Myminibaby Kolluk Haberleri

Aydın’da seçimde 5 bin kolluk kuvveti görev yapacak

Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın’da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

Yurthaber 2024-03-29 10:45:41

Manisa’daki seçimlerde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak

Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Manisa il genelinde seçim güvenliğinin 5 bin 298 kolluk kuvveti tarafından sağlanacağı bildirildi.

Yurthaber 2024-03-28 13:39:30

Antalya'da 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanacak

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde kentte 1 milyon 925 bin 946 seçmenin 6 bin 40 sandıkta oy kullanacağını, 11 bin 520 kolluk gücünün görev alacağını bildirdi.

Yurthaber 2024-03-28 12:15:52

Galatasaraylı taraftarlar Beşiktaş maçı öncesi polis barikatını aştı!

Beşiktaş - Galatasaray mücadelesi öncesi maçın oynanacağı stada gelen sarı-kırmızılı taraftarlara polis müdahale etti. Galatasaraylı taraftarların polis barikatını aşmasının ardından kolluk kuvvetleri müdahalede bulunmak zorunda kaldı.

Spor 2024-03-03 16:20:45

Şırnak’ta uzun namlulu silahlar ele geçirildi: 67 gözaltı

Şırnak’ta kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışmalarda uzun namlulu silah ve uyuşturucu madde ele geçirilirken 67 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 26-02-24 13:44

Ardahan'da bir yılda haklarında arama kararı olan 780 kişi yakalandı

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için sürekli teyakkuz halinde olan kolluk kuvvetlerinin, geçen yıl arama kararı bulunan 780 kişiyi yakaladığını söyledi.

Yurthaber 16-01-24 15:29

Kelepçeli 8 mahkum karanlık hücrede kalıyor, sürekli milli marş çalınıyor, yatakları demirden, tuvaletleri yerde bir delik! İsrail hapishanesinde akılalmaz işkence

İsrail'de kolluk kuvvetleri ve hapishanelerden sorumlu aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, ziyaret ettiği yüksek güvenlik hapishanesinde "elleri kelepçeli 8 mahkumun karanlık, tuvaletin yerde bir delik şeklinde, yatakların ise demir olduğu hücrede tutulduğu ve tutuklulara sürekli milli marş dinletildiği anları" paylaştı. Gvir, idam cezasının yasalaşmasını yeniden gündeme taşıyacaklarını belirtti. Görüntülerde marşın sesi nedeniyle konuşmaların duyulamaması da dikkat çekti.

Haber 15-11-23 19:42

Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 61 gözaltı

Şırnak’ta kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 16-10-23 13:53

İzmir'de AB projesi kapsamında kolluk kuvvetlerine yönelik eğitim düzenlendi

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında kolluk kuvvetlerine yönelik düzenlenen eğitimlerin dördüncüsü İzmir'de başladı.

Yurthaber 16-10-23 11:27

Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 77 gözaltı

Şırnak’ta, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlarda Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirildi.

Yurthaber 25-09-23 11:37

Güvenlik görevlilerine KAAN eğitimi

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 277 güvenlik görevlisine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN)’ eğitimi verilmeye başlandı.

Yurthaber 20-09-23 12:55

Bekçilik şartları nelerdir? Bekçilik kimler başvurabilir?

Günümüzde birçok önemli meslek bulunmaktadır. Bu mesleklerden biri de bekçiliktir. 7245 Sayılı Kanun içerisinde Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasası yer alır. Bekçi olan kişiler bu kanun hükmüne tabi tutulmaktadır. Kolluk kuvvetler arasında yer alan bekçilik mesleği adından da belli olduğu üzere bulunan bölgeyi korumakla görevli olan kişileri temsil etmektedir. Bekçi olunabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması önemlidir. Peki, bekçilik şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?

