KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavuk derisi hastalığı nedir ve nasıl tedavi edilir?

    Yaz gelip yazlık kıyafetlerimizi giymeye başladığımızda vücudumuza daha fazla dikkat etmeye başlarız. Hal böyle olunca ciltteki kırmızı pütürlü doku daha rahatsız edici olmaya başlar ancak aynı zamanda çaresi yok gibi de duruyordur. Tavuk derisi hastalığı olarak bilinen bu kırmızı noktalar nedir, tedavisi nasıl yapılmalıdır?

    Halk arasında tavuk veya kaz derisi de denen bu pütürlü görünümün ardında kerarosis pllaris isimli bir hastalık var. Hastalık dedik diye hemen teleşa kapılmayın, genellikle görüntü dışında bir zararı olmayan bir rahatsızlık. Peki tavuk derisi hastalığı tedavisi nasıl olmalı?

    Zararsız ve acısız bu minik sivilcelere çoğunlukla üst kol, baldır, kalça gibi vücut bölümlerinde rastlanır. Dr. Mehmet Öz' göre; keratosis pilaris cildi enfeksiyonlardan koruyan keratin isimli proteinin artması sebebiyle ortaya çıkıyor.

    TAVUK DERİSİ HASTALIĞI OLDUKÇA SIK RASTLANAN BİR DURUM

    Doktorların araştırmalarına göre dünya populasyonunun %40 - %50'si bu rahatsızlıktan etkileniyor. Kıl köklerinde ölü hücrelerin birikmesi ve kıl kökü kanalını tıkaması sonucu kırmızı-kahverengi renginde benekler oluşturan hastalığın genetik kaynaklı olduğu söyleniyor.

    KIŞ AYLARINDA ETKİSİ ARTABİLİYOR

    Havadaki nem oranıyla alakalı olarak hastalığını yoğunluğu artıp azalabiliyor. Nemli havalarda etkisi azalırken, kış aylarında etkisi artabiliyor. Hastalık her yaştan, her kesimden insanda görülebiliyor ancak; ergenlik döneminde daha yoğun olarak ortaya çıkıyor.

    TAVUK DERİSİ HASTALIĞI TEDAVİSİ

    Genetik kökenli rahatsızlığın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte birtakım yöntemlerle görüntü anlamındaki etkisi hafifletilebilir. Hastalığı azaltmak için sabun içermeyen cilt temizleyiciler önerilmektedir. Çünkü sabunlar deriyi kuruturlar; oysa bu hastalığın etkisinin azalması için cildin nemlendirilerek ölü derilerin atılması gerekmektedir. Tabi ki kesin çözüm için cilt doktoruna gitmenizi öneriyoruz ancak evde kendi kendine bazı doğal tarifler uygulayabilirsiniz.

    ZEYTİNYAĞI VE TUZ KARIŞI

    2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Birkaç dakika boyunca cildinize masaj yaparak yedirdikten sonra yıkayın. Zeytinyağı cildin nemlendirilmesine yardımcı olurken, tuz da ölü derilerin temizlenmesine katkı sağlayacaktır.

    KARBONAT YÖNTEMİ

    Eşit oranda tuz ve karbonatı karıştırıp üzerine yeterli seviyede su ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın. Bu karışımı problemli bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Bu kürü haftada 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

    YULAF VE SÜT KARIŞIMI

    Eşit miktarda yulaf ezmesi ile süt veya suyu karıştırıp problemli bölgeye yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Doğal karışım yöntemlerinden kendinize uygun olanı seçip uygularken bol bol sıvı ve A vitamini açısından zengin meyveleri(çilek, papaya, mango gibi) de tüketmeyi unutmayın.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler