Sahurda Okunacak Dua Haberleri

Nikah töreninde 'dua' tartışması! Gündem olan görüntülerin ardından bakanlık harekete geçti

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir nikah sarayında yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu. Nikah öncesi, nikah masasında dua edilmek istendi. Nikah memuru ise o anları engelledi. Yaşananların ardından İçişleri Bakanlığı devreye girerek mülkiye müfettişi görevlendirdi. İşte detaylar...

Haber 2024-05-07 13:13:28

Nikah öncesi dua okumak istediler! O anlar gündem oldu... Nikah memurundan Burası resmi daire, evde yapabilirsiniz sözleri

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir nikah sarayında yaşanan olay gündem oldu. Nikah öncesi, nikah masasında dua edilmek istendi. Nikah memuru ise "Burası resmi daire. Burada buna izin vermiyoruz. Lütfen" dedi. Nikah memuru, dua eden kişinin önünden mikrofonu alırken nikah masasındaki iki kişi mikrofonsuz şekilde dua etmeye devam etti. O anlar nikaha davetli olan kişiler tarafından kaydedildi.

Haber 2024-05-06 12:58:25

Cuma namazında Atatürk'e hakaret ederek büyük tepki çekmişti! Aldığı ceza belli oldu

Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk’e ve imama hakaret eden A.B.'nin cezası belli oldu. Beratını talep eden A.B, "2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim." dese de 3 yıl 9 ay hapis cezası almaktan kurtulamadı.

Haber 2024-04-25 15:56:24

Hutbede yapılan duaya tepki gösteren genç, Atatürk’e hakaretten 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı

Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk’e ve imama hakaret eden şahıs, 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.

Yurthaber 2024-04-25 15:43:30

İbrahim Tatlıses'in torunu İbrahim Ayel ikinci kez ameliyat masasına yattı... Yasemin Şefkatli oğlu için dua istedi

İdo Tatlıses-Yasemin Şefkatli çiftinin ikiz bebekleri geçtiğimiz aylarda dünyaya geldi. Şimdilerde anneliğin tadını çıkaran Şefkatli, kalbinde sorun olan İbrahim Ayel'in operasyon geçireceğini duyurmuştu. Oğlunun ameliyata alındığını duyuran Şefkatli, takipçilerinden dua istedi.

Magazin 25-04-24 12:26

Ehliyet sınavına giren kızlarının kendi arabalarıyla takip ettiler! Anne ve babanın komik diyalogları gülümsetti: Araya kimseyi sokma

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kullanıcılara eğlenceli anlar yaşattı. Kızlarının ehliyet sınavına girdiği sürücü kursu arabasını kendi özel araçlarıyla takip eden bir anne ve babanın arasındaki konuşmalar sosyal medya kullanıcılarını güldürdü. Kızının başarılı olması için dua eden annenin kocasına iki araç arasına yabancı bir kişinin girmemesi için taktik vermesi olay oldu.

Trend 24-04-24 15:38

'Hocayım' diye mezarlıkta geziyordu! Polis 'dua oku' deyince foyası ortaya çıktı: Nasıl okuyamadım

Ramazan bayramı arifesinde mezarlıktaki yakınlarını ziyaret eden çok sayıda vatandaş sahte hocalarla karşılaştı. Adana polisi harekete geçerek sahte hocaları mezarlıkta sınava tabi tuttu. Kuran-ı Kerim ile dolaşan şahıslara tek tek önce dua sonra Yasin Suresi okutuldu. Duaları okuyamayanlar mezarlığın dışına çıkarılırken bir sahte hocanın, "Ben dua biliyorum. Nasıl yanlış okudum, doğru okudum. Bana ne kadar para verirlerse o kadar kazanıyorum” demesi dikkat çekti.

