Eski Kimlik Gecerlilik Suresi Haberleri

Ehliyet ve kimlik kartlarını yenilemek için son gün ne zaman? 31 Aralık öncesi uzun kuyruklar oluştu ama...

Yeni yıl öncesi ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesiyle ilgili ortaya atılan 'Son tarih 31 Aralık, yenilemeyene ceza kesilecek' iddiası gündem oldu. Aralık ayının son günlerinde nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluklar dikkat çekerken, yetkililerden açıklama geldi. İddiaların aksine yeni kimlik kartı için bir son tarih olmazken; eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih ise 31 Aralık 2024.

Finans 2023-12-24 08:14:46

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Milyonların merak ettiği soru yanıt buldu: 769 liraydı, yüzde 58,46 zam gelecek

Yılın bitimine kısa bir süre kala eski tip ehliyet ve kimlik sahipleri, ‘Ehliyet kimlik yenileme son tarih ne zaman, uzatıldı mı?’ sorusuna yanıt arıyor. Birçok kişi son sürenin 31 Aralık 2023 olduğunu düşünüyordu. Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler ise merak konusu oldu. İşte haberin detayları...

Finans 2023-12-16 16:10:37

Böyle keşfedildi... İşte Twitter'ın (X'in) yakında getirebileceği söylenen yeni özelliği!

Eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal ağ X, yeni kimlik doğrulama özellikleri üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bir uygulama araştırmacının iddiasına göre, platform ek bir doğrulama özelliği üzerinde çalışıyor. Hatta iddia sahibi tarafından konuyla ilgili bir ekran görüntüsü bile paylaşılmış durumda.

Haber 2023-08-18 16:21:25

Kimliğini değiştirmek istedi başına gelmeyen kalmadı! 'Birebir aynı'

Evlendikten sonra kimliğini değiştirmek isteyen kadın hayatının şokunu yaşadı. Birebir nüfus müdürlüğünün sitesini kopyalayan dolandırıcılar Zehra Zeren'in 31 bin 300 TL'sini aldı. Dolandırıcıların tuzağına düşen kadın, "Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı" dedi.

Haber 2023-06-02 06:47:20

Eski kimlik ile oy kullanılır mı? 14 Mayıs 2023 seçimlerinde eski nüfus cüzdanı ile oy kullanabilir miyim?

Eski kimlik ile oy kullanmanın geçerli olup olmadığı merak ediliyor. Tüm yurtta seçmenler Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili seçimleri için saat 08:00 itibariyle sandık başına gitmeye başladı. Nüfus cüzdanı eski olan vatandaşların gündeminde "Eski kimlik ile oy kullanılır mı?" sorusu yer aldı. Peki, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde eski nüfus cüzdanı ile oy kullanabilir miyim?

Haber 14-05-23 09:43

Yeni kimlikte aile sıra no öğrenme işlemi nasıl yapılır? Aile sıra no nedir, nerede yazar?

Türkiye’de 2017 yılından bu yana eski tip kimlikler yeni tip çipli kimlik kartları ile değiştirilmektedir. Yeni tip kimlik kartlarında yer alan çip nedeni ile kimlik sahibine ait tüm bilgilere ulaşılabilmektedir. Bu nedenle eski nüfus cüzdanlarında yer alan bazı bilgiler yeni tip kimlik kartlarında yazılı değildir. Yeni tip kimlik kartlarına geçmek için son tarih resmi açıklamalar doğrultusunda 31 Aralık 2023 olarak belirtilmiştir.

Haber 20-04-23 10:35

Cilt no nedir, nasıl öğrenilir? Yeni kimliklerde cilt no nerede yazıyor?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanlarından yeni tipi çipli kimlik kartlarına geçme işlemleri Ocak 2017 tarihinde başlatılmıştır. Yeni tip çipi kimliklere geçmek için son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Eski tip ve yeni tip kimlik kartlar arasında belirgin farklar görülmektedir. Bu farklardan biri de bazı bilgilerin yeni tip çipli kimlik kartlarında yer almamasıdır. Peki, yeni kimliklerde cilt no nerede yazıyor?