Haber 22-08-23 19:10

Çocuklarınızın hem havuzda hem denizde kullanıp güvende kalacağı en iyi kolluk modelleri

Yaz döneminde sık sık havuzda veya denizde vakit geçiren bir yaşını geçmiş çocuğunuz için kaliteli bir kolluk arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çocukların suda eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan yüzmeye yardımcı kolluklar, onları yüzeyde tutarak güvende olmalarını sağlıyor. Gelin, en iyi seçenekleri birlikte inceleyelim.

Haber 14-08-23 16:39

Hatay'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı; valilikten açıklama geldi

Hatay'ın Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada "Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta olup, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı şekilde konuyu araştırmaktadır" dendi.

Haber 06-08-23 12:48

Hong Kong Sağlık Bakanı'ndan şaşırtan tavsiye: Yasak alanlarda sigara içenlere dik dik bakın

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Sağlık Bakanı Lo Çung-mau, vatandaşlara yasak alanlarda sigara içenlere "dik dik bakmalarını" tavsiye ederek, sigara karşıtı kültür inşa etme çağrısında bulundu. Lo, "Sigara içmenin yasak olduğu alanlarda içenleri durdurmak için kolluk kuvvetleri gelmeden önce (biz) sigara içenlere dik dik bakabiliriz." dedi.

Haber 17-07-23 15:53

Çay ve derelerin debisi yükseldi, ilçede sular kesildi: Samsun'da şiddetli yağış sonrası Terme Çayı taştı! Ekipler harekete geçti

Samsun'da şiddetli yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Terme Çayı'nın debisi yükseldi, çayda gece taşkınlar oluştu. Suları yükselen çay gündüz de kameralara yansıdı. Belediye ekipleri ve kolluk güçleri suyun tahliyesi için harekete geçti. İlçedeki bazı mahallelerde de derelerin debisinin yükselmesi nedeniyle ilçede su kesintisi yapıldı.

Haber 06-06-23 13:26

Aydın’da 876 bin seçmen oy kullanacak

Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçimler için Aydın’da 876 bin 562 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 500 kolluk kuvveti görev yapacak.

Yurthaber 12-05-23 09:41

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır'da konuştu:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu önümüzdeki birkaç günde gerçekten herkesin sağduyusunu, aklı selimini ön plana çıkarmaları lazım. Kolluk kuvvetlerinin bu konuda çok dikkatli olması lazım." dedi.

Yurthaber 10-05-23 15:47

Deprem bölgesinde 'çocuk kaçırma' iddiaları! İçişleri Bakanlığından açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "çocuk kaçırma" iddialarına ilişkin resmi makamlara intikal eden bir ihbar ve müracaat olmadığını, kolluk birimlerince yapılan bir tespit de bulunmadığını açıkladı.

Haber 01-03-23 15:42

Malatya'da 5 bin 873 kolluk kuvveti görev yapıyor

Kentte görevli jandarma, polis ile çarşı ve mahalle bekçileri, depremzedelerin can ve mal güvenliğini sağlıyor.

Yurthaber 01-03-23 10:14

Kolluk kuvvetleri, deprem nedeniyle boşaltılan bölgelerde denetim yapıyor

Polis, asker ve bekçiler, Malatya'da boşaltılan ev ve iş yerlerinin bulunduğu bölgelerde hırsızlık ve yağma gibi olayların yaşanmaması için 24 saat devriye geziyor.

Yurthaber 15-02-23 11:29

Edirne'de uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 21 zanlı yakalandı

Edirne'de kolluk ve gümrük muhafazanın operasyonlarında çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi, 21 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 20-01-23 15:43

Şüphe üzerine durduruldu, mahalleli anbean kaydetti! Diyarbakır'daki görüntüler gündem oldu: Orantısız güç uygulayan polisler açığa alındı

Diyarbakır'da akşam saatlerinde Bağlar ilçesinde sokakta çekilen görüntüler sosyal medyanın da gündemine girdi. Olayla ilgili valilikten de açıklama geldi. Valiliğin açıklamasına göre şüphelenilerek durdurulan E. E.'nin arka cebinde bıçak olduğu anlaşıldı. Bıçak ele geçirilmeye çalışılırken E. E. kolluk görevlerine saldırgan tavırlar gösterdi, kolluk görevlisinin parmağı kesildi. Bu sırada E. E.'ye orantısız güç uygulayan 2 polis açığa alınırken soruşturma başlatıldı.

