Hamilelikte Folik Asit Haberleri

Hatay'da adayın yüzüne asit attılar! Seçime doğru çirkin saldırı: Genel başkan da devreye girdi

Seçim atmosferinin en yoğun yaşandığı Hatay'da seçime sadece saatler kala asitli saldırı gerçekleşti. Demokrat Parti'nin Hatay Dörtyol Belediye Meclisi üyesi adayı Oğuzhan Lök'ün uğradığı saldırı sonrası görüntüleri paylaşıldı. Partiden yapılan açıklamaya göre Cumhur İttifakı mensupları olduğu öne sürülen saldırgan gözaltına alındı.

Haber 2024-03-31 15:36:12

Kuzey Marmara Otoyolu’nda asit yüklü tır alev alev yandı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde fosforik asit yüklü tırın kupa kısmı alev alev yandı.

Yurthaber 2024-03-15 07:47:46

Sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar? Hangi sirke tansiyonu düşürür?

Sirke, köklü tarihi geçmişiyle öne çıkan, özellikle gıda alanında da kullanılan çok önemli bir içecek çeşididir. İçerisinde çeşitli doğal aromalar, asetik asit ve su bulunan sirke, gerek kokusu gerek ise ekşimsi tadı ile dikkat çekmektedir. Asit miktarının yüksek olduğu meyvelerin kullanımı ile hazırlanan sirkenin insan sağlığı açısından da oldukça fazla yararı mevcuttur. Peki, sirkenin faydaları nelerdir, sirke içmek ne işe yarar ve hangi sirke tansiyonu düşürür?

Haber 2024-03-04 17:45:35

Sokak kedilerinin üzerine asit döktüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 7,5 yıla kadar hapis istemi

Eyüpsultan'da çok sayıda kediye kezzap ve asit dökerek işkence ettiği iddiasıyla yargılanan sanığın, 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yurthaber 2024-02-21 15:20:02

Diğer Haber Etiketleri

Seçim 2024 Hatay asit Kocaeli sirke faydaları nelerdir işkence kedi yumurta ele sosyal medya Hande Baladın alara damarlar mon yerleşme kanaması gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur böbrek böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları regl kist İngiltere kanser düşük belirtileri düşük belirtileri nelerdir düşük nasıl olur düşük yaptığımı nasıl anlarım glutatyon glutatyon nedir hücre hücreler ilik iltihap sant salisilik asit cilt bakımı Ankara jandarma kom Tayland kan gazı nedir ciltte kızarıklık güzellik hyaluronik asit hyaluronik asit serum potasyum düşüklüğü potasyum eksikliği potasyum içeren besinler a vitamin a vitamini ürik asit ürik asit düşüklüğü ürik asit nasıl düşer ürik asit nedir folik asit folik asit eksikliği belirtileri folik asit hangi besinlerde var folik asit içeren besinler folik asit içeren gıdalar folik asit nedir folik asit nelerde var borik asit nedir Göz taht İstanbul Pendik Tehdit yeni dünya ala Antioksidan ödem ödem nasıl atılır cildi tarif Hendek Sakarya trafik kazası para cezası Şüpheli Eyüpsultan kezzap iyet kulübün ust idrar yolu enfeksiyonu mide ağrısı mide ağrısı ne zaman tehlikelidir mide ağrısı neden olur mide ağrısı nedenleri mide ağrısı nereye vurur mide ağrısı sırta vurur mu sırta vuran mide ağrısı kreatin hamilelik gebelik erkek çocuk İzmir cinayet ihanet Aldatma nitrik asit Kütahya uykusuzluk doğum kadın tiktok değişim çocuk beta hcg testi 0 5 ne demektir beta hcg testi 0-2 ne demektir

Yumurtanın faydaları nelerdir? Yumurta sakızı neye iyi gelir?

