Ilk Oruc Ne Zaman Tutulacak Haberleri

Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti! Faturalar artık 150 lira daha fazla olacak

Ücretsiz doğal gaz ne zaman sona erecek? Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de sona erecek. Öte yandan Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı. İşte detaylar…

Finans 2024-05-01 08:30:30

Prof. Dr. Naci Görür bu kez o ili işaret etti: ‘Bunları konuşmanın hiç anlamı yok!’

Deprem uyarıları en çok merak edilen Prof. Dr. Naci Görür bu kez Manisa’daki deprem tehlikesi üzerine konuştu. Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirten Görür, söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Görür ayrıca, "Burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" dedi.

Haber 2024-05-01 07:26:12

Rüzgârlı Tepe dizisinin sezon final tarihi belli oldu!

Kanal 7’nin kısa sürede çok sevilen günlük dizilerinden olan Rüzgârlı Tepe’nin ne zaman sezon finali yapacağı belli oldu.

Magazin 2024-04-29 17:47:17

ABD'de pandemi paniği! Bilim insanlarının eli kolu bağlı... İlk vaka görüldü: 'Çok geç olabilir...'

ABD'deki süt inekleri arasında ilk kez 25 Mart'ta bildirilen H5N1 kuş gribi salgını şu anda sekiz eyalette en az 33 sürüye yayıldı. Geçtiğimiz hafta, piyasada satılan sütlerde virüsün genetik kanıtı ortaya çıktı. Federal yetkililer süt tedarikinin güvenli olduğunu söylese de bu son gelişme, salgının gerçekte ne kadar yaygın olduğuna dair rahatsız edici soruları gündeme getiriyor. Bilim insanları konuyla ilgili 'ellerinin kollarının bağlı' olduğunu ifade ederken, virüs bir insana bulaştı bile..

Haber 2024-04-28 11:23:12

Diğer Haber Etiketleri

doğal gaz naci görür deprem Manisa ecem ele sezon finali pandemi abd salgın atan Bakan en iyi hakem erden galatasaray galatasaray ve fenerbahçe hakemi ışıl maçın tff Mehmet Büyükekşi Ali Koç Altın dolar ons altın çeyrek altın gram altın ne kadar istinaf mahkemesi istinaf nedir temyiz nedir temyiz mahkemesi nedir spoiler spoiler ne demek spoiler nedir Astral seyahat astral seyahat nedir astral seyahat nasıl yapılır yusuf tekin öğretmen ataması Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan babalık izni izin da, iyet Trabzonspor yapılan açıklama küp Antakya sikke mevduat faizi son dakika idrar hastalık hava durumu meteoroloji meteoroloji genel müdürlüğü the purest solutions saç şekillendirici loreal paris dudak nemlendirici tıraş bıçağı powertec fön makinesi maybelline kapatıcı rexona clinical protection philips epilasyon antalya Teleferik fenerbahçe s lig olympiakos ücretsiz Güneş hangi burç Astroloji Koç burcu Aslan burcu Yay burcu Ramazan Bayramı Bayram namazı bayram namazı saatleri ankara bayram namazı nokia 6300 Nokia nokia 1100 cep telefonu nokia 6600 iphone 13 iphone 13 fiyat iphone 13 çıkış tarihi iphone 13 128 gb iphone 13 mini iphone 13 pro iphone 12 pro max iphone 12 pro max fiyat iphone 12 pro max 256 gb iphone 12 pro max 512 gb apple iphone 12 pro max iphone 12 pro iphone 12 pro fiyat iphone 12 pro 128 gb iphone 11 pro max iphone 11 pro max fiyat iphone 11 pro max 128 gb iphone 11 pro max 256gb iphone 11 pro max 64 gb iphone 11 pro iphone 11 pro fiyat Apple iphone 11 pro 128 gb fiyat iphone 11 pro 64 gb fiyat iphone se iphone se fiyat iphone se özellikleri iphone se 128 gb iphone se 64 gb iPhone iOS mazbata Belediye başkanı YSK seçimler Ekrem İmamoğlu Seçim 2024 İstanbul borsa bitcoin ramazan bayramı tatili ramazan bayramı ne zaman bayram ne zaman basliyor Enflasyon mart ayı tüik sosyal medya fotoğraf albümü Instagram Yerel seçim emekli Bayram ikramiyesi bayram ikramiyeleri ne zaman ödeme kireç çözücü Euro döviz seçim dolar ne kadar euro ne kadar dolar - euro kuru bugün son dakika sonuç dolar tl İzmir Karabağlar taciz emekli banka promosyonu

Büyükekşi ilk kez açıkladı! Ali Koç, Bakan Bak'a ne dedi? 'Aday olacak mısınız?' sorusunu da böyle yanıtladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kamuoyundaki tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Riyad'da oynanamayan Süper Kupa Finali'yle ilgili konuşan Büyükekşi, maç öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a U-19'la takımıyla çıkacaklarını söylediğini belirtti. İşte ses getiren açıklamalar...

