Delil Haberleri

'Gerekirse şahitlik yaparım' dedi... EYT davasında sıra dışı olay! Hakan Peker'in klibi delil oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyondan fazla kişi emekli oldu. Koşulları yerine getirenler başvuru yaparken eski model de e-Devlet hesabına girdi. Sigorta giriş tarihini görünce neye uğradığını şaşıran Meltem Ören, ajansına dava açtı. Davada Hakan Peker'in klibi de delil oldu.

Finans 03-03-2024 11:00

Mahkemeden karar çıktı! O ilde ağır hasarlı binaların yıkımı durduruldu: Delil toplanacak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 11 ilden biri olan Osmaniye'de ağır hasırlı binaların delil toplanıncaya kadar yıkılması durduruldu. Söz konusu karar Osmaniye Barosu'nun talebi üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alındı. Konuya ilişkin konuşan Baro Başkanı Mehmet Karakoç, kararın yerinde olduğunu ifade etti.

Haber 22-02-2023 18:43

Yıkılan binalardan deliller bir bir toplanıyor! Görüntüler çok çarpıcı... Yargı önüne çıkarılacaklar

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalardan Cumhuriyet başsavcılıklarının soruşturmaları kapsamında beton, demir ve diğer malzemelerden deliller toplanıyor. Adalet Bakanlığı'nca, depremden etkilenen illerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması istenmişti. Buna göre, deliller doğru ve eksiksiz toplanacak, rapor hazırlanması için uzman kişilerden oluşan bilirkişi heyeti oluşturulacak.

Haber 11-02-2023 16:55

Antalya'da bir kişi kendisine çarpan aracın parçalarını delil olarak evine götürdü

Antalya'nın Serik ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken kendisine çarpıp kaçan hafif ticari araç sürücüsünün yakalanmasını isteyen kişi, araçtan düşen parçaları delil olması amacıyla evine götürdü.

Yurthaber 19-01-2023 15:08

Amasra'da patlama yaşanan maden ocağında toplanan deliller adliyeye getirildi

Amasra'da patlama yaşanan maden ocağında toplanan deliller adliyeye getirildi

Yurthaber 20-10-2022 10:25

Delil eş anlamlısı nedir? Delil kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Delil kelimesi Arapçadan dilimize geçmiştir. Birçok polisiye dizi ve kitapta kullanılan delil kelimesi iz anlamına gelmektedir. Arapça kökenli olan bu kelime uzun süredir dilimizde kullanılmaktadır. Aynı zamanda delil kelimesinin eş anlamı olan kelimeler de mevcuttur. Peki, delil kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:30

Adana'da fahri trafik müfettişinin yazdığı ceza delil olmadığı gerekçesiyle iptal edildi

Adana'da fahri trafik müfettişinin yazdığı ceza delil olmadığı gerekçesiyle iptal edildi

Yurthaber 07-08-2022 16:22

Geleceğin adli bilimcileri olay yeri canlandırmasıyla delil incelemeyi öğreniyor

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yeni açılan Adli Bilimler Bölümündeki 41 öğrenciye, delilden suçluya giden yolun incelikleri uygulamalı anlatılıyor - Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Harun Şener: - "Olay yerini yansıtacak şekilde uygulamalar yapıyoruz. Başımızdan geçen, ulusal veya uluslararası medyaya yansıyan haberlerden, gerçek olaylardan da bahsediyoruz"

Yurthaber 29-03-2022 11:20

Mersin polisinin delil avcıları suçluların bulunmasında etkin rol oynuyor

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kemal Arda: - "2021'de Mersin'de 141 terör olayı aydınlatılmış, bu olayların failli 141 şahıs çalışmalarımızdan dolayı yakalanmıştır"

Yurthaber 28-01-2022 11:16

Geleceğin adli bilimcilerini yetiştirecek üniversite programı bu yıl açılacak

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu: - "Suçla mücadelede dünyanın önde gelen ülkeleriyle aynı hızda hatta bir adım önde olmamız gerekiyor. İleri teknolojide birtakım cihazların kullanılması artık elzem oldu. Bu anlamda bu ihtiyacı görerek yeni bir meslek grubuna özgün üniversitemizde bölüm açtık" - "Adli Bilimler Bölümümüzde hukuka yardımcı olmak amacıyla delillerin toplanması ve bunların analiz edilmesi anlamındaki çalışmaların yapılması amaçlanıyor. Öğrencilerimiz delillerin olay yerinden toplanmasından analizine kadar bu alandaki her şeyi öğrenecek"

Yurthaber 19-05-2021 11:11
Yurthaber 16-04-2021 12:30

HDP'li vekilden skandal hareket! Terör örgütü üyesinin arka cebindeki telefonu alarak delilleri örtbas etmeye çalıştı

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, terör örgütü üyesi Ercan Oğuz'un gözaltına alındığı sırada polisleri engelleyerek, arka cebindeki telefonu el çabukluğuyla alarak delilleri yok etmeye çalıştı.