Yumurta, pek çok besin değerini bünyesinde barındıran ve oldukça yararlı olan bir gıda türüdür. Özellikle sabah kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumurta beyaz ve sarı olmak üzere 2 kısımdan meydana gelmektedir. Beyaz olan kısmında bol miktarda amino asit bulunurken sarı kısmı ise vitamin yönünden oldukça zengindir. Yumurta doğru miktarda tüketildiğinde sayısız yararı olan bir besin deposudur. Peki, yumurtanın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 08-02-24 18:27

Milli voleybolcu Hande Baladın'ı 'Yüzüne asit atarım' diye tehdit etmişti! Karar çıktı

Milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde sosyal medyadan tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenen Mustafa Neşeli'nin yargılandığı davada karar çıktı.

Magazin 01-02-24 13:07

Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması neden olur?

Gebelik başlangıcında beklenmeyen kanamalar anne adaylarının korku yaşamasına neden olabilir. Sağlıklı ve hamile olmayan kadınlar düzenli olarak regl olur. Her kadının regl kanaması ve oranı farklıdır. Bazıları daha erken regl olurken bazılarında ise bu düzenli olarak seyreder. Hamilelikte adet kanamaları kesilir. Ancak hamilelik esnasında üreme sistemini ilgilendiren bazı kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir?

Kadin 13-01-24 21:31

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı! O 5 alışkanlık böbrekleri bitiriyor

Böbrekler, omurgalılarda bulunur. Fasulye biçimindeki bu boşaltım organları hormon ve idrar üretir, bedende sağlıklı bir asit-alkali dengesi oluşturur, kanı süzer, mineralleri emer. Bu nedenle böbrek sağlığını korumak önemlidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu böbrek yetmezliği için bitkisel kür paylaştı.

Haber 12-12-23 13:23

Vücudunda ortaya çıkan şaşkına çevirdi: Tam 17 santim! Regl sancısı sandı aldırış etmedi, 8 organını kaybetti

İngiltere'de Faye Louise adındaki 39 yaşındaki kadın, aşırı regl sancısı ve şişkinlik şikayetleriyle doktora başvurdu. Ağrıyı dindirebilmek için mefenamik asit kullanan kadının vücudunda 17 santimlik bir kist keşfedildi. Kist iyi huylu olduğu için doktorlar aldırış etmedi fakat ilerleyen süreçte kist, bir faciaya yol açtı. Zavallı kadının, 'ağrıyı dindirmek için ağızdan morfin alıyordum' diyerek ifade ettiği sürecin tüm detayları haberimizde.

Haber 12-12-23 10:15

Ege Üniversitesinde borik asidin akciğer kanseri tedavisine yönelik etkisi araştırılacak

Ege Üniversitesinde (EÜ) akciğer kanseri tipleri içerisinde en fazla görülen tür olan "küçük hücreli dışı akciğer kanseri"ne karşı borik asit molekülünün iyileştirici etkileri incelenecek.

Yurthaber 11-12-23 10:47

Düşük nasıl olur, belirtileri nelerdir? Düşük nasıl gerçekleşir?

Hamilelik birçok kadının hayatında büyük bir değişim ve heyecan dönemidir. Ancak ne yazık ki bazen beklenmeyen zorluklarla karşılaşabiliriz. Hamilelikte düşük birçok anne adayının korkulu rüyası olabilir ve duygusal olarak zorlayıcı bir süreçtir. Düşük, gebelik sürecinde yaşanan bir kayıptır ve bu durum ebeveyn adayları üzerinde derin bir etki bırakabilir. Ancak, bu zorlu süreçte bile umudu korumak ve destek aramak önemlidir. Peki, düşük neden olur?

Haber 28-11-23 15:41

Glutatyon nedir, ne işe yarar? Glutatyon tedavisi nasıl yapılır?

Glutatyon vücudumuzda doğal olarak bulunan güçlü bir antioksidandır ve hücre sağlığını desteklemede kritik bir rol oynar. Bu molekül, amino asitlerden oluşan bir tripeptittir: glutamik asit, sistein ve glisin. Glutatyon vücudu serbest radikallerden, toksinlerden ve oksidatif stresten koruyarak genel sağlığı destekler. Peki, glutatyon tedavisi nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 25-11-23 21:03

Cilt bakımında salisilik asit: Salisilik asit ciltte nasıl kullanılır?

Cilt bakımında asitlerin kullanımı özellikle de günümüzde oldukça popülerdir. Asitler cilt sağlığını iyileştirmek ve çeşitli cilt sorunlarına çözüm sunmak için benzersiz bir yol olarak kabul edilmektedir. Asitler cildin doğal pH dengesini korumaya yardımcı olmanın yanı sıra pek çok cilt tipine özgü ihtiyaçları karşılamak için geniş bir yelpazede kullanılır. Bu bağlamda salisilik asit cilt bakımının önemli bir oyuncusu olarak öne çıkmaktadır.

Kadin 25-11-23 13:59

Hande Baladın'ı tehdit etmişti! Yüzüne asit atacağım diyen saldırgan hakkında karar çıktı

Milli voleybolcu Hande Baladın, sosyal medya hesabından tehditlere maruz kalmış ve bir kişi başarılı sporcuya "Yüzüne asit atacağım" şeklinde tehditler savurmuştu. Eczacıbaşı Spor Kulübü'nü de tehdit eden kişi hakkında karar çıktı.

Magazin 20-11-23 08:01

Laktik asit cilde ne yapar? Laktik asit ciltte nasıl kullanılır?

Laktik asit günlük hayatta karşılaştığımız bir tür alfa hidroksi asittir (AHA). Kimyasal olarak laktik asit sütte ve diğer süt ürünlerinde doğal olarak bulunan bir bileşendir ve bu nedenle genellikle süt asidi olarak da adlandırılır. Cilt bakımında laktik asidin kullanımı yüzyıllardır yaygın bir uygulama olan süt banyolarına dayanmaktadır. Ancak modern cilt bakım endüstrisi laktik asidi cilt bakım ürünlerinde yaygın bir bileşen haline getirmiştir.

Kadin 29-10-23 19:26

Ankara'da 352 ton asit, 38 ton sahte deterjan ele geçirildi

Başkentte jandarma ekiplerinin operasyonuyla 352 ton asit, 38 ton sahte deterjan ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 05-10-23 07:48

Eski kocasının asitli saldırısından kurtulmayı başarmıştı! Şimdi ise dolandırıcıların hedefi oldu... Kabuslar peşini bir türlü bırakmadı

Tayland'ın Burriam eyaletinin Ban Ngang bölgesinde yaşayan 26 yaşındaki Wunpen isimli bir kadın 2020 yılında eski kocasının saldırısına uğramıştı. Wunpen, eski kocasının asit saldırısından sonra yüzünde oluşan yanık izleri ve görme kaybıyla mücadele etti. Tedavisinin devam ettiğini dile getiren Wunpen zor günler geride kalmadan bir da dolandırıcıların hedefi oldu.

Trend 03-10-23 14:05

Ecopirinin faydaları nelerdir? Ecopirin nedir, nasıl kullanılır?

Ecopirin asetilsalisilik asit (ASA) adı verilen etken maddeyi içeren bir ilaçtır. ASA, ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap önleyici özelliklere sahip bir ilaçtır. Ecopirin, genellikle ağrı, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, migren ve romatizmal rahatsızlıklar gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır.

Haber 02-10-23 20:08

PO2 (kan gazı) nedir? PO2 kaç olursa tehlikeli?

Kan gazı tıbbi bir test olan arteriyel kan gazı analizi (ABG) veya venöz kan gazı analizi (VBG) kullanılarak elde edilen değerli bir laboratuvar sonucudur. Bu test kişinin arteriyel veya venöz kanından alınan bir örneğin laboratuvar koşullarında incelenmesini içerir. Kan gazı analizi vücudun oksijen ve karbondioksit seviyelerini, asit-baz dengesini ve elektrolit düzeylerini ölçmek için kullanılır.

Haber 30-09-23 23:34

Hyaluronik asit ciltte ne işe yarar? Hyaluronik asit ciltte nasıl kullanılır?

Cilt bakımının gittikçe popüler hale geldiği günümüzde hyaluronik asit adını sıkça duymuş olabilirsiniz. Bu mucizevi bileşen cilt sağlığı ve gençlik koruma konularında önemli bir yere sahiptir. Hyaluronik asit cildin nem dengesini korumak, yaşlanma belirtileriyle savaşmak ve genel olarak daha sağlıklı bir cilt elde etmek için kullanılan güçlü bir bileşendir.

Kadin 30-09-23 21:31

Kandaki potasyum azalırsa ne olur? Potasyum düşüklüğü neden olur?

Potasyum vücut için hayati öneme sahip olan bir elektrolittir ve kan dolaşımı içindeki konsantrasyonu çok hassas bir denge gerektirir. Bu mineral birçok biyokimyasal işlemde kritik bir rol oynar ve sinir iletimi, kas kasılması, kalp ritmi düzenlemesi, hücre içi sıvı dengesi ve asit-baz denge gibi önemli işlevleri destekler. Potasyum, yeterli düzeyde alınmadığında veya vücutta dengesizlikler meydana geldiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 30-09-23 20:12

A vitamini cilde iyi gelir mi? A vitamini ciltte nasıl kullanılır?

A vitamini ve C vitamini gibi vitaminler cilt sağlığına olumlu etkiler sağlayabilen önemli besin maddeleridir. Cilt vücudumuzun en büyük organelidir ve dış etkenlere karşı sürekli bir savunma savaşı verirken genç ve sağlıklı bir cilt elde etmek ve korumak için doğru besin maddeleri gereklidir. A vitamini (retinol) ve C vitamini (askorbik asit) gibi vitaminler cilt bakımında özellikle dikkate alınması gereken bileşenlerdir. Her birinin farklı faydaları ve kullanım yöntemleri vardır.

Kadin 30-09-23 17:44

Ürik asit düşüklüğü tehlikeli mi? Ürik asit düşüklüğü neden olur?

Kanda ürik asit değeri insan sağlığı açısından önemli bir biyokimyasal göstergedir. Ürik asit vücudun purin adı verilen bir tür kimyasal bileşiği metabolize etmesi sonucu oluşan bir atık üründür. Normalde böbrekler tarafından filtrelenir ve idrar yoluyla atılır. Ancak ürik asit seviyeleri yüksek olduğunda, vücutta birikmeye başlar ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, ürik asit düşüklüğü neden olur?

Haber 30-09-23 16:38

Folik asit nedir? Folat düşüklüğü neden olur?

Folik asit B vitaminlerinden biri olan ve vücut için hayati öneme sahiptir. Ayrıca folat olarak da adlandırılır. Folik asit hücre bölünmesi, DNA sentezi ve onarılmış hücrelerin yeniden üretilmesi gibi birçok temel biyolojik işlevde kritik bir rol oynar. Bu nedenle hamilelik döneminde bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çok önemlidir. Folik asit sağlık profesyonelleri tarafından özellikle hamilelik döneminde ve bebeklerin doğum öncesi gelişimini desteklemek amacıyla önerilir.

Haber 29-09-23 23:45

Borik asit nedir? Borik asit yüze sürülür mü?

Borik asit cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yıllardır kullanılan bu doğal mineral cilt sağlığını desteklemesiyle cilt bakımındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Borik asit anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde akne ve sivilce tedavisinde etkili bir yardımcı olarak bilinir. Ayrıca, ciltteki fazla yağı dengeleyebilir ve gözenekleri temizler, böylece ciltteki yağlı parlamanın önlenmesine yardımcı olur.

Kadin 26-09-23 16:01

Son Dakika! İstanbul Pendik'te kimyasal madde alarmı! Yol trafiğe kapatıldı... Maddenin ne olduğu ortaya çıktı!

