Telegram Haberleri Ve Son Dakika Telegram Haberleri

Telegram Haberleri Ve Son Dakika Telegram Haberleri

Telegram, WhatsApp gibi sesli ve görüntülü mesajlaşmaya imkan sunan bir platformdur. Rus programcı Pavel Durov tarafından geliştirilmiş ve 2013 yılında piyasaya sürülmüştür. Telegram çoklu platform desteği sunmakta, hem mobil hem de masaüstü platformlarda çalışmaktadır. Platformun dikkat çeken özellikleri arasında kanallar ve gruplar bulunmaktadır. Kullanıcılar, ilgi alanlarına göre farklı farklı kanallara katılabilmektedir. Gizli sohbet gibi çeşitli gizlilik özellikleriyle de öne çıkan Telegram'da ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderme özelliği vardır. Telegram, kullanıcılarının yazışmalarına erişim için gerekli bilgileri Rusya Federal Güvenlik Servisi'yle (FSB) paylaşmadığı gerekçesiyle Nisan 2018’de Rusya’da yasaklanmıştır. 2020 yılında ise söz konusu yasak kaldırılmıştır. Telegram 2021 yılının ocak ayında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştır.

Telegram Haberleri

Telegram kişileri toplu silme - Telegram otomatik silme nedir?

Hızlı ve son derece güvenli kabul edilen bir mesajlaşma uygulaması olarak kısa süre içinde benimsenen Telegram, tüm cihazlarda aynı anda kullanılabilen ve en çok indirilen uygulamalar arasında yer alır. Whatsapp’a alternatif olarak ortaya çıkan Telegram, sahip olduğu birçok özellik ve kolaylık ile birçok insan tarafından tercih edilmekte ve kullanıcı sayısı git gide artmaktadır.

Haber 28-10-2023 11:06

Telegram kanalı erişim sorunu - Telegram Bu kanal görüntülenemiyor hatası nasıl çözülür?

Dünya çapında tercih edilen ve en sık kullanılan anlık mesajlaşma yöntemlerinden biri de Telegram uygulamasıdır. Whatsapp uygulamasından sonra en çok indirilen ve kullanan Telegram da uçtan uca şifreleme özelliğine sahiptir. Birçok kişinin aynı anda iletişim kurabildiği grupların da olduğu Telegram kanallarına bazı zamanlarda erişim sorunu yaşanabilir. Bu sorun farklı nedenlere bağlı olarak gerçekleşmiş olabilir.

Haber 27-10-2023 12:24

Telegram nedir, ne işe yarar? Telegram nasıl kullanılır?

Dijital dünyada yaşanan gelişmeler sayesinde kullanıcılar arası mesajlaşma, sesli mesaj gönderme gibi birçok özellik hayatımıza girmiştir. Günümüzde birçok kişi sohbet ve mesajlaşma fırsatı sunan uygulamaları kullanmaktadır. Telegram da bu uygulamalardan biri olmakla birlikte pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Bu tür uygulamaların bu kadar fazla olması akıllı cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasından kaynaklıdır. Peki, Telegram nedir, ne işe yarar?

Haber 25-10-2023 19:42

O ülkede Telegram kapatıldı! Dünden bu yana erişim sağlanamıyordu...

Irak hükümeti Telegram'ı kapattı. Ülkede dünden bu yana erişim sağlanamayan platformun hükümet tarafından kapatıldığı açıklandı. Yapılan açıklama göre, kapatma kararı devletin üst düzey makamlarının talebi üzerine alındı.

Haber 06-08-2023 17:09

Telegram hesap silme - Telegram hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır?

WhatsApp uygulamasının tepki çeken güncelleme ve güvenlik sorunlarının ardından son dönemlerde Telegram adlı uygulamaya olan ilgi arttı. Telegram hem mobil hem de bilgisayardan kullanılabilen bir uygulamadır. Kullanımı oldukça yaygınlaşan uygulamanın aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 500 milyona ulaştı. Güvenlik ile ilgili iddialı bir kampanya yürüten Telegram’a katılmak oldukça basit ancak hesap silme işlemi de merak edilen detaylar arasındadır. Telegram hesabı nasıl silinir?

