Sivas Bilim Ve Teknoloji Universitesi Rektoru Prof Dr Mehmet Kul Haberleri

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 2024-03-06 13:51:14

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır MasterChef programına konuk olmasının ardından gündemde yer aldı. Bakan Kacır MasterChef All Star'da Türkiye'nin yerel değerlerinden bahsetti. Kacır'a Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak eşlik etti. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı...

Magazin 2023-12-22 21:48:38

Prof. Dr. Aziz Sancar: “Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi şart”

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleri, 16 Aralık'ta MAREV Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte Mardin topraklarında doğup büyümüş, yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” temasıyla gerçekleşen etkinliğe Amerika’dan çevrimiçi katılan Prof. Sancar’ın din ve bilim, kadın-erkek fırsat eşitliği, bilim ve teknoloji konularındaki yorumları salondan büyük alkış aldı.

Haber 2023-12-18 09:38:47

Matematik parkı ziyaretçi akınına uğruyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından hizmete sunulan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Yurthaber 2023-11-02 14:10:03

Yerli roket testten başarıyla geçti! Çok önemli bir eşiği daha aştık

Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli roket teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık." ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Roketsan mühendislerini tebrik etti.

Haber 12-08-23 20:55

Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mehmet Kul, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 24-12-22 09:12

The Future Healthcare İstanbul 2022 Uluslararası Konferansı başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz: - "Hem teknoloji hem de sağlığın bütün yelpazelerinden bilim insanları konferansımıza katılıyor" - Tazefikir İletişim Grubu ve The Future Healthcare Kurucusu Çağlar Gözüaçık: - "Amacımız daha çok insana erişmek. 2021'de ilgiyle takip edilen konferansın, bu yıl 30 binin üzerinde katılımcıya ulaşmasını hedefliyoruz"

Yurthaber 19-10-22 14:58

6. Akdeniz Bilişim Zirvesi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Savunma sanayi ihracatımız 2000 yılı başında yaklaşık 250-300 milyon dolar civarındaydı. 2022 yılında Türkiye'nin savunma sanayi ihracatı yaklaşık 4,5 milyar dolara çıkmış olacak" - TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: - "TUSAŞ şu anda 2 milyar dolar ciro yapıyor. İnşallah Allah’ın izniyle, 2028’de 10 milyar dolar yapacağız"

Yurthaber 14-10-22 14:41

Manavgat'ta 35 bin caretta caretta yavrusundan yarısı denize ulaştı

DEKAFOK Bilim danışmanı ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval: - "35 bine yakın bir yumurta var ama yumurtalardan yaklaşık yarısının canlı çıkarak denize gittiğini söyleyebilirim"

Yurthaber 07-10-22 15:26

101 yaşındaki Leyla nineden uzun ve sağlıklı yaşamın sırları

1921 doğumlu Leyla Düzgün: - "Köy hayatı yaşadım, tarlada, bağda, bahçede çalıştım. Biraz yoruluyorum, kuvvetim yok ama sağlığım çok şükür iyi. Önce inançlı olun. İyi beslenin, yemek seçmeyin ve erken yatın. İçki ve sigarayı bırakın. Dua ile ruhunuzu da doyurun" - SBÜ Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı: - "Elbette genetik miras bunda önemli bir etken, ancak bilim insanı olarak hep vurguladığımız stresten uzak yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenme, yeterli fiziksel aktivite, huzur ve mutluluk, uzun ve sağlıklı yaşamın anahtarı. Leyla nine, bunun en güzel örneği"

Yurthaber 03-10-22 11:02

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber 01-10-22 12:31

Kene popülasyonundaki artış KKKA vakalarını da artırdı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır: - "KKKA hastalığı en çok 2007-2008 ve 2009 yıllarında görüldü. Bu yıllarda sayı 1300'lere yakındı, sonra giderek azaldı ve 1000'li rakamların altına düştü. Son 2-3 yıldır tekrar sayıda artış görüyoruz" - "Bu birçok sebeple izah edilebilir, pandemi süreci nedeniyle insanların büyük kentlerden bu alanlara göç etmesi, kene popülasyonunun artması ve mikrobu taşıyan kene sayısının da artması... Virüs taşıyan kene sayısı arttığı zaman tabii ki hastalık riski de artıyor"