Haber 20-04-23 10:34

Yeni kimlik ehliyet yerine geçer mi, yeni kimliğe ehliyet ekleme nasıl yapılır? Yeni kimliğe ehliyet işleniyor mu, birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

2016 yılının Mart ayından itibaren eski tip nüfus cüzdanları yeni tip çipli kimlik kartları ile değiştirilmeye başlanmıştır. Bu işlemi yapmayan kişiler için resmî bir açıklama ile bildirilen tarihten sonrasında ceza uygulanacağı söylenmektedir. Yeni kimlik kartı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirtilmiştir. Uygulama kapsamında yeni kimliklerin ehliyet ile birleştirilip birleştirilmeyeceği de açıklanmıştır. Peki, yeni kimlik ehliyet yerine geçer mi

Haber 10-03-23 16:39

Kimlik yenileme harç ödeme işlemleri nedir, ne kadar? Harç ve değerli kâğıt bedeli ödeme nasıl yapılır?

Yeni kimlik başvuruları 14 Mart 2016 tarihinden itibaren başlatılmıştır. Bu uygulama dahilinde İç İşleri Bakanlığı tarafından belirtilen 31 Aralık 2023 son tarihine dek tüm eski tip kimliklerin yeni tip çipli kimlik kartları ile değiştirilmesi gerekmektedir. İlgili kuruma yeni kimlik başvurusu yapmadan önce gerçekleştirilmesi gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden biri de kimlik yenileme bedelinin yatırılmasıdır. Peki, kimlik için harç ve değerli kâğıt bedeli nasıl ödenir?

Haber 10-03-23 16:39

Telefon ile kimlik yenileme randevusu nasıl alınır, gerekli belgeler nelerdir? Kimlik yenileme randevusu numarası nedir?

Ülkemizde 14 Mart 2016 yılında başlayan kimlik yenileme işlemleri için son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Eski tip kimlik kartı kullanan kişilerin en kısa sürede yeni tip çipli kimlik kartı almak için başvuru yapması gerekmemektedir. Başvurulardan önce yapılması gereken yetkili kurumlardan randevu alma işlemidir. Randevu almak için farklı seçenekler bulunmaktadır. Peki, telefon ile kimlik yenileme randevusu nasıl alınır,

Haber 10-03-23 16:38

Kayıp kimlik yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Kayıp kimlik yenileme için gerekli belgeler nelerdir, randevu nereden alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan kişiler çeşitli nedenlere bağlı olarak kimlik yenileme gereksinimi duyabilirler. Eski tip nüfus cüzdanlarından yeni tip çipli kimlik kartlarına geçmek, kayıp ya da çalıntı nedeniyle ya da eskimiş ve süresi dolmuş olan kimlik belgeleri için ilgili kurumlara başvuru yapılabilmektedir. Kayıp kimlik yenilemek için gerekli koşulları sağlayarak birkaç adımın ardından yeni kimlik alabilmek mümkündür. Peki, kayıp kimlik yenileme nasıl yapılır?

Haber 10-03-23 16:38

Kimlik yenileme son tarih ne zaman, eski kimliklerin kullanım süresi ne zaman bitiyor? Nüfus cüzdanı ve ehliyet yenileme ne zaman bitiyor?

Eski kimlik kartlarının yeni tip kimlik kartları ile değiştirilme işlemleri devam etmektedir. İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan resmî açıklamalara göre belirlenen son tarihe kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ipli olan yeni tip kimlik kartlarını kullanması gereklidir. Yeni tip kimlik kartları için başvurular şahsen, internet üzerinden ya da çağrı merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Peki, eski kimliklerin kullanım süresi ne zaman bitiyor, kimlik yenileme son tarih ne zaman?

Haber 10-03-23 16:37

Kimlik yenileme randevu alma işlemi nedir? Nüfus Müdürlüğü kimlik yenileme randevusu nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen kimlik kartları 2016 yılından bu yana kullanılmaktadır. Eski tip kimlik kartı kullanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ilgili kurumlara gerekli başvuruları yaparak yeni kimlik kartlarını teslim alabilmektedirler. Nüfus Müdürlüğüne bağlı olarak yapılan işlemler kapsamında gerekli olan koşulları sağlayan tüm vatandaşlar resmî olarak açıklanan son tarihe kadar yeni kimlik kartlarını kullanabilirler. Peki, kimlik yenileme randevusu nasıl alınır?