Haber 30-07-2023 21:45

Sokaktaki tankları görünce Rus vatandaş Wagner askerlerine tepki gösterdi! “Neden ortalığı karıştırıyorsunuz?”

Tüm dünyanın gözü kulağı Ukrayna Savaşı’nın sonrasında bir kez daha Rusya’ya çevrildi. Rus ordusunun Ukrayna’daki güçlerinin yaklaşık 4’te 1’ini oluşturan Wagner grubu Rus Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı hedef alarak isyan başlattı. Rostov şehrini kontrol altına aldıklarını belirten Wagner askerleri ve Rus bir adamın arasında diyalog sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 24-06-2023 14:50

İşte WhatsApp'ın 'bir yerlerden tanıdık gelen' yeni özelliği! Yine de kullanıcılara Aaa dedirtecek

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan WhatsApp anket özelliğinin dışında yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. WhatsApp anket oluşturma özelliği sunarak ise "WhatsApp'ta anket nasıl yapılır?" diye soran kullanıcılarına cevap vermişti. Şimdi WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı fark edildi. WhatsApp'ın yeni özelliği sizlere de bir yerlerden tanıdık gelecek. Yine de kullanıcılara "Aaa" dedirtecek. Yeni özellik, WhatsApp Desktop beta sürümünde keşfedildi.

Haber 23-11-2022 17:49

Telegram'ın kurucusu 'WhatsApp'tan uzak durun' dedi! Arkasında çarpıcı bir neden saklı

WhatsApp milyarlarca kişinin telefonunda yüklü. Ancak WhatsApp rakibi mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan WhatsApp kullanıcılarına 'uygulamadan uzak durun' uyarısı geldi. Durov, kullanıcıları WhatsApp yerine başka herhangi bir mesajlaşma uygulamasını kullanmaya çağırdı. Durov'un bu çağrısının arkasında ise dikkat çekici bir neden var.

Haber 07-10-2022 09:53

Çok konuşulacak gelişme... Telegram ücretli mi oluyor?

WhatsApp'ın rakibi olan Telegram ücretli abonelik seçeneği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor çünkü iOS için beta uygulamasında Telegram Premium abonelik hizmeti keşfedildi. Keşif sonrası "Telegram ücretli mi oluyor?" sorusu da gündeme geldi. Peki iddiaların odağındaki ücretli abonelik Telegram Premium neler sunacak?

Haber 02-05-2022 15:51

Kadın fotoğrafları ile hesap açıp şantaj yaptı! Telegram sapığı yakayı ele verdi

Samsun'da tanımadığı kadınların fotoğrafları ile Telegram'dan hesaplar açıp cinsel içerikli mesajlar atan ve bazı kişilere şantaj yapan 27 yaşındaki Emre K. emniyet güçlerinden kaçamadı. Fotoğraflarını kullandığı kadınları ölümle tehdit ettiği de ortaya çıkan Emre K. tutuklandı.

Haber 15-04-2022 12:12

Telegram'da 2018'den beri var! O özellik sonunda WhatsApp'a da geliyor

WhatsApp yeni özellikler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Meta'ya ait popüler uygulamanın, son olarak kullanıcıların WhatsApp grupları içinde anket yapmasına izin verecek yeni bir özelliğin üzerinde çalıştığı keşfedildi. WhatsApp'ın rakibi Telegram ise 2018'den beri kullanıcılarının anket oluşturmasına izin veriyor.

