Biyometrik Fotograf Olculeri Haberleri

Android uygulamalara şifre koyma: Android'de uygulamalara nasıl şifre konulur?

Akıllı telefonlar insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Bu sebeple insanlara ait pek çok kişisel ve özel bilgi de bu cihazların içerisinde bulunmaktadır. Mobil cihaz kullanıcıları için telefonlarını şifrelerle ve biyometrik güvenlik önlemleriyle korumak son derece önemlidir. Ancak, tüm cihazı koruyan tek bir şifre bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Peki, Android uygulamalara şifre koyma nasıl yapılır?

Haber 2024-04-18 23:32:48

Biyometrik fotoğraf makyajı: Biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? Biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler

Biyometrik fotoğraf bir vesikalık fotoğraf türüdür. Kuralları ICAO yani Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından belirlenmiş olan ve dijital ortamda kayıt altına alınan vesikalık fotoğraflardır. Resmî kurumlar tarafından kullanılan bu fotoğraf türünde belirli kurallar aranır. Bu fotoğraf türünde makyaj, saç modeli gibi pek çok detaya dikkat edilir. Peki biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? İşte biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler.

Kadin 2024-02-22 18:58:36

AB Konseyi'nden dijital Şengen vizesi için yeni düzenleme! Artık başvurular internetten yapılacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Şengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti. Başlangıç tarihi, teknik çalışmalar bittiğinde belirlenecek yeni uygulamayla Şengen vize başvuruları internetten yapılacak, vizeler dijital olarak verilecek. Şengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanların gitmesi gerekecek.

Haber 2023-11-13 16:49:29

X (Twitter), gizlilik politikasını güncelledi: Kullanıcılar dikkat!

Gelen haberlere göre sosyal medya platformu X, gizlilik politikasını güncelledi. Şirketin kullanıcıların biyometrik verileriyle istihdam ve eğitim geçmişine dair bilgi toplamaya başlayacağı duyuruldu. X'in bu verileri nasıl toplayacağı ya da nasıl kullanacağı bilinmiyor. X'in temsilcisi ise yeni politika değişikliğinin yapıldığını onaylamış durumda. İşte detaylar!

Haber 2023-08-31 16:09:50

Yıkılan dükkandan kurtardıkları malzeme ve fotoğraf makinesiyle mobil fotoğrafçı kurdular

Adıyaman’da fotoğrafçı iki kardeş yıkılan dükkandan çıkarttıkları malzemelerle vesikalık ve biyometrik fotoğraf ihtiyacı olan vatandaşlar için fotoğraf çekip minibüste bastırıyor.

Yurthaber 22-02-23 13:40

Şok! Netflix, şifre paylaşımını engellemek için bunu da yapabilir

Online dizi ve film izleme platformu Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek istiyor. Şirket, bu kapsamda müşterilerin ek bir ücret karşılığında hesaplarına fazladan üye eklemelerine olanak tanıyacak. Ancak bir analistin iddiasına göre, Netflix bunun bir tık ötesine geçerek biyometrik kanıtlar isteyebilir.

Haber 23-10-22 15:46

Biyometrik fotoğraf en az kaç tane çekilir?

Biyometrik fotoğraflar çeşitli resmî belgelerde kullanımı zorunlu olan fotoğraflardır. Sürücü belgesi, kimlik kartı, evlilik cüzdanı gibi belgelerde zorunlu hâle getirilmiştir. Biyometrik fotoğraflar belirli bir ölçüde ve özelliklere sahip olması gerekir. Bu şartları sağlamayan fotoğraflar geçersizdir ve reddedilir. Pasaport, vize, kimlik kartları için gerekli olan belgelerde kullanılan biyometrik fotoğraf en az kaç tane çekilir?

Haber 19-10-22 21:28

Biyometrik fotoğraf geçerlilik süresi nedir? Biyometrik fotoğraf 6 aydan sonra geçerli olur mu?

Biyometrik fotoğraflar pasaport, vize, ehliyet, yeni tip kimlik kartlarında kullanılmaktadır. Resmî kurum ve kuruluşlarda istenilen belgelerde artık biyometrik fotoğraf kullanılıyor. Örneğin pasaport, vize başvuruları için gerekli olan belgeler arasında biyometrik fotoğrafta yer almaktadır. Biyometrik fotoğraflar belirli ölçüye ve özelliklere sahip fotoğraflardır. Ayrıca biyometrik fotoğrafların belirli bir kullanım süreleri vardır ve belli aralıklarla yenilenmelidir.