Son Dakika haberine göre, İstanbul Pendik'te refüje bırakılan bir bidondan sızan maddenin kimyasal olduğu öne sürüldü. Olay yerine birçok ekip sevk edilirken, yol trafiğe kapatıldı. Polisin araştırması sonucu kimyasal maddenin hidroklorik asit olduğu ve beton eritmede kullanıldığı ortaya çıktı.

Haber 14-09-23 15:19

Milli voleybolcu Hande Baladın'ı 'arabanı tararım, yüzüne asit atacağım' diyerek tehdit etmişti! Mahkemeden şaşırtan karar

Mustafa Neşeli, sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdi. Tutuklanan Neşeli'nin 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenirken, mahkeme ilk duruşmada tahliyesine karar verildi. Sanığın akıl sağlığının tespiti için gözlem altına alınmasına karar veren mahkeme, suç vasfı nedeniyle dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine de hükmetti. İşte detaylar...

Haber 07-09-23 13:30

Hyaluronik asit faydaları: Hyaluronik asit ciltte ne işe yarar?

Güzellik ve cilt bakımı dünyasında son yılların yıldızı olan hyaluronik asit cilt sağlığına birçok olumlu katkı sağlayan mucizevi bir bileşen olarak öne çıkıyor. Cildimizin nemlendirilmesinden kırışıklıkların azaltılmasına kadar pek çok alanda etkili olan hyaluronik asit birçok insanın güzellik rutinlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Doğal olarak cildimizde bulunan bir bileşik olan hyaluronik asit cildin nem tutma kapasitesini artırır ve yaşlanmanın etkilerini azaltmada önemli bir rol oynar.

Haber 31-08-23 23:54

Malta eriğinin faydaları: Malta eriği meyvesi neye iyi gelir?

Malta eriği, besleyici özellikleri ve lezzetli tadı nedeniyle popüler bir meyve olarak kabul edilir. Meyve, C vitamini, lif, folik asit ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, Malta eriği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ürünler ve cilt bakımında kullanılan doğal bir bileşen olarak da yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-08-23 21:24

Alfa lipoik asit faydaları nelerdir? Alfa lipoik asit nedir, ne işe yarar?

Alfa lipoik asit, son yıllarda sağlık ve beslenme dünyasında önemli bir konu haline gelmiştir. Bilimsel olarak ALA olarak kısaltılan bu bileşen, vücudumuzdaki birçok biyokimyasal süreçte kritik bir rol oynar. Alfa lipoik asit, vücutta doğal olarak bulunan bir antioksidandır ve birçok gıda kaynağında da mevcuttur. Ayrıca takviye olarak alınabilir.

Haber 31-08-23 21:22

Hamilelikte ödem nasıl atılır? Hamilelikte ödem söktürücü bitkisel tarifler

Hamilelik bir kadının yaşamında önemli bir dönem olmasının yanı sıra vücutta bir dizi farklı fizyolojik değişikliği de beraberinde getirir. Bu değişikliklerden biri de ödemdir. Hamilelik sırasında artan hormon seviyeleri ve vücutta meydana gelen dolaşım değişiklikleri özellikle bacaklar, ayaklar, eller ve yüz gibi bölgelerde sıvı birikimine yol açabilir. Neyse ki ödemle başa çıkmak için çeşitli yöntemler ve bitkisel çözümler bulunur.

Haber 28-08-23 21:20

Alkali suyun faydaları nelerdir? Alkali su nedir, ne işe yarar?

Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.

Haber 28-08-23 10:33

İster turşu yapımında ister diyetinizde kullanın! En iyi üzüm sirkeleri ve markaları

Mutfaktan cilt bakımına pek çok alanda kullanabileceğiniz üzüm sirkesi faydaları ile her derde deva! Tam bir şifa deposu olan üzüm sirkesi; içeriğinde yer alan B12, folik asit, magnezyum, potasyum ve demir gibi vitamin ve minerallerle sağlığınız için mucizevi bir ürün. Hayatın hemen her alanında kullanabileceğiniz en kaliteli üzüm sirkesi önerilerini sizler için listeledik. Öyleyse gelin, onları birlikte inceleyelim.