Spor 26-04-24 11:01

Altın fiyatlarında rüzgar terse döndü, üst üste düşüşler yaşamıştı, yeniden yükselişte! İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı! '1 Mayıs'a kadar... '

Altın fiyatlarında ibre terse döndü, birkaç gündür düşüşte olan altın yükselmeye başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkuların varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirterek, para piyasalarındaki fiyatlamaların da bankanın ilk faiz indirimine yönelik toplantıyı yılın son çeyreğine doğru ötelemeye devam ettiğini ifade etti. 26 Nisan Cuma günü gram altın, çeyrek altın ne kadar?

Finans 26-04-24 10:40

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar bulunur. Herhangi bir suç ile mahkemesi görülen kişi için işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 23-04-24 22:40

Spoiler nedir? Spoiler yemek ve spoiler vermek ne demek?

Kitap film ve dizi gibi içerikleri seven kişilerin kâbusu spoiler yemektir. Film ve dizi alanıyla yakından ilgilenen ve İngilizce bilgisi olanlar bu terimin anlamını gayet iyi bilse de özellikle bu sözcüğü ilk kez duyan kişiler spoiler’ın ne olduğu konusunda araştırma yapmaktadır. Spoiler nedir? Spoiler yemek ve spoiler vermek ne demek?

Trend 23-04-24 22:35

Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat gerçek mi?

Son dönemde adı sıklıkla gündeme gelen astral seyahatin ne olduğu ve nasıl yapıldığı, özellikle de bu kavramı ilk kez duyanlar kişiler tarafından araştırılmaktadır. Astral seyahat terimi spiritüalizm, okültizm ve teozofi konularıyla ilgilenen kişilere ise yabancı bir kavram değildir. Peki, astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Hepsinden de önemlisi, astral seyahat gerçek mi?

Haber 23-04-24 22:32

Öğretmen ataması ne zaman olacak? Bakan Tekin'den açıklama geldi: Sona yaklaştık, önümüzdeki hafta...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi. Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

Haber 23-04-24 20:08

Özel-Erdoğan görüşmesi ne zaman olacak? Tarih verdi: Randevu talep edeceğiz

Günlerdir konuşulan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in beklenen görüşmelerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Randevu talep edeceğini belirten Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz." dedi.

Haber 23-04-24 16:15

Babalık izni nedir, ne zaman başlar? Babalık izni kaç gün?

Çalışan kişilerin kanunlarla verilmiş çeşitli hakları bulunur. Bu haklar kişilerin özel durumlarına, çalıştıkları iş alanına, iş tanımlarına, kamu kuruluşunda ya da özel sektörde çalışıyor olmalarına göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin primlerinin hangi sigorta türüne göre ödendiği de sahip oldukları hakların uygulanma biçimleri açısından önemlidir.

Haber 22-04-24 20:09

Trabzon'dan olaylı maç için yeni açıklama!

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası çıkan olaylara ilişkin “Fenerbahçe müsabakasının bitişinden sonra Fenerbahçeli bazı futbolcular ve misafirler tarafından darp edilen taraftarlarımızın yapmış oldukları şikayet başvuruları Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 35 gündür işleme alınmamıştır. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, bu süreci ne zaman başlatacak?” dedi.

Spor 22-04-24 19:21

Tarlasında içi altın dolu küp buldu! İlk işi bakın ne oldu: Bütün akşam telefonlarımız susmadı

Geçmiş dönemde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay'da topraktan tarih fışkırmaya devam ediyor. Zeytin bahçesini süren İsmet Kaya'nın pulluğuna içi altın sikke dolu bir küp takıldı. Kaya hemen yetkilileri arayarak altınları teslim etti. Akşam boyu telefonunun susmadığını belirten Kaya, "Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadın, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik." dedi.

Haber 18-04-24 16:29

Erdoğan 'kapımızı açık' demişti, Özel'den randevu çıkışı geldi! Dikkat çeken sözler: Bu bir nezaket ziyareti olmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen "kapımız açık" çıkışı sonrası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceklerini belirten CHP lideri Özel, "Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili" diye konuştu. Özel, görüşmenin ne zaman olacağına dair soruya da yanıt verdi.

Haber 18-04-24 15:08

Mevduat faizlerinde 25 Nisan virajı! Faiz oranları yüzde 60’a dayandı: ‘O tarihte başlayacak…’

Güncel mevduat faizi oranları ne? Mevduat faizleri yükselecek mi? Elinde Türk Lirası olan yatırımcılar dikkat! 3 ay vadeli faizler yüzde 60’a yaklaştı. Morgan Stanley son tahmininde Türkiye’de faiz indirimi döngüsünün ancak 2025 ilk çeyreğinde başlayabileceğini öngörmüştü. Şimdi gözler mevduat faizlerini yakından ilgilendiren açıklamaya çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor. Kritik gün ise 25 Nisan…

Finans 18-04-24 11:43

SON DAKİKA | Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması! Takvim ve sayı ne zaman belli olacak?

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz. Öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak, takvim ve sayı Hazine ve Maliye Bakanı dönünce kesinleşecek" dedi.

Haber 17-04-24 11:59

Tuvalette belirti gösteriyor! Bu 3 renk acilen doktora gitmenizi işaret ediyor

İdrarın değişen renklerini ve bunların gerçekte ne anlama geldiğini araştıran bir uzman, her zaman sifonu çekmeden önce idrarınızın rengine bakmanız gerektiğini tavsiye etti. Bu sayede bazı hastalıkları erken teşhis edebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 15-04-24 08:49

Afrika sıcakları geldi, kavrulacağız! İstanbul, Ankara, İzmir için rakam verildi: İşte Türkiye'ye giriş yapacağı tarih

Yaz bu sene erkenden geliyor, hem de fena kavuracak! 16 Nisan Salı akşamı ve 17 Nisan için yapılan hava durumu uyarısına göre Afrika sıcaklarıyla adeta yanacağız. Yaz gelmeden ikinci kez 30 ve üstü sıcaklık dereceleri görülecek iller açıklandı. Peki Afrika sıcakları ne zaman geliyor, bugün (15 Nisan Pazartesi) hava durumu nasıl? İşte son meteoroloji uyarılarıyla hava durumu raporu...

Haber 15-04-24 07:55

Ne hediye alsam? diye düşünenler için kişisel bakım kategorisinin en çok hediye edilen ürünleri

Sevdiklerinizi şımartmak ve onlara özel hissettirmek için mükemmel bir hediye seçeneği mi arıyorsunuz? O zaman kişisel bakım kategorisinin en çok hediye edilen ürünlerini keşfetmeye hazır olun. Özenle seçilmiş ürünlerle dolu, sizin için hazırladığımız bu liste, sevdiklerinizin güzellik rutinlerini daha da özel hale getirecek. İşte detaylar!

Haber 13-04-24 13:04

Türkiye'nin gözü Antalya'daydı! Mahsur kalan tüm vatandaşlar 23 saat sonra kurtarıldı: İner inmez ilk işi bakın ne oldu

Türkiye dün akşamdan bu yana Antalya'daki kurtarma operasyonlarına kilitlendi. Antalya Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Operasyonların 20. saatinin sonunda bir kadın kurtarıldı. Talihsiz kadının ilk işi yere eğilerek öpmek oldu. Devam eden operasyonlarla birlikte kalan tüm vatandaşlar 23 saatin ardından kabinlerden tahliye edilebildi. İşte tüm detaylar...

Haber 13-04-24 08:23

Yunan taraftarlardan skandal tezahürat! UEFA'nın ne ceza vereceği büyük merak konusu oldu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Yunanistan ekibi Olympiacos'a deplasmanda 3-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup oldu. Maçta sonradan ortaya çıkan skandal bir detay sosyal medyada paylaşıldı.

Spor 12-04-24 17:31

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? Detaylar ortaya çıktı: 43 milyar lira…

Geçtiğimiz yıldan bu yana uygulanan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te sona erecek. Ücretsiz doğal gaz desteği ile birlikte vatandaş faturalarında bu kış bir düşüş yaşamıştı. Mayıs 2024’e kadar devlet tarafından verilen destek miktarının 43 milyar lirayı bulacağı öğrenildi.