Haber 19-10-22 21:28

Biyometrik fotoğraf hemen çıkar mı? Biyometrik fotoğraf ne kadar sürede çıkar?

Biyometrik fotoğraflar kişinin yüz biyometresinin ölçüldüğü, belirli ölçülere sahip ve yüksek kaliteli fotoğraflardır. Biyometrik fotoğrafların, ICAO tarafından düzenlenen standartlara uygundun olması gerekir. Belirli resmî belge ve kurum, kuruluş başvuruları yapabilmesi için biyometrik fotoğraflara sahip olması zorunlu hâle getirilmiştir. Peki, biyometrik fotoğraf hemen çıkar mı?

Haber 19-10-22 21:27

Biyometrik fotoğraf çekilirken hangi renk giyilmeli? Biyometrik fotoğraf dikkat edilmesi gereken kıyafet kuralları

Biyometrik fotoğraflar yeni tip kullanılan kimlik kartları ile birlikte zorunlu hâle geldi. Artık birçok kurum ve kuruluşlar tarafından biyometrik fotoğraf talep ediliyor. Uluslararası evlilik cüzdanı, yeni kimlik kartları, pasaport, vize, ehliyet gibi belgelerde artık vesikalık değil biyometrik fotoğraflar kullanılıyor. Resmî belgelerin reddedilmemesi için biyometrik fotoğraf çekilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Peki, biyometrik fotoğraf çekilirken hangi renk giyilmeli?

Haber 19-10-22 21:27

Biyometrik fotoğraf sakallı olur mu? Biyometrik fotoğraf çekilmeden önce sakal kesilmeli mi?

Biyometrik fotoğraflar yeni kimlik kartları, uluslararası evlilik cüzdanı, vize, pasaport ve ehliyet gibi belgelerde kullanılmaya başlandı. Resmî kurum ve kuruluşlarda gerekli olan belgelerde biyometrik fotoğraf kullanılması zorunlu hâle geldi. Bu sebeple belgelerin reddedilmemesi için biyometrik fotoğrafların kurallarını bilmek gerekir. Peki, biyometrik fotoğraf sakallı olur mu?

Haber 19-10-22 21:27

Biyometrik fotoğraf nasıl anlaşılır? Biyometrik fotoğraf kuralları nelerdir?

Biyometrik fotoğraflar yeni kimlik kartları, pasaport, vize, ehliyet, uluslararası evlilik cüzdanlarında kullanılır. Resmî belgeler için zorunluluk hâline getirilmiştir. Biyometrik fotoğraflar hem kullanıldığı belgeler hem de ebadı ve özellikleri bakımından vesikalık fotoğraflara göre farklılık gösterir. Peki, biyometrik fotoğrafın farkı nedir?

Haber 19-10-22 21:26

Biyometrik fotoğraf şartları nelerdir? Kadın ve erkekler için biyometrik fotoğraf kuralları

Biyometrik fotoğraflar yeni kimlik kartları, pasaport, vize başvurusu, sürücü belgesi ve uluslararası evlilik cüzdanı için gerekli olan vesikalık fotoğraftır. Biyometrik fotoğraflar vesikalık fotoğraflardan farklıdır. Belirli ebatlarda ve belirli özellikleri bulunan biyometrik fotoğraf şartları nelerdir? Kadın ve erkekler için biyometrik fotoğraf şartları nedir?

Haber 19-10-22 21:26

Biyometrik fotoğraf ölçüleri ne olmalı? Pasaport ve ehliyet için biyometrik fotoğraf ölçüleri nedir?

Biyometrik fotoğraflar belirli belgeleri alabilmek için zorunlu hâle getirilmiştir. Pasaport, ehliyet, vize, yeni nüfus cüzdanı ve uluslararası aile cüzdanı alabilmek için biyometrik fotoğraf olması gerekir. Biyometrik fotoğraflar ile vesikalık fotoğrafların arasında bazı farklar vardır. Bunlardan biri olan fotoğraf ölçüleridir. Peki, biyometrik fotoğraf kaça kaç olmalıdır?

Haber 19-10-22 21:06

Yeni kimlik çıkarma işlemleri: Nüfus cüzdanı yenileme nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir??

