Yurt Disi Piyasalar Haberleri

Meteoroloji saat vererek uyardı: Ülke genelinde etkili olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamada, yurt genelinde Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olmasının beklendiği ifade edildi. Toz taşınımının Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması beklenirken, diğer bölgelerimizde hafif ve orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Haber 2024-05-09 15:56:55

Yarın 81 ilde okullar tatil mi? MEB'den açıklama geldi... Müdür cinayeti sonrası öğretmenler karar almıştı

Son dakika haberi: Okullar 10 Mayıs cuma günü (yarın) tatil mi diye merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB'den yapılan açıklamada söz konusu tatil iddiaları yalanlandı. İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan öğrenci tarafından öldürülmesi sonrası bazı sendikalar yurt genelinde yarın için protesto kararı almıştı.

Egitim 2024-05-09 15:54:07
meb

Ülke genelinde toz taşınımı bekleniyor

Yurt genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

Yurthaber 2024-05-09 14:32:36

Zamlara da ışık tutacak! Yılın ikinci enflasyon raporu açıklanıyor! Merkez Bankası Başkanı'nın mesajları ne olacak?

Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu bugün açıklıyor. Zamlara da ışık tutacak enflasyon raporunun sunumu Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yapacak. Karahan'ın mesajları piyasalar tarafından takip ediliyor.

Finans 2024-05-09 08:08:33

Meteoroloji'den yurt genelinde hafta sonu uyarısı! Bahar havası yerini yağmurlu ve serin günlere bırakıyor! İşte 5 günlük hava durumu

Ülke genelinde bahar havası devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta sonu için sıcaklık ve yağış uyarısı geldi. İstanbul, İzmir ve Ankara dahil ülke genelinde sıcaklıkların cuma gününden itibaren 5 derece düşmesi bekleniyor. Marmara'da poyraz kuvvetli ve soğuk esecek. Cumartesi ise tüm yurtta sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İşte yurt genelinde 5 günlük hava tahminleri...

Haber 08-05-24 17:31

Yatırımcılar dikkat! Sermaye artırımı, halka arzlar, yatırım projeleri... İşte günün önemli şirket haberleri (8 Mayıs 2024 Çarşamba)

İş dünyasındaki önemli gelişmelerin gününe güçlü bir başlangıç yapın! Bugün şirketler arasındaki stratejik iş birlikleri, büyüme stratejileri ve yatırım projeleri büyük ilgi görmekte. Ayrıca sermaye artırımları, yeni iş fırsatları ve şirketlerde gerçekleşen değişiklikler de gündemdeki önemli konular arasında bulunuyor. Bu gelişmeler piyasalar üzerinde etkili olacak ve iş dünyasının geleceğine yön verecek başlıkları kapsıyor. Güne dair önemli şirket haberlerine birlikte göz atalım!

Finans 08-05-24 09:21

Gram altın alacaklar için avantaj yarattı: İslam Memiş, ‘hazırlığı yapılıyor’ diyerek anlattı (8 Mayıs güncel gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları)

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından bugün de araştırılıyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve altın gram fiyatı yatay seyrediyor. Altın fiyatı için Mayıs ve Haziran aylarına dikkat çeken Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, “Şu anda İsrail bölgedeki masum sivilleri katlediyor, dünya ile bağını kesiyor ve bunu piyasalar satın almıyor. Önceden alıyordu ama şu anda almıyor. Tamamen manipülasyon piyasası oluşuyor” dedi. Gram altın almak için avantaj yaratan durumu anlattı.

Finans 08-05-24 07:39

Edirne'de 17 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 17 yabancı uyruklu yakalandı.

Yurthaber 07-05-24 11:28

Bedava doğal gaz bitti, enflasyonda zirve geliyor: Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken sözler: 9 Mayıs Perşembe’ye dikkat!

Enflasyonda en kötü ay geldi! Mayıs ayı itibarıyla tüm zamanların zirvesine yerleşeceği dile getirilen enflasyon rakamları için dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Piyasalar Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın 9 Mayıs Perşembe günü açıklayacağı yılın ikinci Enflasyon Raporu’nu beklerken, bir önceki raporda yer alan o ifadeler bir kez daha gündeme geldi. Enflasyonun zirve yapmasının sebebi açık açık raporda yer aldı. İşte haberin detayları…

Finans 06-05-24 14:23

2024 kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl için vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Finans 06-05-24 11:27

Gram altın fiyatı için İslam Memiş ‘kırmızı çizgi’ diyerek açıkladı: Altın fiyatları yükselişe geçti: ‘Anlaşma bozulursa…’

Altın fiyatları yeni haftanın ilk gününde de yatırımcılar tarafından merak ediliyordu. Ons altın fiyatına paralel olarak yurt içinde gram altın ve çeyrek altın fiyatları yükselişe geçti. Altındaki yükselişin nedenleri ise belli oldu. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın gram fiyatı için hem tahminde bulundu, hem de ‘kırmızı çizgi’ diyerek yatırımcılara dikkat çeken bir uyarı yaptı. İşte 6 Mayıs 2024 Pazartesi Kapalıçarşı güncel altın fiyatları grafiği ve gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları...

Finans 06-05-24 09:08

Küresel piyasalar, BoE'nin faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalarda gözler gelecek hafta İngiltere Merkez Bankasının açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Finans 04-05-24 11:49

Gram altın, borsa, dolar, mevduat… Rekorlara sırtını döndü: ‘Önemli bir dönüm noktası...'

Rekor üstüne rekor kıran gram altın fiyatı yatırımcısına yüz çevirdi. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi ise haftanın kazandıranı oldu. Piyasalar dalgalı bir seyir izlerken, Ekonomist Belgin Maviş’ten parasını enflasyona karşı korumak isteyenler için dikkat çeken açıklamalar geldi. Borsa için, “Önemli bir dönüm noktası olacaktır” diyen Maviş, gram altın fiyatı tahminini de paylaştı. İşte detaylar…

Finans 04-05-24 11:35

ABD'de açıklanan kritik verinin ardından piyasalarda hareketlilik!

ABD'de tarım dışı istihdam, nisanda 175 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,8'den yüzde 3,9'a çıktı. Beklentilerin altında gerçekleşen veri sonrası piyasalar hareketlendi.

Finans 03-05-24 17:29

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS stoku son 2 yılın zirvesinde!

Yurt dışında yerleşik kişiler, 26 Nisan haftasında 603,5 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alırken, yabancıların DİBS stoku 18 Şubat 2022'den bu yana ilk kez 3 milyar doları aştı.

Finans 03-05-24 16:26

Piyasalar merakla takip ediyordu! ABD'de istihdam verileri açıklandı

Küresel piyasaların takip ettiği ABD'de tarım dışı istihdam nisanda 175 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşti.

Finans 03-05-24 15:38

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Yatırımcılar dikkat, karar sonrası yön değişti (2 Mayıs Perşembe güncel altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın ne kadar?

Altın yatırımcıları dikkat! ABD Merkez Bankası (Fed) tüm dünyanın gözünü çevirdiği faiz kararını açıkladı. Karar sonrası piyasalar nasıl etkilendi? Altın fiyatları yön değiştirdi. (2 Mayıs Perşembe güncel altın fiyatları, gram altın, çeyrek altın ne kadar?)

Finans 02-05-24 09:33

Türkiye’nin canlı ve minarel türleri bu müzede sergileniyor

Türkiye’nin ilk doğa tarih müzesi olma özelliği taşıyan Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi, başta Kemaliye olmak üzere Erzincan ve yurt genelinden canlı ve minarel türlerine ait yaklaşık 5 bin çeşit materyali sergiliyor.