Yurthaber 01-10-22 11:07

Göz tansiyonu cerrahisinin etkisini artıran teknikle 100 hastayı sağlığına kavuşturdular

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara ve ekibi, glokom hastalarının tedavisindeki "GATT" cerrahisine kattıkları işlemle başarılı sonuçlara ulaştı - Prof. Dr. Mehmet Baykara: - "(Dikişsiz gonyoskopik cerrahi) 7-8 senedir dünyada var. Biz de yaklaşık 7 yıldır uyguluyoruz. Bu cerrahide klasik cerrahi yöntemine bir aşama daha ilave ettik ve bunu dergilerde de yayımladık. Gerçekten daha etkili bir şekilde göz içi basıncını düşürebiliyoruz"

Yurthaber 24-09-22 11:33

Tükürükten elde edilen DNA'dan kolye yapıp çocuklara hediye ediliyor

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan DEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Görkem Akıncı: - "Çok mutlu oluyorlar. DNA'larını elde etmek için standımıza geliyorlar"

Yurthaber 04-09-22 11:28

Kuraklık ve soğuğa daha dayanıklı yulaf türleri için ıslah çalışması yürütülüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde yürütülen bilimsel çalışmalarla geliştirilen farklı genotipte yulaf tohumlarının morfolojik gelişimlerinin iyi düzeyde olduğu gözlemlendi - SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Hem yazlık hem de kışlık, mevcut çeşitlerden çok daha verimli ve kaliteli yeni çeşitlerin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 174 farklı genotipimiz var, bunların hepsinin deneme ekimiyle kıyaslamalarını yapıyoruz"

Yurthaber 25-08-22 13:05

Sivas'ta yerli şeker pancarı tohumu geliştirilme çalışmaları sürüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Mevcut çeşitlerden üstün bir çeşit yakalamamız gerekiyor. Bunun için de dünyada hangi teknikler kullanılıyorsa biz de o tekniklerle ıslah çalışmalarına devam ediyoruz"

Yurthaber 13-08-22 13:35

Van'da kaçak kazı sırasında bulunan Urartu yapıları bilim dünyasına kazandırılacak

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu: - "Burada bilimsel olarak çalışmalar yürütülecek. Bir yol haritası çıkarılacak. Bu alanı bilimsel anlamda gün yüzüne çıkarmak ve dünya literatürüne kazandırmak için buradayız" - Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı: - "Çok görkemli bir anıtsal yapı grubu var. Bu yapı grubunun nasıl bir mimariye sahip olduğunu ancak kazılarla anlayabileceğiz"

Yurthaber 26-07-22 11:10

Bilimsel çalışmalara açtığı serasında yöreye uygun 6 çeşit çilek üretiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile 2 yıl önce iş birliği protokolü imzalayan çiftçi Oğuzhan Okatan'ın bilimsel metotlarla ürettiği çilek, üniversite laboratuvarında şeklinden lezzetine kadar tüm yönleriyle analiz ediliyor - Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Burada hangi çeşit daha verimli ve kaliteliyse bunların fide üretimini de yaparak benzer girişimlerde bulunacak çiftçimize dağıtacağız"

Yurthaber 08-07-22 13:43

Sivas'ta savunma, havacılık ve medikal sektörü için yerli alaşım üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı" kapsamında sağlanan, 6 milyon 250 bin liralık fonla 2020'de kurulumuna başlanan İleri Alaşımlar Üretim Merkezi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçti - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "TEI, havacılık alanında titanyum alaşımları üzerine bizimle çalışmak istiyor. TÜBİTAK üzerinden yürütülen bir çalışmayla bu projeyi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 05-07-22 11:07

