Rayli Sistem Haberleri

Emekli maaşlarını yükseltecek sistem! SGK Uzmanı detaylar anlattı: En önemli kriteri stajyer ve çıraklar

Milyonlarca emeklinin zam maratonu sona erdi. SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranı yüzde 24.73, memur emeklilerinin yüzde 19.31 oldu. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Enflasyon ve yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü düşen emekliler ise maaşlarının artırılmasını istiyor. SGK Uzmanı Murat Bal emekli maaşlarını yükseltecek bir sistem önerisinde bulundu.

Finans 2024-07-26 14:03:19

Göz altı torbaları, o hastalığın belirtisi olabilir! Uzman isimden önemli uyarı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, göz altındaki şişkinliğin bazı sistemik hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabileceğini belirterek, "Bunların içerisinde kardiyovasküler sistem ve böbrek hastalıkları olabilir." dedi.

Kadin 2024-07-19 15:59:25

Dünya geneline yayılan kesintiden etkilenmişti: Denizbank'tan açıklama: Sorun kademeli olarak giderilmekte

Dünya genelinde yazılım kaosu yaşanıyor. Dünya çapında yaşanan yazılım sorunundan Türkiye’de de birçok kurum ve kuruluş etkilendi. DenizBank yaşanan sistem kesintisine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Finans 2024-07-19 15:36:32

Forza Horizon 5 sistem gereksinimleri – Forza Horizon 5 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Bilgisayarlar üzerinden oynanan ve oynayan kişilere keyifli vakitler geçirme imkânı tanıyan çok sayıda video oyun türü bulunur. Bu oyun türlerinden biri de Forza Horizon 5 yarış oyunudur. Meksika bölgesinin kurgusal bir alanında geçen bu oyunu cihazlarda tam verim alarak oynayabilmek için temel sistem donanımlarına sahip olunması gerekir. Peki, Forza Horizon 5 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 2024-07-11 19:14:37

Euro Truck Simulator 2 sistem gereksinimleri – Euro Truck Simulator 2 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Dijital oyun dünyasında çeşitli özellikleri, karakterleri ve kurgusu ile öne çıkan birçok video oyunu vardır. Euro Truck Simulator 2 de bu video oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kamyonculuk benzetim oyunu olarak da bilinen bu oyunu oynamak için bazı sistem araçlarına gerek duyulabilmektedir. Peki, Euro Truck Simulator 2 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 11-07-24 19:13

Son of the forest sistem gereksinimleri – Son of the forest minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Online olarak oynanan video oyunlarının kaliteli ve yüksek performansta oynanabilmesi için bilgisayarların gerekli donanıma sahip olması gerekmektedir. Günümüzde birçok farklı video oyunu mevcuttur. Bu oyunlardan biri de Son of the forest ismiyle öne çıkan ve birinci şahıs hayatta kalma oyunları arasında yer alan video oyunudur. Peki, Son of the forest minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 11-07-24 19:12

Call of Duty: Black Ops 6 sistem gereksinimleri – Call of Duty: Black Ops 6 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Oyun sektöründe bulunan video oyunlarından biri birinci şahıs nişancı olarak bilinen ve kısaca FPS olarak ifade edilen oyunlardır. Call of Duty oyunu da bu oyunlar arasında yer almaktadır. Bu oyun bir seri olarak devam ettiği için en son Call of Duty: Black Ops 6 oyunu çıkmıştır. Bu oyunun oynanabilmesi için bazı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Peki, Call of Duty: Black Ops 6 minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 11-07-24 19:11

XDefiant sistem gereksinimleri – XDefiant minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Oyun dünyasında birçok farklı konusu ve özellikleri ile ön plana çıkan çeşitli video oyun türleri bulunmaktadır. Bu video oyun türlerinden biri birinci şahıs nişancı oyunlarıdır. XDefiant video oyunu da bu oyun çeşitlerinden biri olmaktadır. Peki, XDefiant minimum ve önerilen sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-07-24 20:38

15 Temmuz'da raylı sistemler ücretsiz olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde toplu taşıma ücretsiz olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistem hatları vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Haber 09-07-24 01:26

SSD sağlık durumu nasıl öğrenilir? SSD sağlık testi nasıl yapılır?

SSD depolama çözümleri çok yaygın bir hâle gelmiştir. Özellikle yeni bir sistem kurarken, insanlar genellikle SSD depolamayı tercih etmektedirler. Ancak, mekanik diskler olarak bilinen HDD'lere göre çok daha hızlı olan bu çözümün de bir ömrü bulunmaktadır. Bu durum, cihazların sağlık ve kullanım durumunu merak eden birçok kullanıcıyı etkilemektedir. Peki, SSD sağlık testi nasıl yapılır?