Yurthaber 02-05-24 08:10

Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu! Fed faiz kararını açıkladı, Powell sinyali verdi

Son dakika haberi... Küresel piyasaların gözü kulağı, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası Fed, merakla beklenen faiz kararını 21.00'de açıkladı. Piyasalar bu toplantıda politika faizinin sabit kalacağına kesin gözüyle bakıyordu. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Kararın ardından Fed Başkanı Powell da açıklama yaptı.

Finans 01-05-24 21:01

Türkan Şoray, Cem Yılmaz, Filiz Akın ve Yılmaz Erdoğan... Ünlü isimlerden 1 Mayıs mesajları!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi memur tüm çalışanlar tarafından bugün yurt genelinde kutlanıyor. Ünlü isimler de sosyal medya hesapları üzerinden günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaşmaya başladılar. İşte ünlü isimlerin 1 Mayıs mesajları...

Magazin 01-05-24 12:38

Koton halka arzında detaylar belli oldu!

Kadın giyim markası Koton, halka arz oluyor. Yurt içi ve yurt dışındaki 437 mağazası ve online satış kanallarıyla 70 ülkede ürünlerini satışa sunan Koton, halka arzdan elde edeceği gelirle global bir moda markası olma yolculuğunu büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Koton, orta vadede yurt içi ve yurt dışında 130 ile 150 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Finans 30-04-24 16:54

Gelinin annesinin düğün kombini görenleri şaşkına çevirdi! Bir gören bir daha baktı... Sosyal medyadan yorumlar eksik olmadı

Geçtiğimiz günlerde yurt dışında gerçekleşen bir düğün törenine ait görüntüler sosyal medyadan paylaşılınca gündem yaratmayı başardı. Görüntülerde bir gelin, bir damat ve gelin ile damadın anneleri yer aldı. Ancak karenin viral olmasının nedeni ise gelinin annesinin tercih ettiği kıyafet oldu.

Trend 30-04-24 13:56

Uçak biletlerine zam! Tavan fiyat yeniden belirlendi, işte yeni tarife

Yurt içi yolculuklarında hava yolunu tercih edenler dikkat! İç hatlardaki tek yön uçuşlarda uygulanan 'tavan fiyat' değişti. Tavan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı.

Finans 29-04-24 13:10

İstanbul'da fuhuş operasyonu! Çalışma vaadiyle kandırıp istismar ettiler: 3 kadın kurtarıldı

İstanbul'da Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ahlak Büro Amirliği bir fuhuş çetesini çökertti. Çetenin yurt dışından çocuk ya da hasta bakıcılığı yapacakları vaadiyle getirdikleri kadınları fuhşa zorladıkları belirlendi. 6 kişi gözaltına alınırken 3 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.

Haber 29-04-24 09:41

Küresel piyasalar Fed haftası: Pozitif seyirle başladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Karar öncesi küresel piyasalarda pozitif seyir hakim. Enflasyonla mücadelenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin sinyaller veren makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin şahin tonlu yönlendirmeleri, bankanın faiz indirimlerine daha geç başlayabileceğine yönelik endişeleri artırıyor.

Finans 29-04-24 09:20

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? 29 Nisan 2024 güncel fiyatlar, dolar ve Euro kaç para?

Küresel piyasalar ABD'den gelecek veriler, enflasyon rakamları ve Fed'in faiz kararına odaklanmışken dolar ve Euro 29 Nisan 2024 sabahına nasıl başladı? Dolar ve Euro ne kadar?

Finans 29-04-24 09:15

Tarlabaşı'nda rezidans parasına tropik ada! Helikopter pisti de var... İşte fiyatı

Türkiye'de konut fiyatlarının rekor kırmasının ardından Türkler yurt dışından ev satın almaya başladı. Türklerin tercihleri Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD olurken dünyanın farklı bölgelerindeki ilanlar da gündem olmaya devam ediyor. Tarlabaşı'nda rezidans parasına Avustralya'da satılan tropik ada ise hayrete düşürdü. İşte adanın özellikleri ve fiyatı...

Finans 29-04-24 08:04

Talep üzerine yurt dışından getirildi! 1 yıl sonraki hali göz kamaştırdı 'İlk geldiğinde tavuk kümesi gibiydi' Hurdadan ihtişama...

Bursa’da yaşayan Akman ailesi, kendi kurdukları işletmesinde 50 yıldır otobüs tamir ediyor. Müşterilerinin talebi üzerine hurdalıktan çıkan otobüsleri restore eden aile, ilk günkü ihtişamına geri döndürüyor. İşletmeye ilk geldiğinde tavuk kümesini andıran 1938 model Berner Alpenwagen marka otobüs, restore edilerek orijinal görünümüne kavuşturuldu.

Haber 27-04-24 11:16

'Tam unutuldu derken...' Kızılcık Şerbeti'ne Eylem Tok sahnesi damga vurdu! Sosyal medyada gündem oldu

Cuma akşamlarına damga vuran Kızılcık Şerbeti dizisinde Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazanın faili 17 yaşındaki firari Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok’a gönderme yapıldı. Dizideki Eylem Tok sahnesi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 27-04-24 09:57

Bir mahallenin geçim kaynağı oldu! Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar... Yoğun talep görüyor

İzmir'in Bayındır ilçesinde kuru otları boyayarak süs bitkisi haline getiren mahalle sakinleri, ürünleri yurt dışına gönderiyor. Çiçek ve süs bitkileri sektörünün önde gelen üretim merkezlerinden Bayındır'da yaklaşık 300 nüfuslu kırsal Turan Mahallesi sakinlerinin büyük bölümü ilkbahar mevsimiyle dağların yolunu tutuyor. 30'un üzerinde bitkiyi toplayan köylüler, doğal olarak bulamadıkları otları da bahçelerinde üretiyor. Hobi olarak başlanılan kuru otlar artık mahallenin geçim kaynağı.

Kadin 26-04-24 10:46

Küresel piyasalarda Fed etkisi: Karışık seyrediyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkular varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Finans 26-04-24 09:17

MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 19 terörist etkisiz

Terör örgütüne yönelik operasyonlar yurt içinde ve yurtdışında hız kesmeden devam ediyor. MSB’den yapılan son dakika açıklamasına göre Irak’ın kuzeyinde 15 PKK’lı terörist ve Suriye’nin kuzeyinde 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 23-04-24 11:40

Serhat Aslan Orkestrası, Türkiye ve yurt dışındaki tüm organizasyonlarda tercih edilmeye devam ediyor

İstanbul Müzik Tenor Serhat Aslan tarafından kurulmuş olup müzik sektörü üzerine profesyonel olarak hizmet vermeye başlayan Serhat Aslan Orkestrası, tüm Türkiye ve yurt dışında düğün orkestra ve diğer tüm organizasyonlar için konsept orkestra hizmetleri sunmaya devam ediyor. Sektördeki yüksek iş deneyimi ve özgün hizmet anlayışı sayesinde dikkatleri çeken firma, iş ilişkilerindeki olumlu referansları en büyük kazanç olarak görüyor.

Trend 23-04-24 10:11

TBMM arşivinden ilk 23 Nisan kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yurt genelindeki ilk kutlamalarına ilişkin belgeler, TBMM arşivinde özenle muhafaza ediliyor.

Haber 23-04-24 08:04

Valilik açıkladı! İstanbul için sıcaklık uyarısı geldi: Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Yurt genelinde bu hafta sıcaklıklar artıyor. İstanbul'da önümüzdeki günlerde sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hava sıcaklığı İstanbul'da 24-26 dereceye ulaşmasının beklendiği belirtilerek, valilikten dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı geldi.

Haber 22-04-24 20:12

Bazı bölgelerde 10-15 derece üzerinde... Sıcaklıklar hafta boyu artacak

Yurt genelinde hafta boyunca artması beklenen sıcaklıkların bazı bölgelerde mevsim normallerinin 10-15 derece üzerine çıkması öngörülüyor.