Finans 11-04-24 08:58

8 Nisan Güneş tutulmasının şanslı burçları açıklandı! Etkileri 4 yıl devam edecek

Güneş tutulmaları, astroloji meraklıları için önemli bir olaydır. Yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan 2024 Pazartesi günü gerçekleşiyor. Gökyüzündeki bu olay astrolojiyle bağlantılı olarak burçları da etkileyecek. Bu tutulmanın hangi burçları etkileyeceğini ve bu etkilerin ne kadar süreceğini de belli oldu. Astrolojik olarak önemli bir döneme giriş yapacak olan burçlar tutulmanın etkisini yaklaşık 4 yıl hissedecek.

Kadin 08-04-24 14:27

BAYRAM NAMAZI SAATİ 2024: İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il Ramazan Bayramı namazı saatleri

Bayram namazı saati, İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 10 Nisan Çarşamba olacak. Ramazan Bayramı namazı kılmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları ile göre saat bilgisine ulaşmak istiyor. Peki, Bayram namazı ne zaman, saat kaçta? İşte Diyanet ile İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Ramazan Bayramı namaz vakitleri...

Haber 08-04-24 10:23

Nokia 6300 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 6300 kaç yaşında?

2000’li yılların başından beri teknoloji süratli bir biçimde gelişmeye devam etmektedir. Dönemin telefonları arasında en çok ilgi görenlerden biri ise Nokia 6300 olmuştur. Nokia 6300, günümüzde birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, Nokia 6300 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 6300 kaç yaşında?

Haber 07-04-24 18:03

Nokia 1100 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 1100 ne kadar sattı?

Özellikle 2000’li yıllardan itibaren teknoloji son hızla ilerlemeye devam etmektedir. Dönemin popüler telefonları içerisinde en çok ilgi görenlerden biri olup tüm zamanların en çok satan telefonu unvanını kazanan Nokia 1100 ise günümüzde tekrar merak edilmeye başlanmıştır. Peki, Nokia 1100 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 1100 ne kadar sattı?

Haber 07-04-24 18:01

Nokia 1110 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 1110 ne kadar sattı?

Özellikle 2000’li yıllardan itibaren teknolojinin hızı bir hayli artmıştır. Dönemin popüler telefonları içerisinde en çok ilgi gören telefonlarından biri ise Nokia 1110 olmuştur. Nokia 1110 ile ilgili bazı soruların yanıtları günümüzde tekrar araştırılmaya başlanmıştır. Peki, Nokia 1110 ne zaman çıktı, özellikleri nelerdi? Nokia 1110 ne kadar sattı?

Haber 07-04-24 18:00

Nokia 6600 ne zaman çıktı? Nokia 6600'ın fiyatı ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Mobil dünyada bir dönemin en yenilikçi ve lider telefon üreticilerinden biri Nokia olmuştur. Şirketin çok rağbet gören telefonlarından biri de Nokia 6600'dır. Nokia 6600, günümüzde tekrar merak konusu olmuştur. Peki, Nokia 6600 ne zaman çıktı? Nokia 6600'ın fiyatı ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Haber 07-04-24 17:58

iPhone 13 ne zaman çıktı? iPhone 13 ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Mobil dünyada yaşanan yenilikler ve gelişmeler sayesinde hayatımıza birçok farklı teknolojik cihaz girmiştir. Bu teknolojik cihazlardan biri de iPhone olmuştur. iPhone 13 modeli ise şimdilerde tekrar merak konusu olmuştur. Peki, iPhone 13 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:57

iPhone 12 Pro Max ne zaman çıktı? iPhone 12 Pro Max ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Dünyada gerçekleşen teknolojik yenilikler ve gelişmeler kapsamında insan hayatına birbirinden farklı teknolojik cihaz girmiştir. Bu cihazlar içerisinde herkesin mutlaka cebinde taşıdığı akıllı cep telefonları ön plandadır. Akıllı cep telefonu piyasasında öne çıkan modellerden biri de iPhone'lardır. iPhone 12 Pro Max modeli ise bu modeller arasında çıkış tarihi günümüze yakın bir modeldir. Peki, iPhone 12 Pro Max ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:55

iPhone 12 Pro ne zaman çıktı? iPhone 12 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Dijital dünyada gerçekleşen yenilikler ve gelişmeler sayesinde insan yaşamına pek çok farklı teknolojik cihaz girmiştir. Bu teknolojik cihazlar arasında herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar da yer almaktadır. Akıllı telefon camiasında öne çıkan modellerden biri de iPhone serisidir. iPhone 12 Pro da bu seride çıkış tarihi günümüze yakın bir modeldir. Peki, iPhone 12 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:54