Haber 07-03-2022 14:28

Telegram: Kadınların izni olmadan paylaşılan çıplak fotoğraflarla dünya çapında şantaj ve taciz yapılıyor

BBC tarafından yapılan araştırma, sosyal medya uygulaması Telegram'da çok büyük çapta şantaj ve taciz olayları olduğunu ortaya çıkardı. Rızaları olmadan görüntüleri paylaşıldığı için ülkesini terketmek zorunda kalan bir Azeri kadın, muhalif olan ağabeyini susturmak için şantaj yapıldığını söylüyor. Telegram'ın mahrem görüntülerin paylaşımına karşı özel bir politikası bulunmuyor.

Haber 16-02-2022 15:51

Almanya Telegram'a baskıyı artırıyor

Almanya, son dönemde özellikle korona protestolarının örgütlenmesiyle gündeme gelen Telegram'a karşı baskıyı artırıyor.

Haber 17-01-2022 11:45

Telegram spoiler özelliği büyük beğeni toplayacak

Her geçen gün büyüme hızını artıran Telegram spoiler özelliği sayesinde kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi görünüyor.

Haber 25-12-2021 11:29

WhatsApp'ın rakibi Telegram'a yeni özellikler geldi

WhatsApp’ın en büyük rakibi konumunda yer alan Telegram, yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte Telegram’ın WhatsApp’a karşı yeni özellikleri.

Haber 14-12-2021 12:35

Putin'e kafa tutmuştu! Rusya'nın Mark Zuckerberg'i Pavel Durov'un ilham veren öyküsü

Rusya'nın Mark Zuckerberg'i olarak anılan Pavel Durov'un, devletlerin, kişisel verilere ulaşmasını önlemek için Telegram'ı kurduğunu biliyor muydunuz? İşte Pavel Durov'un nefes kesen hayat hikayesi...

Haber 12-10-2021 09:59

WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı giderek yükseliyor

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı haddinden fazla arttı.

Haber 09-10-2021 10:09

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov açıkladı! WhatsApp'ın çöktüğü gün Telegram'ın yıldızı parlamış

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, WhatsApp'ın rakibi olan Telegram'ın Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çöktüğü büyük Facebook kesintisinde 70 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandığını açıkladı.

Haber 06-10-2021 11:28

WhatsApp çöktü, tekrar gündeme geldi: İşte WhatsApp alternatifi en iyi mesajlaşma uygulamaları!

WhatsApp başta olmak üzere Facebook ve Instagram yaklaşık 6 saat boyunca erişim sıkıntısı yaşadı. Sorun gece geç saatlerde çözülse dahi kullanıcılar, WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamalarını araştırmaya başladı. Peki WhatsApp alternatifi uygulamalar neler? İşte aralarında Telegram ve Signal'in de bulunduğu WhatsApp alternatifi uygulamalar!

Haber 05-10-2021 10:11

Bip, Telegram, Signal uygulamaları nasıl indirilir? Bip, Telegram ve Signal nereden indirilir?

Whatsapp'ta 4 Ekim saat 18.30 itibarıyla görülen erişim sorunu nedeniyle milyonlarca kullanıcı Whatsapp yerine kullanabileceği uygulamaları araştırmaya koyuldu. Whatsapp'ta dünya çapında görülen erişim sorunu sürüyor. Whatsapp yerine Telegram, Bip veya Signal kullanılabilir. İşte detaylar...

Haber 05-10-2021 00:34

Telegram'dan görüşmelerin kayıt altına alınmasını sağlayan özellik!

Telegram, 8. yılına özel bir güncelleme yayınladı. Böylece canlı yayın ve görüntülü görüşmelerin kayıt altına alınmasını sağlayan yeni özellik gündeme geldi. Buna ek olarak yeni bazı özellikler de eklendi.

Haber 23-09-2021 10:17

İran'da sosyal medya kullanımı oldukça yaygın

İran İstatistik Merkezi tarafından yapılan araştırmalara göre 15 yaş ve üstü İranlıların yüzde 65 gibi bir bölümü en az 1 tane sosyal medya platformuna üye. Ülkede birçok sosyal medya sitesi yasaklı. Buna rağmen çok ciddi bir kullanım söz konusu.

