HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1600 metre gökdelen!

Suudi Arabistan dünyanın en yüksek gökdeleni için start verdi. Kraliyet kulesi 18 milyar dolarlık maliyetiyle insanlık tarihinin en pahalı yapısı olacak.

Gökdelende ofis, otel ve alışveriş merkezleri bulunacak.

Dünyanın en yüksek gökdeleni 1050 metrelik Burj Khalifa binasına büyük ağabey geliyor. Suudi Arabistan’da yapımına başlanan Kingdom Tower (Kraliyet Kulesi) tam 1600 metre yüksekliğinde olacak. Tamamlandıktan sonra içinde otel, ofisler ve dairelerin yanısıra bir alışveriş merkezinin olacağı binanın maliyetinin 18 milyar dolar olduğu açıklandı.

Sapphire İstanbul’un 6 katı

Suudi Kraliyet ailesi tarafından desteklenen ve Amerikalı müteahhitlere teslim edilecek bina Kızıl Deniz kıyısındaki liman kenti Cidde’de yer alacak. Mimarlar tarafından “Bu bir yarışa döndü. Bu kadar yüksek bir bina yapmak saçmalık” yorumlarına maruz kalan Kraliyet Kulesi, geçtiğimiz ay kullanıma açılan Sapphire İstanbul’un tam 6 katı.

2014’te tamamlanması planlanan Kraliyet Kulesi’nin uluslararası kamuoyuna tanıtımı, Suudi Arabistan’da büyük güvenlik önlemleri altında gerçeğine birebir ölçülerdeki maketlerle yapıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler