Ataol Behramoglu Eserleri Haberleri

Tanesini 500 dolardan aşağıya satmıyor! Sadece o ilde var 'Kendimi bildim bileli yapıp satarım'

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Ali Özalp, babasından öğrendiği serpantin taşı oymacılığında özenle ortaya çıkardığı eserleri 500 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor.

Finans 2024-03-31 11:11:53

Jandarma ekipleri bulunan tarihi eserleri müzeye teslim etti

Aydın’ın Didim ilçesinde bir vatandaş tarafından bulunan tarihi eserler jandarma ekipleri tarafından Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yurthaber 2024-03-26 15:51:12

Mimarı ölünce gizemi 141 yıldır çözülemedi! Dünyanın en iyi mimarları bu eseri tamamlamak için çalışıyor

Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi'nin şaheseri olarak görülen ‘La Sagrada Familia’da sona yaklaşılıyor. Dünyanın en iyi mimarlarının üzerinde çalıştığı bazilikanın 2026 yılında vinçsiz olarak görüleceği değerlendiriliyor.

Kadin 2024-03-25 13:35:58

Aslan Değirmenci kimdir ve nerelidir? Eserleri, kitapları neler? İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci hakkında bilgiler

Aslan Değirmenci kimdir, nerelidir? Gündeme dair zaman zaman yaptığı önemli açıklamalarla kamuoyunda dikkat çeken ve özellikle İsrail'e yönelik gösterdiği tepkiyle gündem yaratan Gazeteci - yazar Değirmenci birçok kişi tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü görevini yürüten Değirmenci'nin bugüne kadar yayımlanan 8 eseri bulunurken, özellikle 'Kürt sorunu' ve '12 Eylül' üzerine olan kitapları ise dikkat çekiyor.

Finans 2024-02-20 11:40:17

Diğer Haber Etiketleri

taş Hatay Aydın eo ilik barselona İspanya bazilika Mimar eser vinç ahşap oymacılığı Avrupa satış DEAŞ tarihi eser antalya Opera Ankara cami Haymana restorasyon Devlet Bahçeli atatürk mozaik tablo Tuzla ilkokul sadberk hanım müzesi türk islam eserleri müzesi ele Fazıl Say witcher yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği yüzüklerin efendisi: yüzük kardeşliği sherlock holmes harry potter felsefe taşı harry potter felsefe taşı harry potter felsefe taşı harry potter ve felsefe taşı dune dune kitap gurur ve önyargı gurur ve önyargı film zaman çarkı Trabzon Almanya Resim ressam bob İnek gübre Gözaltı operasyon günlük günce nasıl yazılır kitap roman Simyacı 1984 kitap george orwell 1984 Nutuk iki şehrin hikayesi fareler ve insanlar kendine ait bir oda Kastamonu kitap okuma listesi kitap okumanin faydalari kitap önerileri kitap setleri kitap serileri kitap türleri tarih kitapları kitap okuma çin medeniyeti faydaları turkuaz turkuaz taşı İstanbul tarihi eser kaçakçılığı Batman iyonya ilk çağ uygarlıkları ilk çağ Japon Dili Ve Edebiyatı Altın dolar deprem Dünya Kadınlar Günü sanat sergi taksim tdv Zeytinburnu Ataol Behramoğlu hakaret trivia Trivia Quiz Gülşen magazin 2. Sayfa programı Yelda Kırçuval Müge Dağıstanlı Gülşen Yüksel kaçakçılık Macaristan Kahramanmaraş Nuri Pakdil kültür kültür sanat kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy define konser jandarma Başakşehir Belediyesi Özbekistan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gaziantep Sürdürülebilirlik Bursa Diyarbakır gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı tatil

Hatay'da depremde hasar gören vakıf eserleri titizlikle ihya ediliyor

Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyeti ve korumasındaki kültürel miras eserlerinin ayağa kaldırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan Hatay Vakıflar Danışma Bilim Kurulu koordinasyonunda yürütülen restorasyon çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Yurthaber 01-02-24 11:18

'Onlara ilginç geldi' Yurt dışından yoğun ilgi... Talep yağıyor! Hobi olarak başladı, şimdi Avrupa'ya satıyor

İzmir’de emekli olduktan sonra aldığı eğitimlerin neticesinde 35 metrekarelik atölyede hobi olarak başladığı ahşap oymacılığı işinde ürettiği eserleri yoğun talep gören Arif Uçar(55), ürünlerinin birçoğunu Avrupa’ya satıyor. Uçar, “Yaptığım eserlerin ilgi çekmesi üzerine ben de bunları ticari faaliyete dönüştürdüm. Hatta bu ilgi yurt dışına da taştı. Özellikle yaptığım miğferler ilginç geldi” dedi.