Haber 03-01-23 08:29

Diyarbakır Valiliğinden gözaltı işlemi sırasında orantısız güç kullanılmasıyla ilgili açıklama:

Diyarbakır Valiliği, gözaltı işlemi sırasında üzerinde taşıdığı bıçakla bir kolluk görevlisinin yaralanmasına neden olan şüpheliye orantısız güç kullandığı gerekçesiyle 2 personelin açığa alındığını duyurdu.

Yurthaber 03-01-23 07:45

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk! Yerli ve milli uçaksavar envantere girdi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek üretilen yerli ve milli uçaksavar envantere girdi. CANiK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmetine girdi.

Haber 02-01-23 09:35

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi katletmişti! Zanlı: Söyleyecek bir şeyim yok

Konya'da Temmuz ayında meydana gelen katliamda aynı aileden 7 kişi öldürülmüş, olayla ilgili zanlı hakkında 7 kez ağırlaştırılmış hapis cezası talep edilmişti. Görülen davada zanlı, mahkemede söyleyecek bir şeyinin olmadığını ifade ederek, "Benden hariç sizleri ve kolluk kuvvetlerinin suçluyorlar" şeklinde konuştu.

Haber 27-10-22 13:35

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü metaverse'e girdi: Suçlular metaverse'den yararlanmaya başladı

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü olan Interpol, metaverse alemine giriş yaptı. Interpol, dünya çapında kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk metaverse'ü tanıttı. Yapılan açıklamada “Suçlular metaverse’den yararlanmaya başladı bile. Dünya Ekonomik Forumu, sosyal mühendislik dolandırıcılıklarının, şiddet içeren aşırılıkçılığın ve yanlış bilgilendirmenin belirli zorluklar olabileceği konusunda uyardı.” denildi.

Haber 24-10-22 16:10

CANiK, Avrupa'nın en büyük sportif atış müsabakasının ana sponsoru oldu

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral: - "Sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirerek sadece askeri ve kolluk kuvvetlerinin değil, aynı zamanda dünyanın dört bir tarafından profesyonel sportif atıcıların da markası olma yolunda hızla ilerliyoruz"

Yurthaber 19-09-22 09:45

Son dakika: Şarkıcı Gülşen'e imam-hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle soruşturma! Savcılığa götürülecek

Son dakika: Ünlü şarkıcı Gülşen'e bir konserinde sarf ettiği "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı. Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan açılan soruşturma çerçevesinde, kolluk kuvvetleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına götürülecek. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de Gülşen'e tepki göstererek hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Magazin 25-08-22 00:19

Barış Pınarı Bölgesinde 3 askeri şehit eden terörist Hüseyin Muhammed yakalandı

Suriye’nin Resulayn bölgesinde, Yerel Kolluk Kuvveti ve Jandarma Danışma Komutanlığı’nın ortak operasyonu sonucu, Barış Pınarı Bölgesinde 3 askeri şehit eden ‘Habur’ kod adlı Hüseyin Muhammed yakalandı.

Haber 19-08-22 17:39

Özel Harekat personeline enerji silahı eğitimi

Ateşli silahla müdahalenin riskli olduğu uçak kaçırma ve uçak yolculukları sırasında oluşabilecek terörist saldırılarda kullanılmak üzere ilgili birimlere enerji silahı kullanımı ve taktiksel eğitimi verildi - 100'den fazla ülke kolluk kuvveti tarafından tercih edilen TASER cihazları, saldırganların 7,5 metreden etkisizleştirilmesini sağlıyor, üretildiği andan itibaren tüm işlemleri kaydediyor