Haber 11-12-2020 11:53

Bulgudan delile giden yolda adalete ışık tutuyorlar

Bursa'da 6 ile hizmet veren Kriminal Polis Laboratuvarı'na olay yerlerinden getirilen bulgular, adli gerçeğin ortaya çıkarılması, masum insanların aklanması, suç ve suçluların tespit edilebilmesi amacıyla incelenerek raporlanıyor - "Delil zinciri" olarak adlandırılan dijital ve fiziki sistemlerle yalnızca ilgili kişiler tarafından incelenip uluslararası standartlarda raporlanan bulguların güvenli bir şekilde ilgili soruşturma birimlerine geri dönüşü sağlanıyor - Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Recep Gündüz: - "Hazırlık soruşturmaları gizli yürütülüyor. Bu gizliliğe halel gelmemesi için de buraya yetkisiz kişilerin girmesini engelleyecek şekilde güvenlik tedbirlerimiz var. Zaten akreditasyon kapsamında bu prosedürler geliştirilmiş. Yani ilgisiz kişi burada hiçbir odaya, hiçbir koridora giremez"

Haber 23-12-2019 11:00

Suçluyu saç kepeği bile ele veriyor

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı: - "Cesedin üzerinde bulduğumuz bir böcekten o kişinin nerede ve yaklaşık olarak ne zaman öldürüldüğünü söyleyebiliriz. Olay yerinde bulduğumuz bir saç kepeğinden o kişinin kimliğine ulaşabiliriz" - "Kişi istediği kadar reddetsin, inkar etsin, deliller yalan söylemez. Ne yaparsanız yapın olay yerinde bir iz bırakırsınız"

Yurthaber 06-11-2019 11:07

Suçluyu saç kepeği bile ele veriyor

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı: - "Cesedin üzerinde bulduğumuz bir böcekten o kişinin nerede ve yaklaşık olarak ne zaman öldürüldüğünü söyleyebiliriz. Olay yerinde bulduğumuz bir saç kepeğinden o kişinin kimliğine ulaşabiliriz" - "Kişi istediği kadar reddetsin, inkar etsin, deliller yalan söylemez. Ne yaparsanız yapın olay yerinde bir iz bırakırsınız"

Haber 06-11-2019 11:07

Ankesör delil olamaz raporunu hazırlayanlardan 2'si FETÖ şüphelisi

FETÖ'nün TSK’daki yapılanmasını deşifre eden bulgulardan biri olan ankesörlü-sabit kontörlü hatların "hukuka aykırı delil" olduğu yönünde hazırlanan raporda imzası bulunan 9 kişiden 2'si FETÖ şüphelisi çıktı - Raporda, FETÖ'den tutuklu avukat Kemal Uçar ile örgüte iltisakı nedeniyle TSK’dan ihraç edilen Hava Mühendis Binbaşı Levent Mazılıgüney'in de imzası bulunuyor

Haber 16-04-2019 15:24

Hırsızlık delili hayvan dışkısı ve kılı adli emanette

Samsun'da 6 kişi hakkında büyükbaş hayvan hırsızlığı suçundan açılan kamu davasında, delil olarak toplanan kutu içerisindeki hayvan dışkısı ve kılları mahkeme kararıyla adli emanette tutuluyor

Haber 13-03-2019 10:19

Hırsızlık delili hayvan dışkısı ve kılı adli emanette

Samsun'da 6 kişi hakkında büyükbaş hayvan hırsızlığı suçundan açılan kamu davasında, delil olarak toplanan kutu içerisindeki hayvan dışkısı ve kılları mahkeme kararıyla adli emanette tutuluyor