iPhone 11 Pro Max ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro Max ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Apple çıktığı günden itibaren her yıl yeni bir iPhone sunmaktadır. Teknoloji şirketi, her yıl genellikle eylül ayında basın toplantısı ile birlikte yeni iPhone'larını duyurmaktadır. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modeller arasında öne çıkan iPhone 11 Pro Max, günümüzde tekrar araştırılan telefonlar arasında yer alır. Peki, iPhone Pro 11 Max ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:50

iPhone 11 Pro ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Geçmişten günümüze Apple her yıl yeni bir iPhone modeli tanıtmaktadır. Cupertino merkezli teknoloji şirketi, her sene genellikle eylül ayında bir etkinlik düzenleyip, yeni iPhone'larını duyurur. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modellerden iPhone 11 Pro, şimdilerde tekrar merak edilen telefonlar arasında yer almaktadır. Peki, iPhone Pro 11 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:48

iPhone SE (1. nesil) ne zaman çıktı? iPhone SE (1. nesil) ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Mobil dünyada yaşanan yenilikler ve gelişmeler sayesinde hayatımıza birçok farklı teknolojik cihaz girmiştir. Bu teknolojik cihazlardan biri de iPhone olmuştur. iPhone SE (1. nesil) modeli ise şimdilerde tekrar merak konusu olmuştur. Peki, iPhone SE (1.nesil) ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:46

Mazbatayı kim verir? Mazbata kimlere, ne zaman verilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerle görev yapacak yöneticileri seçer. Yüksek Seçim Kurulu da en fazla oyu alarak seçimi kazanan adaya veya adaylara mazbatalarını verir. Genel veya yerel seçimde seçim sonuçlarını ve seçilen yöneticinin veya başkanların göreve başlamalarını ifade eden mazbata, seçim sürenin en çok araştırılan konuları arasında bulunur.

Haber 07-04-24 17:37

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı! Konuşmaya hazırım diyerek göndermede bulundu: Yeter ki sandalye kırık olmasın!

31 Mart'ta en yakın rakibine yüzde 10 fark atarak seçimleri kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben buradan açık ve net söylüyorum ne zaman diler ve arzu ederseniz İstanbul'un geleceğini Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan sizinle konuşmaya hazır bir Ekrem İmamoğlu var. Yeter ki sandalye kırık olmasın" ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-24 11:49

Ne altın ne mevduat faizleri ne borsa! Hemen hepsi kazandırdı ama yılın şampiyonu Bitcoin oldu: 3 ayda 500 bin liralık kâr…

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından enflasyon karşısında yatırımcısını en çok koruyan yatırım araçları belli oldu. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 60’a dayanan mevduat faizi oranları enflasyonun altında kaldı. İlk çeyrekte borsa ve gram altın yatırımcıları yüzde 20’lik getiriyle enflasyonu yenmeyi başarırken, en fazla getiri kripto para yani Bitcoin tarafında oldu.

Finans 04-04-24 10:08

Ramazan Bayramı tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Kuran-ı Kerim’de de adı geçen ramazan ayı, aynı zamanda Hz. Muhammed (s.a.v.) hazretlerine Kuran ayetlerinin indirildiği dönemdir. Bu ayın bitiminde ise yine Ramazan Bayramı sürecine girilmektedir. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Haber 03-04-24 18:57

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Bayram dönemleri tüm insanlar için oldukça önemlidir. Kimi bayramlar resmî bayram olarak ifade edilirken kimisi ise dini bayram kategorisine girmektedir. Ramazan Bayramı da dini bayram olarak bilinen ve İslam âlemi için büyük önem taşıyan bir bayramdır. Oruç tutma ayı olarak tabir edilen Ramazan ayının bitimine denk gelen bu bayram, toplamda 3 gün şeklinde kutlanmaktadır. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Haber 03-04-24 18:56

SON DAKİKA: Mart ayı enflasyonu belli oldu! Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: 'Birinci önceliğimiz...'

Son dakika haberi.... TÜİK mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Şubat ayında yüzde 67,07 ile yıllık enflasyonda 15 ayın zirvesi görülmüştü. Memur ve emeklinin zam için gözünü çevirdiği mart ayı enflasyonu ne kadar oldu? Bakan Şimşek mart ayı rakamlarına ilişkin olarak, "Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız." düşüncesini dile getirdi.