Haber 21-09-2021 11:49

Rus hükümeti Telegram üzerinde güçlü bir etkiye sahip

Telegram hafta sonu yapılan parlamento seçimlerinde oylama sırasında Rus muhalefet lideri Alexei Navalny’nin Telegram sohbet botlarının tümünü geçici olarak engelledi.

Haber 21-09-2021 11:28

İran'da erişim engeline rağmen 45 milyon kişi Telegram kullanıyor

İran'da erişim engeline rağmen 45 milyon kişinin Telegram adlı mesajlaşma uygulamasını kullandığı ortaya çıktı.

Haber 20-09-2021 09:06

Telegram, WhatsApp ile alay etti! Olay yaratan paylaşım

WhatsApp ile Telegram bu kez Twitter'da karşı karşıya geldi. Tıpkı WhatsApp gibi bir mesajlaşma uygulaması Telegram, iOS'tan Android'e sohbet geçmişi aktarma özelliğini duyuran WhatsApp'ı verdiği yanıtla ti'ye aldı.

Haber 06-09-2021 11:35

Telegram görüntülü görüşmede sınırları kaldırdı!

Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması aldığı güncellemeler ile beraber kullanıcı sayısını daha da artırmak için elinden geleni yapıyor.

Haber 02-08-2021 11:22

Rusya'dan Facebook ve Telegram’a para cezası

Rus mahkemesi, sosyal medya platformlarından Facebook’a idari ihlal nedeniyle 17 milyon ruble, Telegram mesajlaşma uygulamasına 10 milyon ruble para cezası verdi.

Haber 10-06-2021 16:11

Telegram'ın kurucusundan iPhone kullanıcıları için 'dijital köle' benzetmesi!

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram kanalı üzerinden açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Apple'ı ve iPhone'ları hedef alan Durov, iPhone kullanan herkesi dijital kölelere benzetti.

Haber 20-05-2021 09:28

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi rakiplerine yaradı

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesi kararı ile 2021 yılının ilk aylarına damgasını vurdu. Son verilere göre WhatsApp'ın kararı, WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamalarından Telegram ve Signal'in yüzünü güldürdü.

Haber 17-05-2021 14:09

Rusya'dan Telegram ve VKontakte’ye 6,5 milyon ruble ceza

Rusya'da bir mahkeme, sosyal medya platformlarından Telegram’a idari ihlal nedeniyle 5 milyon ruble, VKontakte sitesine 1,5 milyon ruble para cezası verdi.

Haber 12-05-2021 18:03

Telegram Clubhouse'a rakip oldu! Yeni özellik geldi

Telegram'dan Clubhouse'a rakip sesli sohbet 2.0 özelliği geldi. Telegram'ın yeni sesli sohbet özelliği ile birlikte Twitter Spaces ve Clubhouse benzeri sesli sohbetler, Telegram üzerinden sınırsız katılımcı ile gerçekleştirilebilecek.

Haber 22-03-2021 15:55

Telegram etkisi: WhatsApp'a yeni özellik geliyor!

WhatsApp'ın sesli mesajların oynatma hızını değiştirme özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. WABetaInfo'nun aktardığına göre, Telegram'ın bir benzerini sunduğu bu özellik, yakında WhatsApp'a da gelecek.

Haber 12-03-2021 17:58

WhatsApp yeni özelliğini test ediyor

WhatsApp iOS ve Android uygulamalarına yeni bir özellik getirmek için hazırlanıyor gibi görünüyor. Aktarılan bilgilere göre, WhatsApp yakında 24 saat sonra kendi kendine silinen mesajlar özelliğini bünyesine ekleyecek.

Haber 08-03-2021 13:58

Telegram WhatsApp kullanıcılarına göz dikti

Telegram WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi nedeniyle kaybetme aşamasındaki kullanıcılarını kazanma çalışmalarına devam ediyor.

Haber 01-03-2021 09:05

Telegram'a yeni özellik geldi, WhatsApp'a rakip oldu!