Savunma sanayisi için demir-nikel alaşımlar laboratuvarda üretildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile TÜBİTAK SAGE'de yürütülen çalışmalarla üretilen alaşımlar, savunma, havacılık, uzay ve elektronik endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörde kullanılabilecek - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "Savunma sanayisi için büyük ihtiyaç olarak belirlenen termal genleşme katsayısı düşük demir-nikel alaşımlar, Türkiye'de ilk defa Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile TÜBİTAK SAGE'nin iş birliğiyle üretilmiş oldu"

Yurthaber 01-07-22 12:05

Hayvancılıkta üretim kalitesi Hayvan Refahı uygulamaları ile artacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi koordinatörlüğünde Portekiz ve İtalya'dan bilim insanlarının da katılımıyla hayata geçirilen proje kapsamında buzağı ölümlerinin önlenmesi, et ve süt veriminin artırılması amaçlanıyor - Proje Koordinatörü Prof. Dr. Özkan Elmaz: - "Proje çıktıları olarak koyun-keçi, süt sığırı, besi sığırı, buzağı yetiştiriciliği el kitapçıkları oluşturacağız. Ayrıca ilgili akademik kurumlar için de yenilikçi hayvan refahı eğitim müfredatı geliştireceğiz"

Yurthaber 21-06-22 13:43

Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci: - "Belli bir grup akademisyenin akademi dışı bir tutumla ortamı politikleştirme gayreti, etkisi sınırlı olsa da devam etmektedir. Huzursuzluk çıkaran azınlığın asıl niyeti burada eğitim almayı hedefleyen milletin çocuklarının önünü kesmektir. Buna rağmen bizler doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye kararlıyız" - "Bu yıl içinde atama ve yükseltme kriterlerimizi yenileyerek şeffaf ve objektif bir işe alım süreci oluşturduk. Akademisyenlerimizin bu değişim sürecinin her aşamasında devrede olarak bizlere destek vermesi, olumlu, olumsuz görüşleriyle bu büyüme ve değişim sürecine katkı vermeleri en önemli beklentimizdir"

Yurthaber 10-06-22 13:28

Cilo Dağları bitki çeşitliliğiyle bilim insanlarını heyecanlandırdı

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu: - "Biyoçeşitlilik araştırması yapan akademisyenler için bulunmaz bir fırsat oldu. İleride eminim burada daha çok çalışma yapacaklardır" - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özlem Nisbet: - "Gerçekten korunması ve önem verilmesi gereken bir alan"

Yurthaber 30-05-22 12:13

EsTekFest 2022 Eskişehir'de başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "İlk Türk astronotumuzu Uluslararası Uzay İstasyonu'na inşallah gönderiyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bununla ilgili çalışmaları kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacak" - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "(TEKNOFEST) Bu yıl 750 bin öğrencimiz 'yarışmada ben varım', 'yarışmaya aday oluyorum' diyor"

Yurthaber 18-05-22 16:23

Laboratuvarda bitki klonlayan akademisyenler, fide üretim sürecini kısalttı

Cumhuriyet Teknokent'te Ar-Ge çalışmaları yürüten bilim insanları, çeşitli türlerdeki fidelerin normal şartlarda 1 yıl olan üretim sürecini, doku kültürü laboratuvarında 3,5 aya indirdi - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Yurt dışından da bizimle çalışmak isteyen firmalar oldu. Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere birkaç ülkeyle bağlantılarımız var"

Yurthaber 03-05-22 11:45

Türk araştırmacılar, tıpta metaverse ve insan modelleri ile eğitim dönemi başlattı

Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"

Yurthaber 25-04-22 11:08

Böylesi ilk kez oldu! Mehmet Ceyhan'dan endişelendiren açıklama: Yakında doktor bulamayacağız

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ‘enfeksiyon’ yan dalı eğitimine başvuruların azaldığına dikkat çeken Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kurulduğundan bu yan ilk kez açılan kadroya başvuran olmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ceyhan, "Böyle giderse yakında salgınlarda çocuklara bakacak kaliteli 'çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı' bulamayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 07-02-22 09:50

Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı, ortalık karıştı! TTB istifa çağrısı yaptı, Mehmet Ceyhan'dan vaka sayıları için çarpıcı iddia

Koornavirüs aşı olmayanlar için uygulanan PCR testi şartı kaldırıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucu alınan karar 81 il valiliğine gönderildi. PCR testiyle ilgili alınan karar gündem olurken, Türk Tabipleri Birliği ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan karara tepki gösterdi. TTB istifa çağrısı yaparken, Mehmet Ceyhan vaka sayılarının az gösterildiğine dikkat çekti.

Haber 16-01-22 09:30

AA'nın Yılın Fotoğrafları oylaması

Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul oylamaya katıldı

Yurthaber 23-12-21 17:41

Son dakika: Mehmet Ceyhan, Omicron'daki asıl tehlikeyi işaret etti! Yeni varyanta neden olabilir...

Son dakika haberi... Türkiye, Omicron'un belirtilerini ve nasıl bulaştığını merak ederken konunun uzmanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 6 kişide görülen koronavirüs mutasyonu Omicron nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanır mı? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 13-12-21 10:49

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'Omicron' uyarısı: Vakit geçirmeden önlemler alınmalı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Omicron' mutasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ceyhan, "Kaynak vaka bir süper bulaştırıcı değilse, bulaştırıcılık kat sayısı (R) şimdiye kadar görülen pandemilerden çok daha yüksek demektir. Vakit geçirmeden girişlerde ve ülke içinde önlemler alınmalıdır" dedi.

Haber 29-11-21 16:21

Bursa'da Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi kurulacak

Elektrikli araçlar alanında Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ve ana sanayinin nitelikli personel ihtiyacının karşılanması hedefiyle açılacak merkez, 615 bin avroluk yatırımla hayata geçirilecek - Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karahan: - "Proje boyunca 2 yıllık süreçte yaklaşık 400 kursiyerin sertifika almasını sağlayacağız. İşin diğer tarafında ise eğiticilerin eğitimi olacak. Eğiticilerin eğitiminde de Türkiye genelinde 165 meslek lisesi öğretmeninin bizzat BUTGEM'e gelip burada modüler eğitimlerden geçirilmesi sağlanacak" - "Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye'de bu alanda yapılan ilk uygulama oluyor. Sektör büyüdükçe bu tür merkezlerin sayısı da artacaktır. Biz burada proaktif davrandık ve 1-1,5 yıl önce bu projenin hazırlığıyla ilgilenmeye başladık"

Yurthaber 29-11-21 11:07

Ölümcül beyin tümörü hücrelerinin çoğalmasını engelleme projesine Avrupa'dan destek

Gebze Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen projeyle tedaviye dirençli ve oldukça ölümcül beyin tümörü olan glioblastoma multiforme hücrelerinin çoğalmasının engellenmesi hedefleniyor - Proje, TÜBİTAK ile Avrupa merkezli bilim ve teknoloji platformu COST tarafından desteklenmeye hak kazandı - Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz: - "Glioblastoma multiforme, şu an en ölümcül beyin tümörlerinden bir tanesi. Tedavisi kısıtlı olup, ameliyatla kemoterapiyle veya radyoterapiyle gerçekleşmekte ama uzun vadede önüne geçilemiyor ve teşhisten sonra sağ kalım oldukça kısıtlı" - "Bizim geliştirmeye çalıştığımız strateji ile belki yaşam süresini biraz daha uzatabilecek ve beyin tümörünün tedaviden sonra geri gelmesini önlemek veya yavaşlatmak mümkün olabilir"

Yurthaber 25-11-21 11:26

Suyun kalitesini artıran tilki kuyruğu bitkisi laboratuvar ortamında klonlandı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Asım ve ekibi, dünyada akvaryum ticaretinde yaygın, barajlar ve arıtma tesislerinde ise kontrollü kullanılan bitkinin 5 milimetrelik parçasından "bitki doku kültürü" tekniğiyle aynı türde 200 bitki üretti - Prof. Dr. Muhammed Asım: - "Bu bitkiyle bazı böcekler üzerinde yaptığımız çalışmalarda yüzde 80-85 ölüm gözlemledik. Yani bitkinin içindeki ekstraktlar formülasyon haline dönüştürülürse organik tarım ilacı olarak da kullanılabilir"

Yurthaber 15-11-21 11:28

Prof. Ceyhan'dan hükümete çağrı: Ek önlemler alma zamanı geldi

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez." açıklamasında bulundu.

Haber 11-10-21 22:47

SUBÜ ile Pakistan'daki üniversite arasında teknoloji paylaşımı ve öğrenci değişimi yapılacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: - "Ortak çalışmaların hem ülkemize hem de uzun yıllara dayanan kardeşlik bağımızın olduğu gönül coğrafyamızdaki ülkelerden Pakistan'a ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum"

Yurthaber 16-09-21 15:50

Hayırsever iş insanının gençler için yeni hedefi Yapay Zeka ve Robotik Araştırmalar Laboratuvarı

Türkiye'nin yerli İHA ve SİHA teknolojisindeki başarısını takip eden 82 yaşındaki Lütfi Abay, hayalindeki bu laboratuvarın Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) bünyesinde kurulması için kolları sıvadı - Lütfi Abay: - "İstikbali, yapay zekada görüyorum. Savunma sanayimiz çok gelişti. Nasıl insansız hava araçları noktasında ülkemiz bir numara olduysa bu konuda da geri kalmamak hatta ön planda olmak lazım. Bu, para meselesi veya ticaret değil, ülkenin selameti için yapılacak bir yatırım" - SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul: - "Bizim asıl hedefimiz, kurulacak bu laboratuvarı ileride Otonom Araç Araştırma Merkezi'ne dönüştürmek. Çünkü önümüzdeki 10 yıl içerisinde otonom araçlar yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacak. Otonom araçların temeli de yapay zeka ve robotik araştırmalara dayanıyor"

Yurthaber 13-09-21 11:19

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine tıp fakültesi kurulacak

Rektör Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: - "Sadece kente değil bölgeye hizmet edeceğiz. Vatandaşlarımız akademisyenlerimiz desteğiyle tedavi olacak"

Yurthaber 26-08-21 13:34

Sakarya'da meslek yüksekokulu akademisyenleri yerli teknolojiyle mikrodalga kurutucu geliştirdi

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesince yerli teknoloji kullanarak üretilen kurutucu fırında işlenen meyve ve sebzelerin düşük katkı maddeli doğal ürünler olarak ihracata katkı sağlaması hedefleniyor - SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: - "Raf ömrünü arttıracak katkılar minimize edilerek çalışmalar gerçekleştiriliyor. Tabii ki bu ürünler aynı zamanda doğallığını koruduğu için daha çok tercih edilen ürünler haline gelecek, uluslararası pazarlarda yerine alacaktır"

Yurthaber 18-08-21 09:30

Güney Kore'den getirilen soya bitkisi çiftçiye kazanç kapısı olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Çok ciddi bir soya ithalatımız var. Bu ithalatın bir miktar önüne geçebilirsek buradaki çiftçimize de alternatif bir baklagil bitkisi olarak soyayı sunabilirsek bölgemiz çiftçisine ve memleketimize çok büyük hizmet etmiş olacağız"

Yurthaber 25-07-21 11:06

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Bunun vebaliyle uyuyamazsınız

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs aşıları ile ilgili olarak kulaktan dolma yorumlara adete ateş püskürdü. Ceyhan "Bir insanın aklını çelersiniz, zarar görür, hayatını kaybeder ve bunun vebaliyle uyuyamazsınız." dedi.

