Hamur Isleri Haberleri

Annelerinden öğrendiği hamur işleri geçim kaynakları oldu! Alın terimle çocuklarımı büyüttüm

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ev hanımları annelerinden öğrendikleri hamur işlerini yaparak hem yöresel lezzetleri geleceğe aktarıyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kadin 2024-07-06 11:20:15

Çörek otu yağı faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nelere iyi gelir?

Dünya çapında bilinen ve kullanılan, mutfaklarda özellikle hamur işlerinin üzerine serpilen çörek otu, aslında son derece faydalı olduğu bilinen; tohumundan, yağından faydalanılan bir bitkidir. Baharat olarak kullanılmasının yanı sıra alternatif sağlık ürünleri olarak da bir uzman doktora danışma şartıyla kullanılabilir. Peki, çörek otu yağı faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nelere iyi gelir?

Haber 2024-07-04 17:27:44

Yok böyle lezzet: patatesli pide tarifi! Kolay patatesli pide nasıl yapılır?

Patatesli pide tarifi ile evde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetlerden biri. Deneyen herkesin tekrar tekrar yemek isteyeceği patatesli pide tarifi için ilk olarak mayalı hamur hazırlamanız gerekiyor. Daha sonra leziz patatesli iç harçla buluşan hamurları fırına atın ve işte bu kadar! Peki, evde kolay patatesli pide nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-06-26 15:27:51

Cevizli kurabiye tarifi: Cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Farklı tarifler denemeyi çeşit çeşit hamur işleri hazırlamayı seviyorsanız cevizli kurabiye tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Bu tarifi hem çay ya da kahve sohbetlerine eşlik etmesi için servis edebilir hem de canınız tatlı çektiğinde tüketebilirsiniz.

Yemek 2024-06-16 19:03:28

Üzümlü kek tarifi: Üzümlü kek nasıl yapılır?

Hamur işleri yapmayı seviyorsanız, çay kahve sohbetlerinin yanında lezzetli atıştırmalıklar servis etmeyi tercih ediyorsanız üzümlü kek tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Birkaç dakika içinde hem de çok kolay ulaşılabilen malzemelerle enfes bir üzümlü kek yapabilirsiniz. İşte tarifi!

Yemek 15-06-24 19:20

Tavuklu Quesadilla tarifi: Tavuklu Quesadilla nasıl yapılır?

Meksika mutfağı acısı, baharatları ve hamur ya da et ürünleri ile meşhurdur. Tortilla ekmeği arasına konarak yapılan çeşitli yiyecekler sadece Meksika’da değil tüm dünya mutfaklarında tüketilir. Bu eşsiz tariflerden biri olan tavuklu quesadilla tarifini aşağıda bulabilir siz de bu tarifi öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

Yemek 15-06-24 02:10

Kete tarifi: Kete nasıl yapılır?

Hamur işleriyle de meşhur olan Türk mutfağının nadide lezzetlerinden biri de ülkenin farklı bölgelerinde farklı şekillerde yapılan ketedir. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde çok sık yapılır ve tüketilir. Erzurum ve Kars’ta yapıldığı şekli ile kete tarifi ise aşağıdaki gibidir.

Yemek 18-05-24 21:21

Katmer tarifi: Katmer nasıl yapılır?

Türkiye’deki eşsiz lezzetlerden biri de Gaziantep mutfağından gelir. Katmer adı verilen bir tatlı olan bu lezzet, aynı zamanda Ege bölgesinde sık olarak yapılan tuzlu bir hamur işi ile aynı ismi paylaşır. Sivas’ta, Gaziantep’te, Kilis’te farklı biçimlerde yapılan ve coğrafi işareti bulunan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda pişirebilirsiniz. İşte çok lezzetli katmer tarifimiz...

Yemek 27-04-24 15:56

Ağrı'da 1000 yıllık İbranice kitap ele geçirildi

Ağrı'nın Hamur ilçesinde düzenlenen operasyonda, 1000 yıllık olduğu değerlendirilen İbranice el yazması kitap ele geçirildi.

Yurthaber 04-04-24 16:01

Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi: Dede çorbası (kesme hamur çorbası) nasıl yapılır?

Bursa yöresinde yapılan dede çorbası (Kesme hamur çorbası) zaman içinde tüm ülkeye yayılmış ve mutfaklardaki yerini almıştır. Bu lezzet hem malzemeleri hem de yapılış adımları ile son derece pratik bir o kadar da lezzetli bir çorbadır.

