Tevfik Özlü Haberleri

Vakalar arttı! Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: 'Bu semptomlar varsa okula göndermeyin'

Son zamanlarda okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirtildi. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bir kişi hasta olarak okula geldiğinde bu 40-50 kişi oluyor. Daha sonra hastalık okullardan evlere taşınıyor. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için bu zincirin kırılması lazım. Solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan öğrencileri ne olur okula göndermeyin” dedi.

Haber 23-09-2023 09:40

'Tek bir sefer' yetiyor diyerek uyardı! Deprem sonrası ortaya çıktı: 'Radyoaktif atık' tehlikesini açıklayan Prof. Dr. Özlü'den 'Ne olur oralarda bulunmasınlar' çağrısı

Depremler sonrası halk sağlığını tehdit eden risklerden bir diğeri daha ortaya çıktı. Binlerce apartmanın yanı sıra hastanelerin de yıkılması radyoaktif atık tehlikesini doğurdu. Uzmanlar deprem bölgesindeki vatandaşların riskten uzak kalması için yapılmaması gerekenleri açıklayarak uyarıda bulundu. Organik tozlara dikkat çeken Prof. Dr. Erbaycu, "Yani mantar gibi enfeksiyonlara sebep olabilen değişik bazı etkenler var. Bunlar tek bir maruziyette dahi akciğere yerleşebiliyor" diye konuştu.

Haber 17-03-2023 10:08

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıkladı! Koronavirüste tedirgin eden gelişme

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs vakalarındaki ölüm artışına dikkat çekerek "Şu anda Omicron geçen yıl ve daha önceki yıldaki virüse göre daha hafif hastalık yapıyor ama özellikle yaşlılar aşılanmamış olanlar ya da genç de olsa kronik hastalığı olanlar maalesef yine ağır seyredip ölümcül sonuçlanabiliyor" dedi. Açıklamasının devamında Prof. Dr. Özlü, vakalarda Kasım-Aralık gibi tekrar bir artışın olacağını söyledi.

Haber 10-08-2022 09:40

Tevfik Özlü

Tevfik Özlü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tevfik Özlü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.