Finans 15-01-24 09:41

Parçaladılar, yıktılar ve hatta patlattılar! Yeni görüntüler ortaya çıktı, DEAŞ bir tarihi böyle yok etti

2015 yılında terör örgütü DEAŞ'ın antik kentlere ve tarihi eserlere verdiği zararlar tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. O dönem DEAŞ'ın tarihi şehirlere saldırdığı yönünde pek çok haber gelirken son olarak DEAŞ'ın 2015 yılındaki o saldırılarından yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, terör örgütünün antik dönemlerden kalma eserleri tek tek parçaladığı, yıktığı, hatta patlattığı anlar yer aldı.

Haber 06-01-24 18:24

Antalya'da Cavalleria Rusticana ve I Pagliacci operaları sahnelenecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), opera evlerinin vazgeçilmez eserleri arasında yer alan "Cavalleria Rusticana" ile "I Pagliacci"yi sanatseverlerle buluşturacak.

Yurthaber 04-01-24 12:01

Başkentteki 118 yıllık caminin restorasyonunda sona gelindi

Ankara'nın Haymana ilçesinde, Osmanlı'nın son dönem eserleri arasında yer alan 118 yıllık Karahoca Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yurthaber 03-01-24 14:12

Devlet Bahçeli'den yeni yıl mesajında 'Atatürk' çıkışı! 'İstismarcılara fırsat tanınmayacak'

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yeni yıl mesajı yayımladı. Suudi Arabistan'daki Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki 'Atatürk' tartışmaları hakkında açıklama yapan Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeri, onur simgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet banisidir. Onun muazzam bir mücadeleyle inşa ve ihya ettiği kalıcı eserleri ve emanetleri daha güçlü bir şekilde yaşatılacak, istismarcılara elbette fırsat tanınmayacaktır." dedi.

Haber 31-12-23 13:35

Metrekaresinde 20 bin taş bulunuyor! 600 dolardan dünyanın dört bir yanına satılıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ustası Suriyeli Mehmed Eldeni, savaştan sonra yerleştiği Türkiye’de işlerini geliştirdi. Eldeni, 30 çalışanıyla ürettiği eserleri metrekaresini 600 dolardan satıyor. Tablolar; Amerika, Fransa, Almanya, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına satılıyor. İşte detaylar...

Haber 05-12-23 09:59

Tuzla'da ilkokullu minik yazarlardan imza günü... Belediye Başkanı Şadi Yazıcı: Çocuklarımız yazarak tarihe not düşüyor

İstanbul'un Tuzla ilçesinde 100 ilkokul öğrencisi kaleme aldıkları eserleri Cumhuriyet'in 100. yılında bir kitapta buluşturmanın heyecanını yaşadı. Minik yazarlar imza günü düzenledi. Fuara katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “2009 yılından itibaren deniz deyince akla Tuzla gelsin ve eğitim kenti tuzla diye birer vizyon ortaya koymuştuk. Bugün, bunun meyvesini görüyoruz.” dedi.

Haber 01-12-23 13:17

Sadberk Hanım Müzesi'ne nasıl gidilir? Sadberk Hanım Müzesi nerede, hangi semtte?

İstanbul’da sergilenen eserleri, tarihi yapısı, eşsiz mimarisi ile dikkat çeken birçok müze vardır. Bunlardan biri de Azaryan Yalısı ile Sevgi Gönül Banası adında iki ayrı ahşap villadan oluşan Sadberk Hanım Müzesi’dir. Müze, binalar restore edildikten sonra 1980 yılının ekim ayında koleksiyoncu Sadberk Koç eserleri ile ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır.

Haber 24-11-23 21:30

Türk İslam Eserleri Müzesi'ne nasıl gidilir? Türk İslam Eserleri Müzesi nerede, hangi semtte?

Türkiye’de ziyarete açık olan ve geçmişinde büyük bir tarih barındıran müzelerden biri de Türk İslam Eserleri Müzesi’dir. İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi, Türkiye’deki Türk – İslam eserlerini bir arada barındıran ilk müze olma özelliğine de sahiptir. 16. yüzyılda yaptırılmış olan müze binası daha önce başka isimler ile de kullanılmıştır ve bugün ziyarete açıktır.

Haber 21-11-23 22:28

Fazıl Say'ın sevgilisi ayrılık sonrası ortaya çıktı! Meğer ünlü isimle berabermiş

Ünlü piyanist Fazıl Say eserleri ve gündeme dair açıklamalarıyla çok konuşuluyor. Özel hayatını gözlerden uzak yaşayan Say'ın ünlü bir isimle 8 aydır beraber olduğu ortaya çıktı. Say ile ayrıldıklarını duyuran Güneş Altunkaş açıklama yaptı.

Magazin 14-11-23 16:14

Witcher'dan Yüzüklerin Efendisi'ne film ya da dizi hâline getirilmiş en sevilen kitaplar

Sinema edebiyat ilişkisi ilginizi mi çekiyor? Öyleyse doğru adrestesiniz! Edebiyat alanında yakaladığı başarıyla ve okuyucularının üzerinde bıraktığı etkiyle ilgi uyandıran eserleri sinema perdesinde, televizyon ekranında ya da dijital platformlarda görebiliyoruz. Eğer siz de bu alana meraklıysanız Witcher'dan Yüzüklerin Efendisi'ne kadar film ya da dizi hâline getirilmiş en sevilen kitapları ve kitap serilerini seçkimizde bulabilirsiniz!

Haber 21-09-23 15:17

Trabzon'da Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri konseri düzenlendi

Trabzon'da düzenlenen konserde, halk ozanı Neşet Ertaş'ın eserleri seslendirildi.

Yurthaber 23-08-23 07:51

İnek dışkısından sanat eserleri yaratıyor! Bir gören bir daha bakıyor... Kullandığı malzemeye inanamayacaksınız

45 yaşındaki Alman sanatçı Werner Härtl, inek dışkısından yarattığı resimlerle viral olmayı başardı. Sanat eserlerinde inek gübresi kullanarak manzara resimleri yaratan Härtl, “Tablolara tamamen kuruduğunda kötü kokmuyor. Sanatımı yaratmak için sadece inek gübresi kullanıyorum” dedi.

Trend 20-06-23 14:58

Eskişehir'de tarihi eserleri satmaya çalışan şüpheli yakalandı

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda bir zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 13-06-23 10:23

Günlük nasıl yazılır? Günlük tutarken nelere dikkat etmek gerekir?

Temelde kişinin gün içerisinde yaşadığı olayları anlattığı bir edebi tür olarak bilinen günlüklerin dikkat çekici farklı özellikleri de mevcuttur. Dolayısıyla günlüklerin öne çıkan özellikleri, yazım dili, öncüleri ve örnekleri hakkında detaylı açıklamalar yapılabilir. Bunun yanı sıra bu türden eserleri kaleme almak isteyenlere fayda sağlayacak olan çeşitli ipuçlarından da söz edilmelidir. Böylece günlük tutma alışkanlığı kazanmak isteyenler nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini keşfedebilir.

Egitim 01-06-23 22:25

Hayatınız boyunca mutlaka en az bir kere okumanız gereken kitaplar

Okuduğumuz kitaplar sayesinde hayata farklı bir pencereden bakma imkânına sahip oluruz. Kişisel gelişim kitaplarından klasikleşen romanlara kadar entelektüel birikimimizi artırmamızı sağlayacak birçok eser bulabiliriz. Siz de bu kitapları okuyarak kendinizi geliştirebilir ve pek çok farkındalığınızı artırabilirsiniz. Hayatınızda mutlaka en az bir kere okumanız gereken kitaplar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız gelin, sizin için bir araya getirdiğimiz eserleri beraber inceleyelim.

Haber 24-05-23 16:00

Define avcıları tarihi eserleri satmak isterken yakalandı: 5 gözaltı

Kastamonu’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Sinop’tan getirdikleri tarihi eserleri satmaya çalışan 5 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 22-05-23 14:07

Entelektüel birikiminizi artırmak için 30 yaşına gelmeden okumanız gereken en iyi kitaplar

Kitap okumak her yaşta oldukça önemli. Bazı kitaplar ise hayatımızın belirli dönemlerinde okunduğunda bizde daha farklı anlamlar uyandırıyor. Örneğin hem Türk hem dünya edebiyatından önemli yazarların 30 yaşına gelmeden önce mutlaka okunması gereken bazı eserleri var. Meraklandıysanız gelin, 30. yaşınızı devirmeden keşfetmeniz gereken kitaplara beraber bakalım.

Haber 18-05-23 19:06

Tarihe ilgi duyan herkesin okuması gereken en iyi tarihi romanlar

Kitap okumak hem keyifli hem de entelektüel gelişime katkı sağlayan bir aktivite. Eğer siz de kitap okumaktan keyif alıyorsanız tarih konulu romanları okuma listenize dâhil edebilirsiniz. Çünkü gerçek olayların sürükleyici kurguyla aktarılması tarihî olayların akılda kalmasını kolaylaştırıyor. Böylelikle geçmişe dair birçok farkındalık kazanılıyor. Siz de birbirinden başarılı eserleri kütüphanenize eklemek isterseniz en iyi tarihi romanlara yer verdiğimiz listemize göz atabilirsiniz.

Haber 15-05-23 18:35

Yenipazar’a rengarenk gençlik merkezi

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yenipazar Gençlik Merkezi, çocuk, genç ve yetişkinlerin buluşma, kaynaşma, birlikte spor yapma, sanat eserleri üretme noktası olma yolunda adım adım ilerliyor.

Yurthaber 10-05-23 09:12

Çin Uygarlığı'nın özellikleri nelerdir, dünya medeniyetine katkıları nelerdir? Çin Uygarlığı'nın buluşları, eserleri nelerdir?

İnsanlığın ilerleyişinde önemli katkısı olan Çin Uygarlığı, bir Antik Çağ uygarlığıdır. Çin’in yerli halkı ile beraber, Hindistan’dan Çin’e göç edenler tarafından kurulmuştur. Tarihinin M.Ö. 25. yüzyıla dayandığı tahmin edilmektedir. Bu yüzden tarihte çok önemli bir yer tutar. Çin Uygarlığına ait ilk yazılı belgeler ise 16. yüzyıldan itibarendir. Bu kaynaklarda Çin Uygarlığı’na dair önemli bilgiler yer alır. Peki Çin uygarlığı hangi özelliklere sahiptir, buluşları ve eserleri nelerdir?

Egitim 10-04-23 14:35

Turkuaz taşı faydaları nelerdir, gerçek turkuaz taşı nasıl anlaşılır? Turkuaz taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Turkuaz taşının tarihi M.Ö. 3000'lere kadar uzanır ve eski uygarlıklar tarafından değer verilirdi. Mısır'da Firavunlar, Amerika yerlileri, Tibet ve Persliler gibi birçok farklı kültür Turkuaz taşına büyük bir önem vermiştir. Turkuaz taşı, doğal bir mineral olarak dünya genelinde yaygın olarak bulunur. Güzel mavi renkleriyle bilinen bu taş, dekorasyon, takı yapımı ve sanat eserleri gibi birçok farklı amaç için kullanılır.

Haber 10-04-23 10:57

Tarihi eserleri sanal ortamda satanlar polis engeline takıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mart ayı içerisinde düzenledikleri 3 ayrı operasyonda tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmadı.

Yurthaber 06-04-23 11:05

Batman’da lise öğrencilerinin kil topraktan yaptığı eserler ünlü sanatçıların eserlerini aratmıyor

Batman’ın Sason ilçesinde lise öğrencilerinin okullarında açılan sanat atölyesinde kil topraktan yaptıkları heykel, büst ve çeşitli sanat eserleri, ünlü sanatçıların eserlerini aratmıyor.

Yurthaber 04-04-23 10:42

İyonyalılar tarihi ve özellikleri nedir, neyi bulmuştur? İyonyalılar nerede kuruldu?

Günümüzde Türkiye sınırlarında pek çok medeniyetten izler görülebilir. İyonyalıların etkileyici şehirleri, önemli bilim ve felsefe insanlarının eserleri Türkiye ve dünya kültürüne önemli katkılarda bulunmuştur. Ege bölgesinde kurdukları şehirlerde arkeolojik anlamda önemli kalıntılar ve yapılar yer almaktadır. Peki, İyonyalılar neyi bulmuştur, özellikleri nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:50

Japon Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Her dilin yapısı, eserleri ve özellikleri birbirinden farklıdır. Dillerin tarihini ve edebî eserlerini inceleyen üniversite bölümleri vardır. Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü Japon dilinin yapısını, özelliklerini ve kültürünü tanımlamak için oluşturulan bir bölümdür. Diller ile ilgili kişilerin oldukça ilgisini çeken bu bölüm hakkında merak edilen konulardan biri de mezuniyet ve iş imkânlarıdır. Peki, Japon Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar?

Egitim 24-03-23 17:43

Ne altın, ne dolar! O yatırım araçları enflasyona meydan okudu: Bir yılda getirisi yüzde 29…

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren ABD’de enflasyon beklendiği gibi ilerlemiyor. Ülkede enflasyonun daha uzun süre yüksek kalabileceği konuşulurken bir de yaşanan bankacılık krizi yatırımcıları panik havasına sokmuş durumda. Dolardan kaçan güvenli liman altına yönelse de diğer alternatif yatırım araçları da merak ediliyor. Altın ve dolara karşı sanat eserleri, saatler hatta mobilyalar bile yatırım aracı olmuş durumda. Getirisi ise bir yılda yüzde 30’a dayandı.

Finans 17-03-23 14:32

Kadın sanatçıların eserleri depremzedeler için sergileniyor

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 53 sanatçının 70 eseriyle hazırlanan karma serginin geliri, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere bağışlanacak.

Yurthaber 03-03-23 10:21

'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanıyordu! Ataol Behramoğlu hakkında karar verildi

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözler nedeniyle, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanan yazar ve şair Ataol Behramoğlu, hakkında beraat kararı verildi.

Haber 26-01-23 14:23

Bu tarihi eserler hangi ülkeye ait?

Dünya üzerinde görülmeye değer milyonlarca tarihi eser var. Ülkemizde bile gezilmeye, görülmeye ve araştırılmaya değer onlarca tarihi yer bulunuyor. Hepsini bilmek elbette mümkün olmasa da tarih açısından önemli yere sahip olan eserleri bilmek oldukça önemli. Bakalım tarihi eserlere ve hangi ülkede olduklarına dair ne kadar bilgiye sahipsin!

Trend 16-01-23 18:42

Yelda Kırçuval kimdir, nereli ve kaç yaşında? 2. Sayfa konuğu Yelda Kırçuval'ın eserleri...

Yelda Kırçuval, 6 Haziran Pazartesi günü 2. Sayfa magazin programının konuğu oldu. Ünlü isim, canlı olarak ekrana gelen programda Müge Dağıstanlı ile Gülşen Yüksel'in sorularını yanıtladı. Peki 2. Sayfa konuğu Yelda Kırçuval kimdir? İşte 2. Sayfa'nın konuğu Yelda Kırçuval'ın hayatı, biyografisi ve eserleri...

Magazin 20-12-22 10:02

Tarihi eserleri satmak için müşteri ararken jandarmaya yakalandı

Mersin’in Erdemli ilçesinde elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Yurthaber 16-11-22 09:02

Macaristan'ın milli şairi Sandor Petöfi, doğumunun 200. yılında Tekirdağ'da anıldı

Türkolog ve çevirmen Edit Tasnadi: - "Kendisi (Petöfi) sadece 26 yıl yaşamış. Şiirleri, yazılı eserleri 2 bin sayfaya yakındır"

Yurthaber 19-10-22 17:49

Kahramanmaraş'ta hoparlörden Bahaettin Karakoç ve Nuri Pakdil'in eserleri dinletildi

Kahramanmaraş'ta hoparlörden Bahaettin Karakoç ve Nuri Pakdil'in eserleri dinletildi

