Kutup Yildizi Haberleri

Kuzey ışıkları nedir, nasıl oluşur?

Kuzey ışıkları, diğer adıyla aurora borealis, kutup bölgelerinde gökyüzünde görülen doğal ışık gösterileridir. Güney yarımkürede bu olaya "aurora australis" denir. Kuzey ışıkları, doğanın en etkileyici gösterilerinden biri olup, büyüleyici manzaralar sunar. Peki kuzey ışıkları nasıl oluşur?

Haber 2024-05-21 22:32:44

'1755'li yıllarda İstanbul'da görüldüğünde kıyamet alameti diye kaçışmışlar' Uzman isim açıkladı: Bundan sonra daha sık olacak

Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin birçok yerinden görünen kutup ışıklarının bundan sonra daha yoğun olarak görülebileceğini söyledi. Türkiye’de görülen kutup ışıklarıyla ilgili hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminden kayıtlar olduğunu hatırlatan Maden, özellikle 1755'li yıllarda İstanbul'da bu auroranın görüldüğü zaman bazılarının kıyamet alameti sandığını belirtti.

Haber 2024-05-17 09:57:00

Kuzey ışıkları Balkanlar'a kadar indi! Trabzon’dan ve İstanbul’dan gelen fotoğraflar şaşırttı! Daha önce böylesi görülmemişti…

Kutup ülkelerinde görmeye alışık olduğumuz kuzey ışıkları Balkanlar'a kadar indi. Türkiye'ye çok yaklaştı. Trabzon’dan İstanbul’dan gelen fotoğraflar şaşırttı. NASA’nın uyardığı güneş patlaması sonrası oluşan Kuzey Işıkları önce Çekya’da sonra da Romanya’da gözüktü ardından Türkiye’ye doğru geldi. Kapalı bir havanın etkisinde İstanbul'da bulutların arasından bile pembeli morlu kutup ışıkları görüldü.

Haber 2024-05-11 08:37:26

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 2024-04-30 20:15:28

İstanbul'daki kaçak hayvan müzesi şaşkına çevirdi! Anadolu Kaplanı, çizgili geyik, kutup ayısı, timsah, leopar, siyah kurt...

İstanbul’da kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen iş insanı Ali Haydar Üstay’a ait 2 farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Üstay'ın kaçak müzesinde ele geçirilen kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi. Öte yandan, Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi. İşte detaylar...

Haber 19-03-24 14:59

Avladığı nesli tehlike altındaki hayvanları tahnitleyen şüpheli yakalandı

Şüphelinin Arnavutköy'deki müze haline getirdiği adresinde, jaguar, kutup ayısı ve misk öküzünün de bulunduğu çok sayıda hayvanı tahnit halde sergilediği belirlendi.

Yurthaber 19-03-24 12:28

6 ay gece 6 ay gündüz olan yerlerde oruç nasıl tutulur? Kutup bölgelerinde oruç nasıl tutulur?

Ramazan ayı ve oruç ibadeti ile ilgili detaylar her zaman araştırma konusu olmuştur. Oruç ibadetinin gerçekleştirildiği günlerde, farklı coğrafi bölgelerde bulunan Müslümanların ibadet durumları da merak edilmektedir. Bunların başında ise 6 ay gece 6 ay gündüz olan yerlerde, kutup bölgelerinde nasıl oruç tutulacağı yer alır. Peki, kutup bölgelerinde oruç nasıl tutulur?

Haber 15-03-24 02:25

Putin'in en büyük rakibiydi... Rus muhalif Navalny son yolculuğuna uğurlanıyor: Yüzlerce kişi alanda!

Rusya'da Putin'in en sert muhalifi olan 47 yaşındaki Aleksey Navalny, 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Kuzey Kutup bölgesindeki bir hapishanede tutuluyordu. 16 Şubat tarihinde cezaevindeyken aniden ölen Navalny'nin sır ölümünün arkasında Putin'in olabileceği iddiaları uluslararası medyada gündem olmuştu. Cesedi günler sonra ailesine teslim edilen Navalny için cenaze töreni düzenleniyor.