Yurthaber 17-08-22 11:17

Gaziantep'te Kolluk Gözetim Komisyonunun eğitim programı yapıldı

Gaziantep'te "Kolluk Gözetim Komisyonu"nun eğitim programı yapıldı

Yurthaber 29-07-22 12:33

Afyonkarahisar'da Tarih ve Hukuk Perspektifinde 15 Temmuz Paneli yapıldı

Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil: -"15 Temmuz gecesi, saat 11.00 gibi Cumhuriyet başsavcıları, 'darbecilerin suç işlediği ve tutuklanmaları noktasında' doğrudan kolluk kuvvetlerine yazılı talimatlar verdi. Bu da darbe girişimine karşı sonuç alınmasında en önemli etken oldu. Bu noktada yargı, 15 Temmuz'da iyi bir sınav vermiştir"

Yurthaber 20-07-22 18:28

Konserdeki çevik kuvvet polisleri sosyal medyada gündem olmuştu! Valilikten açıklama geldi

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen Gurbetçi Festivali’nde çevik kuvvet polislerinin konser sırasında sahnede önlem aldığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Görüntülerin tartışılması üzerine Afyonkarahisar Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada "Kolluk güçlerimiz güvenlik koordinasyonu sağlamak ve sahneye doğru yönelen kalabalığın oluşturacağı izdihamı engellemek için amirlerin talimatı ile etkinliğin bitiminde gerekli tedbirleri almışlardır" denildi.

Haber 20-07-22 17:55

Erzurum Valisi Memiş'ten kolluk kuvvetlerine vatandaş ve hukuk konularında tavsiyeler:

"Bu üniformaları giyenlerin mesuliyeti, vatandaşın gözünde çok daha önemli ve değerlidir. Kolluk kuvvetlerinin bu duruma çok dikkat etmesi ve vatandaşa iyi davranması gerekiyor" - "Biz devletten tarafız ama kendi başımıza göre hareket edecek değiliz, hukuk içinde hareket edeceğiz"

Yurthaber 24-06-22 14:39

Yeni dönem başlıyor! Günlük ev kiralama kararı Resmi Gazete'de: Artık zorunlu oldu...

Kimlik Bildirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe göre, günübirlik kiralanan evlerde de her an ulaşılabilecek sorumlu işletici bulunacak. Özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri ve işletmeler, tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorunda olacak.

Finans 17-06-22 14:40

Kahramanmaraş’taki ‘Suriyeli’ kampında 'isyan' iddiası! Valilik’ten açıklama geldi…

Kahramanmaraş’taki Suriyelilerin yaşadığı kampta yaşanan olaylarla ilgili görüntüler dün gece sosyal medyada gündem olmuştu. Sosyal medyadaki iddialara göre kamptaki sığınmacılar isyan ederek yangın çıkarmıştı. Kahramanmaraş Valiliği’nden konu ile ilgili bugün açıklama geldi. Valilik açıklamasında "Kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır" ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 16-06-22 11:14

Düğün, nişan, asker uğurlamasında havaya ateş açılması olaylarına ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre, "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma" sloganlı afişlerle vatandaşlar bilgilendirilecek - Kolluk birimlerince söz konusu etkinlik ve organizasyonlarda sivil personel görevlendirilecek

Yurthaber 10-06-22 10:44

Darbe girişimi ve Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yazımı tamamlanan gerekçeli kararda, sanık Ayşe Mücella Yapıcı'nın, yaptığı basın açıklamalarında gerçekle bağdaşmayan bilgiler vererek vatandaşları kolluk kuvvetlerine karşı kışkırttığı ve şiddet eylemlerine zemin hazırladığı ifade edildi - Gerekçeli kararda, sanıklar Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın Taksim Dayanışması yönetim toplantılarında kalkışmanın yönlendirilmesi ve yönetilmesinde aktif görev aldığı belirtildi

Yurthaber 07-06-22 16:54

EGM'den metamfetamin uyarısı:

"Ailelerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda kolluk birimlerine sağlayacakları katkı, mücadelede bizi üstün kılacaktır. Biraz duyarlı yaklaşmak ve profesyonel destek almak lazım"

Yurthaber 25-05-22 18:46

Kolluk ne demek? Kolluk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Kolluk kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Kolluk ne demek?

Egitim 24-05-22 10:27

İçişleri Bakanı Soylu, Esenyurt Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin açılış töreninde konuştu:

"2015 yılında Narkotimlerimiz, 11 bin 904 narkotik olayına müdahale etmişlerdi. Birlikte bu sayıyı 11 binden 2021 yılında 69 bine çıkardık. Tüm kolluk birimlerimiz tarafından müdahale edilen olay ve operasyon sayımız 2016-2021 yılları arasında 82 binden 215 bine, şüpheli sayımız da 114 binden 294 bin seviyesine çıkmıştır" - "2016'da 845 kilo kokain yakalandı. 2021 yılında ülkemizde yakalanan kokain miktarı 2 bin 841 kilo"

Yurthaber 20-05-22 17:05

Kolluk kuvveti ne demek? Kolluk kuvveti birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Kolluk kuvveti birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Kolluk kuvveti birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:57

Maganda kurşunu bir ilde tarih olacak! Valilik açıkladı: Düğün, nişan, asker eğlencesi...

Özellikle düğün, nişan ve asker eğlencesi gibi kutlamalarda havaya ateş açma Kırıkkale'de tarih olacak. Kentte, maganda kurşununun önüne geçmek için yeni bir proje haya geçirildi. Valilik kararıyla, ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla kutlama ve organizasyonlarında kolluk birimleri görev yapacak.

Haber 13-05-22 13:22

Skandal görüntü! Apollon Tapınağı'na ihanet... Kolluk kuvvetleri devreye girdi, suç duyurusunda bulunuldu

Antalya'da bir gece kulübünün kendisine ait özel mülk içinde kalan ve Apollon Tapınağı'nın bulunduğu kazı alanına açılan tarihi kalıntıları kapı olarak kullanması nedeniyle Side Müze Müdürlüğü, işletmeci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu ise böyle bir görüntüye kesinlikle izin verilemeyeceğini kaydetti.

Haber 04-05-22 16:32

Rüyada karınca görmek ne anlama gelir? Rüyada karınca yuvası, ısırması, sürüsü görmek ne demek?

Rüyada karınca görmek, hadise habercisi olabilir. Ancak bereket ve güzel kazançla da ilişkilendirilir. İyi zamanların ve maddi açıdan feraha kavuşulacağının alametidir. Rüyada kanatlı karınca görmek ise olumsuz yorumlanır. Rüya yorumcuları tarafından genellikle kolluk kuvvetlerinin ölümü ile ilişkilendirilir. İşte karınca rüyalarının detaylı incelemesi...

Trend 07-04-22 10:30

Apple ve Meta'ya dev tuzak iddiası! Kolluk kuvvetleri görevlisi gibi davranıp...

ABD'li teknoloji şirketlerinden iPhone'ların üreticisi Apple ve Facebook'un ana şirketi Meta'nın kendini "kolluk kuvvetleri görevlisi" gibi tanıtan ve sahte yasal taleplerde bulunan bilgisayar korsanlarına müşteri verilerini sağladığı iddia edildi.

Haber 31-03-22 09:11

Son tarih 31 Aralık! Eski tip ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski sürücü belgelerinin en geç 31 Aralık tarihine kadar yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi gerektiğini duyurdu. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgesi ile araç kullanan kişilere kolluk kuvvetlerince “Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak ” fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Haber 26-03-22 15:12

Bakan Soylu, KAAN Uygulama Eğitimleri Açılış Programı'nda konuştu:

"İnşallah yakın bir zamanda hem özel güvenlik sektörümüzün yöneticilerinin hem de özel güvenlik çalışanlarının yarına daha emin bakabilecekleri, ayakları üzerinde durabilecekleri bir anlayışı ortaya koyacağız" - "KAAN Uygulaması sayesinde, genel kolluk ve özel güvenlik iş birliğini artırarak, kolluk kuvvetlerimize 350 bin kişilik bir güvenlik desteği sağlamayı hedefliyoruz"

Yurthaber 13-03-22 17:40