Apple Zam Haberleri

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bayram ikramiyelerine zam talebi! Meclis'te kanun teklifi verildi... 'En az asgari ücret tutarında...'

Milyonlarca emeklinin temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasıyla kapıları kapattı. Kurban Bayramı yaklaşırken bayram ikramiyelerinin artırılmasına yönelik Meclis'e kanun teklifi verildi.

Finans 2024-04-26 13:34:11

Merkez Bankası'nın son anketi hesapları değiştirdi! Emekli zammı için iki formül ortaya çıktı: İşte olası emekli maaşları...

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını merak ediyor. Merkez Bankası'nın son açıkladığı anket sonrasında emekli maaşı zammıyla ilgili hesaplar da değişti. 2 farklı formül ortaya çıkarken maaşlara yıllık enflasyon oranında zam yapılması da konuşuluyor. Enflasyon oranlarına refah payını ekleme uygulamasının Temmuz'da da devam etmesi bekleniyor. İşte ortaya çıkan emekli maaşı rakamları...

Finans 2024-04-25 22:14:46

Asgari ücrete zamda 'küpün altını kapatmak lazım' sözleri tepki topladı: TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'a SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan yanıt

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ’in Başkanı Ergün Atalay’ın zam açıklaması gündem oldu. ‘Enflasyonla mücadele ederken gerekirse asgari ücrete zam yapılmasın’ diyen Atalay’a SGK Uzmanı Özgür Erdursun tepki göstererek, “İşçinin hakkını koruması gereken işçi sendikasının başkanının, enflasyonun nedeni olarak işçi ücretlerini gördüğü ve artış yapılmazsa enflasyonun düşeceğini beyan etmesi yüzde 10 sendikalaşma oranının dahi iyi olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı.

Finans 2024-04-25 10:35:07

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında ‘tavsiye edilen fiyat’a uymadılar: Poliçelerde yeni düzenleme

‘Tavsiye edilen fiyat’a uymayan sigorta şirketleri geçtiğimiz dönemde zorunlu trafik sigortası poliçe ücretlerine zam yapınca, araç sahipleri neredeyse kontak kapatma noktasına gelmişti. Yılbaşından bu yana artış yüzde 30’u bulurken, trafik sigortası fiyat belirlemede yeni bir yönteme geçildi. Artık trafik poliçelerinin belirlenmesinde ‘asgari ücret zamları’na bakılacak. Ancak asgari ücrete ara zam olmayacağı için normalde aylık yüzde 5-10 yapılan artışın yüzde 2-3’lere düşmesi bekleniyor.

Finans 2024-04-25 08:41:01

5 ayda yüzde 200 zamlandı! Siparişleri bile göndermiyorlar: ‘20 koli yerine 5 koli geldi’

Kırmızı et fiyatlarının zamlanmasının ardından tüketiciye bir kötü haber de tavuk fiyatlarından geldi. Tavuk etine talep artınca hafta sonlarında özellikle İstanbul’da kanat bulmak zorlaştı. Tavuk fiyatlarına ise son 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal “Bayram nedeniyle tavuk siparişi verdik, 20 koli yerine 5 koli geldi. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler” dedi.

Finans 24-04-24 13:44

Motorine indirim var! Dizel araç sahiplerini ilgilendiriyor: Akaryakıt fiyatları bu gece değişecek (24 Nisan Çarşamba benzin-mazot fiyatı)

Motorin ve benzin fiyatı araç sahipleri tarafından zam ve indirim haberleri ile yakından takip ediliyor. 24 Nisan Çarşamba bugün akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? soruru merak edilirken yeni bir gelişme yaşandı. Araç sahipleri dikkat! Litresi 43-44 lira seviyelerinde olan motorin fiyatları için bu gece yarısı indirim yapılacak. İşte güncel benzin mazot fiyatı ile haberin detayları...

Finans 24-04-24 11:06

Trafik sigortasına 'asgari ücret' düzenlemesi: 1 Mayıs'tan itibaren zam hesabı değişiyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan karara göre, trafik sigortasında zam oranı için belirlenen tavan fiyat, bundan sonra maliyet endeksine göre belirlenecek.

Finans 24-04-24 09:39

Cevdet Yılmaz 'hazırlıklar var' diyerek sinyali verdi! Emeklilerle ilgili yeni çalışma! Kök maaş ve en düşük emekli aylığı detayı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken hükümet kanadından emekliler için yeni çalışma sinyali ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Hazırlıklarımız var" dediği yeni çalışmada emeklileri neler bekliyor?

Finans 23-04-24 09:54

Sürücüler dikkat... Trafik sigortasında yeni dönem! Zam hesabı sil baştan! Üst sınır artık...

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren değişiklik... Trafik sigortalarında yeni dönem mayıs ayında başlıyor. Zam hesabı değişti. Zamda üst sınırı maliyet endeksine göre belirlenecek.

Finans 23-04-24 07:20

Destici'den canlı yayında erken seçim tarihi! Emekliye zam için de net rakam verdi

Cumhur İttifakı üyesi BBP'nin lideri Mustafa Destici katıldığı canlı yayında 31 Mart seçimleri, emekli maaşları, yerel seçim süreci ve asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın istediğini alamadığını belirten Destici erken seçim için tarih verdi. Destici'nin temmuz ayında yapılması beklenen emekli maaşı zamları sözleri ise dikkat çekti.

Haber 22-04-24 16:26

Özgür Özel duyurdu: CHP büyük mitinge hazırlanıyor! Emeklilerin durumu, asgari ücret zammı ve vizesiz seyahat...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son zamanlarda sıkça tartışılan emeklilerin durumu hakkında yeni bir adım atacaklarını duyurdu. Büyük emekli mitingi düzenleyeceklerinin sinyalini veren Özel, "Emeklilerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. Ayrıca asgari ücrete yılda dört defa zam yapılması gerekliliğinin altını çizen Özel, CHP iktidarında vatandaşların bütün dünyaya vizesiz seyahat edeceğini ifade etti.

Haber 22-04-24 10:53

Cübbeli Ahmet Hoca hayat pahalılığını hayat kadınları üzerinden savundu! Sosyal medya bu sözleri konuşuyor: 'Fiyatını bilmiyorum ama...'

Cübbeli Ahmet Hoca, son dönemdeki hayat pahalılığı ve her şeye gelen zamları hayat kadınları üzerinden savundu. Ekonominin bozuk olmasının günahları engellediğini belirten Cübbeli, "İçki pahalı, kumar pahalı, zina pahalı. F...lerin fiyatını bilmiyorum ama onlara da zam geliyordur herhalde. Senin de bu günaha bulaşma riskin azalıyor. Bu manada iyi bir şey" ifadelerini kullandı. Cübbeli'nin bu sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Haber 21-04-24 16:10

İran -İsrail gerilimi sonrası petrolde 100 dolar endişesi! Yetkili isimden açıklama

İran ve İsrail gerilimi küresel piyasada dalgalanmalar neden olurken brent petroldeki fiyat artışları akaryakıtta da zam getireceği endişelerini doğurdu. Varil fiyatı 90 dolar gören petrolde artış devam eder mi? Konunun yetkili ismi Uluslararası Enerji Ajansı konuştu.

Finans 21-04-24 10:38

Restoran ve kafelere boykot bugün başladı! 110 liralık kurabiye ‘sembol’ olmuştu, o işletmeci konuştu: ‘Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapmayı düşünüyoruz’

Hükümet evinden arabasına, gıdasından kıyafetine fahiş fiyatlarla mücadeleye devam ederken, bir tepki de vatandaştan artan kafe ve restoran fiyatlarına gelmişti. Sosyal medyada 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara gitmeme kararı alınmıştı. Boykot bugün başladı. Kampanyanın sembolü olan 110 kiralık kurabiyenin satıldığı işletme sahibi ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Ürünü maliyetine sattıklarını belirten işletmeci indirim bir yana zam yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Finans 20-04-24 11:28

SON DAKİKA | Emekli zammı bekleyenler dikkat! 6 aylık enflasyon için Merkez Bankası'ndan yeni veri: En düşük emekli maaşı ne olacak?

Son dakika haberi... Merkez Bankası bugün yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Enflasyon beklentisinin belli olmasının ardından emeklinin temmuzda alacağı zam tablosu netleşti. İşte detaylar...

