Sanjhi Ram Haberleri

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Babür Camisi'nin yerine inşa edilen tapınağı açtı! Törene on binler katıldı... Gözyaşları sel oldu

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaklaşan genel seçimlerinin vaatlerinden biri olarak tarihi Babür Camisi'nin yerine inşa edilen Hindu tapınağının açılışını yaptı. Ayodhya kentinde Hindu tanrısı Ram için inşa edilen bir tapınağın açılış törenine on binlerce kişi katıldı. Törene katılanlar ise gözyaşları içinde o anları izledi.

Trend 2024-01-23 13:42:30

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim Şanslı bir yatırım aracı diyerek rakam verdi: İhtimal çok yüksek!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri haftanın son işlem gününde vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ram altın için "Şanslı bir yatırım aracı" diyerek beklentilerini açıkladı. Ons altına da değinen uzman isim "2024 yılında 2.350 dolar seviyesine kadar bir yükseliş benim için sürpriz olmaz." ifadesini kullandı. Peki bugün ons, çeyrek ve gram altın ne kadar? İşte 17 Kasım 2023 Cuma günü altın fiyatlarında son durum...

Finans 2023-11-17 08:02:28

Laptop RAM hızı yükseltme yöntemleri - Laptop RAM hızı nasıl yükseltilir?

Özellikle diz üstü bilgisayarlar çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde bazı sorunlar yaşatabilirler. Ekrana görüntü gelmemesi, bilgisayarın ilk zamanlara oranla çok daha geç açılıp kapanıyor olması, aşırı yavaş çalışması, programlar ya da sayfalar arası geçiş yaparken belirgin bir performans düşüklüğünün gözlenmesi bu sorunlardan bazılarıdır. Sorunun ne olduğuna ve neden kaynaklı yaşandığına bağlı olarak çözüm seçenekleri de çeşitlilik gösterir.

Haber 2023-10-28 19:05:03

ABD'li ve Yunan savunma şirketlerinden RAM hava savunma sistemi füzesi için 4,16 milyon dolarlık anlaşma

Amerikan savunma şirketi Raytheon, Yunan savunma şirketi INTRACOM DEFENSE'e karadan havaya füze sistemi RAM için 4,16 milyon dolarlık sipariş verdi.

Haber 2023-09-20 11:14:20

Oyunlardaki performansınızı arttıracak en hızlı ve iyi 2022 model ram markaları

Bilgisayarın performansını etkileyen en temel parçaların başında RAM geliyor. Oyunların açılma hızından tutun da anlık donmalara kadar birçok konuda etkili olan bu parça, kolayca değiştirilebilmesi ve diğer parçalara göre makul fiyatı sayesinde bilgisayarın performansını arttırmak için değiştirilen ilk donanımlardan biri. Eğer siz de bilgisayarınızın hızını arttırmak ve oyunlardan daha iyi performans almak istiyorsanız hazırladığımız RAM çeşitleri listesine bir göz atmanızda fayda var.

Haber 30-12-22 14:29
RAM

Returnal PC'ye geliyor! Oyunseverleri şaşkınlığa uğratan '32 GB RAM' detayı

Sony'nin PlayStation oyunu Returnal'ın PC'ye de geliyor. Steam sayfası, kısa bir süre önce yayına giren Returnal'ın minimum ve önerilen sistem gereksinimleri de detaylandı. Ancak Steam'deki Return sistem gereksinimleri oyunseverleri şaşkınlığa uğrattı. '32 GB RAM' detayı oldukça dikkat çekti. Buna göre oyuncuların oyunu rahatça oynamak için 32 GB RAM'e ihtiyacı olacak.

Haber 12-12-22 13:24

Görenler bakmaya bile tahammül edemedi! Boynundan bıçaklanan adam mucizevi şekilde hayatta kaldı... “Canım acımıyor”

Hindistan’ın Kalyani kentinde yaşayan 33 yaşındaki Bhaskar Ram, normalde hayati tehlike oluşturabilecek bir yaralanmaya maruz kaldı. Mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başaran adam canının acımadığını iddia ederek doktorları bile şaşırttı.

Trend 07-12-22 10:01

Derede gördüğü pitonu atkı gibi boynuna doladı! Sonrasında olanlar akıllara durgunluk verdi

Hindistan'da yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Birjalal Ram isimli adam Jharkhand'da, Parihara Panchayat'ın Kitasoti Khurd köyünde balık tuttuğu esnada bir piton yılanına rastladı. O andan itibaren Bhuiyan'ın sarhoşluğunun etkisiyle yaşananlar, herkesi şaşkına çevirirken, talihsiz adamın hayatta olması, bir mucize olarak değerlendirildi.

Trend 15-11-22 13:07

Monster BIOS tuşu nedir? Monster laptop BIOS tuşu nasıl öğrenilir?

BIOS, İngilizce Basic Input Output System ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe karşılığı Temel Giriş Çıkış Sistemi'dir. Bir bilgisayarın çalışmasındaki temel etkenlerden biridir. Ekran kartı ve RAM donanımlarında açılış sırasında testler yapar. Her bilgisayar için BIOS menüsüne girmek için farklı kısayol tuşları bulunur. Monster marka bilgisayarlarda ise kısayol tuşu F2'dir.

Haber 11-10-22 15:43

Memory Management hatası neden olur? Memory Management hatası çözüm yöntemleri nelerdir?

Bilgisayar günümüzde olmazsa olmaz teknolojik cihazlar arasında yer alır. Hemen her işlemin yapılabildiği bilgisayarlarda zaman zaman hatalar görülebilir. Bu hatalar bilgisayar üzerinde farklı parçalardan ve farklı nedenlerden dolayı oluşabilir. Bilgisayarda en sık rastlanan hatalardan biri de memory management hatasıdır. Mavi ekran hatası olarak da bilinen bu hata, bilgisayarların RAM kısmındaki sorunlardan dolayı meydana gelir. Memory management hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Haber 11-10-22 13:59

Bilgisayar RAM modeli öğrenme işlemi adımları: RAM bellek marka ve modeli nasıl öğrenilir?

RAM, bir bilgisayarın hızlı biçimde çalışmasını sağlayan yegane parçalarındandır. Her bilgisayarın içinde bulunur. Bir süzgeç olarak nitelendirilebilecek RAM, üzerine gelen bilgileri süzüp ana belleğe iletir. İlettiği bilgileri geçici olarak kendinde depolar ve bir köprü görevi görür. Taşıdığı veriler sistem hızını artırır. Bilgisayarda RAM modeli öğrenme nasıl yapılır?

Haber 08-10-22 19:01

RAM FPS arttırır mı? RAM artışı FPS performansını etkiler mi?

Günümüzde bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlar üzerinden online oyun oynamak oldukça popülerdir. Kullanıcıların oyunlarını daha iyi performansa oynamaları için güçlü bir RAM belleğine ihtiyaçlarını vardır. Özellikle bilgisayar oyunlarında RAM donanımının çok iyi olması gerekir. Ram belleği ne kadar arttırılırsa FPS değeri de o kadar artar.

Haber 07-10-22 17:19

Laptop RAM kapasitesini arttırmak isteyenler için en iyi laptop RAM markaları

Laptoplar, yapıları gereği birçok parçasının değişimine izin vermez. Rahatlıkla geliştirilebilen ve bilgisayarın çalışma hızına ciddi katkı sağlayan en önemli bileşen ise RAM olabilir. Dizüstü bilgisayarınızı hızlandıracak ve daha kolay çalışmanızı sağlayacak bir RAM arıyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz en iyi seçeneklere göz atabilirsiniz.

Haber 06-10-22 16:18

Tam 22 yıldır yıkanmıyor! Dünyanın kötülüklerini durdurmak için temizliği boykot ediyor

Hindistan’da yaşayan Dharamdev Ram isimli bir adam, kadınlara karşı işlenen tüm suçlar, toprak anlaşmazlıkları ve masum hayvanların öldürülmesi gibi dünyevi kötülükler durana kadar vücudunu bir daha asla yıkamayacağının sözünü verdi.

Trend 03-08-22 11:53

Oyun meraklılarına bilgisayarının performansını yükseltecek ekstra donanım ürünü önerileri

Bilgisayar oyun grafikleri daha gerçekçi hâle geldikçe bilgisayarların da daha fazla donanıma ihtiyacı oluyor. Özellikle FPS, adventure, RPG gibi kapsamlı oyunlarda anakart, RAM, işlemci ve ekran kartına büyük işler düşüyor. Bilgisayarınızın artık oyunları kaldırmakta zorlandığını düşünüyorsanız bazı donanımları değiştirmenin vakti gelmiş olabilir. Keyifle oyun oynamanızı sağlayacak ve bilgisayarınıza güç katacak parçalar için okumaya devam edin!