Yemek 10-03-24 14:31

Dikkat! Her gün saç yiyor olabilirsiniz! Ekmek, poğaça, börek ve kek gibi yiyeceklerde bulunuyor

Her gün sıklıkla tüketilen ekmek, poğaça, çörek, tost, açma ve börek gibi ürünlerin içeriğinde yer alan bir madde ortaya çıktı. İnsan saçından, ördek veya tavuk tüyünden yapılan bir katkı maddesi olan L-sistein, bu tür hamur işi gıdaların içeriğinde yer alıyor.

Haber 14-02-24 07:58

Seni çok mutlu edecek hamur işi hangisi?

Seni tam şu an mutlu edecek hamur işi hangisi, öğrenmek ister misin?

Yemek 13-02-24 14:31

Hamur işi konusunda uzman olan İtalyanların birbirinden lezzetli tarifleri

Dünya çapında benzersiz lezzetleri ve zengin kültürel mirasıyla tanınan İtalya'nın en önemli ve sevilen yönlerinden biri de hamur işleriyle dolu bir mutfağının olması. Sokak köşelerinden restoran menülerine kadar İtalya'nın dört bir yanında, pek çok lezzetli hamur işini kolayca bulabilirsiniz . Bu içeriğimizde İtalya'yı ayağınıza getirecek 7 hamur işi tarifini listeledik. İtalya mutfağına ilgi duyuyorsanız bu tarifleri çok seveceksiniz!

Yemek 12-02-24 11:10

Waffle hamuru tarifi: Waffle hamuru nasıl yapılır?

Bir hamur tatlısı olan waffle, Belçika asıllı bir lezzettir. Farklı meyvelerle, dondurmalarla ve tatlı soslarla servis edilen bu lezzet, Türk mutfaklarında ve sofralarında da yerini almıştır ve birçok kafenin ve lokantanın menülerinde de görülmektedir. Ancak hem waffle hem de waffle hamuru evde de kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 09-02-24 17:09

Ağrı'da Kirvem Öğretmenim projesi kapsamında 19 öğrenci sünnet edildi

Ağrı'da Valilik koordinesinde Hamur Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Kirvem Öğretmenim" projesi kapsamında 19 öğrenci sünnet edildi.

Yurthaber 31-01-24 13:27

Ağrı'da yolu kardan kapanan mezrada rahatsızlanan hamile kadın hastaneye ulaştırıldı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mezrada rahatsızlanan hamile kadın, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 25-01-24 08:07

Mandalinalı kurabiye tarifi: Mandalinalı kurabiye nasıl yapılır?

Hamur işlerini hem tüketmeye hem de yapmaya meraklıysanız, evdekilerin parmaklarını yiyeceği tarifler denemeyi seviyorsanız mandalinalı kurabiye tarifi tam size göre. Soğuk kış günlerinde en kolay bulunan ve son derece faydalı olan meyvelerden mandalinayı bir de verdiğimiz tarifle kurabiye olarak deneyin. İster çay saatlerinde ister akşam ya da öğle arası atıştırmalıklarında bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 18:32

Şekersiz diyet kurabiye tarifi: Şekersiz diyet kurabiye nasıl yapılır?

Formda kalmak ya da kilo vermek isteyen kişiler uyguladıkları diyetler doğrultusunda belli saatlerde, belirli yiyecekler tüketebilirler. Ancak bol kalorisi ile bilinen bazı yiyecekler farklı malzemeler kullanılarak yapıldığında diyetlere uygun hale gelebilirler. Çeşitli hamur işleri de diyete uygun malzemeler kullanılarak yapılabilir. Diyetisyenlerin de önerdiği bazı özel tariflerde diyeti bozmadan bu yiyecekleri tüketebilmek mümkün olur.

Yemek 19-01-24 13:56

İstanbul tatlısı tarifi: İstanbul tatlısı nasıl yapılır?

Akşam yemeklerinizde ya da evde verdiğiniz yemek davetlerinizde menünüze Türk mutfağından şerbetli hamur tatlıları ekleyebilirsiniz. Adını milyonların ikamet ettiği büyük bir şehirden alan şerbetli İstanbul tatlısını siz de evde kendi imkanlarınızla ve çok basit malzemelerle kısa sürede hazırlayıp sunabilirsiniz.

Yemek 29-12-23 00:31

Eskişehir’de esnaftan ’çi börek festivali’ çağrısı

Eskişehirli çi börek ustaları, Kırım’a dayanan hamur işi lezzetinin ulusal çapta adının duyurulması için festival yapılması talebini belirtirken, yetkililere konu hakkında çağrıda bulundu.

Yurthaber 01-12-23 10:33

Gelinim Mutfakta yeni gelin baklavası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ev yapımı kolay ve pratik baklava tarifi!

Baklava, tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan lezzetli bir hamur işidir. Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer alan baklavanın detaylı tarifi merak ediliyor. Her ne kadar zahmetli görünse de oldukça pratik ve lezzetli olan baklava tarifini evde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Peki, ev yapımı baklava nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Yemek 03-11-23 17:01

Mutfakla uğraşmayı sevenlerin mutlaka edinmesi gereken hayat kurtarıcı en iyi mutfak makasları

Mutfakta geçirilen zamanlarda birçok farklı özelliğe ve işleve sahip üründen yardım alıyoruz. Kolaylık sağlayan bu ürünlerden biri de mutfak makasları. Sebze, et, hamur ve kabuklu yiyecekleri kesebilme konusunda usta olan en iyi mutfak makası markalarını ve modellerini incelemek isterseniz doğru yerdesiniz! Birbirinden kullanışlı ürünleri sizin için seçtik.

Haber 13-10-23 15:34

Hamur açma matından vakum makinesine vadettiği etkiyi gösteren birbirinden pratik mutfak ürünleri

Mutfakta saatlerinizi harcamanızı önleyecek mutfak ürünleri mi arıyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Daha önce aldığınız mutfak ürünleri, beklediğiniz performansı göstermemiş olabilir. Mutfak işlerinizi kolaylaştıracak ve kalan zamanı kendinize ayırmanızı sağlayacak ürünleri sizin için bir araya getirdik. Gelin, kullanışlı ve kaliteli mutfak ürünlerinin yer aldığı listemizi hep birlikte inceleyelim!

Haber 19-09-23 16:48

Fiyatı 2799 TL'ye düştü! Mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak stand mikserde indirim

Hamur işleriyle aranız iyiyse, pastadan keke, börekten çöreğe lezzetli yiyecekleri hem ekonomik hem de sağlıklı olsun diye dışarıdan almak yerine evde yapmayı tercih ediyorsanız sizin de bir stand miksere ihtiyacınız var demektir! Hem zamandan hem enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacak bir stand mikser arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Karaca Mastermaid Chef Stand Mikser'in 700 TL indirimle satışta! Ürünü sizin için inceledik. İşte detaylar!

Haber 11-08-23 11:49

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-23 08:54

Puf puf kabaran pişi tarifi! Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hamur işi tarifleri denince ilk akla gelenlerde olan pişi tarifi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Beş çayına da tercih edebileceğiniz puf puf kabaran pişi tarifi haberimizde.

Yemek 06-07-23 14:24

Kahvaltıda yenilen en zararlı yiyecek! Sağlığı etkileyen 7 zararı

Kahvaltıda tükettiğimiz yiyecekler hem genel sağlığımızı hem de gün içerisindeki direncimizi etkiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününü atlamamanın ve sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bazı yiyecekler sağlık için tehlike oluşturuyor. İşte en çok tükettiğimiz hamur işlerinin zararları...

Haber 08-06-23 09:04

2023 AĞRI SEÇİM SONUÇLARI: Ağrı Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları canlı, anlık oy oranı takibi Mynet.com’da olacak!

Ağrı seçim sonuçları, oy oranları 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi 14 Mayıs günü saat 17:00'de sona erecek. Mynet seçim sayfası üzerinden Ağrı’nın ilçeleri olan Doğubeyazıt, Eleşkirt, Hamur, Diyadin, Patnos, Taşlıçay ve Tutak seçim sonuçlarına ulaşabileceksiniz. Peki, Ağrı seçim sonuçları, oy oranları saat kaçta açıklanır?

Haber 15-05-23 01:05

Yapacağınız tariflerde bir numaralı yardımcınız olacak en iyi el mikserleri

Mutfakta birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlamayı seven ancak zamandan tasarruf etmek isteyenlerin yüzlerini gülümseten el mikserleri, kullanıcılarına pratiklik kazandırıyor. El mikserleri püre yapmaktan yumurta çırpmaya, hamur açmaktan krem şanti yapmaya kadar birçok farklı amaç için kullanılıyor. Gelin, mutfaklardaki yükünüzü azaltıp enfes lezzetler yaratmanızı sağlayacak, her bütçeye ve beğeniye uygun, en iyi el mikseri çeşitlerini beraber inceleyelim!

