Smear Testi Haberleri

Sosyal medya fenomeni farkındalık yaratmak istedi! “Seks oyuncaklarını kullanmak acı vericiydi”

İngiltere’nin Worcester şehrinde yaşayan 29 yaşındaki sosyal medya fenomeni Fenella Fox, kısa süre önce ilk smear testini yaptırdığını ve HPV taşıdığını öğrendi. Virüs hakkında farkındalık yaratmak istediğini dile getiren Fox, tüm kadınları test yaptırmaya çağırdı.

Trend 15-11-2022 09:34

Smear testi sonucu öğrenme: Smear testi sonucunu nasıl öğrenebilirim, simir testi sorgulama nasıl yapılır?

Smear (PAP Smear) testi rahim ağzı kanserinin önüne geçmek için yapılan bir testtir. Her kadının düzenli olarak yaptırması gereken bir testtir. Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılabilir. Her kadının düzenli olarak yaptırması gereken Smear testi rahim ağzı kanseri konusunda erken teşhis amacı taşır. Testi yaptırmak için Aile Sağlığı Merkezlerine girmek yeterli olacaktır. Ücretsiz, kısa süren ve acı vermeyen bir testtir. Smear testi sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Haber 25-10-2022 10:49

Bu kokuyu alıyorsanız dikkat! Kanserin habercisi olabilir

Kanser çağımızda en sık karşılaşın hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kanser nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Kanserin etkilerini azaltmak adına erken teşhis etmek hayat kurtarıyor. Uzmanlar rahim ağzı kanserinin belirtileri hakkında uyarıyor.

Kadin 09-07-2022 07:13

Her yıl 2 bin kişi hayatını kaybediyor! Aşı ile önlenebilir

Kadın hastalıkları tedavi edilmediğinde çok ciddi sonuçlar yaratıyor. Gün geçtikçe artan kadın hastalıklarının erken teşhis edilmemesi ve uygun tedavi edilmemesi her yıl binlerce kadının hayatını kaybetmesine neden oluyor. Rahim ağzı kanseri aşıyla önlenebilen kanser türü olsa da her yıl binlerce kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Kadin 26-04-2022 10:17

Smear Testi

Smear Testi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Smear Testi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Smear testi rahim ağzı kanseri teşhisinde önemli rol oynuyor! Sakın ihmal etmeyin

Rahim ağzı kanseri teşhisi ve tedavisi için smear testi oldukça önem taşır. Dünyada her yıl 530 bin Türkiye’ de ise her yıl bin 500 kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Hastalığın tedavisi içinse rahim ağzı kanserinin erken teşhis edilmesi istenilen sonuca ulaşmakta önemli rol oynuyor. bebek sahibi olmak isteyen anne adayları için de büyük önem taşıyan smear testinin yılda en az 1 kez jinekolojik muayene sırasında yaptırılması gerekiyor.

Kadin 17-11-2021 14:58

Rahim kanserinde erken teşhis önemli

Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hekimi Dr. Serap Bayur, tüm kadınları rahim ağzı kanserine karşı önlem almaya çağırdı.

Haber 02-04-2009 12:22