Haber 22-06-22 18:36

Oyun bilgisayarlarının olmazsa olmaz en güçlü parçaları: Ekran kartı, Ana kart ve RAM

Bilgisayar oyunları her geçen gün gelişirken oyunların sistemi için daha iyi parçalar gerekiyor. Bu nedenle oyuncular da bilgisayarlarını daha iyi hâle getirmek için çabalıyor. Gelişen oyunlara bilgisayarları hazırlamak için daha iyi ekran kartı, ana kart ve RAM gerekiyor. "En iyi RAM, ekran kartı ve ana kartları nereden bulurum?" diyorsanız sizler için bir liste hazırladık. Haydi gelin, seçtiğimiz ürünleri beraber inceleyelim.

Haber 10-06-22 16:12

iPhone 14 serisi RAM kapasitesiyle şaşırtacak! Apple hazırlıklarını yapıyor

iPhone 14'ün tasarımı ve özellikleri merak ediliyor. Tayvanlı araştırma firması TrendForce'a göreyse, bu yıl piyasaya çıkacak dört iPhone 14 modelinin tamamının RAM kapasitesi şaşırtıcı bir şekilde yükseltilip aynı seviyeye getirilecek. Peki iPhone 14'ün RAM kapasitesi ne kadar olacak? İşte iddianın detayları...

Haber 03-06-22 12:38

Ram ne demek? Ram kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Ram kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Ram kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:38

Ram olmak ne demek? Ram olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Ram olmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Ram olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:13

Ram etmek ne demek? Ram etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Ram etmek şeklindedir. Ram etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:13

Müstakbel gelin nişanlısının gözlerini bağladı! Mağaraya götürerek boğazını kesti

Hindistan'ın Andhra Pradesh kentindeki bir mağarada meydana gelen olay ülke gündemine bomba gibi düştü. 22 yaşındaki Viyyapu Pushpa, 28 yaşındaki nişanlısı Addepallu Ram Naidu'yu sürprizi olduğunu söyleyerek mağaraya götürdü. Müstakbel gelin görücü evlilikten kurtulmak için nişanlısının gözlerini bağladı ve boğazını kesti.

Trend 27-04-22 16:21

Yeni iPhone SE'nin RAM'i ne kadar? Ortaya çıktı!

Apple'ın "Peek Performance" etkinliğinde tanıttığı yeni iPhone SE'nin (iPhone SE 3. nesil) RAM kapasitesi ortaya çıktı. A15 Bionic işlemcisine sahip olan ve 5G desteği ile gelen yeni iPhone SE'nin Apple tarafından resmi olarak açıklanmasa da iPhone SE 2020'ye nazaran daha fazla RAM içerdiği belirlendi. Peki yeni iPhone SE'nin RAM'i ne kadar?

Haber 10-03-22 15:52

iPhone 14 Pro, bir ilk olacak! Çarpıcı söylenti

Merakla beklenen iPhone 14 Pro hakkında yeni bilgiler geldi. Analist Jeff Pu'ya göre, iPhone 14 Pro 48 MP ana kamera ve 8 GB RAM ile iPhone tarihinde bir ilke imza atacak.

Haber 14-12-21 16:58

Samsung en az iki yeni tablet üzerinde çalıştığı belli oldu

Bu tabletlerin önümüzdeki haftalarda resmiyet kazanması muhtemel. Duyurudan çok önce, Tab S8 serisinin RAM, depolama ve renk çeşitleri ortaya çıktı. Ayrıca Galaxy Tab A8 2021’in basın görselleri de paylaşıldı.

Haber 12-12-21 16:53

Dünyada bir ilk olan telefon tanıtıldı!

Çinli firma ZTE, Axon 30 Ultra'nın yeni sürümü ZTE Axon 30 Ultra Aerospace Edition'ı tanıttı. Axon 30 Ultra Aerospace Edition, 18 GB RAM ve 1 TB dahili depolama ile piyasaya sürülen dünyanın ilk akıllı telefonu olarak öne çıkıyor.

Haber 26-11-21 14:26

ZTE'nin yeni telefonu dünyada bir ilk olacak!

ZTE, Weibo'da ZTE Axon 30 Ultra Space Edition'ın 25 Kasım'da piyasaya sürüleceğini gösteren bir poster paylaştı. İlginç olan ise, telefonun 18 GB RAM ve 1 TB dahili depolamaya sahip dünyanın ilk telefonu olarak lanse edilmesi.