Yurthaber 13-03-2019 10:18

Güvenlik kamerası görüntüsü paylaşanlara soruşturma

İçişleri Bakanlığı, delil veya kişisel veri niteliğindeki güvenlik kamerası görüntülerinin basın ve sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşılmasının önüne geçmek amacıyla genelge yayımladı - Güvenlik kameraları ile elde edilen görüntülerin paylaşılması, yetkisiz kişiler tarafından elde edilmesi, kullanılması ve ifşasının önlenmesi amacıyla tüm kolluk personeli, diğer kamu görevlileri, bina, apartman, kamu ve özel sektör yöneticileri ile şoför esnafı bilgilendirilecek ve uyarılacak - Güvenlik kamerası görüntülerini paylaşanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatılacak

Haber 01-12-2018 09:13

Suçluya giden delillerin kamuoyuyla paylaşılması caydırıcı olur

Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu: - "Polisin hangi delilden hareketle bir suçluya ulaştığının kamuoyuna yansımasının, fail olacak kişiler açısından caydırıcı etkisi var. Suçluya ulaşılan delillerin ayrıntılı yer alması failde, 'Ne olursa olsun, kafama kar maskesi de taksam, her tarafımı eldivenle de kaplasam, mutlaka yakalanıyorum. Bilim ilerledi, polisin beceri kabiliyeti o kadar arttı ki dolayısıyla yakalanmamak imkansız.' gibi bir etki yaratır" - "Suç işleyen kişinin kıyafeti hiç önemli değil. Failin tespitindeki analizler çok gelişti. Güvenlik kamerası kayıtları çok yüksek çözünürlükte alınıyor. Kişinin fiziksel özellikleri karşılaştırılabildiği gibi hareket ederken yaptığı ritmik pozisyonları, yürüyüş tarzı bile değerlendiriliyor. Yine kişinin bıraktığı DNA analizi inceleniyor. Bunlar kişiyi ele veriyor" - Prof. Dr. Sevil Atasoy: - "DNA profili bilinirse, aradan on yıllar geçse, hatta katil toprak altına bile girse, uzak bir akrabasının suç işlemesiyle birlikte kim olduğunun anlaşılması an meselesidir. Hatta, akrabası suç işlememiş olsa bile, biyolojik örneğine ulaşılması yeter. Berbere gidip saç kestirmiş, çiğnediği sakızı yere tükürmüş, şimdilerde pek revaçta olan kökenini öğrenmek amacıyla DNA analizi yaptırmış olabilir" - "Olayların nasıl çözüldüğüne yer veren haberlerin özendirici olmaktan çok caydırıcı yanı var. Ayrıca nasıl hastalık yok, hasta var diyorsak, her suç farklı biçimde soruşturulur, farklı şekilde delil aranır ve bulunur"

Haber 18-11-2018 11:08

Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni görüntüler! 1 gün sonra deliller yok edilmiş

Gelen görüntülerine göre Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluk bahçesinin binasında Cemal Kaşıkçı cinayetinin delilleri yok edilmiş.

Haber 23-10-2018 00:03

FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili yeni belge

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: (1) - "Darbe girişimine 'tiyatro' diyenleri üzecek, bu işin aslını öğrenmek isteyenler için de çok önemli bilgilere ulaşıldı" - "CHP halen iki yıl geçmiş bu olaya (15 Temmuz) tiyatro olarak bakmaya devam etsin ama Türk yargısı tüm bu delillere ulaşmaya devam ediyor. Bunlar da geldikçe dosyalara ilave edilecek." - "FETÖ’nün de Türkiye’ye iadesi konusunda hukuken hiçbir engel kalmadığını ve Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da önemli gelişmelerin olacağını ümit ediyorum" - "FETÖ ile ilgili de bugün de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürdüğü çalışmalar neticesinde mahkemelerin yaptığı yargılamalar neticesinde delillerin hepsi gönderildi, usule uygun talepler yapıldı. Yine bu deliller mahkemelerden çıkan tüm belgeler Amerika'ya yine gönderiliyor. Bu konuda bir çalışma grubumuz var Amerika'yla şifahi görüşmeler, bu hususta değerlendirilecek, resmi temaslar da sürecek"

Haber 22-06-2018 12:52

Tecavüz iddiasına 'mutluluk pozlu' savunma

Tecavüzden yargılanan 26 yaşındaki Bahadır K.'ya sahip çıkan annesi 45 yaşındaki Selver K., oğlu ile S.Ö.'nün birlikte çektirdiği mutluluk pozları ve görüntülerini mahkemeye delil olarak sundu.