Telegram WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi kararı sonrası WhatsApp alternatifi uygulamalar arasında listeleniyordu. Şimdi ise iOS ve Android uygulamalarını bulunan Telegram, mesajları otomatik silme özelliği kazandı.

Haber 26-02-2021 15:47

Tartışmaların gölgesinde: İşte yeni yılın öne çıkan sosyal ağ uygulamaları!

Veri güvenliği, paylaşım kısıtlamaları gibi konularla sıkça gündeme gelen sosyal ağ uygulamaları, tartışmaların gölgesinde milyarlarca kullanıcıya hizmet vermeyi sürdürüyor.

Haber 12-02-2021 13:50

Bakan Soylu: Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter'ın sansür uyguladığını belirterek, takipçilerini Telegram'a davet etti. Bakan Soylu, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda "Bundan sonra Telegram hesabımı aktif şekilde kullanacağım" dedi.

Haber 02-02-2021 19:23

Whatsapp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl taşınır?

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi tartışmaları ortaya çıktığından beri mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabet gitgide artıyor. Şimdi ise milyonlarca kişi tarafından indirilen Telegram, yeni bir özellik getirdi. Artık Whatsapp sohbet geçmişi Telegram uygulamasına taşınabilecek.

Haber 29-01-2021 09:55

Telegram'a sohbet geçmişini aktarma odaklı 'WhatsApp' güncellemesi!

WhatsApp alternatifi uygulamalardan Telegram, yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncelleme ile birlikte WhatsApp sohbet geçmişini Telegram'a aktarma özelliği uygulamaya eklendi. Bu özellik ile WhatsApp'tan Telegram'a geçen kullanıcılar, sohbet geçmişlerini de alarak geçiş yapabilecek.

Haber 28-01-2021 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'daki deprem konutları paylaşımı:

"Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu"

Yurthaber 25-01-2021 23:33

WhatsApp gizlilik sözleşmesindeki değişiklik duyurusundan sonra milyonlarca kullanıcısını kaybetti

WhatsApp, veri paylaşımıyla ilgili gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gideceğini duyurduktan sonra milyonlarca kullanıcısını Signal ve Telegam'a kaptırdı.

Haber 25-01-2021 05:37

Whatsapp Çin’de kaybetti!

WhatsApp gizlilik politikalarıyla ilgili endişeler milyonlarca kullanıcıyı Signal ve Telegram’a yönlendirdi. Şifrelenmiş iki uygulama da WeChat’in uzun süredir hakim olduğu ve hükümetin çevrimiçi iletişimde sıkı bir kontrolü olduğu Çin’de de ilgi görüyor.

Haber 20-01-2021 10:08

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov açıkladı: Yüzlercesi engellendi!

Telegram'ın kurucu ismi Pavel Durov yeni bir açıklama yaptı. Durov, Telegram kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamada, yüzlerce şiddet yanlısı içeriğin kaldırıldığını söyledi.

Haber 19-01-2021 14:43

Çalışanların uygulamalardaki yazışmaları işten çıkarılma sebebi mi? Çalışanın bilgisayarını izleyen işveren haklı mı?

Koronavirüs nedeniyle dönem dönem evden çalışanların şirket içi iletişimi kurmak için kullandığı uygulamalar çalışanları tedirgin ediyor. Binlerce kişi evden çalışırken kullandıkları; Slack, Skype, WhatsApp, Telegram, Signal, Google Meet, Microsoft Teams gibi uygulamalardaki yazışmaların işten çıkarılma nedeni olup olmayacağını araştırıyor. Peki iş arkadaşı ile yazışmalar işten çıkarılma gerekçesi olarak gösterilebilir mi? Çalışanın bilgisayarı izlenebilir mi?

Finans 19-01-2021 12:26

Telegram WhatsApp sayesinde altın çağını yaşıyor

Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması Telegram Facebook’un aldığı WhatsApp kararından sonra altın çağını yaşamaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Haber 19-01-2021 09:32