Haber 09-04-24 13:00

Tavuk döner mi lahmacun mu tartışması son buldu! Zirve değişmedi ama tatlıda büyük sürpriz var

Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihleri belli oldu. İftarda geçen yıl olduğu gibi tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken, sahurda ise lahmacun zirveye geri döndü. Çorbalarda mercimek birinciliğini korudu. Fırın sütlaç popülerliğini devam ettirse de soğuk baklava sürpriz bir çıkış yaptı. İşte Türkiye'nin ramazan ayı yemek tercihleri...

Finans 09-04-24 11:14

Eyüpsultan'a giden Ebru Polat başörtülü pozlarını paylaştı! Dua ettim

Sosyal medya hesabından yaptığı iddialı paylaşımlarla adından söz ettiren Ebru Polat son paylaşımıyla da adından yine söz ettirdi. Eyüpsultan'a giden şarkıcı başörtülü pozlarını paylaştı.

Magazin 06-04-24 15:28

Acil ameliyata alınmıştı! Aydilge hastane odasından paylaşım yaptı

Ünlü şarkıcı Aydilge, kalçasındaki labrum yırtığı sebebi ile acil ameliyata alınacağını açıklamış ve sevenlerinden dua istemişti. 4,5 saat süren bir ameliyat geçiren Aydilge hastane odasından paylaşım yaptı ve son durumu hakkında bilgi verdi.

Magazin 04-04-24 13:58

Aydilge acil ameliyata alacağını duyurunca sevenlerini korkuttu! Sahnede biraz fazla zıplamışım diyerek açıkladı

Şarkıcı Aydilge, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda acil ameliyata alındığını duyurdu. Kalçasında labrum yırtığı bulunan Aydilge, sevenlerinden dua istedi. Şarkıcı," Ne yazık ki birazdan acil ameliyata alınmam gerekecek. Labrum yırtığı var kalçamda. Sahnede biraz fazla zıplamışım galiba" dedi.

Magazin 02-04-24 09:41

'Cübbeli Ahmet'ten 31 Mart duası: Gelen seçimlerde muzaffer eyle ya Rabbi

"Cübbeli" Ahmet Mahmut Ünlü de seçim atmosferine girdi. Ünlü, "Bedir Gecesi Özel" yayınında Cumhur İttifakı'nın kazanması için dua etti.

Haber 27-03-24 11:58

Aleyna Tilki sosyal medyadan dua etti! Oruç tutmak beni çok iyi hissettiriyor

Son dönemde sahnelere çıkmasının engellendiğini iddia eden Aleyna Tilki ramazan paylaşımı yaptı. Genç popçu paylaşımında "Oruç tutmak beni çok iyi hissettiriyor" dedi.

Magazin 25-03-24 07:17

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

İftarda okunacak dua: İftarda nasıl dua edilir? İftar duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

Orucun nasıl açılacağı, on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayında oruç tutan olan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Bu mübarek ay boyunca yapılan ibadetlerin ve edilen duaların kabul olacağına inanılır. Peki, iftar duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:37

Ramazan duası - Ramazanda nasıl dua edilir? Ramazanda okunacak dua: Ramazan duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

İslam inancına göre, kişilerin birbirlerine daha tatlı dilli ve hoşgörülü olmaları, yardımlaşmanın çoğalması gereken ramazan ayında ibadetlerin de önemi artar. Ayrıca, bu mübarek dönem süresince yapılan ibadetlerin ve edilen duaların kabul olacağına inanılır. Bu sebeple, ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir yenilenme ve huzur dolma dönemi olarak kabul edilir. Peki, ramazan duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:36

Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

Ramazan ayında hem sahurda hem de iftar zamanında yeterli beslenmek önemli bir eylemdir. Bu konuda sahur vaktinden sonra oruç başlamak üzereyken, ezan okunurken su içilir mi konusu orucuna zarar gelmeden yerine getirmek isteyen kişilerin aklına takılmaktadır. Peki sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Haber 21-03-24 23:09

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-24 23:07

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 21-03-24 23:05

Sahurda yaşanan esrarengiz olaylar mahalleyi fena ürküttü: Evinde yatan davulcu mezarlıkta uyanmış

Sahurların vazgeçilmezi davulcular ama Bursa'daki bir mahallede durum tam tersi: Emirsultan Mahallesi'nde davul çalanların başlarına rivayete göre akılalmaz olaylar geliyor; ya davulları patlıyor, ya akıllarından oluyor ya da daha da tuhafı kendilerini başka ilçede buluyorlar. Bu yüzden bu mahallede sahura uyandırma şekli bile çok başka. O mahalledekilerin ifadeleri de hayli ilginç...

Haber 19-03-24 11:30

Bella ve Gigi Hadid'in kardeşi Anwar Hadid umre pozlarını paylaştı

Model Gigi ve Bella Hadid'in erkek kardeşi Anwar Hadid son pozlarıyla gündemde. Bir dönem Dua Lipa ile aşk yaşayan Anwar Hadid umre pozlarını paylaştı.

Magazin 17-03-24 15:12

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-24 08:47

Gün boyu susatmıyor! Oruç tutanlar için tok tutacak sahur tarifleri... O yiyeceklerden uzak durun

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 14-03-24 12:49

Ramazanda kimler oruç tutmamalı? Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?

Ramazan Müslümanlar için kutsal bir aydır. Oruç tutma, dua etme, sadaka verme ve manevi arınma gibi bir dizi ibadeti içerir. Bu ay süresince tutulan oruçlar, İslam'ın 5 temel ibadetinden biri olarak kabul edilir ve sağlık, sabır, dayanıklılık, bağışlama ve manevi gelişim gibi birçok fayda sağlar. Peki, ramazanda kimler oruç tutabilir kimler tutamaz?

Haber 13-03-24 20:53

Oruçluyken ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Sahurda ne yersek ağzımız kokmaz?

Oruç tutmak dinde önemli bir ibadet ve önemli bir manevi deneyimdir. Ancak birçok insan oruç tutarken ağzın kokması gibi rahatsız edici durumlarla karşılaşabilir. Bu durum çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Peki, oruçluyken ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir?Sahurda ne yersek oruç tutarken ağzımız kokmaz?

Haber 13-03-24 19:35

Sahurda Ramazan davulcunun yanına inip sokakta göbek attı! Trakya'da sahur notuyla paylaşınca sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Tekirdağ'da kaydedilen görüntülerde bir kadının Ramazan davulcusunun yanına gelerek göbek attığı anlar yer aldı. "Trakya'da sahur" notuyla paylaşılan görüntüler sosyal medyada viral olmayı başardı.

Trend 13-03-24 10:56

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-24 14:06

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Ramazan ayında oruç tutan bireyler için sağlıklı beslenme önerisi içinde özellikle sahurda süt, yoğurt, peynir, çiğ sebze-meyve ve lifli yemeklerin tüketilmesini önerdi.

Yurthaber 12-03-24 10:14

Sahur için patates tostu tarifi: Sahurda patates tostu nasıl yapılır?

Hem az vaktiniz varsa hem hızlıca hazırlanan tarifler arayıp hem de damak tadınızdan taviz vermek istemiyorsanız sahur için patates tostu tarifimizi çok seveceksiniz. Sahur sofralarında uzun süre tok tutması sayesinde çok tercih edilen sahur için patates tostu tarifimizi hazırlaması da çok kolay.

Yemek 11-03-24 22:34

Sahur için kıymalı börek tarifi: Sahurda kıymalı börek nasıl yapılır?