Yeni kimlik belgesine sahip olmak için öncelikle randevu almanız ve gerekli belgelerle en yakınınızdaki İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir. Başvuru için gerekli eski kimlik belgesi ve biyometrik fotoğrafınız ile kimlik belgesi başvuru ücretini ödemeniz gerekir. Bununla birlikte bu süreçte dikkat edilmesi gereken farklı detaylar da mevcuttur. Buna göre yeni kimlik çıkarma işlemleri nasıl yapılır, gerekli evraklar nelerdir?

Haber 10-10-22 18:43

Biyometrik fotoğrafta saç nasıl olmalı? Biyometrik fotoğraf çekimi saç kuralı nedir?

Biyometrik fotoğraflar her türlü resmi belgede kullanılmak üzere belge ya da kimlik talebinde bulunan kişiden istenir. Her fotoğrafçıdan çektirilebilecek olan biyometrik fotoğraflar o kişi için çıkartılacak belge üzerinde kullanılır. Ancak biyometrik olan fotoğraflar eski tip vesikalık fotoğraflardan farklı olarak bazı kurallara sahiptir. Biyometrik fotoğrafta saç nasıl olmalı?

Haber 10-10-22 18:43

Biyometrik fotoğrafta gözlük olur mu? Biyometrik fotoğraf çekimi gözlük kuralı nedir?

Pasaport, sürücü belgesi, yeni tip çipli kimlik kartları ve benzeri tüm resmi belgelerde biyometrik vesikalık fotoğraf kullanılır. Bir kişi bu belge ya da kartlarını yenilemek, çıkartmak ya da değiştirmek istediği zaman ilgili kurumlara başvuruda bulunur. Başvurunun ardından kişiden istenen belgeler arasında biyometrik fotoğraf da vardır. İstenen biyometrik fotoğrafın sayısı belgeye göre değişiklik gösterebilir. Ancak özellikler belirli ve standarttır. Biyometrik fotoğrafta gözlük olur mu?

Haber 10-10-22 18:43

Biyometrik fotoğraf vesikalık fotoğraf yerine geçer mi? Biyometrik fotoğraf ile vesikalık arasındaki fark nedir?

Günümüzde kimlik kartları, sürücü belgeleri ya da pasaport gibi tüm resmi belgelerde biyometrik fotoğraflar kullanılmaktadır. Eski tip vesikalık fotoğraflarından çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan biyometrik fotoğraflar dünya çapında standartlara sahiptir. Biyometrik fotoğraf vesikalık yerine geçer mi?

Haber 10-10-22 18:42

Biyometrik fotoğraf kullanım alanları nelerdir? Biyometrik fotoğraf nerelerde kullanılır?

Biyometrik fotoğraf son yıllarda kişilerin resmi belge ya da kimlik kartı talepleri sırasında en çok karşılaştığı terimlerden biridir. Bir vesikalık fotoğraf türü olan biyometrik fotoraflar her türlü resmi işlemde, kurum ve kuruluşta, belediyelerde, seyahatlerde gereklidir. Belli standartlar altında uyması gereken bazı kuralları vardır.

Haber 10-10-22 18:42

Biyometrik fotoğraf fiyatı ne kadar? Biyometrik fotoğraf ne kadar tutar ve kaç adet çekilir?

Kimlik yenileme, çıkartma ya da değiştirme, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi işlemlerde biyometrik fotoğraf kullanılır. Biyometrik bir fotoğrafın dünya standartlarına göre belirlenmiş olan bazı kuralları bulunur. Bu kurallara uymayan fotoğraflar resmi işlemlerde kabul görmez. Bu tür fotoğrafların ücretleri de sabittir. Farklı il ya da ilçelere göre değişiklik göstermez. Biyometrik fotoğraf fiyatı ne kadar?

Haber 10-10-22 18:42

Biyometrik fotoğraf nedir, nasıl olmalı? Biyometrik fotoğraf kuralları, ölçüleri ve özellikleri nelerdir?

Günümüzde birçok belgede kullanılmak üzere resmi kurum ve kuruluşlar, vatandaşlardan biyometrik fotoğraf talep ediyor. Ancak bu tür fotoğrafların kendine ait bazı kuralları ve özellikleri bulunuyor. Bu kurallara uymayan fotoğraflar resmi işlemlerde kabul edilmiyor. Biyometrik fotoğraf nedir, nasıl olmalı ve kuralları nelerdir? Konuyla ilgili tüm detayları bir araya getirdik.

Haber 10-10-22 18:41

Biyometrik fotoğrafta kulak görünmeli mi?