Haber 01-03-24 16:28

Reuters duyurdu: Putin'in yolsuzluk ve suistimal dosyasını ifşa eden ve en güçlü rakibi olan muhalif Alexei Navalny öldü!

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Alexei Navalny öldü. Navalny, Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk ve suistimal vakalarını ifşa etmiş ve dünyaca ün kazanmıştı. Kutup Bölgesi'nde bir hapishanede tutulan Navalny'nin bir dönem kaybolduğuna dair söylentiler yayılmıştı.

Haber 16-02-24 14:29

ABD'de kar fırtınası ve kutup soğukları etkisini sürdürüyor! Can kaybı 89’a yükseldi

ABD’de etkisini sürdüren kar fırtınası ve kutup soğukları nedeniyle geçtiğimiz haftadan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 89’a yükseldi. Oregon'da yaklaşık 10 bin, Kuzey Carolina'da 8 bin, California'da 7 bin ve Kentucky'de 4 bin 300 kişi elektriksiz kaldı.

Haber 21-01-24 23:12
abd

İstanbul'da salı günü kutup soğuklarıyla beraber kar yağışı bekleniyor

İstanbul'da salı akşamından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava kütlesiyle kar yağışı bekleniyor.

Yurthaber 05-01-24 10:15

İstanbul'a lapa lapa kar yağacak, kutup soğukları geliyor! 'Yüzde 90' diyerek tarih verdi... 4 gün boyunca etkili olacak (3 Ocak Meteoroloji hava durumu tahminleri)

2024'ün ilk günlerinde kar yağışı ve soğuk hava uyarısı geldi. Meteoroloji uzmanları İstanbul için kar yağışı tahminlerinde bulunurken, 'Kutup Soğuğu' uyarısı geldi. "İstanbul'a lapa lapa kar yağacak" diyen uzmanlar, tarih verirken; hava durumuyla ilgili tahminlerini açıkladı ve 2024 kışının çok sert geçebileceğinin altını çizdi. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Kutup Soğuğu ne zaman gelecek? Bu kış nasıl geçecek? İşte 3 Ocak çarşamba (bugün) hava durumuyla ilgili son dakika tahminleri...

Trend 03-01-24 06:25

İstanbul'da kar yağışı için net tarih! Öyle bir kış yapar ki en sıcak havaları bile unutturur

Dört gözle beklenen kar yağışı yılbaşına denk gelmedi fakat yeni yılın ilk günü gelen uyarı aşırı soğukları işaret ediyor. Bu uyarıya göre ocak ayının ortasına doğru Türkiye hayli sert bir kutup soğuğuyla karşı karşıya kalabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün gece saatlerine dikkat çekerek yağış uyarısında bulundu. Ülkenin batı kesimlerinde yağışların artması bekleniyor. Peki 1 Ocak 2024 hava nasıl olacak? İşte son açıklamalarla bugünün hava durumu...

Haber 01-01-24 15:38

Putin en büyük rakibi Navalni'yi kutuplara sürdü! Oraya mektup bile yollamak imkansız, en büyük izolasyon

Rus lider Vladimir Putin'in karşısındaki en büyük muhalif figür Aleksey Navalni'nin Kuzey Kutup Dairesi'ndeki bir ceza kolonisine gönderildiği öğrenildi. Günlerdir kendisinden haber alınamayan Navalni'nin Sibirya'daki bir hapishanede olduğu açıklandı.

Haber 26-12-23 12:29

Türkiye büyüleyici manzara karşısında telefonlara sarılmıştı! Kuzey ışıkları depremi mi tetikledi? Aslında göremediğimiz çok daha fazlası var

Gökyüzünü büyüleyici bir manzaraya bürüyen ve genelde Kuzey ülkeleriyle anılan kutup ışıkları hafta sonu ülkemizde de görüldü. Vatandaşların eşsiz anları görüntülemek için telefona sarıldığı olayın bilimsel açıklamasını Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu yaptı. Alaeddinoğlu'nun değerlendirmesine göre bu tarz doğa olayları aslında sıklıkla yaşanıyor. Kırmızı ışıkların depremi tetikleyebileceği yönündeki iddialar da yanıt buldu.

Haber 07-11-23 12:10

Sosyal medyada gündem oldu! Kutup Işıkları Türkiye'de ilk kez görüldü: İstanbul, Tekirdağ, Van, Balıkesir...

Dünya'ya güçlü bir jeomanyetik bir fırtına çarpması sonucu Türkiye ve Avrupa'da pek çok bölgede Kuzey (Kutup) Işıkları görüldü. İstanbul, Tekirdağ, Van ve Balıkesir'den görüntüler gelirken kutup ışıkları sosyal medyada gündem oldu.

Haber 06-11-23 09:04

Torunu için kendisini siper etti! Torununu parçalamaya çalışan kutup ayısıyla çıplak elle mücalede etti

Sibirya’da yaşayan bir adam kendisini ziyarete gelen torununu kutup ayısı saldırısından kurtarmak için kendi canını hiçe saydı. 5 yaşındaki torununa doğru hamle yapan kutup ayısının önünde geçen büyükbaba Oleg Laptander, aldığı pençe darbelerinden sonra hastanelik oldu. 55 yaşındaki büyükbabanın tedavisi devam ediyor.

Trend 22-07-23 13:18

Sosyal medyada kendisini zaman yolcusu olarak tanıttı! 2714 yılından geldiğini söyledi... Kehanetleri endişelendirdi

Sosyal medyada kendisini bir zaman yolcusu olarak tanıtan bir kullanıcının paylaşımı kısa sürede gündem yaratmayı başardı. 2714 yılından günümüze geldiğini ifade eden zaman yolcusu, kutup buzullarından gelen bir virüsün 350 milyondan fazla insanı enfekte ederek bir sonraki küresel salgını tetikleyeceği konusunda uyardı.

Trend 21-03-23 14:02

68 saatlik yolculuk! Türk ekibi Antarktika’ya ayak bastı 'Çok yorulduk ama başardık'

7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi 68 saatlik yolculuklarının ardından beyaz kıtaya ayak bastı. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy, "Buzullarla ilgili çalışmalar yapıp ekosistem ve yer bilimleri dahil olmak üzere 18 projeyi icra etmek için şu an Antarktika’dayız." şeklinde konuştu.

Haber 04-02-23 11:10

Avrupa'daki ilk tesis! Resmen açıldı... İşte adresi

Avrupa ana karasında bulunan ilk "dikey uydu fırlatma tesisi" açıldı. İsveç'in kutup bölgesi yakınında yaklaşık 15 milyon avro yatırımla kurulan tesise "Esrange Uzay Limanı" adı verildi. Tesisinin açılışına İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da katılırken, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, açılıştaki konuşmasında, AB'nin uzaya ayak bastığını ve orada kalacağını söyledi.

Haber 16-01-23 10:37

Kara kış fena geliyor! Ay sonuna dikkat çekildi! Birçok il için kar ve sağanak uyarısı…

Hava durumu ile ilgili son dakika bilgileri geldi. Bir çok il için kar ve sağanak yağış uyarısı yapılırken 17-20 Ocak tarihlerinde Türkiye’nin yeni bir sıcak hava dalgası ile karşı karşıya kalacağı belirtildi. İstanbul’da sıcaklıklar yeniden 19 derecelere yükselecek. Dikkat çeken bir uyarıya göre de ay sonu kutup soğuklarının Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Paylaşılan haritada yoğun bir kar yağışının ülkemizi bu kez bulabileceği belirtildi. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları…

Haber 14-01-23 09:26

Son dakika: Soğuk hava dalgası geliyor mu? Kar yağışı olacak mı? 10 Ocak deniyordu ama...

Son dakika haberi... Hava durumu vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kar yağışının ne zaman olacağı merak konusuyken, kötü haber geldi. Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kuvvetli kutup soğuklarının Kafkaslar'a doğru kaydığı belirtildi. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Haber 04-01-23 17:14

Kutup soğukları geliyor! İki haftalık kar ve şiddetli fırtına uyarısı verildi... Sıcaklıklar 38 derece düşüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde önümüzdeki 2 hafta boyunca şiddetli kar ve fırtına uyarısı verildi. Uzmanlar sıcaklıkların kutupsal bir düşüş yaşayacağının altını çizerken bu soğuk hava dalgasına Kanada’dan güneye doğru giden bir yüksek basınç sisteminin etkili olacağı ifade edildi. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 10 ile 30 derece düşeceği söylendi.

Trend 20-12-22 07:51

Grönland'da bazı kutup ayıları buzulların erimesine adapte olup, avlanabiliyor

Bilim insanları Grönland'in güneydoğusundaki yüzlerce kutup ayısının taze su kaynaklarının olduğu platformları kullanarak avcılık yöntemlerini koşullara adapte ettiklerini tespit etti. Araştırmacılara göre, bölgedeki kutup ayıları artık dağ buzullarından kopan parçalar üzerinde de avlanabiliyor.

Haber 29-08-22 14:38

Kutupları araştıran lise öğrencisi birincilik derecesiyle Antarktika'ya gidecek

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Yarışmasında birinci olan Deniz Çakıltaş, ödül olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir sonraki Ulusal Antarktika Bilim Seferi ekibine dahil edildi - 17 yaşındaki Çakıltaş: - "İlerleyen yıllarda kutuplarla ilgi farklı projelerde de yer almak istiyorum, kutuplar alanı benim hayatımda olmaya devam edecek"

Yurthaber 11-08-22 12:35

Bakan Varank, TEKNOFEST KARADENİZ Giresun Yarışmaları ödül törenine katıldı:

"Bu sene bir karar aldık, Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın birincisini inşallah kutuplara göndereceğiz"

Yurthaber 24-07-22 15:59

AKO Grup'tan bayramda yola çıkacaklara akünüzü kontrol edin uyarısı

AKO Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender: - "Akünün kutup başları, korozyon ve paslanmaya karşı kontrol edilmeli ve mümkünse akünüz sıvı temasından korunmalı. Titreşimi engellemek için akü, araçta iyi sabitlenmelidir"

Yurthaber 07-07-22 11:04

Yıldız Kenter'in hayatını anlatan Caniko izleyiciyle buluştu! Gala gösterimine ünlü isimler akın etti

Usta oyuncu Yıldız Kenter'in yaşamını ele alan "Türk Tiyatrosunun Kutup Yıldızı: Caniko" belgeseli, ENKA Açıkhava Tiyatrosu'ndaki gala gösteriminde sanatseverlerle buluştu. Belgeselin gala gösterimine Haldun Dormen, Ayça Bingöl, Göksel Kortay, Hakan Gerçek, Bekir Aksoy, Ozan Orhon ve Murat Evgin'in de aralarında olduğu çok sayıda ünlü isim katıldı.

Trend 22-06-22 17:30

Damada bir garip hediye! Düğünde altın yerine bunu taktılar, görenler şaştı kaldı

Sakarya'da akü dükkânı işleten Oğuzhan Çabuk'a düğününde arkadaşları takı yerine akü ve kutup başlarından yaptıkları beşi bir yerde taktı. Yakın çevresinin 'akücü' diye hitap ettiği damat, eşi ile birlikte gelen hediye karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. "Bu hediyenin gelmesi de beni mesleğimle tamamladı diyebilirim" ifadelerini kullanan Çabuk, arkadaşlarının ilginç düğün hediyesini iş yerinde sergiliyor ve onu ömür boyu saklamayı düşünüyor.

Haber 22-06-22 14:02

Grönland'da bazı kutup ayıları buzulların erimesine adapte olup, avlanabiliyor

Bilim insanları Grönland'in güneydoğusundaki yüzlerce kutup ayısının taze su kaynaklarının olduğu platformları kullanarak avcılık yöntemlerini koşullara adapte ettiklerini tespit etti. Araştırmacılara göre, bölgedeki kutup ayıları artık dağ buzullarından kopan parçalar üzerinde de avlanabiliyor.

Haber 17-06-22 16:10

Kanada ile Danimarka'nın 50 yıllık 'ada kavgası' son buldu

Danimarka ve Kanada, Kuzey Kutup bölgesinde küçük bir ada üzerinden yaklaşık 50 yıldır süren "dostça atışmalarına" bir anlaşmayla son verdi. 1971'den bu yana iki ülke, Kanada ile Grönland arasındaki Nares Boğazı'ndaki bir "kaya parçası"nda hak iddia etmek için "viski savaşları" veriyordu.

Haber 15-06-22 05:18

Zıt kutup ne demek? Zıt kutup birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Zıt kutup birleşik kelimesi ile ilgilidir. Zıt kutup ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:59

Kutup bozkırı ne demek? Kutup bozkırı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Kutup bozkırı ne demek? Kutup bozkırı TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:12

Kutup iklimi ne demek? Kutup iklimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Kutup iklimi şeklindedir. Peki, Kutup iklimi ne demek?

Egitim 23-05-22 19:00

Pozitif kutup ne demek? Pozitif kutup birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Pozitif kutup birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Pozitif kutup ne demektir?

Egitim 20-05-22 15:39

Kutup Yıldızı ne demek? Kutup Yıldızı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Kutup Yıldızı birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Kutup Yıldızı ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:24

Kutup engel ne demek? Kutup engel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Kutup engel birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Kutup engel ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 22:24

Kutup ne demek? Kutup kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Kutup kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Kutup TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:24

Kuzey Kutup Bölgesi'nde hangi ülkeler hak iddia ediyor?

Norveç hükümetine dava açan çevreciler, Kuzey Kutup Bölgesi'nde petrol ve doğalgaz sondaj faaliyetlerinin temel insan haklarına aykırı olduğunu savunuyor. Peki bölgede hangi ülkeler hak iddia ediyor? Petrol ve gaz rezervi ne durumda?

Haber 30-04-22 11:45

Son dakika: Dünya ısı haritası yayınlandı! Türkiye’ye kutup soğuğu geliyor…

Meteoroloji’den gelen peş peşe soğuk hava ve kar yağışı uyarılarının ardından, ortaya çıkan dünya ısı haritasında Türkiye’nin görünümü korkuttu. Sosyal medyada paylaşılan ve dünya ısı haritasının yer aldığı görselde, Marmara bölgesinin rengi "Mevsim normallerinin çok çok altı" olarak ifade edilen bordoya boyandı. Soğuk hava dalgasının önümüzdeki 10 gün boyunca Marmara'da büyük etki yaratacağı belirtildi.

Haber 08-03-22 13:50

Son dakika… Aşırı soğuklar geri geliyor! ‘Kutup Girdabı’ uyarısı korkuttu! İstanbul'da kar sürprizi...

Meteoroloji’den alınan son dakika hava durumu bilgilerine göre Türkiye geneli yağışlı havaların etkisi altına girerken 27 şehre sarı, 6 şehre de turuncu kodlu uyarı geldi. İstanbul'da ise bu sabah kar sürprizi vardı. Öte yandan ocak ayında Balkanlar ve Karadeniz’den gelen soğuk havaların etkisinde kalan Türkiye’nin, şubat ayında da ‘Kutup Girdabı’na kapılacağı öne sürüldü. Kuzeyden gelen soğuk ve karlı hava etkisini sürdürecek. İşte hava durumu ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 03-02-22 09:11

İngiltere’den uçak ve tekne ile bir haftada ulaşılan, internetin işlemediği ada müzesi tekrar ziyarete açıldı

Atlantik Okyanusu'nun buzlu güney sularında bulunan Britanya adası Güney Georgia, Kutup Dairesi'nin hemen üstünde konumlanıyor.

Haber 21-01-22 08:05

ABD'nin Doğusunda Rekor Kar Kalınlığı

Dün akşamdan itibaren çok sayıda eyaleti etkisi altına alan kar fırtınası ve kutup soğukları milyonlarca Amerikalı’yı etkiledi. Birçok eyalet ve kentlerde kar kalınlığı rekorları kırıldı

Haber 07-01-22 22:58

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliği'nde

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliği'nde

Yurthaber 03-12-21 13:05

Türk bilim insanlarının Antarktika'daki çalışmaları 2. Kutup Şenliği'nde anlatılıyor

Şenlikte, kutuplarda bilimsel araştırmalar yapan bilim insanları tarafından popüler kutup bilimleri seminerleri veriliyor, kutuplarda çekilen Türk belgesellerinin gösterimi yapılıyor - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "(İklim değişikliği) Geçmiş yıllarda bu konuyu konuşurken, bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorduk. Bugün bir zorunluluk. 2021 yılında yaşamış olduğumuz, bize kuvvetli bir şekilde mesaj veren konu. Karadeniz'deki sel felaketleri, Marmara ve Kuzey Ege'de müsilaj, Güney Ege ve Akdeniz'de yangınlar... Bunlar hepsi tesadüfi ve bu yıla yönelik değil ne yazık ki"

Yurthaber 01-12-21 13:26

Bakan Varank, 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı'nda konuştu: (1)

"Türk Antarktik Bilim Üssü'nün kurulmasına yönelik çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Üssün konsept tasarımını tamamladık" - "İstasyonu yaz-kış 12 ay boyunca çalışabilecek ve 50 kişiye ev sahipliği yapabilecek şekilde planladık. Böylece sürekli olarak beyaz kıtadan veri alıp nitelikli araştırmalar yapılmasına imkan sağlayacağız" - "Kutup araştırmalarının sonuçları; sadece kutup bölgelerinde olup biten olayları değil, değişen iklim ile birlikte aynı zamanda dünyamızda nelerin olduğunu anlamak için de gerçekten çok önemli"

Yurthaber 30-11-21 12:39

5 metrekareye sığdırıyor! Karavanıyla Türkiye’yi geziyor

Türkiye'de son yıllarda gelişen karavan turizminin uğrak yerlerinden Antalya’nın Manavgat ilçesinde mola veren 'Kadın Karavancılar' grubunun kurucusu Yıldız Can, 'Özgür Kutup Yıldızı' adını verdiği 5 metrekarelik karavanıyla 8 yıldır Türkiye'nin birçok yerine seyahat etti. 2 yıldır yalnız seyahat eden Can, "Karavan aslında size ne kadar çok az şeye ihtiyaç duyduğunuzu hatırlatan bir yaşam biçimi. Seyahati seven ve minimal yaşama hazır hisseden kadınlara tavsiye ediyorum" dedi.

Trend 18-10-21 10:58

Sonbahar ekinoksu nedir, özellikleri neler? Sonbahar ekinoksunda neler olur?

21 Mart ve 22 Eylül'de güneşten gelen ışınlar ekvatora dik olarak gelmektedir. 21 Eylül'de gerçekleşen duruma ise Sonbahar ekinoksu adı verilmektedir. Bu dönem Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin başlangıcı olarak bilinmektedir. Peki Sonbahar ekinoksu nedir, özellikleri neler? Sonbahar ekinoksunda neler olur? İşte ekinoks tarihleriyle ilgili merak edilenler...

Haber 22-09-21 15:05

Kutup soğuklarının vurduğu Teksas'ta ölü sayısı 111'e çıktı

Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu ABD'nin Teksas eyaletinde, olumsuz hava koşulları ve elektrik kesintileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son bir ay içerisinde 111'e yükseldi.

Haber 26-03-21 14:15