Haber 17-11-21 17:15

Samsung sanal RAM projesi genişliyor

Hatırlayacağınız üzere Samsung, Galaxy A52 modeli ile birlikte sanal RAM projesini başlatmıştı. Birçok kullanıcının dikkatini çeken bu yeni teknoloji ile RAM kapasitesi artırabiliyor. Görünüşe bakılırsa bu projede şimdi yeni bir adım atılıyor.

Haber 06-10-21 11:59

Redmi 10 Avrupa pazarında da yer alacak

Redmi 10 Avrupa pazarında satışa çıkacak ve Asya Pasifik bölgesinde satılan modelle aynı özelliklere sahip olacak. Ayrıca RAM seçeneklerinin sunulması bekleniyor.

Haber 14-09-21 09:12

Bakan Özer duyurdu! RAM'larda ilk kez fizyoterapist desteği sağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görevlendirilmek üzere 260 fizyoterapist alacak. Yurt genelindeki her bir RAM'da en az bir fizyoterapist bulunacak.

Haber 26-08-21 10:31

Galaxy A52s 5G yakında geliyor

Yakında piyasaya çıkacak Galaxy A52s 5G'in özellikleri sızdırıldı. İddialara göre Galaxy A52s 5G, Full HD+ çözünürlük sunan ve 90Hz yenileme hızı üreten 6,5 inçlik S-AMOLED ekrana sahip olacak, cihazda Snapdragon 778G yongası kullanılacak. Telefon 8 GB’a kadar RAM ve 128 GB dahili depolama ile gelebilir.

Haber 10-08-21 10:20

Honor Magic 3 şimdi de AnTuTu’da göründü

Cihaz, Snapdragon 888+ işlemci, 8GB RAM ve Android 11 işletim sistemi ile Geekbench’te görülmüştü. Şimdi yeni liste ile daha fazla özellik ortaya çıktı.

Haber 06-08-21 11:42

Xiaomi Mi 12 yeni RAM teknolojisi ile fark yaratacak

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Son rakamlara göre Samsung’un hemen arkasında en çok telefon satan ikinci İsim olan Çinli üretici, şimdi gözünü zirveye dikmiş durumda.

Haber 02-08-21 11:01

Oppo telefonlarda RAM yükseltme dönemi başladı!

Oppo RAM genişletme özelliğini akıllı telefonlarına getirdi. Türkiye'de de üretime başlayan Çinli şirket, ColorOS'un 11.3 sürümüne güncellenmesiyle birlikte bazı akıllı telefon modelleri için bellek (RAM) genişletme özelliği sunmaya başladı.

Haber 16-07-21 15:16

Galaxy Z Flip 3 Geekbench’te boy gösterdi

Geekbench’te ortaya çıkan SM-F711U modeli, Galaxy Z Flip 3 5G’nin Kuzey Amerika versiyonu. Cihazda, “Lahaina” kod adlı Snapdragon 888 yongasına ek olarak 8 GB RAM ve Android 11 işletim sistemi bulunacak.

Haber 16-07-21 10:47

Oppo Reno 6 Z 5G piyasaya sürülüyor

Oppo’nun yeni akıllı telefonu Dimensity 800U yonga setine sahip olacak ve Android 11 işletim sistemini çalıştıracak. Reno 6 Z 5G‘de yerleşik 8 GB RAM olacak ve farklı bellek opsiyonları da seçilebilecek.

Haber 12-07-21 09:16

Masaüstü ve dizüstü PC'lere performans dopingi

SSD’ler, artık daha ufak boyutlarda, neredeyse mini birer RAM formundalar. Az yer kaplayan bu ürünler oldukça yüksek bir kapasite sunabiliyor ve uzun ömürlü deneyimlerin kapılarını aralıyorlar.

Haber 03-07-21 09:14

Samsung LPDDR5 uMCP’yi tanıttı

Samsung, bugün LPDDR5 UFS tabanlı multichip paketi veya uMCP adlı en yeni bellek çözümünü tanıttı. Şirket, LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 NAND flash’ı tek bir yonga üzerinde entegre ederek orta sınıf bir yonga setine sahip bir akıllı telefonda amiral gemisi düzeyinde performans sunmayı vaat ediyor.