Biyometrik fotoğraflar yeni nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyetler için gerekli olan belgelerde kullanılır. Bu tarz belgeleri almak için biyometrik fotoğraf kullanmak mecbur hâle getirildi. Biyometrik fotoğraflar, vesikalık fotoğraflara göre farklılık gösterir. Bu yüzden belirli standartların sağlanması gereken biyometrik fotoğrafta kulak görünmeli mi?

Haber 26-09-22 17:26

Ford Otosan, biyometrik imza uygulaması ile iki yılda 300 ağacı kurtardı

Şirket, sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında hayata geçirdiği "biyometrik imza" uygulamasıyla müşterilerine dijitalleşmenin fırsatlarını ve teknolojik yenilikleri sunmaya devam ediyor

Yurthaber 08-03-22 14:29

Yasal düzenleme yapıldı! Fillerin 4 saatten fazla çalışması yasaklandı

Sri Lanka'da fillerin 4 saatten fazla çalıştırılmaması, fillere biyometrik kimlik kartı çıkarılması ve yavruların annelerinden ayrılmamasına yönelik yasal düzenleme yapıldı.

Haber 22-08-21 17:15

Kredi kartı kullananlar dikkat! 2024'ten itibaren değişiyor

Kredi kartlarında bulunan manyetik şeritler bir güvenlik problemi olarak görüldüğü için, 2024'ten itibaren sonlanması bekleniyor. 2024 itibarıyla bir kart üreticisi manyetik kartların kullanımını sona erdirecek. Sonraki 10 yıl içerisinde bu kartların yerini çipli ve biyometrik kartlara yerini bırakacağı ön görülüyor. Öte yandan biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtildi.

Finans 18-08-21 10:36

Apple ekran altı kameralar için yeni bir patent aldı

Apple ekranın altına yerleştirilmiş kamera sensörleriyle ilgili USPTO’ya patent başvurusunda bulunmuştu. Patent ayrıca bu sensörlerin Touch ID ve Face ID gibi biyometrik kimlik doğrulama sistemleri için kullanılacağını da açıklıyor.

Haber 30-07-21 09:22

Bakan Soylu duyurdu! Ağustos ayında başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağustos ayından itibaren, yasal olarak biyometrik fotoğraf veya parmak izi alınması gerekmeyen, 15 yaş altı çocukların veli veya vasilerinin e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabileceklerini bildirdi.

Haber 13-07-21 15:52

AB yapay zeka için ilk yasal düzenleme teklifini açıkladı! 4 risk grubu var

Avrupa Birliği (AB), biyometrik kimlik saptama sistemlerinin terör tehdidini önlemek, kayıp çocukları bulmak, ciddi bir suçu kovuşturmak veya bir şüpheliyi tespit etmek için kullanılması önerisinde bulundu.

Haber 21-04-21 16:58

TikTok hakkında İngiltere'de dava açıldı: 'Çocukların verilerini yeterli bilgi vermeden toplayıp kullanıyor'

İngiltere Çocuk Komisyonu'nun eski üyesi Anne Longfield, TikTok'un çocukların verilerini toplama ve kullanma süreçleri hakkında sosyal medya devine karşı dava açtı. TikTok aleyhine açılan davada, çocukların telefon numaraları, videoları, konumları ve biyometrik bilgileri gibi verilerin uygulama aracılığıyla "yeterli uyarıda bulunulmadan" toplandığı iddia ediliyor.

Haber 21-04-21 12:48

Hasta ve yaşlılara ’evde nüfus cüzdanı’ hizmeti

Van’ın Çatak ilçesinde çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler, "Gezici Kayıt Terminali" uygulamasıyla başvuru işlemleri evden yapıyor.Çatak Nüfus Müdürlüğü personeli tarafından hasta, engelli ve yatalak vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla korona virüs salgınına karşı aldıkları tedbirlerin ardından sağlık raporu olan hastaların evlerine giderek "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerinde tamamlayarak hizmet veriliyor.Başvurusu alınan yeni kimlik kartları, basımın ardından vatandaşların evine gönderiliyor.Uygulamadan yararlanan Sadullah Selçuk, eşinin rahatsızlığından dolayı nüfus müdürlüğüne gitmesinin imkânsız olduğunu belirterek, "Arkadaşlar evimize gelip bu uygulamayı yaptıkları için hepsine teşekkür ediyorum, sağ olun var olun” dedi.Nüfus Müdürlüğü Personeli Mehmet Okan, devletin sağladığı imkânlar dâhilinde hasta ve yatalak olan 75 yaş üzeri vatandaşların kimlik müracaatlarının pandemi süreci göz önüne alınarak evlerinde yapıldığını belirterek, “Yenilenen kimlikleri evlerine gönderiyoruz.

Yurthaber 23-03-21 16:18

Samsung ve Mastercard biyometrik özellikli kart geliştirecekler

Samsung ve Mastercard yerleşik parmak izi okuyuculu biyometrik taramalı ödeme kartı üzerinde iş birliği yaptıklarını duyurdu. Teknoloji, Mastercard’ın 2017’de tanıtılan biyometrik ödeme kartlarına benziyor. Kart, herhangi bir tuş takımına hiç dokunmadan alışverişlerinizi doğrulamanıza izin verecek.

Haber 05-03-21 10:24

WhatsApp Web biyometrik kimlik doğrulama özelliği kazandı, tartışma konusu oldu!

WhatsApp, WhatsApp'ın masaüstü sürümü olan WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği getirdiğini resmen duyurdu. Fakat geçtiğimiz günlerde yeni gizlilik sözleşmesi ile gündeme gelen WhatsApp'ın yeni masaüstü özelliği, yine gizlilik tartışmalarını beraberinde getirdi. WhatsApp yaptığı duyuruda bu konuya da değindi.

Haber 29-01-21 09:27

Emniyet Genel Müdürlüğü uyardı:

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip kimliklerin güvenlik zafiyeti oluşturduğu gerekçesi ile 30 Haziran tarihinden itibaren eski tip kimliklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye çıkış yapılamayacağını açıkladı.Emniyet Genel Müdürlüğü yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, sahteciliği kolaylıkla yapılabilen ve taklit edilebilen eski tip nüfus cüzdanlarının yerine 02.01.2017 tarihinden itibaren güvenlik özellikleri yüksek, taklidi güç ve biyometrik verilerle desteklenmiş ICAO standartlarına uygun yeni tip kimlik kartları üretilerek yüksek oranda vatandaşımıza dağıtımı tamamlanmıştır" hatırlatması yapıldı.Açıklamada, " Hudut kapılarımızdan ülkemize giriş ve çıkış işlemlerinde yapılan incelemelerde, eski tip nüfus cüzdanları ile geçişlerin devam etmesinin büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturduğu, başta terör örgütleri olmak üzere birçok suç örgütü üyelerinin söz konusu nüfus cüzdanlarında sahtecilik yapmak suretiyle yurt dışına çıkış yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.Bu itibarla, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle K.K.T.C.’ye çıkış yapacak Türk vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile ülkemizden çıkış işlemlerinin sonlandırılacaktır.

Haber 06-01-21 15:00

53. kez başkasının yerine ehliyet sınavına girerken yakalandı

Samsun’da başkasının yerine ehliyet sınavına giren bir kişi gözaltına alınırken, söz konusu gencin daha önce de 52 kez başkasının yerine sınava girerken yakalandığı ortaya çıktı.Edinilen bilgiye göre, Samsun’daki 19 Mayıs Lisesi’nde dün yapılan ehliyet için motorlu taşıt sınavına giren 19 yaşındaki M.Ö.’nün biyometrik yüz algılama ve tanıması yapıldığı sırada fotoğrafı ile yüzde 52 uyumlu çıkınca sınav görevlisi şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Haber 10-12-20 15:07

Rusya'da yüz tanıma sistemi ile alışveriş dönemi

Rusya'nın biyometrik verilerin kullanım alanını genişleten yasa tasarısını 2020 sonunda çıkararak, yüz tanıma ile alışveriş dönemine geçeceği ifade edildi.

Haber 10-10-20 13:21

Gündemi sarsan iddia: Instagram biyometrik verilerinizi topluyor!

Instagram, geçtiğimiz pazartesi günü ABD'de dava edildi. İddialara göre Instagram, yasa dışı olarak milyonlarca kullanıcısının biyometrik verilerini topluyor. Üstelik iddialar, Instagram'ın sadece verileri toplamakla kalmadığı, para da kazandığı yönünde.