Çeşit çeşit yiyeceklerin süslediği iftar sofralarının yanı sıra bir o kadar zengin olan sahur sofralarında uzun süre tok tutan, susatmayacak yiyecekler tercih edinir. Pratik ve tam da sahurluk tarifler arıyorsanız aşağıdaki sahur için kıymalı börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 22:12

Sahur için peynirli börek tarifi: Sahurda peynirli börek nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl 1 aylığına gelirken berberinde huzur, hoşgörü, sabır ve bu aya has lezzetleri de getirir. İftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yiyecekler boy gösterirken, sahur sofralarında ise daha çok uzun süre tok tutan yiyecekler tercih edilir. Sahur için peynirlik börek tarifimiz de tam bu ihtiyaca göre. Üstelik hem kolay hem de lezzetli.

Yemek 11-03-24 21:40

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Kobra Murat sevenlerinden helallik isteyerek ikinci kez ameliyat olacağını duyurdu!

Roman müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Kobra Murat, geçtiğimiz günlerde bağırsağında çatlak oluşması nedeniyle ameliyata alınmıştı. Sağlığına kavuşan ünlü isim göbek atarak taburcu olmuştu. İkinci kez ameliyat olacağını sosyal medya hesabından duyuran Kobra Murat sevenlerinden dua istedi.

Magazin 11-03-24 13:02

İlk sahurda Ramazan davulcularını beklerken... Vosvos'larla kaldırdılar! Duyan cama koştu

Ramazan ayının ilk sahuruna İstanbul'daki bir görüntü damga vurdu. Esenler'de Ramazan davulcularının yerine sokak sokak gezerek vatandaşları uyandıran Vosvos'lu grup, ilgi odağı oldu. Arabalardan maniler açarak vatandaşları sahura kaldıran grubu duyanlar camlara çıktı.

Haber 11-03-24 07:07

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-24 00:48

Yaklaştıkça 'Allah'ım sen koru! Kesil, kesil' diyerek dua ettiler! Yeni görüntüler ortaya çıktı 'Evdeydim, telefon geldi! Baktığımda hepsi gitmişti'

Antalya’nın Demre ilçesinde 3 gün önce denizden gelip onlarca serayı yerle bir eden hortumun yeni görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşların hortumun seralara yaklaştığı sırada ‘Allah’ım sen koru, çabuk gitse bari ve kesil kesil’ diyerek yaşadıkları korku görüntülere yansıdı. 175 dekar alanda 88 üreticinin etkilendiği hortumun verdiği zarar ise dron ile görüntülendi.

Haber 08-03-24 15:59

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

Sahur için pratik su böreği tarifi: Sahurda pratik su böreği nasıl yapılır?

Her yıl 1 aylığına bereketiyle, sabrıyla, hoşgörüsüyle ve kendine has lezzetleri ile gelen ramazanda sahur ve iftar sofralarının başında toplanmak ayrı bir kültürdür. Ancak bu sofralarda bazı püf noktalar vardır. Bunlardan biri de sahurda yenilecek yemelerin uzun süre tok tutma özelliğinin olmasıdır. İşte bu yüzden aşağıda tarif aşamalarını ve malzemelerini bulabileceğiniz su böreği tarifimiz tam da size göre.

Yemek 08-03-24 03:49

Sahur için parmak böreği tarifi: Sahurda parmak börek nasıl yapılır?

Ramazanda sahur için en önem verilen noktalardan biri de uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmektir. Sahur için parmak böreği tarifimiz bundan dolayı tam da size göre. Bu tarifi deneyerek gün boyu size açlık hissettirmeyecek bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca parmak böreği tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 08-03-24 03:42

Sahur için puf böreği tarifi: Sahurda puf böreği nasıl yapılır?

Bereketiyle, hoşgörüsüyle, sabrıyla her yıl sadece bir aylığına gelen ramazan, birçok lezzeti de beraberinde getirir. Sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak yiyecekler yemek önemlidir. Sahur için puf böreği tarifimiz de tam da bu ihtiyacı karşıladığı için favori sahur yiyeceklerinizin başında yerini alacak!

