Kalp Damar Cerrahisi Haberleri

Faydaları saymakla bitmiyor ama fazlası zarar veriyor! Kahve tüketmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler

Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, aşırı kahve tüketmenin midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabileceğini söyledi. Bu nedenle ülserli hastaların kahve tüketmesini önermediklerini belirtti. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi olmasından dolayı fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilmektedir.

Haber 2024-07-24 10:51:40

Deniz keyfiniz zehir olmasın! Uzman isim 'Ölüm ya da kalıcı felce yol açabilir' diyerek uyardı

Temmuz ayının sonuna doğru yaklaşırken aşırı hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltmaya devam ediyor. Kimi serinlemek için buzlu içecekler tercih ederken kimi ise kendini serin sulara atıyor. Sahil ve plajlar doluluğunu korurken denizde yüzerken dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında uyarı yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, suya yanlış atlamanın ölümle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Haber 2024-07-23 10:19:19

Birçok doktor 'ayaklarının kesileceğini' söylemişti: Verdiği karar hayatını kurtardı! 10 metre yürüyemiyordu, artık 10 kilometre yürüyor

Şırnak'ta yaşayan 52 yaşındaki Ferit Bayat Bayat isimli bir adam verdiği karar sayesinde bacaklarının kesilmesinden kurtuldu. Önceden 10 metre bile yürüyemeyen Bayat, şimdi 10 kilometreyi bile rahatlıkla yürüyebilir durumda. Kullandığı sigaralar yüzünden ayaklarında damar tıkanıklığı olan ve bacakları kesilmesi öngörülen adam, aldığı ilaç tedavisi ve kararıyla bacaklarının kesilmesinden kurtuldu. Şimdi sağlığına kavuşan Ferit Bayat hayatının ikinci baharını yaşıyor.

Haber 2024-07-22 16:02:57

Aşırı sıcaklara dikkat: Kalp krizi riskini 2 kar artırıyor! Özellikle o gruplar dikkat etmeli

Havaların aşırı ısınması bazı hastalıkları da beraberinde getirdi. Sıcak çarpması vakalarının bir hayli artış gösterdiği günlerde bu kez kalp krizi riskine dikkat çekildi. Sıcaklık artışının özellikle ileri yaştaki bireylerde kalp krizi riskini tetiklediği belirtildi. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, 20 derecenin üzerindeki her bir derecelik sıcaklık artışının 65 yaş üstü bireylerde kalp krizi riskini yüzde 2 yükselttiğini söyledi.

Haber 2024-07-22 11:34:59

İbrahim Tatlıses barıştığı Yıldız Tilbe'ye 100 adet kırmızı gül yolladı!

Geçtiğimiz hafta ameliyat masasına yatarak kalp ameliyatı olan İbrahim Tatlıses, yıllardır küslükleri devam eden Yıldız Tilbe ile barıştı. Tatlıses eski dostunun sahnesine de 100 adet kırmızı gül gönderdi.

Magazin 21-07-24 10:32

Ünlü marka şokta! Bir iş insanı daha denizde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi!

Kuşadası'nda yüzdüğü sırada kalp krizi geçiren Denizlili iş insanı Yasin Tokat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde de ünlü iş insanı Çetin Özataç ve gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi de denizde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Finans 20-07-24 13:27

Sosyal medyadan kalp krizi geçirdiği anları paylaştı! Başıma gelen en korkunç şey diyerek yayınladı: Acı çekiyordum ve panikledim

Alain Bruno isimli bir adam banyoya girdiği anda vücudunda garip semptomlar hissetmeye başladı ve o anları filme almaya karar verdi. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi bir dizi semptom yaşadığını fark eden Bruno, kalp krizi geçirdiğinden habersiz bir şekilde kamera kaydına devam ettiği görüntüleri daha sonrasında sosyal medyadan paylaşınca gündem yarattı.

Trend 20-07-24 09:56

Önce oğlu Ahmet sonra da kızı Dilan'la sorunlar yaşadı! İbrahim Tatlıses böyle sitem etti! Keşke bu kadar param olmasaydı

Geçtiğimiz günlerde kalp ameliyatı geçiren İbrahim Tatlıses, son dönemde oğlu Ahmet Tatlıses ile kızı Dilan Çıtak Tatlıses ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelmişti. Operasyonun ardından hastaneden taburcu olan ve bu süreçte oğlu Ahmet Tatlıses ile barışan ünlü isim, ailesindeki krize paranın sebep olduğunu söyleyerek isyan etti.

Magazin 17-07-24 12:50

21 yılda 27 kez anjiyo oldu! Gerçek 74 yaşında ortaya çıktı: 'Geç kalındı'

Ankara'da yaşayan İlyas Durum (74), damar tıkanıklığı nedeniyle 2000'den 2021'e kadar 2 kez baypas ameliyatı geçirdi, 27 kez anjiyo oldu. 2 hafta önce yine kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuran Durum'un, kalbinin delik olduğu belirlendi. Durum, "İlk kalp krizinin üzerinden 30 yıl geçmiş. Çeşitli doktorlara gittim, tedavi oldum. Hiçbirisi bana 'Senin kalbin delik' demedi. Ameliyat için oldukça geç kalındı" dedi.

Haber 16-07-24 07:19

Kalp ameliyatı olmuştu! İbrahim Tatlıses hastane kapısında ağladı... Oğlu Ahmet yanındaydı

İbrahim Tatlıses geçtiğimiz günlerde kalp ameliyatı oldu. Anjiyo yapılan Tatlıses’in iki kalp damarının da tıkanık olduğu tespit edildi. 2 gün hastanede kalan Tatlıses taburcu oldu.

Magazin 15-07-24 14:37

Yeşilçam'ın efsanesi Nuri Alço kontrole gitti apar topar ameliyata alındı! Sağlık durumu nasıl?

Yeşilçam'ın efsane isimleri arasında yer alan Nuri Alço geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirmiş ve tedavi altına alınmıştı. Kalp pili takılan Nuri Alço hayranlarını korkuttu. Usta isim hastaneye kontrol için gitti, apar topar ameliyata alındı.

Magazin 14-07-24 12:27

Kalp ameliyatı olan İbrahim Tatlıses yoğun bakımdan çıktı! İşte ilk fotoğraf

Konserinde kalp ameliyatı olacağını açıklayarak helallik isteyen İbrahim Tatlıses ameliyat oldu. Çocuklarının ve ünlü isimlerin yalnız bırakmadığı Tatlıses'ten ilk fotoğraf geldi. İşte İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu...

Magazin 14-07-24 09:48

Şiddet ve psikolojik tacize uğradığını söylemişti… İbrahim Tatlıses ile Dilan Çıtak arasında 'kira' krizi

Son günlerde 90'lı yıllarda Işıl Çıtak'la yaşadığı kısa süreli beraberliğinden dünyaya gelen kızı Dilan Çıtak ile arasındaki kriz ile gündemde olan İbrahim Tatlıses önceki gün kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat oldu. Hastaneye gitmeyen Dilan Çıtak'ın babası ile arasındaki anlaşmazlığın sebebi ortaya çıktı.

Magazin 13-07-24 14:36

İbrahim Tatlıses ameliyattan çıktı! Yoğun bakımda... Bazı çocukları hastanede

Son günlerde kızı Dilan Çıtak ile yaşadığı gerginlikle gündemde olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat oldu. Sağlık durumu merak edilen İbrahim Tatlıses kontrol amaçlı yoğun bakımda tutuluyor.

Magazin 12-07-24 15:13

Türk hekiminin tedavisi tarihe geçti! Kalp hastası genç kadını hayata bağlayan müdahale ödül aldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kalp hastası 24 yaşındaki kadını sağlığına kavuşturan ve literatüre giren müdahale, uluslararası tıp kongresinde "en iyi klinik yöntem" ödülünü aldı.

Haber 12-07-24 15:04

Batman'da duyduğu ses ölümüne neden oldu! Müdahaleler çaresiz kaldı

Henüz üniversiteden yeni mezun olan Büşra Ceren İmir, balkonda uyuduğu sırada gök gürültüsü ve şimşekten korkup fenalaştı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine yanıt vermeyen İmir, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 11-07-24 18:02

Yıllardır hastalığı çekiyordu! Gerçek ise fenalaşınca ortaya çıktı!

Samsun’da her gittiği hastane ve doktorlardan astım bronşit denilerek, tedavi edilmeye çalışan 9 yaşındaki çocuğun hastalığının, çok nadir görülen bir hastalık olduğu belirlendi. Aşırı yorulma ve nefes darlığı belirtisi gösteren çocuğa, pulmoner AVM (akciğerde damar yumağı) teşhisi kondu.