Haber 13-08-20 15:24

Yangın ve koku algılayan yapay burun geliştirecekler

Yaşar Üniversitesinin iki öğretim üyesi tarafından gerçekleştirilecek tez çalışmaları, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanırken, öğrenim görecek doktora öğrencileri tarafından geliştirilecek tez çalışmaları; ’yangın ve koku algılayan yapay burun geliştirme’, ’biyometrik kimlik tanılama için beyin dalgalarının uzaktan ölçülmesi’ ile ’makine öğrenmesi ve işaret işleme yöntemleri kullanarak biyometrik kimlik tanılama’ olarak belirlendi.Yaşar Üniversitesi, doktora öğrencilerine burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği sağlayan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.

Yurthaber 13-07-20 11:03

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: LGS için nüfus müdürlükleri cumartesi açık olacak

"Öğrencilerimizin mağdur olmaması için başvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT, anlaşmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesine (https://ivd.gib.gov.tr) adresinden yatırılması ve son altı ayda çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ile müracaat etmeleri gerekmektedir"

Yurthaber 17-06-20 21:39

Gölbaşı Kısa Film ve Foto Safari Yarışması için geri sayım başladı

Gölbaşı Belediyesi, Ankara Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile kısa film ve foto safari yarışması için protokole imza attı.Türkiye genelinden başvuruların https://www.ankaragolbasi.bel.tr/kisa-film-yarismasi ve https://www.ankaragolbasi.bel.tr/fotograf-yarismasi internet sitelerinden alınacağı yarışma ile ilgili detayları paylaşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Ankaramızın nadide doğal güzelliklere sahip ilçelerinden olan Gölbaşımızın değerlerini, zengin kültürünü ve doğasını tüm Türkiye’ye sunmak amacıyla yola çıktık.

Yurthaber 17-06-20 14:10

Yeni kimliklerin geçerlilik süresi ne kadar?

Uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenen yeni nesil çipli kimlik kartı, eski kimliklerin yerini almayı hızla sürdürüyor. TÜBİTAK'ın bünyesinde çalışan Türk mühendislerinin altyapı sistemini düzenlediği çipli kart, hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik sistemlerine sahip kimlik doğrulama yöntemleri ile donatılmıştır.

Finans 07-04-20 13:45

Son dakika! Bakan Selçuk açıkladı: Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi askıya alındı

Son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zümrüt Selçuk "Tüm özel sağlık hizmeti sunucularında zorunlu olan Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulaması geçici süreyle askıya alındı." açıklamasını yaptı.

Haber 13-03-20 12:04

Suluova Belediyesi Türkiye genelinde ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor

Amasya’nın Suluova ilçesinin yer altı zenginlikleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri konulu fotoğraf yarışması için başvurular alınmaya başladı.Suluova’nın eşsiz değerlerini fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirmek ve Suluova’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Suluova Belediyesi tarafından düzenlenecek olan fotoğraf yarışması için başvurular alınmaya başladı.Tarım, hayvancılık ve sanayi ile ön plana çıkan ilçenin, her biri birbirinden kıymetli yer altı zenginliklerini, doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, tüm fotoğraf sanatçılarını ve hemşehrilerimizi https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/devam-eden-yarismalar/detay/suluova-belediyesi-ulusal-fotograf-yarismasi-tr adresinden yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.19 Ağustos 2020 günü saat 23.00’e kadar başvuruların alınacağı fotoğraf yarışmasının seçici kurul değerlendirmesi ise 22.08.2020 günü toplanacak.

Yurthaber 15-02-20 12:18

GRAFİKLİ - Görev süresi dolan YSK Başkanı Sadi Güven, AA'ya konuştu:

"Görevde bulunduğum sürede 2 Cumhurbaşkanlığı, 3 milletvekilliği, 2 mahalli idareler seçimi, bir de halk oylaması olmak üzere 8 seçim yapıldı. Seçimlerin hep sağlıklı, güvenilir şekilde yapılması için gayret sarf ettik" - "Türkiye'de seçim ne kadar tartışılırsa tartışılsın seçim güvenliği açısından dünyanın en iyilerinden birisiyiz" - "Biyometrik kimlik uygulamasına bizim de geçmemiz gerekir. YSK buna hazır. Oy kullanmaya gelen kişi biyometrik kimliğini gösterdiğinde, bilgisayarla kimin oy kullanmaya geldiğini kontrol imkanı olacaktır" - "Yasal mevzuat değişikliğiyle, sandıkların dışarıdan içerisi görünmeyecek şekle getirilmesi suretiyle zarfın kaldırılması gerekir. Böylece, kapalı zarflar nedeniyle oyların iptali ortadan kalkar. Dünyanın hiçbir yerinde artık bu yok" - "Yasal değişiklik yapılırsa vatandaş seçim günü neredeyse orada oyunu kullanabilir. YSK böyle bir uygulamayı yapmaya hazır. Yapamadığım şeylerden birisi de bu" - "Tartışmalar, tenkitler, hakaret düzeyine ulaşmadığı sürece bizim için bedava akıldır. Sistemin gelişmesi açısından siyasi partilerin, bilim adamlarının tenkitlerini dikkate alıyoruz. Tenkitlere hiçbir zaman alınmadım, alınmıyorum, faydalı bile görüyorum" - "Devletimize hizmet için buralarda bulunduk. Benden sonra çalışacak arkadaşlar da bu bayrağı iyi yerlere götürecektir"