Haber 10-03-23 16:37

Kimlik eş anlamlısı nedir? Kimlik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kimlik kelimesi Türkçede isim olarak kullanılan ve soyut veya somut belirli şeyleri tanımlayan bir sözcüktür. Dilimizde zamanla farklı anlamlar kazanan kimlik kelimesinin eş anlamlıları da literatüre geçmiştir. Türkçede eski zamandan veri var olan “kim” kelimesinden türetilmiş “kimlik” kelimesi bugün her yerde kullanılmaktadır. Kişilerin ya da bir nesneyi belirten ve o şeyin nitelik ve özelliklerinin bütününü ifade eden kimlik kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 13-01-23 14:23

Tapuda her şey sil baştan! Yeni uygulama 81 ilde başladı, SMS ile uyarı mesajları geliyor

Tapuda yeni dönem başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandı. Yeni sistem ile tapuda sahteciliğin önüne geçilmesi hedeflendi. Peki bu sistem hayatımızda neler değiştirecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? İşte tapuda EKDS sistemiyle ilgili haberin detayları...

Finans 08-11-22 15:55

Ehliyet ve kimlik yenilemek isteyenler dikkat! Yeni ücretler açıklandı: 2 ay sonra büyük zam kapıda...

Kimlik ve ehliyet yenileme ile ilgili milyonlarca vatandaş son dakika gelişmelerini merak ediyor. Kimlik, ehliyet ve pasaportta yeni dönem başlıyor. Eski ehliyetler için yıl sonu dolacak olan değişim süresi uzatıldı. Yeni kimlik kartları ise kredi kartı olarak kullanılabilecek. Öte yandan ehliyet ve pasaport harçlarına zam geliyor. Peki kimlik ve ehliyet yenileme nasıl yapılır? İşte yeni kimlik, ehliyet randevusu ve ücreti 2022 ile ilgili bilgiler...

Finans 05-11-22 11:28

T.C kimlik kartı seri no nedir, nasıl öğrenilir? Yeni kimlik kartlarında cilt no nerede yazar?

Yeni kimliklerde, eski kimliklerde olduğu gibi cilt no, medeni hal ve nüfus cüzdanının veriliş sebebi, tarihi ve aile sıra numarası gibi bilgiler aynı şekilde yer almaz. Özellikle internet bankacılığı ve e-Devlet gibi işlemlere giriş yapmak gerektiği zaman kartın ya da sistemin şifresi unutulduğunda, kimliğin seri numarasına ihtiyaç duyulur. Böyle durumlarda ise yeni kimliğe bakılıp seri numarası yazılır. Yeni kimliklerde cilt no nerede yazar? T.C kimlik kartı seri no nedir?

Haber 14-10-22 10:16

Yeni kimlik fotoğrafı nasıl olmalı? Yeni kimlik fotoğraf boyutu ve özellikleri nelerdir?

Her Türk vatandaşının zorunlu şekilde sahip olduğu ve taşıdığı kimlik kartları birkaç yıl önce yenilendi. Eski tip iki renkli kimlik kartları yeni tip çipli kartlarla değiştirilmeye devam ediyor. Bu değişim ve yenileme işleminin yapılması için belirlenen süre ise 2023 yılı itibarıyla dolacak. Yeni tip çipli kimlik kartı başvurusu yapmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlardan biri de kimlikte kullanılacak olan fotoğrafın özelliklerini kapsıyor.

Haber 10-10-22 18:59

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma için gerekli belgeler? Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri nasıl yapılır?

Her Türk vatandaşı çeşitli gerekçeler ile kimlik kartını yenileyebilir ya da değiştirebilir. Eski tip iki renkli kimlik kartlarını kullanan kişi sayısı her geçen gün azalmaktadır. Bunun en güçlü sebebi eski tip kartların geçerlilik süresinin 2023 yılı itibarıyla dolacak olmasıdır. Bu zorunluluk dışında yeni doğan bebeklere en hızlı şekilde kimlik kartı çıkartılmalıdır. Herhangi bir gecikme söz konusu olduğunda bebeğin anne ve babasının gecikme cezası bedeli ödemesi gerekir.