Finans 19-04-24 12:11

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans 19-04-24 10:58

Enflasyonun vurmadığı tek yer! Kuru fasulyenin porsiyonu sadece 4 lira arttı: Vatandaşın o fiyatlara yiyememesi yine isyan ettirdi

Artan enflasyonla birlikte vatandaşa en çok yansıyan zamlar gıda fiyatlarında görüldü. Gıda enflasyonunun yüksek olmasına rağmen zamların yansımadığı bir yer dikkat çekti. Meclis lokantası fiyatları yine gündem oldu. Kuru fasulyeye sadece 4 lira zam gelmesi ise gözlerden kaçmadı.

Finans 19-04-24 10:37

Asgari ücrete ara zamda hayaller suya düşerken milletvekillerinin alacağı zam belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamma kapıları kapattı. Temmuzda emekliler ve memurlar için zam mesaisi başladı. Milletvekillerinin de alacağı zam oranı şekillenmeye başladı.

Finans 19-04-24 09:20

Kırmızı et fiyatlarına yine zam geldi! Etiketler bir kez daha değişiyor... Bugünden itibaren geçerli

Peş peşe zamlarla gündem olan kırmızı et fiyatlarına yine zam geldi. Et ve Süt Kurumu fiyatlarını güncelledi. Zamlar ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Finans 18-04-24 16:05

Zam pazarlığında yeni dönem! Yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli karar AYM'den geldi! O hakkın önü açılmış oldu

Anayasa Mahkemesi'nden yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda iptal edilen düzenlemenin sendika hakkını sınırladığının altı çizildi. Çalışma ekonomisi profesörü Aziz Çelik de AYM kararıyla sendikaların grev hakkının iade edilmiş olduğu yorumunu yaptı.

Finans 18-04-24 11:33

En düşük emekli maaşı 17 bin lira olmayacak ama… Bakan Işıkhan, ‘15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu: Seyyanen zam değil bölgesel destek

Emekli zammı için en net açıklamalardan birisi dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. ‘Emekli maaşı zammı yüzdesel olacak’ diyen Bakan Işıkhan, aylıkların asgari ücret seviyesine yükseltilmeyeceğini açıkladı. Emekliye seyyanen zam beklenirken en düşük emekli maaşı alanlar için hükümetin planı ortaya çıktı. Çalışmalar hızlanırken bölgesel destek formülü gündeme geldi. Bakan Işıkhan, ’15-20 gün içinde açıklayacağız’ diyerek duyurdu.

Finans 18-04-24 08:12

Bakan Işıkhan son noktayı koymuştu! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken 'asgari ücrete ara zam' yorumu: 'Diğer ücretlerde de...'

"Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusuna net yanıt bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek" açıklamasıyla asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağını ilan etmiş oldu. Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve emekli açıklamalarını SGK uzmanı yorumladı.

Finans 17-04-24 17:02

Hazar Ergüçlü'ye Dilber yaradı! Reklam yüzü olduğu marka zam yaptı

İnci Taneleri dizisinde Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü bu karakter sayesinde son dönemde oldukça popüler. Dansı sayesinde adından söz ettiren Ergüçlü'ye Dilber rolü yaradı. Anlaşmalı olduğu marka oyuncuya büyük bir zam yaptı.

Magazin 17-04-24 14:55

SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

Son dakika: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? AK Parti grup toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en net yanıtı verdi. İşte detaylar...

Finans 17-04-24 11:47

SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli zammı için ipucu: ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’

Son dakika: Emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar şimdiden zam hesabı yaparken tahminler yüzde 24-25 artış olacağı yönünde. Emekliye zamda ise refah payı, kök maaşa seyyanen zam ve taban maaşın artırılması formülleri gündemde. Emekli maaşı tablosu yavaş yavaş şekillenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında, ‘Her türlü popülist adımdan uzak duracağız’ dedi. Peki en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Finans 17-04-24 08:48

Son dakika | 'Emekli maaşı' hesabı konuşmasına damga vurdu! Özgür Özel: Zam yapalım dediğimde 'yok' dedikleri paranın 2 katı bu

Son dakika haberi: Yerel seçim başarısının ardından ilk grup toplantısındaki konuşmasına CHP lideri Özgür Özel, "Bugün tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz" sözleriyle başladı. Merkez Bankası'nın 2023 zararını açıkladığı raporu anımsatan Özel, "Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin lira yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır" deyip emekli maaşları için dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Finans 16-04-24 14:10

Kiracılar dikkat, sakın bunu yapmayın! Ev sahiplerinin bitmek bilmez zam isteği evinden etti: Mahkeme '60 bin TL'lik fatura kesti

Antalya'da ev sahibi-kiracı arasındaki zam anlaşmazlığı mahkemelik oldu. Ev sahibinin "5 yıldır kira ödemiyorlar" iddiası karşısında elden ödeme yaptığını söyleyen kiracı, kira ödediğine dair kanıt sunamayınca evden çıkarıldı. Üstüne 60 bin lira da borçlu çıktı.