Haber 21-01-20 12:03

YSK Başkanı Sadi Güven'den 'oy zarfı kaldırılsın' çağrısı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 'Biyometrik kimlik uygulamasına geçilmesi, oy zarfının kaldırılması gerekir. YSK buna hazır' çağrısında bulundu.

Haber 21-01-20 11:58
YSK

Etnik rinoplasti ve biyometrik güzellik

Etnik rinoplasti ve biyometrik güzelliğin kökeni hakkında tüm bilinmeyenleri açıklayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu, etnik rinoplasti nedir sorusunun cevabını verdi. İşte etnik rinoplasti ile ilgili merak edilenler...

Haber 13-01-20 16:10

Çerkezköy TSO’da KVKK konuşuldu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) organizasyonunda Avukat Ahmet Rahman Metin’in anlatımlarıyla düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Semineri yoğun bir katılımla gerçekleşti.Çerkezköy TSO Konferans Salonunda düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Seminerinde konuşmacı olarak yer alan Avukat Rahman Metin seminere “Kişinin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikteki kişisel veri sınıfındadır” sözleriyle başladı.

Yurthaber 26-12-19 17:58

Robot refakatçiler geliyor!

Nüfus artış hızı ve yaşam süresinin uzaması, sağlık hizmetlerine talebi arttırıyor. KPMG’nin hazırladığı rapora göre hastanelerde sunulan hizmetlerin çoğunlukla acil durumlar için olduğunu dikkate alan küresel sağlık sektörü, hastane ziyaretlerini azaltacak formüller üretiyor. Telefon uygulamalarıyla hasta rehberliği, giyilebilir medikal teknolojiler, biyometrik veri akışı sağlayan çiplerin yanı sıra refakatçi robotlar da yakında hayatımıza girecek.

Trend 12-12-19 13:40

Biyometrik verileri işleyen bilgisayarların üçte biri tehlike altında

Kaspersky ICS CERT Kıdemli Güvenlik Uzmanı Kirill Kruglov: - "Araştırmamız biyometrik veri güvenliğinde mevcut durumun kritik olduğunu ortaya koydu. Sektör ve devlet yetkilileri, bilgi güvenliği uzmanları ve genel olarak tüm toplum bu durumun bilincinde olmalı. Bu sistemler koruma altında olmadığında özellikle biyometrik verilerin saklandığı veri tabanları olumsuz etkilenebilir"

Trend 09-12-19 10:47

GRAFİKLİ- BÜTÇE MARATONUNDA ÖNE ÇIKANLAR: Türkiye entegre güvenlik şemsiyesiyle korunacak

İçişleri Bakanlığınca Türkiye'nin "entegre güvenlik şemsiyesi" altında korunması amacıyla Sınır Fiziki Güvenlik Sistemleri ile Sahil Gözetleme Radar Sistemi birbirine entegre edilecek - Kırmızı Düdük, KADES, UYUMA, Güven Masası, "Biz Anadoluyuz" gibi projeleri yürüten Bakanlık, Biyometrik Veri Sistemi, Suç Araştırma Raporlama ve Balistika projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor - Sınırlardan terörist geçişlerin engellenmesi, yasa dışı göç, insan ticareti, sınır ötesi suçlar ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla 2020 yılında doğu sınırında 117, batı sınırında 42 elektro-optik kulenin faaliyete geçirilmesi planlanıyor - Sayısal telsiz sistemi DMR'nin 22 il ve 176 ilçede sistem kurulumları sağlandı. Ankara ve İstanbul'da da 2020 yılı içerisinde sistemin devreye alınması hedefleniyor

Haber 04-12-19 11:02