Haber 05-07-21 01:30

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'üçüncü doz' açıklaması

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 doz Sinovac aşısı olan ve hala virüs ile temas halinde bulunan sağlık çalışanları dışında genel halka 3'üncü doz aşı uygulanması konusunda yeterli veri bulunmadığını, bunun aşıya pazar arama girişimi olduğunu söyledi. Ceyhan, sağlık çalışanlarına 3'üncü doz için ise Biontech aşısını önerdi.

Haber 21-06-21 10:50

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan koronavirüs aşısıyla ilgili karara tepki

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin'de hiçbir bilimsel veri olmadan çocuklarda Sinovac aşısının uygulandığını söyledi ve kararı eleştirdi.

Haber 07-06-21 15:12

Sigara içenlerin Kovid-19'a yakalanmaya daha yatkın oldukları gözlemlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ: - "Dünya Sağlık Örgütü de bu gözlemler nedeniyle milyonlarca sigara bağımlısının sigarayı bırakmak istediğini ancak pandeminin neden olduğu sosyal ve ekonomik stres nedeniyle sigara bırakma konusunda güçlükler yaşandığını bildirmektedir" - "Tütün bağımlılığı son yüzyılın en büyük pandemisidir. Bugün Kovid-19 pandemisine bağlı olarak 1,5 yılda 3,6 milyon insan ölmüşken, tütüne bağlı ölümler her yıl 8 milyon civarındadır"

Yurthaber 31-05-21 14:36

Aşı olmakta kararsız kalanlar için eğitim programı yürütülmesi önerisi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: - "Pandemi aşısıyla ilgili kararsızlık yaşayan insanların büyük çoğunluğu aşı karşıtı falan değil. Bu aşıyı yaptırmakta kararsız, çünkü bilgisi yeterli değil, yani aşıyla ilgili sorularına yeteri kadar cevap alamamış ya da internetten yanlış bilgiler edinmiş. Bunun için mutlaka planlı şekilde bir program yürütülmeli" - "Kendi kültürümüze göre, gerektiğinde toplum liderlerini, toplumun değer verdiği sanatçıları, sporcuları kullanarak ve özellikle basın yayın organlarında aynen Kovid-19'da yaptığımız kamu spotları gibi kamu spotlarıyla halkı bilgilendirmeliyiz"

Yurthaber 06-05-21 12:10

Mehmet Ceyhan'dan Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'na çağrı

Tam kapanma kararının ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. "Kapanmanın süresi önemli. 17 Mayıs'a kadar olan kapanma şöyle bir sorun çıkarabilir." diyen Ceyhan, "14 gün sonra yeni hastalar çıkabilir. Oradan çıkacak hastaları farkına varıp onları da yeniden izole etmek için toplam 28 gün kapanma süresi gerekir." ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-21 22:57

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi toz metal üretimi için laboratuvar kurma çalışması başlattı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "Eklemeli imalata uygun toz metal üretimi ülkemizde ilk defa yapılacağı için önemli bir adım olarak görüyoruz"

Yurthaber 17-04-21 09:54

Mehmet Ceyhan ve Necmi İlhan'dan aşılarla ilgili yan etki açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşısı tercihinde önemli kriter olmadığını söyleyerek, "Her iki aşı için de en çok görülen yan etkiler; aşı yapılan yerde kızarma, ağrı, sistemik yan etkiler açısından baktığımızda ise en çok alerjik reaksiyon her iki aşı sonrasında görülebiliyor" dedi. Prof. Dr. Ceyhan ise, "Şu an kullanımda olan aşılar güvenilir, ciddi yan etkisi yok." ifadelerini kullandı.

Haber 07-04-21 10:55

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yeni bölümlerle 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Rektör Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: "Hikmet ve bilimi harmanlayarak öğrencilerimizin önünü açmak istiyoruz"

Yurthaber 31-03-21 17:31