Haber 18-06-21 10:40

Samsung Galaxy S21 FE Geekbench’te listelendi

Samsung Galaxy S21 FE, hem 6GB RAM hem de 8GB RAM içeren versiyonlara sahip olacak. Her iki kapasite de bir Snapdragon 888 yonga seti ile gelecek, Exynos olmayacak.

Haber 12-06-21 11:05

Xiaomi yeni RAM özelliğini test ediyor!

Xiaomi sanal RAM özelliği ile birlikte kullanıcıları selamlayacak gibi görünüyor. Bu özellik resmileşirse, Xiaomi cihazlarında ilk defa kullanılacak. Peki tam olarak nedir bu sanal RAM?

Haber 03-05-21 10:12

Honor Play 5T Life duyuruldu! İşte özellikleri

Akıllı telefon bir basın açıklaması bile olmadan şirketin Çin mağazasında listelendi. Honor Play 5T Life, 6GB RAM ile birleştirilmiş bir MediaTek Helio P35 yonga seti tarafından desteklenmekte. Hibrit yuvada microSD (512 GB’a kadar) için yer olan 128 GB depolama alanı da mevcut.

Haber 22-04-21 09:13

Infinix Note 10 Pro kendini gösterdi

Infinix Note 10 Pro, şubat ayında Helio G90T yonga seti, 8GB RAM ve Android 11 ile Geekbench’te görüldü. Şimdi akıllı telefon, Google Play Console’da aynı Android sürümü ve RAM miktarı ile ancak farklı bir yonga (Helio G90) ile ortaya çıktı.

Haber 20-04-21 10:24

Realme GT Neo lansman öncesi görüldü!

Telefon bir Dimensity 1200 yonga setine sahip olacak. Şimdi Geekbench listesinde görünmesi sayesinde, sürümlerinden en az birinde 12GB RAM olacağını de öğrenmiş olduk.

Haber 30-03-21 09:28

iQOO U3x 5G tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

iQOO, iQOO U3x 5G adını verdiği yeni akıllı telefonunu tanıttı. iQOO U3x 5G'nin özellikleri arasında ise Snapdragon 480 işlemcisi bulunuyor. Android 11 tabanlı akıllı telefonun fiyatı ise depolama ve RAM seçeneklerine göre değişiyor.

Haber 22-03-21 10:43

Oppo Reno5 F tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Oppo, Reno5 F akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Reno5 ailesinin Reno5 K'dan sonraki yeni üyesi olan Reno5 F'nin özellikleri arasında 8 GB RAM bulunuyor. Reno5 F'nin fiyatı ile akıllı telefon arayışındaki kişilerin ilgisini çekebilir.

Haber 17-03-21 12:15

Asus, ROG Phone 5 cihazını piyasaya sürdü

Oyun amiral gemisi, performansı ve ergonomiyi iyileştirmek için yeniden tasarlandı. Şimdi ise Ultimate sürümü 18GB RAM ile geliyor.

Haber 13-03-21 09:13

18 GB RAM hayali gerçek oldu: Asus ROG Phone 5 ailesi tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Asus, Asus ROG Phone 5 oyuncu telefonunu sonunda gün yüzüne çıkardı. Firmanın yeni nesil oyuncu telefonu Asus ROG Phone 5, Pro ve Ultimate olmak üzere iki farklı varyanta daha sahip. Asus ROG Phone 5 Ultimate'ta ise tamı tamına 18 GB RAM bulunuyor. İşte ROG Phone 5'in tüm detayları.

Haber 10-03-21 16:03

Realme GT 5G testte ortaya çıktı

4 Mart’ta gelecek olan Realme GT 5G, önceki söylentileri doğruladı. Cihaz Android 11 ve 12GB RAM ile Geekbench’te göründü.

Haber 02-03-21 09:22

Stellantis yeni Ram Dakota kamyonet planlarını iptal etti

Ram Dakota'nın üretimi 2011'den sonra durdurulmuştu. Ancak yıllar geçtikçe, pikapın yeniden tanıtılacağına dair söylentiler su yüzüne çıktı. Ancak Stellantis'in projeyi iptal ettiği iddia ediliyor.

Haber 23-02-21 09:27

Yeni Ford F-150 Raptor 3 Şubat'ta tanıtılacak

Ford, Ram 1500 TRX modeline cevap olarak yepyeni F-150 Raptor'u 3 Şubat'ta tanıtacak. Ek olarak, bir V8 motora sahip yeni F-150 Raptor'un kamuflajlı versiyonu da kameralara yakalandı.

Haber 15-01-21 23:40