Yemek 18-08-23 16:35

Sakarya'da 26 kişinin öldüğü tarihin en garip trafik kazalarından birinin üzerinden 58 sene geçti

Sakarya'nın Hendek ilçesinde "tarihin en garip trafik kazalarından biri" olarak bilinen otobüsün arıza yapan nitrik asit (kezzap) yüklü kamyona çarpması sonucu 26 kişinin kezzaplı suya atlayarak ölmeleri olayının üzerinden 58 yıl geçti.

Yurthaber 10-08-23 11:33

Voleybolcu Hande Baladın'ı yüzüne asit atmakla tehdit etmişti! 5 yıla kadar hapsi istendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı isimlerinden biri olan Hande Baladın'ın şampiyonluk sevinci yarım kalmıştı. Şampiyon olduktan 3 gün sonra sosyal medya üzerinden korkunç tehditler alan Baladın aldığı mesajlar sonrası savcılığa koşmuş ve mesajları gönderdiği iddia edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı...

Magazin 10-08-23 09:12

Eyüpsultan'da kedilere kezzap ve asit döken şüpheliye para cezası

Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen şüpheliye 91 bin 80 lira para cezası kesildi.

Yurthaber 07-08-23 07:26

İstanbul'da kedilere kezzap ve asit döken şüpheliye para cezası!

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen şüpheliye 91 bin 80 lira para cezası kesildi.

Haber 07-08-23 00:27

Asit tehdidiyle kan dondurmuştu, suç kaydı kabarık çıktı! Hande Baladın'ın şikayeti sonrası gözaltına alındı

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderen şüpheli Mustafa N. yakalandı ve tutuklandı.

Spor 01-08-23 20:56

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve bitkisel tedavisi

Hamilelik dönemi bir kadının hayatında oldukça özel ve hassas bir süreçtir. Ancak maalesef hamilelik süreci vücutta bazı sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu sorunlardan biri de hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yolu enfeksiyonları anne adaylarını tedirgin eden ve bebeğin sağlığını endişelendiren önemli bir konudur. Anne ve bebeğin sağlığını korumak adına bu hassas konuyu anlamak ve tedavi edilmesi gereken belirtileri bilmek son derece önemlidir.

Haber 31-07-23 23:09

Mide ağrısı nereye, hangi organlara vurur? Mide ağrısı bele, sırta, kalbe vurur mu?

Mide ağrısı insanların günlük yaşantısını olumsuz etkileyen yaygın bir şikayettir. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen mide ağrısı, karın bölgesindeki organlarda meydana gelen sorunlardan dolayı ortaya çıkabilir. Sindirim sisteminin bir parçası olan mide, besinlerin sindirilmesi için asit ve enzimler üretir. Ancak, mide ağrısının birden fazla sebebi olabilir.

Haber 31-07-23 17:09

Yoğurt suyunun faydaları nelerdir? Yoğurt suyu içmek zayıflatır mı?

Yoğurt suyu yoğurdun üretimi sırasında oluşan ve yoğurda ayrılabilir su kısmıdır. Yoğurt yapılırken sütün mayalanması sonucunda oluşan laktik asit, süt proteini olan kazeinin çökelmesine ve yoğurttan ayrılmasına neden olur. Böylece yoğurttan ayrılan kısmın adı "yoğurt suyu" olarak bilinir. Yoğurt suyu yoğurda ekşimsi bir tat ve sulu bir doku verir. Geleneksel olarak yoğurt suyu birçok kültürel yemekte ve içecekte kullanılmıştır ve sağlık açısından da bazı faydaları olduğuna inanılmaktadır.

Haber 31-07-23 15:45

Kreatin kilo aldırır mı? Spor yaparken kreatin kullanmak kilo yapar mı?