Yurthaber 18-10-22 17:58

Genç Sanat: 8. Güncel Sanat Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Amacımız, güncel sanat konusunda gençlerin sanata olan ilgisini, motivasyonlarını artırarak sanat üretimlerini çoğaltmak. Eserleri beğendim, başarılılar ve her sene daha iyi eserler bekliyoruz"

Yurthaber 05-10-22 21:15

Film gibi olay! Define avcıları bulduklarını paylaşamayınca bakın ne yaptı

Define avcılarının anlaşmazlığı karakolda bitti. Muş’ta bir arazide kazı yapan define avcısı iki arkadaş, Roma dönemine ait sikke, bilezik ve heykeller buldu. Tarihi eserleri alarak İstanbul Güngören’e getiren iki arkadaştan biri, paylaşım konusunda anlaşmazlık yaşanınca emniyete giderek her şeyi anlatıp şikayette bulundu. Güngören Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyerindeki havalandırma boşluğuna gizlenen tarihi esenlere el koyarak 3 şüpheliyi gözaltına aldı. İşte olayın detayları...

Haber 04-10-22 09:50

Başkent Kültür Yolu'nda izleyiciler profesyonel orkestraya şeflik yaptı

Gençlik Parkı'nda düzenlenen "Yönet Bizi" etkinliğinde CSO, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent'ten 15 sanatçı, repertuvarlarındaki eserleri, izleyicilerin şefliğinde seslendirdi

Yurthaber 02-10-22 18:52

Sanayi atıklarından hayat bulan sanat eserleri Tuzla'da sergilenecek

Sanayi atıklarından hayat bulan sanat eserleri Tuzla'da sergilenecek

Yurthaber 23-09-22 17:52

Özbekistan Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul'da konser verdi

Türkiye-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin 30. yılına özel olarak Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Türkiye, Özbekistan ve dünya müziklerinden seçilen 18 eser dinleyicilerin beğenisine sunuldu - Orkestra Şefi Kamoliddin Urinbaev: - "Konseri, ilişkilerin 30. yılına ithaf ediyoruz fakat repertuvarımızda sadece Özbek ve Türk eserleri değil aynı zamanda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye başta olmak üzere bütün Türk dünyasından eserler de var ve hepsine ithaf etmiş oluyoruz"

Yurthaber 20-09-22 23:01

Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi'ne katıldı: (1)

"Hükümetin alın teriyle ürettiği projeleri, ürettiği eserleri, aldığı kararları kimi bürokrasi içerisindeki ahlak yoksunu kişiler alıp bunu hırsızlık malı olarak çalıyorlar Sayın Kılıçdaroğlu'na götürüyorlar" - "O da hırsızlık ürününü satın alıyor oradan siyasi kazanç hesabıyla bunu Türkiye'ye servis ediyor. Siyaseten bile olsa hırsızlık malını satmak, siyasi kazanç elde etmek ahlaki mi? Bunun adı kapkaç siyasetidir. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'ye kapkaç siyaseti anlayışını da böylelikle kazandırmış oldu"

Yurthaber 17-09-22 18:18

Raf ömrü geçen bakliyat ürünlerini mozaik sanatında kullanarak kenti tanıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mozaik Sanatları Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü: - "Sürdürülebilir sanatın en güzel örneği olan mozaik sanatını, gastromozaiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz" - "Gaziantep'in oldukça zengin ürün yelpazesi var. Eserleri yaparken esas zenginliğin farkına o zaman varıyoruz. Ürünler o kadar renkli ki hiç zorluk yaşamadık"

Yurthaber 04-09-22 11:19

Ahşap ustasının kızı babasının izinde

Eserleri yurt dışında da ilgi gören ahşap ustası Aşir Güler, sanatının inceliklerini usta çırak ilişkisiyle 27 yaşındaki kızı Ebrar Güler'e öğretiyor - Ebrar Güler: - "İleride gerçekten farklı ve güzel işler yapan bir ahşap oyma ustası olarak bilinmek isterim"

Yurthaber 31-08-22 14:28

Bursa'da Asya'dan Anadolu'ya Figürlü Türk Eserleri fotoğraf sergisi açıldı

Bursa'da "Asya'dan Anadolu'ya Figürlü Türk Eserleri" fotoğraf sergisi açıldı

Yurthaber 19-08-22 13:08