Yemek 24-04-23 18:05

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-23 21:15

Patlıcan severlerin bayılacağı tavuklu sultan kebabı tarifi! Zuhal Topal'la Yemekteyiz tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu sultan kebabı, iftar sofralarınıza, davet menünüze, ana yemeklerinize yakışacak, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bir tarif.Gerek görüntüsüyle gerekse lezzetiyle muhteşem sultan kebabı tarifine bayılacaksınız. Tavukla ya da etle hazırlanabilen ve kısa sürede ana yemek çıkarmak isteyenler için hem hamur işi hem de etin buluştuğu tarifi evde hazırlamak oldukça kolay. Peki, Zuhal Topal'la Yemekteyiz tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Yemek 18-04-23 17:20

Kuru üzüm faydaları nelerdir, kilo yapar mı? Kuru üzüm nasıl yapılır, kaç kalori?

Bol miktarda vitamin ve mineral içeren besinlerin en başında yer alan kuru üzümün sağlığa pek çok faydası bulunur. Adeta bir enerji deposu olan kuru üzüm, üzümün kurutulmuş hali olarak bilinir. Kek, kurabiye, komposto ve hamur işi gibi tariflerde de kullanılan kuru üzüm sade bir şekilde de tüketilebilir. Sade bir şekilde tüketilmesi de tatlı ihtiyacını karşılayabilir.

Haber 07-04-23 15:57

Stand mikser isteyenler için Kitchenaid marka en iyi stand mikserleri

Kekleriniz kabarmıyor, hamuru bir türlü istediğiniz kıvama getiremiyor musunuz? Artık siz başka işlerle uğraşırken sizin için bu görevi mükemmel bir şekilde yerine getirecek mutfak stand mikserler mevcut. Kitchenaid stand mikser modelleri hamur hazırlama konusundaki üstün performansı kadar uzun yıllar kullanıma uygun yapısıyla da ilgi görüyor. Haydi gelin mutfağın yeni gözdesi bu ürünlere yakından bir göz atalım.

Haber 30-03-23 10:30

Liseliler deprem bölgesine 80 bin adet ekmek gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde 100 fırın uygulaması doğrultusunda hamur teknesinin başına geçen lise öğrencileri, ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Yurthaber 08-03-23 13:45

Ardahan'ın Damal ve Posof ile Ağrı'nın Hamur ilçesinde eğitime kar engeli

Ardahan'ın Damal ve Posof ile Ağrı'nın Hamur ilçelerine olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yurthaber 22-02-23 10:23

Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi! Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?

Yapılan hamur işlerinin uzun süre bayatlamaması için farklı tarifler bulunuyor. Bayatlamayan poğaça tarifi en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Sodalı poğaça tarifi hem oldukça kabarıyor hem de uzun süre bayatlamıyor. Sodalı poğaça nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 21-02-23 11:30

Ağrı'da eğitime kar engeli

Ağrı'nın Hamur ve Tutak ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okulları ve taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yurthaber 21-02-23 08:01

Airfryer 3 peynirli pizza tarifi: Airfryer'da 3 peynirli pizza nasıl yapılır?

Kızartmaları, atıştırmalıkları, tatlıları ya da ana yemekleri pişirebileceğiniz gibi tüm hamur işlerini de Airfryer ile kısa süreler içinde hazırlayabilirsiniz. İtalya’dan dünyaya yayılan pizza türlerini de birkaç dakika içinde Airfryer’de pişirerek servis edebilirsiniz. Kahvaltıda, ara öğünlerde ya da çay partilerinde yiyebileceğiniz birçok pizza tarifini Airfryer’de pişirebilirsiniz.

Yemek 27-01-23 23:46

Burçların asla vazgeçemediği yemekler! Burçlar en çok hangi yemeği sever?

Herkesin sevdiği ve sıklıkla tükettiği yiyecekler farklılık gösteriyor. Bazıları daha sağlıklı beslenmeyi severken bazıları ise hamur işlerine hayır diyemiyor. Burçların karakter özelliklerine göre sevdikleri yiyecekler de değişiklik gösteriyor. İşte burçların en sevdiği yiyecekler...

Yemek 16-01-23 11:56

Vücuda olan faydaları inanılmaz! İltihabı bitiriyor, kolesterolü düşürüyor

Hamur işlerinde sık sık kullanılan çörek otu yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Çörek otuna olan ilgi faydalarını öğrenenler tarafından her sene giderek artıyor. Çörek otu, posası ve yağıyla vücuda farklı farklı faydalar sağlıyor. İşte çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 08-01-23 10:48

Kahvaltıda yenilen en zararlı yiyecek: Damarları mahvediyor! Kolesterolü uçuruyor

Kahvaltı vücudumuz için en önemli olan öğünler arasında yer alıyor. Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü etkileyebiliyor. Kahvaltıda tüketilen hamur işleri mutlu olmamızı sağlasa da vücudumuzu içten içe bitiriyor. Kahvaltıda yenilen açma ve poğaçanın zararları dudak uçuklatıyor.

Haber 08-01-23 09:09

Airfryer ıspanaklı minik kiş tarifi ve malzemeleri nelerdir? Airfryer'da ıspanaklı minik kiş nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarının gözde lezzetlerinden olan kiş çeşitli malzemelerle kısa süre içinde hazırlanabilir. Fransız mutfağına ait olan kiş ya da "quiche" sebze ve tercihe göre eklenen şarküteri ürünleriyle hazırlanan bir hamur işidir. Pişirdiğiniz kişleri kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Airfryer ile daha kısa sürede pişirebilir ve sevdiklerinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Yemek 06-01-23 10:53

Airfryer kruvasan tarifi ve malzemeleri nelerdir? Airfryer'da kruvasan nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait lezzetlerden birisi olan kruvasan oldukça güzel bir tada sahip hamur işlerinden birisidir. Yapımı biraz zahmetli olsa da kat kat kabarmasıyla ve çıtırlaşmasıyla birlikte damaklarda çok güzel bir tat bırakır. Milföy hamuruna benzeyen bir hamura sahip olan kruvasanı airfryer’da kısa bir süre içerisinde pişirebilirsiniz. Kruvasanı dilerseniz sabah kahvaltılarında kahvenin yanında dilerseniz öğle yemeklerinizde sandviç olarak ya da tatlı niyetine tüketebilirsiniz.

Yemek 30-12-22 16:43

Airfryer dereotlu poğaça tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır?

İkramlık olarak servis edilen dereotlu poğaçalar çay saatlerinin, gün davetlerinin, kahvaltıların da ya da misafir ziyaretlerinin vazgeçilmez hamur işlerinden birisi. Dereotlu poğaçaları Airfryer ile birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Daha sağlıklı ve daha lezzetli olarak pişecek olan dereotlu poğaçalarınızı mayalı ya da mayasız tarifler ile hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-22 16:58

Airfryer peynirli mayasız poğaça tarifi kahvaltıların gözdesi: Airfryer'da peynirli mayasız poğaça nasıl yapılır?

Peynirli mayasız poğaça, hafif ve yumuşak bir hamur işidir ve mayasız olduğu için daha hızlı bir sürede hazırlanır. Normalde yirmi beş dakika civarı pişirme süresi olan peynirli mayasız poğaçayı Airfryer’da çok daha kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Davetsiz misafirlere ya da sabah kahvaltılarına ve beş çaylarına kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz peynirli mayasız poğaça tarifini airfryer'da yapabilirsiniz.

Yemek 19-12-22 17:39

Mekik tatlısı tarifi: Mekik tatlısı nasıl yapılır?

Mekik tatlısı bir Türk mutfağının en popüler tatlılarından biridir. Bu tatlı, genellikle hamur işlerinin içerisine küçük parçalar halinde konulan sütlü bir tatlıdır. Tatlının yapımı oldukça kolaydır ve malzemeleri de evde bulunabilir.

Yemek 08-12-22 17:57

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-22 15:36

Mide bulandırdı! Hindistan’daki bir hamur imalathanesinde çekilen görüntüler gündem oldu

Hindistan’da bir hamur imalathanesinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem yarattı. Çalışanların çıplak ayakla dolaştığı ve oluşturulan hamurların yerlerde yoğrulduğu imalathane hijyenik koşullardan yoksun olması nedeniyle tepki çekti.

Trend 06-12-22 14:21

Lezzetine doyum olmuyor! Üsküp usulü Kaymaçina tarifi! Tam kıvamında kaymaçina nasıl yapılır?

Hamur işlerine ve tatlılara oldukça önem veren Balkan lezzetleri sevilerek yeniyor. Balkanların incisi olarak görülen kaymaçina tatlısının 3 malzeme ile hazırlanması duyanları şaşırtıyor. Birçok kişi 'kaymaçina nasıl yapılır?' araştırmalarında bulunuyor. İşte Üsküp usulü leziz kaymaçina tarifi...

Yemek 01-12-22 14:35