Kreatin, sporcular ve fitness tutkunları arasında yaygın olarak kullanılan bir besin takviyesidir. Kreatin, vücutta doğal olarak bulunan bir amino asit türevidir ve özellikle kaslarda enerji üretimine katkıda bulunur. Egzersiz performansını artırmak, güç ve dayanıklılığı artırmak için popüler bir seçenek olarak tercih edilir. Kreatin kullanımının kilo alma üzerindeki etkisi beslenme ve antrenman düzeni ile bağlantılıdır.

Haber 31-07-23 13:40

Voleybolcu Hande Baladın'a korkunç tehdit! Yüzüne asit atacağım...

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı isimlerinden biri de Hande Baladın... Güzel voleybolcu Baladın son günlerde korkunç tehditlerle karşı karşıya... Şampiyon olduktan 3 gün sonra sosyal medyadan tehditler alan Baladın mesajları karşısında şoke olarak savcılığa koştu.

Magazin 31-07-23 10:06

Hamilelikte erkek bebek belirtileri nelerdir? Hamilelikte erkek bebek nasıl anlaşılır?

Hamilelik, kadınların hayatında en özel ve mucizevi dönemlerden biridir. Anne adayları, bebeğin cinsiyetini merakla beklerken, toplumda yaygın bir inanış vardır ki erkek bebeklerin bazı belirtilerle kendini belli ettiği düşünülür. Hamilelikte bebeğin cinsiyetini kesin olarak öğrenmek için en doğru yöntem, tıbbi muayene ve ultrasonografi gibi tıbbi yöntemlerdir.

Haber 30-07-23 21:41

İzmir'de asit yüklü tırdaki sızıntıya müdahale edildi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde asit yüklü tırda meydana gelen sızıntı, ekiplerin müdahalesiyle bertaraf edildi.

Haber 18-07-23 20:55

Tek gecelik ilişkinin bedelini ağır ödedi! Aldatılan erkek arkadaşın intikamı acı oldu... Asit dökülerek öldürüldü

İngiltere’nin Manchester şehrinde Liam Smith isimli bir adam yaşadığı tek gecelik ilişkisinin ardından evinde infaz edildi. Rachel Fulstow isimli bir kadınla yakınlaşan Smith, kadının aldatılan erkek arkadaşı Michael Hillier tarafından üzerine asit atılarak öldürüldü. Korkunç olay ülkede infial yarattı.

Trend 13-07-23 07:53

Kütahya'da azot fabrikasında nitrik asit sızıntısı! Çok sayıda ekip sevk edildi! Valilik açıklama yaptı

Kütahya'da bir azot fabrikasındaki nitrik asit sızıntısı meydana geldi. Yaşanan sızıntıya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekipler müdahale etti. Kütahya Valiliği de fabrika yakınlarındaki vatandaşları uyararak dışarıda bulunmamalarını istedi.

Haber 07-07-23 20:00

Hamilelikte uykusuz neden olur, nasıl geçer? Hamilelikte uykusuzluk için ne yapmalı?

Hamilelik dönemi, birçok kadın için heyecan verici bir süreç olsa da bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Bu zorluklardan biri de uykusuzluktur. Hamilelikte yaşanan hormonal değişiklikler, vücuttaki fiziksel değişimler ve hamilelikle ilgili endişeler, birçok kadının uyku düzenini etkileyebilir. Peki, hamilelikte uykusuzluk neden olur?

Haber 30-06-23 22:49

Doğumdan sonra karnında yaşadığı değişimleri cesurca gösteriyor! Utanmıyorum

Hamilelikte ve doğumdan sonra kadınların vücudunda birçok değişim yaşanabiliyor. Bu değişimler cilt tipi, genetik, hamilelik sırasında yaşanan durumlar ve bebekle ilgili olabiliyor. Doğumdan sonra karnında gerçekleşen sarkmaları paylaşan bir kadın sosyal medyadan aldığı yorumları paylaştı.

Kadin 16-06-23 17:25