Haber 11-07-24 17:18

Saç ekiminde 'gizli' tehlike! Gençlerde daha ölümcül, daha kötü sonuçlanıyor”

Kan sulandırıcılar, son yıllarda gelişigüzel kullanımlarıyla gündemde. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Belen ise uyarıyor. Belen, “Son dönemde rastladığımız bir şey, saç ekimi masasından kalp krizleri geliyor. Kullanımı kesmeyenler kanamayla geliyor, kesenler ise kalp kriziyle çünkü uzun da süren bir işlem, doktora sormadan kesmek de devam etmek de hatadır. Maalesef acil anjiyo için koroner yoğun bakıma yatmak için hastalar gelmeye başladı. Gençlerde daha ölümcül daha kötü sonuçlanıyor" dedi.

Haber 11-07-24 11:35

Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! Kalıcı sağırlığa kadar gidebiliyor

Havuz ve denizlerden bulaşan mikroplardan dolayı kulak-burun hastalıklarında artış olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, "Daha önceden kulak zarında delik olan hastalar için bu durum daha da önemli, çünkü mikroplu su direkt olarak orta kulağa, iç kulağa, kulak sinirine ve beyne ulaşabilir. Kalıcı sağırlıkla da sonuçlanabilir" dedi.

Haber 09-07-24 10:10

Gençler için ölümcül tehlike: Su gibi tüketiyorlar! Bir korkunç zararı daha ortaya çıktı

Özellikle gençler arasında çok tüketilen enerji içeceklerinin zararları saymakla bitmezken, en büyük zararlarından biri de kalp krizine açık bir davetiye çıkarması. Ancak son yapılan araştırmaların sonucu ise daha da endişe yarattı. Uzmanlar, söz konusu içeceklerin tüketiciyi intihara kadar sürükleyebileceğini söylüyor.

Haber 06-07-24 07:58

1 yaşındaki bebeğe vantilatör faciası: Uzmanlar uyardı: “1 ayda 4-5 hastamız oldu”

İstanbul’da 1 yaşındaki bebek vantilatöre elini sokmaya çalışınca parmağın tamamına yakını kesilirken kemiğinde kırık meydana geldi. Küçük çocuk hemen ameliyata alınarak parmağı dikilirken El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ayhan, dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyararak, "Vantilatörler havaların ısınmasından dolayı sık kullanılıyor, arasına parmaklarını sokan çocuklarla karşılaşıyoruz, son 1 ayda 4-5 tane hastamız oldu” dedi.

Haber 05-07-24 08:32

Prof. Dr. Özlü'den 'bronşektazi' uyarısı: Bitmeyen öksürüğünüz varsa... Sabah uyanınca bu belirtiye dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce konup, takip altına alınmaları ve tedavileri önemlidir" dedi.

Haber 03-07-24 13:55

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşlarını tutamadı

Gazeteci İsmail Küçükkaya en acı günü yaşadı. Küçükkaya'nın annesi Antalya'da denizde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 77 yaşında hayatını kaybetti. Halise Küçükkaya'nın cenazesi, bugün memleketi Kütahya'nın Simav ilçesinde toprağa verildi.

Haber 01-07-24 19:11

Ani tansiyon düşmesi nedir, belirtileri nelerdir? Ani tansiyon düşmesi neyin belirtisidir?

Tansiyon, kanın damar duvarlarına uyguladığı basınçtır. Sistolik (büyük tansiyon) ve diyastolik (küçük tansiyon) olmak üzere 2 bileşenden oluşur. Sistolik tansiyon, kalp kasıldığında ölçülen basınçtır; diyastolik tansiyon ise kalp gevşediğinde ölçülen basınçtır. Peki, ani tansiyon düşmesi nedir?

Haber 30-06-24 22:32

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı günü! Denizde kalp krizi geçiren annesi hayatını kaybetti

Antalya'da tatil yapan gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi Halise Küçükkaya, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Adli tıbba gelen Küçükkaya'nın oldukça üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı görülürken, CHP lideri Özgür Özel de bir taziye mesajı paylaştı.

Haber 30-06-24 14:11

En mutlu gününde acı son! Kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti

Elazığ'da 29 yaşındaki kadın, kendisini istemeye gelecekleri günde gittiği kuaförde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan talihsiz kız Tuğçe A. hayatını kaybetti.

Haber 29-06-24 20:49

Kilo vermenin önündeki engel: Kalp krizi riskini artırıyor, kanseri bile tetikliyor! İşte belirtileri

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.

Haber 29-06-24 07:22

Aman dikkat! Serinlemek isterken yoğun bakımlık olabilirsiniz Kaybettiğimiz hastalar bile oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Doktor Müslim Gül, klima kullanımının bilinçsizce yapıldığında ciddi hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 28-06-24 15:51

Kadınlarda daha sık görülüyor! El bileğinizdeki ağrının nedeni o hastalık olabilir!