Finans 16-04-24 13:27

Kiracı ve ev sahiplerinin gözü bu kararda: Yüzde 25 sınırı kalkarsa zam oranı ne olacak?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü kirada yüzde 25 sınırının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin kararda. Meclis'in konut mesaisi bu hafta başlıyor. Kira sınırı düzenlemesinin de görüşülmesi gündemde.

Finans 16-04-24 12:33

Asgari ücret, memur ve emekli zammı… SGK Uzmanı Özgür Erdursun maaşlar için ‘Temmuz’ planını açıkladı: Tek tek oran verdi

Asgari ücretlisi, emeklisi Temmuz ayını bekliyor! Maaş zammı içinse gözler ekonomi yönetiminde. Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Emekli zammı ne olacak? soruları milyonların gündeminde kalmaya devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücrete, emekliye ve memura düşündüğü zam oranlarına ilişkin bir paylaşım yaptı. Asgari ücrete zam yapılmayacağını ifade eden Erdursun, memur ve emekli için ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 öngörüsünde bulundu.

Finans 16-04-24 08:32

iPhone kullanıcıları dikkat! Kripto para cüzdanı Trust Wallet uyardı: Acilen iMessage özelliğini kapatın!

iPhone iMessage özelliğinde kritik bir zafiyet keşfedildi. Kripto para cüzdanı Trust Wallet, söz konusu zafiyetin Apple tarafından güncelleme geliştirilerek kapatılana kadar; bu özelliğin kapatılmasını tavsiye etti. Peki İOS cihazlarda iMessage nasıl kapatılır? İşte detaylar...

Haber 16-04-24 07:42

iPhone kamera sesi kapatma: iPhone'da kamera sesi nasıl kapatılır?

Apple tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan iPhone cihazların belli aralıklarla yeni modelleri piyasaya sürülmektedir. iPhone'larda yapılabilen birçok farklı ayar vardır. Kamera sesini kapatmak (deklanşör sesini kapatmak) da bu farklı ayarlardan biridir. Peki, iPhone'da kamera sesi nasıl kapatılır?

Haber 16-04-24 02:19

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Afrikalı öğrenci tepkisi: 'Otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversite’ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek aldıkları yeni kararı açıkladı. Karabük'te Afrikalı öğrencilerin sayısındaki artışın Bolu'da da yaşandığını belirten Özcan "Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil? Orada suça karışıp, karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil” dedi

Haber 15-04-24 22:20

Çiğ süte yüzde 8,5 zam geliyor! 1 Mayıs'ta geçerli olacak

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süte zam yapılacağını duyurdu. USK, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

Finans 15-04-24 19:27

Zorunlu trafik sigortası sil baştan! Uygulama mayısta başlıyor! Zam gözüktü, en düşük trafik sigortası...

Zorunlu trafik sigortası tarifelerinde yeni dönem mayıs ayında başlıyor. Hesaplamalarda yeni bir evreye geçildi. Sürücüler için zam gözüktü. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin yayınladığı son verilere göre; otomobiller için en düşük trafik sigortası 4 bin 28 liraya çıktı. Mayıs hesaplamaları için işte bilmeniz gereken detaylar...

Finans 14-04-24 09:04

Meclis'te konut mesaisi! Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü Meclis gündemindeki yeni düzenlemelerde. "Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, uygulamaya devam mı edilecek?" soruları Meclis'te yanıtlanacak.

Finans 14-04-24 07:59

Şirketlerde ‘mecburi zam’ telaşı… İşverenler zora düşünce yan hakları artırdı: Yemek kartı, özel sağlık sigortası, emeklilik planı...

Enflasyon nedeniyle alım gücü azalan çalışanların işverenlerden talepleri arttı. Çalışan bulmakta zorlanan şirketler ya mecburi maaş artışına gitti. Bunun yanında işleyişin bozulmasını istemeyen iş veren maaş zammının yanında çalışanlarına yemek kartı, sağlık sigortası, cep telefonu tahsisi, yol ücreti, otopark kullanımı, emeklilik planı gibi yan haklar sunmayı artırdı.

Finans 11-04-24 08:48

Enflasyon tahminleri güncellendi, memur ve emeklilerin maaş hesabı bir kez daha değişti! İşte merak edilen zam oranları

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına gözlerini çevirmiş durumda. En son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mayıs ayı enflasyon tahmini sonrası milyonlar bir kez daha maaş hesabı yapmaya başladı. Mayıs ayındaki enflasyonun yüzde 73 çıkması, 6 aylık enflasyonun ise yüzde 24 olması bekleniyor. İşte memur ve SSK ile Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranları...

Finans 10-04-24 21:17

2023 model sıfır araçlar tükendi, 2024’ün yanına yaklaşılmıyor: 3-5 derken her ay zam geliyordu… İkinci el araba almak isteyenler dikkat!

Otomobil satışlarında her bahar olduğu gibi bu sene de hareketlilik başladı. Krediye ulaşamayan ve elinde nakit parası olmayan sıfır araba hayalinden vazgeçerek ikinci el araçlara yöneldi. Ancak orada da 3 ayda yüzde 15’lik zam söz konusu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? Sektör temsilcileri ikinci el araç almak isteyenleri uyardı, “Bu fiyat artışı devam edecek” dedi. İşte detaylar…

Finans 10-04-24 09:05

Kademeli emeklilik bekleyene kötü haber! Canlı yayında asgari ücret, emekliye seyyanen zam ve EYT için dikkat çeken sözler: 'Sağa sola para dağıtamayız'

Sözcü TV ekranlarında Hazine Bakanlığı’ndaki bazı yetkililerle olan konuşmalarını aktaran Gazeteci Özlem Akarsu Çelik asgari ücret, emekli zammı ve EYT ile ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, Merkez Bankası’nın hükümete açık mektubunu anımsatarak asgari ücrete ara zamma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Emekliye seyyanen zammın bütçeye yükünü açıkladı. Yetkililerin kademeli emeklilik için örnek teşkil eden EYT’den ise ‘büyük bir hata’ olarak bahsettiğini belirtti.

Finans 09-04-24 08:47

İhale yasası, kamuda tasarruf... Mehmet Şimşek 'ek ödeneğe' kapıyı sert kapattı: Kimse bunun için bana gelmesin

2024'te emekliler seyyanen zam beklentisine kavuşamamış, bunun etkisinin sandık sonuçlarına da fazlasıyla yansıdığı gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce emeklilere yönelik bir adımı görüştüğü de konuşuluyordu. Mehmet Şimşek'in son olarak tasarruf konusunda çok net sözler sarf edip "Kimse ek ödenek için bana gelmesin" dediği öne sürüldü.

Finans 09-04-24 08:33

İkinci el araba fiyatlarında 'sinyal' geldi! Araç almak isteyenler dikkat, taşlar yerine oturuyor: Renault, Fiat, Ford, Opel... Bir yılda yüzde 30 zam

Yüksek fiyattan araç alanlar ikinci el araç fiyatları düşünce beklemeye geçmişti. Ocak ayından bu yana ikinci el araba fiyatları yüzde 12-15 civarında artınca, aracını elinde tutanlar şimdi satışa koymaya başladı. Yeni yılın ilk çeyreğinin ardından ise piyasada taşların yerine oturmaya başladığına yönelik sinyaller gelmeye başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan sektör temsilcilerinden Hüsamettin Yalçın, “Bir dönem olduğu gibi fahiş biçimde artmıyor ama dengesini buldu diyebiliriz" dedi.

Finans 08-04-24 10:30

Aşırı hızdan hatalı sollamaya… 691 liradan başlıyor 33 bin lirayı aşıyor: Ramazan Bayramı’nda cep yakan trafik cezasına dikkat!