Finans 03-04-24 10:01

Dump nedir, dump ne demek? Dump ne anlama gelir?

Günümüzde sosyal medya kullanımın artmasıyla birlikte dilimize pek çok farklı sözcük ilave edilmiştir. Bu noktada günlük hayatta birçok yabancı kelimenin ve deyimin kullanıldığı görülür. Bu nedenle dump gibi sözcüklerin anlamları çoğu zaman bilinmemektedir. Kelime anlamından farklı olarak kullanılan dump sözcüğünün ne demek olduğu sıklıkla araştırılır. Peki, dump ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:35

Bir şehir ne AK Parti ne CHP dedi! Yüzde 22'yle belediyeyi kazandı: Seçimde en yüksek ve en düşük oy oranları dikkat çekti

31 Mart'ın sandık sonuçlarında ilk iki sırada CHP ve AK Parti yer aldı ama bir ilin tercihi iki partiden yana da olmadı. CHP 15 ilde yüzde 50'nin üzerinde oy alırken AK Parti'nin yüzde 50'yi aştığı il sayısı çok daha sınırlı kaldı. Öte yandan CHP en düşük oyunu aldığı şehirlerde yüzde 1-2 bandını gördü, AK Parti'de bu oran daha yüksek oldu. Mansur Yavaş'ın yüzde 60,4 ile ile seçildiği seçimlerde bir ilçede ise adayın yüzde 21 alması seçilmesine yetti.

Haber 02-04-24 15:51

SGK'dan emeklilerin beklediği açıklama geldi: Ödemeler başladı!

SGK'dan emekli ikramiyelerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi. 3 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyelerinin ödemeleri bugün başladı. Ödemeler 5 Nisan'a kadar sürecek. Kimler, ne zaman bayram ikramiyesini alacak? SGK'nın açıklamasında ödeme takvimi de açıklandı.

Finans 02-04-24 08:38

Bir türlü geçmeyen lekelerin korkulu rüyası olacak en iyi kireç sökücü önerileri

Temizlik ve hijyen söz konusu olduğunda kullanacağınız ürünlerin önemi oldukça büyük. Özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda zamanla oluşan inatçı kireç ve paslanma sorunlarıyla başınız dertteyse en etkili kireç sökücü ürünlerle işiniz çok kolay! Üstelik fazla zaman ve efor harcamadan! Peki, kireç sökücü ne işe yarar? Kireç sökücü, su ile devamlı temas hâlinde olan ve kireci emen yüzeyleri temizlemek için kullanılır. Öyleyse gelin, bu mucizevi ürünleri birlikte incelemeye başlayalım.

Haber 01-04-24 17:58

Güne sakin başlamıştı: Seçim sonrası dövizde hızlı düşüş!

31 Mart yerel seçimleri sona ererken haftanın ilk işlem gününe sakin başlayan dolar ve Euro yönünü aşağıya çevirdi. Saat 15.30 sonrası döviz kurlarında düşüş hızlandı. (1 Nisan 2024 Pazartesi günü dolar - euro ne kadar?)

Finans 01-04-24 16:12

Piyasalardan seçim sonuçlarına ilk tepki ( 1 Nisan 2024 dolar / TL ne kadar oldu?)

Seçmenler 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gitti, önümüzdeki 5 yılki yerel yöneticilerini seçti. Sürpriz sonuçların yaşandığı yerel seçimlere piyasalar nasıl tepki verdi? 1 Nisan 2024 Pazatesi günü dolar / TL, euro, gram altın ne kadar?

Finans 01-04-24 07:18

YSK Başkanı Ahmet Yener'den yerel seçim açıklaması! Yayın yasakları ne zaman kalkacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye genelinde oy verme işlemlerinin başladığını belirterek, "Tüm il, ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgileri aldık. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor" dedi. Yener, seçim ile ilgili yayın yasakları hakkında da açıklamada bulundu.

Haber 31-03-24 09:59

İzmir'de iğrenç olay! Kuzeninin 12 yaşındaki kızını taciz etti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde evine gittiği kuzeninin 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Kız çocuğunun yaşadığı taciz olayını ilk önce bir arkadaşına anlattığı mesajlar ortayı çıktı. İ.N. mesajın devamında arkadaşına, “Ne yapacağımı bilemedim, direkt ağlamaya başladım” dediği öğrenildi. 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 30-03-24 22:22