Kadınlarda daha sık görülen ganglion kistinin el ve el bileği çevresindeki eklem veya komşu tendonlardan köken alan ve oldukça sık görülen iyi huylu kitleler olduğunu söyleyen El Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Kadir Uzel, genellikle ağrısız olan kistin oluştuğu bölgede çevresindeki sinire baskı yaparsa ağrı ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kadin 28-06-24 08:43

Böyle canilik görülmedi! Anne 1 ve 3 yaşındaki iki küçük kızını küvette boğarak öldürdü... Polisler manzaraya inanamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey bölgesinde yaşayan 27 yaşındaki Naomi Elkins isimli anne, bir ve üç yaşındaki kızlarını evlerindeki küvette boğduğu iddiasıyla tutuklandı. Anne kızlarının kalp krizi geçirdiğini söylemesine rağmen müfettişler Elkins'in çocuklarını öldürdüğünden şüpheleniyor.

Trend 27-06-24 09:33

Damar tıkanıklığı belirtileri nelerdir? Damar tıkanıklığı nasıl fark edilir?

Damar sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir bileşenidir ve vücudumuzdaki kan akışının düzgün bir şekilde devam etmesi için hayati öneme sahiptir. Damarlar, oksijen ve besin maddelerini vücut hücrelerine taşıyan ve atık ürünleri uzaklaştıran bir ağ oluşturur. Damar tıkanıklığı ise, bu akışın engellenmesi sonucu ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur.

Haber 26-06-24 21:52

Kumarhanede milyonlar kazandı! Kutlama yaparken kalp krizi geçirdi... O anlar sosyal medyada çok konuşuldu

Singapur'da bir kumarhanede milyonlar kazanan bir kişi kutlama yaptığı sırada heyecandan kalp krizi geçirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sosyal medyadan paylaşılınca gündem oldu.

Trend 26-06-24 13:49

Kolesterol belirtileri nelerdir? Kolesterol yükselince ne hissedilir?

Kolesterol, vücudumuzda doğal olarak bulunan, hücrelerin yapısında ve hormonların üretiminde önemli bir rol oynayan yağ benzeri bir maddedir. Vücudumuz, ihtiyaç duyduğu kolesterolün çoğunu karaciğerde üretir, ancak besinlerle de kolesterol alırız. Kolesterolün sağlığımız için gerekli olduğu doğru olmakla birlikte, yüksek seviyeleri kalp hastalığı ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, kolesterol belirtileri nelerdir?

Haber 26-06-24 13:25

Sosyal medyada gündem oldu! 4 milyon dolar kazandı, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti

Sosyal medyada bir görüntü gündem oldu. İddiaya göre Singapur'da kumar oynayan adam, tam 4 milyon dolar kazandı. Kazandığı para sonrası yaşadığı heyecan nedeniyle kalp krizi geçiren adam tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Manşet 25-06-24 16:40

Yağmur Tanrısevsin'in elbisesi olay oldu! Tarzı sosyal medyayı ikiye böldü

Yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlenen Kalp Yarası dizisinde hayat verdiği 'Ayşe Yılmaz Sancakzade' karakteri ile hafızalara kazınan Yağmur Tanrısevsin ünlü bir marka için kamera karşısına geçti. Mavi uzun elbisesi ile dikkat çeken oyuncunun tarzı sosyal medyayı ikiye böldü.

Magazin 25-06-24 09:22

Uzmanından kritik uyarı: Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin! Bayılmalara hatta ölüme neden olabiliyor

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi.

Haber 24-06-24 12:40

Mazlum Çimen doğum gününde ölümden döndü! Apar topar hastaneye kaldırıldı

66 yaşına giren usta sanatçı Mazlum Çimen, doğum gününde kalp krizi geçirdi. Fenalaşarak hastaneye kaldırılan sanatçının kalbine stent takıldı. Çimen, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Magazin 21-06-24 12:34

'Milyonlarca insana yardımcı olabilir' Tıp dünyasında yeni keşif! O cihazla başardılar 'İlk kez görüyoruz'

Araştırmalar, hafif şok dalgalarının bypass ameliyatı sonrası hastaların kalp dokusunu yenileyebileceğini gösterdi. Çalışma, yeni tedavi uygulanan kişilerin daha fazla yürüyebildiğini ve kalplerinin daha fazla kan pompalayabildiğini ortaya koydu. Prof. Holfeld "İlk kez klinik ortamda kalp kasının yenilendiğini görüyoruz, bu da milyonlarca insana yardımcı olabilir" dedi. "Space hairdryer" adı verilen cihazın daha geniş hasta grubunda sonuçlarının tekrarlanması için büyük denemeler planlanıyor.

Haber 20-06-24 15:05

1100 gün önce kalp krizi geçiren Eriksen, Danimarka adına bugün ağları sarstı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda Slovenya ile Danimarka karşı karşıya geldi. Tam 1100 gün önce EURO 2020'de sahada kalp krizi geçiren Christian Eriksen, bugün takıma adına müthiş bir gol attı ve sosyal medyada gündem oldu.

Spor 16-06-24 20:04

Elindeki bıçağın üzerine düşüp öldü denilmişti! İstanbul'daki akılalmaz olayın ardından cinayet çıktı

İstanbul Arnavutköy'de kurban kesimi sırasında bir kasabın kalp krizi geçirerek elindeki bıçağın üstüne düşmesi sonucu hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Adli Tıp'ta yapılan incelemede kasabın, silahla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haber 16-06-24 18:53

Arnavutköy'de feci ölüm! Kurban keserken kalp krizi geçirdi... Elindeki bıçağın üzerine düştü

Arnavutköy'de feci bir olay meydana geldi. Hacımaşlı Mahallesi’nde özel bir kurban kesim alanında kasaplık yaptığı öğrenilen 56 yaşındaki adam, kalp krizi geçirerek elindeki bıçağın üzerine düştü. Şahıs kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 16-06-24 16:01

Bitkisel deyip, gözümüz kapalı yiyoruz ama... Yeme alışkanlığımızı değiştirecek çarpıcı sonuç: Erken ölüm riskini %13 oranında artırıyor

Son yapılan araştırma yeme alışkanlıklarımızı yeniden sorgulatacak cinsten. 118 binden fazla kişinin katılımıyla yapılan araştırmada bilinenin aksine et gibi aşırı işlenmiş sebzelerin de kalp hastalığı ve erken ölüm riski taşıdığı saptandı. Sonuçlara göre bitkilerden yapılan aşırı işlenmiş gıdaların erken ölüm riskini ise yüzde 13 oranında artırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bitkisel olsa da aşırı işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Manşet 12-06-24 15:12

Şanlıurfa'da görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru Emre Filikci yaşamını yitirdi.

Yurthaber 12-06-24 12:27

Kurban Bayramı'nda dikkat! Uzmanı uyardı: Bir öğünden ne çıkar demeyin! Bu organları tüketmek kalp hastaları için büyük risk

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kalp damar sağlığının korunması için uyarılarda bulundu. Alıcı, aşırı kırmızı et tüketiminin kalbi yoracağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Haber 11-06-24 14:31

Samsun'da konserde görev sırasında kalp krizi geçiren polis hastaneye kaldırıldı

Samsun'da Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde görevli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi altına alındı.

Yurthaber 10-06-24 08:20

Yapay tatlandırıcı tehlikesi! Bilim insanları ortaya koydu: Kalp krizi ve felce neden olabilir

Tatlandırıcının insan sağlığı üzerindeki etkileri hala tartışılırken kullanımı her geçen gün giderek artıyor. Düşük kalorili yapay tatlandırıcı ksilitol maddesinin, kalp krizi ve felce neden olabileceği ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmada 2004-2011'de kalp rahatsızlığı için tedaviye alınan hastaların 1157 kan örneği ile yüksek kalp rahatsızlığı riski altındaki 2 bin 100 kişinin kan örneklerini incelenerek sonuca ulaşıldı.

Haber 07-06-24 14:56

Burdur’da evinin yanında çıkan yangına müdahale ederken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Burdur’da evininin yakınında çıkan otluk yangınını söndürmek isterken kalp krizi geçiren yaşlı adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 06-06-24 08:24

Bu acıya yürek dayanmaz! Balayı için geldiği otelde hayatını kaybetti

Sivas'ta evlendikten sonra balayı için Nevşehir'e gelen genç çiftten acı haber geldi. Nazlı Can Göksu (21), eşi ile kaldığı otelde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Haber 04-06-24 13:59

Kalp krizi belirtileri: Kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi anında ne yapılmalı?

Kalp krizi, dünya genelindeki en ölümcül sağlık sorunlarından biridir. Aniden gelişen ve kalp kasına yeterli kan akışının kesilmesiyle ortaya çıkan bu durum, ciddi sonuçlara yol açabilir. Peki, kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi anında ne yapılmalı?

Haber 31-05-24 22:38