Haber 10-10-22 18:59

Yeni kimlik için gerekli belgeler nelerdir? Kimlik değiştirme için hangi evraklara ihtiyaç var?

Sahip olunması ve taşıması her Türk vatandaşı için zorunlu olan kimlik kartları uzun bir süredir çipli olarak kullanılıyor. Eski tip iki renkli nüfus cüzdanı kullanan vatandaşlar devletin belirlediği bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra kısa süre içinde yeni kimlik kartlarını kullanmaya başlayabiliyor. Kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih ise 2023. Yeni kimlik için gerekli belgeler nelerdir? Konuyla ilgili detayları topladık.

Haber 10-10-22 18:58

Kimlik yenileme ücreti ödeme nasıl yapılır? Kimlik yenileme ücreti nereye yatırılır, online ödenir mi??

Kimlik ya da diğer adıyla nüfus kağıdı yenilemeleri için devlet tarafından belirlenen süre azalıyor. Vatandaşlar eski iki renkli kimlikleri yerine yenilenen çipli kimlikleri kullanmaya başlıyor. Kimlik değişimi yapabilmek için bazı şartları yerine getirme zorunluluğu bulunuyor. Devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre ise tüm Türk vatandaşlarının kimlik yenileme işlemlerini 2023 yılına kadar yapmış olmaları gerekiyor. Kimlik yenileme ücreti nereye ve nasıl yapılır?

Haber 10-10-22 18:58

Yeni kimlik çıkarma işlemleri: Nüfus cüzdanı yenileme nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir??

Yeni kimlik belgesine sahip olmak için öncelikle randevu almanız ve gerekli belgelerle en yakınınızdaki İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir. Başvuru için gerekli eski kimlik belgesi ve biyometrik fotoğrafınız ile kimlik belgesi başvuru ücretini ödemeniz gerekir. Bununla birlikte bu süreçte dikkat edilmesi gereken farklı detaylar da mevcuttur. Buna göre yeni kimlik çıkarma işlemleri nasıl yapılır, gerekli evraklar nelerdir?

Haber 10-10-22 18:43

Biyometrik fotoğrafta saç nasıl olmalı? Biyometrik fotoğraf çekimi saç kuralı nedir?

Biyometrik fotoğraflar her türlü resmi belgede kullanılmak üzere belge ya da kimlik talebinde bulunan kişiden istenir. Her fotoğrafçıdan çektirilebilecek olan biyometrik fotoğraflar o kişi için çıkartılacak belge üzerinde kullanılır. Ancak biyometrik olan fotoğraflar eski tip vesikalık fotoğraflardan farklı olarak bazı kurallara sahiptir. Biyometrik fotoğrafta saç nasıl olmalı?

Haber 10-10-22 18:43

Biyometrik fotoğraf vesikalık fotoğraf yerine geçer mi? Biyometrik fotoğraf ile vesikalık arasındaki fark nedir?

Günümüzde kimlik kartları, sürücü belgeleri ya da pasaport gibi tüm resmi belgelerde biyometrik fotoğraflar kullanılmaktadır. Eski tip vesikalık fotoğraflarından çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan biyometrik fotoğraflar dünya çapında standartlara sahiptir. Biyometrik fotoğraf vesikalık yerine geçer mi?

Haber 10-10-22 18:42

Geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuş yapılır mı? Geçici kimlik belgesi ile uçağa binilir mi?

Her Türk vatandaşı geçerli sebepler göstererek kimlik kartı yenileme ya da değiştirme için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Başvuru sırasında kullandığı mevcut kimlik kartını nüfus müdürlüğüne teslim eder. Müdürlükte eski kimlik delinerek geçersiz hale getirilir. Yeni kimlik gelene kadar ise eğer kişi talepte bulunursa kendisine bir geçici kimlik belgesi verilir.

Haber 10-10-22 18:41

Yeni kimlik PTT takibi nasıl yapılır? PTT kargo sorgulama işlemi ile kimliğim nerede takibi

Her Türk vatandaşı eski kimlik kartlarını çeşitli gerekçeler ile değiştirebilir. Evlilik, boşanma, yeni doğan bebek, yıpranma gibi birçok sebeple yeni kimlik kartı için nüfus müdürlüklerine başvuru yapılır. Yapılan başvuru doğrultusunda işlem başlar. Yeni kimlik birkaç gün içinde PTT aracılığı ile kişiye teslim edilir. Kimliğin teslim sürecini hem internet üzerinden hem de telefona sorgulamak mümkündür. Yeni kimlik PTT takibi nasıl yapılır?

Haber 10-10-22 18:40

Eski kimlikle ehliyet sınavına girilir mi? Yeni kimlik kartı olmadan sınava girilir mi?

Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir. Ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavında başarılı olduktan sonra sürücü belgesi almaya hak kazanır. Adaylar ehliyet sınavında ilk yardım, trafik adabı, araç tekniği ve trafik bilgisi derslerinden sorumlu tutulur. Adaylar sınavda toplamda 70 tam puan almaları hâlinde dersten başarılı kabul edilir. Peki, eski kimlikle ehliyet sınavına girilir mi?

Haber 26-09-22 16:58

Hac suresi okunuşu: Hac suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Hac suresi okunuşu ve anlamı sıkça araştırılır. Hac Suresi mushaftaki sıralamada yirmi ikinci, iniş sırasına göre yüz üçüncü suredir. Ayetlerinin çoğu Mekke’de, bir kısmı ise Medine döneminde inmiştir. 78 ayet olan Hac suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı, meali sıkça araştırılır. Hac ibadetinden bahseden surede ayrıca kıyamet günü dehşetinden, yaşanacak sahnelerden, cihattan ve helak edilmiş eski toplumlardan bahsedilir. Araştırma yapanlar Hac suresi tefsiri hakkında detaylı bilgi edinir.

Haber 02-06-22 19:40

Kimlik kartı ne demek? Kimlik kartı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Kimlik kartı birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Kimlik kartı ne demek?

Egitim 18-05-22 20:45

Kimliğini yenilemeyenler dikkat! Ülkeden çıkışlar sonlandırılıyor

2017 yılında başlanan yeni kimlik kartı uygulaması halen devam ediyor. Eski tip kimlik kullanımının son bulacağı haberinin ardından tüm TC vatandaşları yeni kimlikleri ile işlem yaptırmak zorunda olacak. Eskisinden daha küçük boyutlarda ve daha az bilginin yer aldığı kimlik kartları, birçok vatandaş tarafından daha kullanışlı bulunuyor. Ancak halen eski kimlik kartlarını değiştirmeyen vatandaşlar bulunuyor.

Haber 30-06-21 12:23

Yeni kimlik nasıl alınır? Yeni kimlik randevu sayfası! İşte kimlik değiştirme ücreti

Son yıllarda geçiş yaptığımız çipli yeni kimlik kartlarına ilişkin yani bir açıklama yapıldı. Eski kimlik kartından, yeni kimliğe geçiş yapmayanlar için son tarih verildi. Yapılan bu açıklamanın ardından ise vatandaşlar tarafından yeni kimliğin nasıl alınacağı ve ödenecek ücretin tutarı merak konusu oldu. Peki Yeni kimlik nasıl alınır? İşte yeni kimlik randevu sayfası...

Haber 21-06-21 19:16

30 Haziran itibarıyla geçerli olacak! KKTC'ye gidişlerde yeni tip kimlik kartları kullanılacak

Türk vatandaşlarının, 30 Haziran itibarıyla eski tip kimlik kartıyla KKTC'ye gidemeyeceği bildirildi.

Haber 21-06-21 13:18

KKTC'ye gidecek olanlar dikkat! 30 Haziran'dan itibaren kullanılmayacak

Türkiye'den KKTC'ye gidişlerde, eski tip kimlik kartları 30 Haziran'dan itibaren kullanılamayacak.

Haber 06-06-21 22:08

İkinci el cihazların yüzde 90'ının üzerinde eski sahibine ait veriler bulundu

Kaspersky uzmanları tarafından yapılan son araştırmalar, cihazlardaki verilerin büyük çoğunluğunun satılmadan önce silinmediğini ve önceki sahiplerin bilgilerini üçüncü tarafların erişimine açık hale getirdiğini ortaya koydu - Keşfedilen veriler, takvim bilgileri ve toplantı notlarından kişisel fotoğraflara ve videolara, vergi belgelerine, banka bilgilerine, oturum açma kimlik bilgilerine ve tıbbi verilere kadar uzanıyor

Yurthaber 10-02-21 10:59

Firari eski emniyet müdürleri Ankara'da FETÖ'nün hücre evinde yakalandı

Firari eski emniyet müdürleri A.D ve İ.E, FETÖ'nün Ankara'nın Sincan ilçesindeki hücre evinde yakalandı. Operasyon sırasında Eski 1'nci Sınıf Emniyet Müdürü İ.E. 4'üncü kattaki evin balkonundan asma ağaca tutunarak kaçmaya çalıştı. Polis ile yaşanan kovalama sonucu İ.E. de yakalanarak gözaltına alındı. İki eski emniyet müdürünün yakalanmamak ve fark edilmemek için sahte kimlik taşıdıkları ve kılık değiştirdikleri belirlendi.

Haber 06-01-21 15:20

Emniyet Genel Müdürlüğü uyardı:

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip kimliklerin güvenlik zafiyeti oluşturduğu gerekçesi ile 30 Haziran tarihinden itibaren eski tip kimliklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye çıkış yapılamayacağını açıkladı.Emniyet Genel Müdürlüğü yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, sahteciliği kolaylıkla yapılabilen ve taklit edilebilen eski tip nüfus cüzdanlarının yerine 02.01.2017 tarihinden itibaren güvenlik özellikleri yüksek, taklidi güç ve biyometrik verilerle desteklenmiş ICAO standartlarına uygun yeni tip kimlik kartları üretilerek yüksek oranda vatandaşımıza dağıtımı tamamlanmıştır" hatırlatması yapıldı.Açıklamada, " Hudut kapılarımızdan ülkemize giriş ve çıkış işlemlerinde yapılan incelemelerde, eski tip nüfus cüzdanları ile geçişlerin devam etmesinin büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturduğu, başta terör örgütleri olmak üzere birçok suç örgütü üyelerinin söz konusu nüfus cüzdanlarında sahtecilik yapmak suretiyle yurt dışına çıkış yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.Bu itibarla, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle K.K.T.C.’ye çıkış yapacak Türk vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile ülkemizden çıkış işlemlerinin sonlandırılacaktır.

Haber 06-01-21 15:00

Edirne’de silahlı kavga: 1 yaralı

Edirne şehir merkezinde çıkan kavgada silahla vurulan kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Eski İstanbul Caddesi’nde bulunan bir işyerinde kimlik bilgileri öğrenilemeyen bir grup arasında tartışma çıktı.

Haber 07-12-20 16:21

Yeni kimlik başvuru randevusu nasıl alınır? Kimlik yenileme ücreti nasıl ödenir?

Getirilen yeni düzenlemeler ile beraber eski nüfus cüzdanını yeni kimlik kartlarıyla değiştirmek isteyen kişilerin merak ettikleri ilk nokta, bu işlemi nereden ve nasıl gerçekleştirecekleridir. Peki bu yeni kimlik başvuru randevusu alma sürecinde hangi yollar izlenmelidir? Yeni kimlik kartı ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Haber 11-11-20 14:23

Türkiye'nin konuştuğu Melek cinayetinde yeni gelişme: Azmettirici eski sevgili 3 kimlikli çıktı

Diyarbakır’da ablası Melek Aslan'ı (24) öldüren kardeşi Mustafa Aslan'ı (21), cinayete azmettirdiği iddia edilen genç kızın eski sevgilisi Orhan Vatansever'in Türk vatandaşlığının yanı sıra Alman ve Bulgar vatandaşlığını da bulunduğu, 3 ayrı kimlik taşıdığı ortaya çıktı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Vatansever, sosyal medya hesaplarını kapatıp, ortadan kayboldu.

Haber 23-10-20 13:11

Beyrut'taki patlamayla ilgili skandal sözler: Muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik

İsrail'deki sağcı Zehut (Kimlik) Partisi Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama hakkında "Muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik" ifadelerini kullandı.

Haber 05-08-20 19:31

İstanbul eski günlerine döndü! Koronavirüs ve sosyal mesafe unutuldu

Şişli'de bulunan Maçka Demokrasi Parkı, akşam saatlerinde yoğun bir şekilde kalabalık olurken parkta önlem alan polis ekipleri kimlik ve maske kontrolü yaptı. Gündüz saatlerinde ise Taksim ve İstiklal Caddesi'nde ise sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken, caddede dolaşanlardan bazılarının maske takmadıkları görüldü.

Haber 13-06-20 23:02

Yeni kimliklerin geçerlilik süresi ne kadar?

Uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenen yeni nesil çipli kimlik kartı, eski kimliklerin yerini almayı hızla sürdürüyor. TÜBİTAK'ın bünyesinde çalışan Türk mühendislerinin altyapı sistemini düzenlediği çipli kart, hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik sistemlerine sahip kimlik doğrulama yöntemleri ile donatılmıştır.

Finans 07-04-20 13:45

Kimlik kartınızın süresi dolmuş olabilir! İşte geçerlilik süresi...

İçişleri Bakanlığı 2017 yılında yeni kimlik kartlarının yürürlüğe gireceğini açıklayarak belirlenen sürede eski nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi gerektiğini duyurmuştu. Peki 2023 yılına kadar edinilmesi mümkün olan yeni kimlik kartlarının geçerlilik süresi ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları..

Finans 02-04-20 11:13

Erdoğan ve Ala'nın kütüklerini sorgulayanlara hapis cezası

ERZURUM Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nde görevli 1'i kadın 3 çalışan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TC kimlik numarası ile birleşik kütük, nüfus aile kayıt örneklerini sorguladıkları gerekçesiyle 'kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle kişisel verilerin ele geçirilmesi' suçundan toplam 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.  Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün ihbarı üzerine 3 çalışan hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TC kimlik numaraları ile sorgulama yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Haber 18-12-19 14:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ala'nın kütüklerini sorgulayan SGK çalınlarına hapis

Erzurum'da 3 SGK çalışanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TC kimlik numarası ile birleşik kütük, nüfus aile kayıt örneklerini sorguladıkları gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına mahkum edildiler.

Haber 18-12-19 10:51

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Ehliyet yenileme için gerekli belgeler nelerdir?

Ehliyet yenileme işlemi, 2 yıl önce başlatılan çipli kimlik kartlarına geçiş kapsamında yapılıyor. Çipli sisteme tamamen geçildiğinde ise eski ehliyet, kimlik ve pasaportlar kullanılamayacak. İşte ehliyet yenileme ile ilgili merak edilen detaylar.

Haber 17-12-19 05:57

Valilikten zam açıklaması

Karabük Valiliği, yeni yılda kimlik, pasaport, sürücü belgesi ve harçlarda artış olacağı söylentilerinin doğru olmadığını bildirdi.Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemeleri istendi.Açıklamada, şunlar kaydedildi:"Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberlerin çıktığı anlaşılmıştır.

Yurthaber 13-12-19 11:30

Kulaktan kulağa yayıldı, duyan sıraya girdi

Tokat’ta, nüfus cüzdanı ve ehliyet yenilemede yeni yılla birlikte yüksek zam geleceği, eski kimliklerin yeni yılda kullanılamayacağı söylentileri nüfus müdürlüğünde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.Türkiye genelinde birçok ilde olduğu gibi Tokat’ta da kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgeleri "kağıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı" ve "nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı" yönündeki asılsız söylentiler vatandaşları nüfus müdürlüklerine akın etmesine neden oldu.

Yurthaber 10-12-19 13:48

Valilikten vatandaşlara ’kimlik kartı’ uyarısı: Asılsız haberlere itibar etmeyin

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgeleri ile ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan asılsız haberlere ilişkin Kırıkkale Valiliğince yapılan açıklamada, uygulama ile ilgili değişikliğin olmadığı ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:"Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında TC kimlik kartı, pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır."Vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiğini kaydeden Valilik, TC kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının TC kimlik kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceğini bildirdi.

Yurthaber 09-12-19 18:03