Haber 22-04-24 17:19

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, martta aylık bazda yüzde 4,7, yıllık bazda da yüzde 67,25 artış gösterdi.

Finans 22-04-24 10:12

Küresel piyasalar güne karışık seyirle başladı

Küresel piyasalarda bu hafta yoğun veri gündeminin yanı sıra açıklanması beklenen ABD'nin büyük teknoloji şirketlerinin bilançoları da yatırımcıların odağına yerleşti.

Finans 22-04-24 09:46

800 bin TL hibe ile kurmuştu! Artık yurt dışına ihraç yapıyor: İlk yıl 35 ton...

Erzurum'da yaşayan balıkçı Mahmut Yaşar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı 800 bin TL hibe desteği ile işini büyüttü, yurt dışına somon ihraç etmeye başladı.

Finans 21-04-24 14:51

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak büyüme verisine odaklandı

Küresel piyasalarda, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle bu hafta karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisine odaklandı.

Finans 20-04-24 13:20

Vergi oranlarında artış! Yurt dışından eşya alanlar dikkat: 15 gün sonra...

Değeri 150 euroyu geçmeyen eşya ile 1500 euroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan vergi oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı ancak 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Finans 20-04-24 12:06

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu şubatta azaldı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Şubat 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 394 milyon dolar azalarak 163,4 milyar dolar oldu.

Finans 19-04-24 14:13

Yurt dışı borçlanması yapanlar dikkat! Aylık bağlama taleplerinde yeni dönem

Yurt dışı borçlanması yaparak aylık bağlanması müracaatında bulunanlar için önemli gelişmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Işıkhan, taahüt belgesinin e-Devlet üzerinden verilebileceğini belirtti.

Finans 19-04-24 10:47

Bakan Şimşek'ten 'harcama' çıkışı! Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne, olası harcama kesintilerinin neler olabileceğine ve harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz" açıklamasını yaptı. Şimşek yurt içinde en büyük zorluğun yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

Finans 19-04-24 07:23

Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı! Türkiye'nin konuştuğu olayda yeni gelişme: Serbest bırakıldı

İstanbul'da meydana gelen olayda 17 yaşındaki T.C. kullandığı araçla kaza yapmış ve Oğuz Murat Aci'yi öldürmüştü. Yazar Eylem Tok, kaza sonrası oğlu ile önce Mısır sonra ABD'ye kaçmıştı. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Tok ve oğlunu havalimanına götüren ve davanın tek tutuklu sanığı Ayşe Ceren Saltoğlu serbest bırakıldı.

Haber 18-04-24 21:56

Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan 7 terör örgütü üyesi yakalandı

Edirne'de yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ, PKK ve DHKP-C terör örgütü üyesi 7 zanlı yakalandı.

Yurthaber 18-04-24 14:43

Kredi kartı kullanımı yurt dışında da yankı buldu! Fitch'den Merkez Bankası'na çağrı: 'Finansal koşulları sıkılaştır...'

Türk bankalarının bireysel kredi kartı kredilerindeki hızlı büyüme nedeniyle risk altında olduğu belirtildi. ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, kredi kartı kredilerinin yüzde 162 oranında büyüdüğünü ve Merkez Bankası'nın finansal koşulları sıkılaştırmasının gerekliliğine işaret etti.

Finans 17-04-24 13:51

Piyasalar takip ediyordu: Euro Bölgesi enflasyonu açıklandı

Küresel piyasaların takip ettiği Euro Bölgesi enflasyon verileri açıklandı. Mart ayı yıllık enflasyonu beklentilere paralel olarak yüzde 2.4 belirlendi.

Finans 17-04-24 12:38

Bir şirket daha halka arzda talep toplamaya başladı, hisse bedeli belli oldu

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin halka arzında talep toplama başladı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Finans 17-04-24 10:53