9 günlük Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan sürücülere uyarı geldi. Ekipler ise denetimleri arttırdı. Özellikle bayramlarda birçok trafik kuralı ihlali yapılırken araç sahiplerinin cep yakan trafik cezalarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Çünkü Ocak 2024 ile birlikte trafik cezalarına yüzde 58’lik artış yapılmış, zam sonrası trafik cezaları 33 bin liranın da üzerine yükselmişti. Peki hangi kural ihlaline ne kadar trafik cezası ödenir? İşte o liste…

Finans 08-04-24 08:22

iPhone 11 Pro Max ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro Max ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Apple çıktığı günden itibaren her yıl yeni bir iPhone sunmaktadır. Teknoloji şirketi, her yıl genellikle eylül ayında basın toplantısı ile birlikte yeni iPhone'larını duyurmaktadır. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modeller arasında öne çıkan iPhone 11 Pro Max, günümüzde tekrar araştırılan telefonlar arasında yer alır. Peki, iPhone Pro 11 Max ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:50

iPhone 11 Pro ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Geçmişten günümüze Apple her yıl yeni bir iPhone modeli tanıtmaktadır. Cupertino merkezli teknoloji şirketi, her sene genellikle eylül ayında bir etkinlik düzenleyip, yeni iPhone'larını duyurur. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modellerden iPhone 11 Pro, şimdilerde tekrar merak edilen telefonlar arasında yer almaktadır. Peki, iPhone Pro 11 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:48

SON DAKİKA: Memur ve emekli zammında Merkez Bankası’ndan en kritik iki ipucu! Doktor, öğretmen, polis, hemşire… Memur maaş tablosunda 3 haneli rakamlara geçiliyor

Son dakika: Memur zammı ile SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Temmuz 2024 zam hesabı ortaya çıktı. Emekli zammı ve memur maaşı zammında ipucu Merkez Bankası’ndan geldi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak? Öğretmen, polis, hemşire, doktor ve mühendis dahil tüm meslek gruplarında memur maaşı hesaplama tablolarını Mynet okuyucuları için hazırladık. İşte kuruşu kuruşuna Bağ-Kur, SSK emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşı tahmini…

Finans 06-04-24 15:09

Sigara zammı geri çekildi! Rakipleri düşük zam yapınca sigaraya indirim geldi… Bir kez daha değişti

En pahalı sigara son zamlar sonrası 72 lirayı görmüştü. Ancak sigara fiyatları için yeni bir gelişme yaşandı. Rakipleri daha az zam yapınca JTI grubu, sigara fiyatlarında yaptığı zamdan indirime gitme kararı aldı. Sigara fiyatları dünden itibaren 1 lira daha ucuz oldu.

Finans 06-04-24 11:21

Asgari ücrete ara zamma Merkez Bankası da karşı çıktı! Milyonlarca çalışanın Temmuz zammı hayalini suya düşürecek mektup: ‘Hesap kitap yapıldı…’ diyerek açıkladı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? diye merak eden milyonlarca çalışan için yeni bir açıklama geldi. Merkez Bankası herkesin merak ettiği konuya ilişkin hükümete açık bir mektup yolladı. Mektupta dezenflasyon süreci için tüm planların yapıldığını ve asgari ücrete ara zammın enflasyonu tetikleyebileceği dile getirildi. Bu sebeple asgari ücrete yeni bir ara zam yapılmasının enflasyonda kritik öneme dahip olabileceği mektupta anlatıldı.

Finans 06-04-24 07:54

Sigaraya peş peşe zamlar! Bir sigara grubunda daha fiyatlar arttı: En pahalı sigaranın fiyatı...

Geçtiğimiz günlerde bir sigara grubuna zam gelmişti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna daha paket başına zam yapıldığını duyurdu. Yapılan zamla en pahalı sigaranın fiyatı 72 TL oldu.

Finans 05-04-24 20:24

Ev sahibini öldüren kiracı kendini savundu: '1400 lira kirayı 6 bin liraya çıkarttı'

Bursa'da kiracı Metin Aydın (31), ev sahibi Ümit Er'i (57) kahvehanede otururken silahla vurarak öldürdü. Hakim karşısına çıkan Aydın, ilk duruşmada savunma yaptı. Maktulün 1400 lira olan kirasını 6 bin liraya çıkarttığını söyleyen Aydın, "Kendilerinden yüzde 25 zam yapmasını istedim. Kabul etmeyip, kardeşi ile tehditler yağdırarak, evden çıkmamı istedi. Onu öldürmek benim kaderimmiş" dedi. Ümit Er'in eşi ise sanığın yalan söylediğini belirtti. İşte detaylar...

Haber 05-04-24 11:59