Yemek 08-03-24 03:32

Sahur poğaçası tarifi: Kolay sahur poğaçası nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak da isimlendirilen Ramazan, her yıl beraberinde bereket, bolluk, huzur ve sabrı getirir. Bunun yanı sıra Ramazan, iftar ve sahur sofralarını süsleyen kendine has lezzetlerle de bilinir. Ancak bu aya özel sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak tarifler arıyorsanız sahur poğaçası tarifimiz ise tam size göre! Bu lezzete bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 02:11

İkiz bebeklerinden biri ameliyat olmuştu! İbrahim Tatlıses'in gelini Yasemin Şefkatli'den ikinci ameliyat açıklaması

İbrahim Tatlıses, oğlu İdo’nun ikiz bebeklerinin birinin kalbinde sorun olduğunu söyleyip dua istemişti. Torunlarından İbrahim Ayel bir kez daha operasyon geçirecek. Yasemin Şefkatli, oğlunun geçireceği operasyon hakkında sosyal medya hesabından bilgi verdi.

Magazin 06-03-24 18:01

Ramazan ayının enerji kaynağına yoğun ilgi: Üretiminde artış yaşanıyor! Tok tutan bu besin sahur sofralarının vazgeçilmezi

Ramazan ayının gelmesine az bir zaman hala sahur ve iftar hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Oruç tutan vatandaşlar sahurda genellikle tok tutan besinleri tüketmeye özen gösteriyor. Van’da uzun süre tok tutması ve gün boyu enerji vermesi nedeniyle Ramazan ayının en çok tüketilen gıdalardan biri olan tahinin üretiminde artış yaşandı.

Yemek 04-03-24 14:31

Üzerinde 'Bana dua edin onunla evleneyim' yazan kutudan su dağıttı! Sosyal medyada gündem yarattı

TikTok'ta 'liluu99' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın elindeki kutudan sokak sokak gezerek su dağıttı. Kutunun üzerinde yazan 'Bana dua edin onunla evleneyim' yazısı herkesi gülümsetti. Genç kadının su dağıttığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Trend 22-02-24 07:50

Sel suyuyla dolu bodrum katta ölümü göze alıp kedisini kurtaran kadın o anları anlattı

Sel afetiyle mücadele eden turizm kenti Antalya’da, su dolu bodrum katta boğulmak üzere olan kedisini, canını hiçe sayıp suya dalarak kurtaran AFAD Gönüllüsü Gülcan Demirbilek, "Dua ede ede soğuk suya girdim ve çıktım, o an hiçbir şey düşünmedim" dedi.

Yurthaber 14-02-24 13:38

Diyarbakır'da hayır için dağıtılan simitler daha dua bitmeden tükendi! O anlar sosyal medyada gündem oldu... Tepsi bir anda bomboş kaldı

Diyarbakır'da hayır için bir kişi tepsiyle simit dağıtmaya karar verdi. Tepsinin çevresini saran halk daha dua etmeden simitleri adeta silip süpürdü. O anlar sosyal medyadan paylaşılınca gündem olmayı başardı.

Trend 10-02-24 15:11

Yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık demişti! Gözü dönen dükkan sahibi sakinleşti: Çıkarsa dua edeceğim

İstanbul Pendik'te dün basına düşen dükkan sahibi kiracı tartışması Türkiye'de gündem olmuş, mal sahibi yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına ,"Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" demişti. Tepki çeken olayın ardından mal sahibi Osman Kızıltaş'tan daha sakin bir açıklama geldi. Söylediği sözler için özür dileyen Kızıltaş, kiracısına yeni teklifini açıklarken, "Çıkarsa kendisine dua edeceğim." dedi.

Finans 08-02-24 11:57

Depremzedeler yıkılan Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda ölen yakınlarını andı!

Kahramanmaraş’ta asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde onlarca kişinin öldüğü Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, vefat eden yakınları için dua etti.

Haber 06-02-24 01:16