Haber 24-02-2015 11:23

Balyoz'da yeni gelişme

Balyoz davasında haklarında bozma kararı verilen 88 sanığın yeniden yargılamasına 17 Nisan'da başlanacak.

Haber 13-02-2014 16:41

Jandarma, ASELSAN delillerini kararttı

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporundan çarpıcı ayrıntılar çıktı. Bir mühendisin ölüme gittiği görüntüleri jandarma almış, ama o da sır olmuş.

Haber 08-10-2013 11:19

'Deliller devlet eliyle yok ediliyor'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, "Bütün delillerin yok edildiğini görüyoruz, olay mahallinden delillerin anında süpürüldüğünü görüyoruz" dedi.

Haber 13-05-2013 13:57

Balyoz'a sürpriz delil!

Mahkemeye gönderilen bir belge Balyoz davasında yargılanan başta havacılar ve denizciler olmak üzere birçok askerin serbest kalmasına yol açabilir.

Haber 16-04-2013 11:23

Aygün'ün kitabına örgüt delili diye el konmuş

Son DHKP/C operasyonlarında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "Dersim 1938 Resmiyet ve Hakikat" başlığını taşıyan kitabına el konulduğu belirtildi.

Haber 30-01-2013 17:21

Genelkurmay o açıklamayı yaptı

Genelkurmay: 'Delillerin asılları genelkurmay'da iddiası asılsız'

Haber 08-01-2013 14:51

'Bu utancı ne kadar taşıyacaksınız'

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, tutukluğunun 1’inci yılında yazdığı mektupta Silivir’de adil bir yargılama sürecinin yaşanmadığını belirterek, “Bu utancı ne kadar taşıyacaksınız?” dedi.

Haber 06-01-2013 12:00

Titiz hırsızlar kaçamadı

Delil bırakmamak için tulumla hırsızlık yapan şebeke polisden kaçamadı.

Haber 30-11-2012 12:37

Polis her yerde bu kadını arıyor!

Benzin istasyonunda silahlı soygun gerçekleştiren sarışın soyguncu, arkasında o kadar çok delil bıraktı ki...

Haber 02-07-2012 17:45

Ya Blll Gates hırsız, ya da Balyoz yalan

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Balyoz Davası'nın ana delil kaynağına ilişkin Bill Gates'e çağrıda bulundu.

Haber 02-04-2012 15:14

Son rapor: Balyoz CD'leri delil olamaz

Üniversitenin hazırladığı ve yarın mahkemeye sunulacak olan raporda, darbe planlarının bulunduğu iddia edilen iki CD'nin 2003'te hazırlanmış olamayacağı tespiti yer aldı.

Haber 29-03-2012 07:04

Müebbetle yargılanan torun beraat etti

Taşmaz çiftini öldürmekten çifte müebbetle yargılanan torun, beraat etti.

Haber 20-02-2012 17:36

Danıştay saldırısı kapsamında 2 gözaltı daha

Danıştay saldırısındaki delillerin karartıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı.

Haber 26-01-2012 16:29

Deniz Feneri’nde yeni delil bulundu!

Zahid Akman'ın serbest bırakılmasının ardından yeni delillere ulaşıldı.

Haber 20-11-2011 09:35

Lojman cinayetinde ikinci perde

20 yıl önce Meclis lojmanlarında işlenen cinayette çarpıcı gelişme...

Haber 28-09-2011 06:33

Tutuklu Em. Albay'dan 51 No'lu DVD iddiası

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 105'inci duruşması görülmeye başlandı.

Haber 22-02-2011 11:33

CHP'li Kart’tan Kayseri iddiası

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kayseri dosyası ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme taşıdı. Kart, Silivri ile Kayseri’de yaşanan yolsuzluk iddiaları ile ilgili bağlantıyı değerlendirdi.

Haber 18-02-2011 13:15

TÜBİTAK'tan kaset açıklaması

TÜBİTAK, Avcı'nın makam odasından çıktığı ileri sürülen kasetlerin delil araması sırasında ''TÜBİTAK görevlilerinin de katılımıyla kırıldığına'' ilişkin iddiaların hayal mahsulü olduğunu bildirdi.

Haber 08-11-2010 09:43