Cep telefonunu bozmak için bire bir

Cep telefonu temizliği görmezden gelinse de sağlık için kritik öneme sahip. Klozetler üzerinde gizlenen mikrop ve bakteri sayısı kadarı emin olun ki cep telefonu yüzeyinde de var. Elinizde gezdirdiğiniz, sağa sola bıraktığınız hatta tuvalete giderken birle yanınıza aldığınız cep telefonu tam bir bakteri yuvası desek abartmayız. Cep telefonunu temizlerken hepimiz aynı hatayı yaparak bozulmasına neden oluyoruz. Kağıt havlu, sirke ve dezenfektan gibi ürünleri cep telefonuna yaklaştırmamalısınız.

Haber 16-08-22 12:24

Sirkenin kesinlikle bilmek isteyeceğiniz şaşırtıcı kullanım alanları

Sirke, başlı başına mucizevi bir sıvı desek abartmış olmayız. Temizlikte, mutfakta, bazı hastalıklarda kısaca aklınıza gelebileceği birçok sorunda çare olarak sirke kullanabilirsiniz. Antibakteriyel özelliğiyle temas ettiği yeri temizleyen sirke, kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır. İşte kullandığınız an etkisini hissedeceğiniz sirkenin kullanım alanları.

Kadin 25-06-22 09:29

Yalova sahillerinde zehirli pusula denizanası görüldü

Denizanasıyla temas halinde amonyak, sirke veya tuzlu suyla ilk müdahalenin ardından sağlık kuruluşuna gidilmesi öneriliyor

Yurthaber 09-06-22 14:35

Yüzde yüz çalışıyor! Şimdiye kadar duymadınız: Pas lekesini çıkarmak için tek başına sirke yetmez bir de...

Banyoda muslukların ve havlupanların üzerinde oluşan pas lekesi görünüm olarak rahatsız edici olabilir. Müdahale edilmediğinde yayıldıkça yayılır ve sonunda tesisata bile zarar vererek çok büyük masraflar çıkarabilir. Rutin ve dip köşe temizlik yapıldığında genellikle ihmal edilen fark edildiğinde ise geç olan pas lekesi için inanılmaz kolay ve etkili bir yöntem var. Deneyince inanamayacaksınız!

Kadin 03-06-22 10:35

Sirke ne demek? Sirke kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Sirke kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Sirke ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:45

Sirke ruhu ne demek? Sirke ruhu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sirke ruhu birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sirke ruhu ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:17

Sirke sineği ne demek? Sirke sineği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Sirke sineği birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Sirke sineği birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:40

Suratı sirke satmak ne demek? Suratı sirke satmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Suratı sirke satmak ne demektir? Suratı sirke satmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:24

Keskin sirke küpüne (veya kabına) zarar ne demek? Keskin sirke küpüne (veya kabına) zarar TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Keskin sirke küpüne (veya kabına) zarar ne demektir? Keskin sirke küpüne (veya kabına) zarar, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:27

Bedava sirke baldan tatlıdır ne demek? Bedava sirke baldan tatlıdır TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Bedava sirke baldan tatlıdır ifadesi de bunlardan biridir. Bedava sirke baldan tatlıdır ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:33