Haber 05-07-24 21:14
SSD

Tüm dünyada yeni bir rekor! Adım adım güneş enerjisine geçiliyor

Temiz enerji kapasite artışında geçen yıl gerçekleşen 576 gigavatlık sistem kurulumu arasında güneş enerjisi, 447 gigavat ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Finans 27-06-24 10:19

Android System WebView nedir? Android System WebView devre dışı bırakılırsa ne olur?

Android işletim sistemli akıllı telefonlarda, birçok sistem bileşeni önceden yüklenmiş olarak gelir. Bu bileşenlerden biri de Android System WebView'dir (Android Sistem Web Görünümü). Neredeyse tüm cihazlarda bulunan bu bileşen, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda güncellenmelidir. Bu kapsamda Android kullanıcılarının araştırdığı Android System WebView nedir?

Haber 25-06-24 19:22

Assetto Corsa nedir, sistem gereksinimleri nelerdir? Assetto Corsa araba modu

Assetto Corsa oyunseverlere sunulmuş bir video oyunudur. Bu sayede dünyadaki diğer oyuncularla yarış deneyimi yaşanabilmektedir. Oyunun yükleneceği sistem, Assetto Corsa oyununun sistem gereksinimlerini karşılamalıdır. Sistem oyun için yeterliyse oyun sorunsuz bir şekilde yüklenip oynanabilir. Oyunseverler, bilgisayarlarının durumunu tespit etmek için Assetto Corsa sistem gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Peki, Assetto Corsa sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 25-06-24 18:44

RDR 2 sistem gereksinimleri: Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? RDR 2 kaç GB?

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve çıkışından itibaren oyunseverler arasında büyük ilgi görmeyi başaran Red Dead Redemption 2'nin sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için gerekli donanım ve yazılım gereksinimleri mevcuttur. Kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan oyunun sık sık minimum ve önerilen sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Peki, Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 25-06-24 18:42

GTA 5 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? GTA 5 kaç GB?

Günümüzde oyunseverlerin GTA 5'i oynuyor olması, oyuncuların "Bilgisayarım GTA 5'i çalıştırabilir mi?" sorusunu sormasına yol açmaktadır. Hem bilgisayar hem de konsol platformlarına Rockstar Games tarafından sunulan oyun, online modu ve Role Play modları sayesinde hâlâ popülerliğini korumaktadır. Peki, GTA 5 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 25-06-24 18:40

Yeni Şampiyonlar Ligi sistemi nasıl? 2024-25 Şampiyonlar Ligi formatı

Futbol sezonunun sonlarına yaklaşırken Avrupa'nın çeşitli liglerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımlar belli olur. 2024 yılında ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde önemli değişiklikler yapılarak turnuvanın yapısı yenilenmiştir. Bu yeni sistem, hem taraftarlar hem de kulüpler için daha heyecan verici ve rekabetçi bir format sunmayı amaçlamaktadır.

Spor 24-06-24 11:26

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Okan Buruk'a olay yaratan sözler!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Bütün enerjimizi başkalarını ittire ittire şampiyon yapan sistem için kullanalım. İnşallah bu sezon, seçimden sonra oluşan hava Fenerbahçe’de hakim olur” dedi.

Spor 18-06-24 16:20

Sıcak hava Trabzonlu genci mucit yaptı! Ne sıcaktan ne de nemden etkileniyor: Görenler sipariş vermeye de başladı

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan elektrik tamircisi Bayram Ali Deniz, sıcaktan bunalınca şapka üzerine pervane yerleştirerek düzenek yaptı. Deniz, düzenek sayesinde çalışırken sıcaktan ve nemden etkilenmiyor. 23 yaşındaki genç, "Görenler sipariş vermeye de başladı." dedi. Bayram Ali Deniz'in serinlemek için yaptığı düzeneği gören yakını Serkan Deniz ise "Çok güzel bir sistem yapmış. Böyle bir şeye ilk defa rastladım" ifadelerini kullandı.

Haber 14-06-24 11:17

Deprem felaketinde 40 kişi can vermişti! İlk sarsıntıda yıkılan binayı bakın nasıl pazarlamışlar

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkılan Adana'daki Sami Bey Apartmanı'nda 40 kişi can verdi. Binanın firari müteahhidi Abdullah Aybaba ile kırmızı bültenle aranan kızı Eda Aybaba Çelik'in yargılandığı davada şoke eden detaylar ortaya çıktı. Binada annesi, babası ve kardeşi ile birlikte 12 yakınını kaybeden Seda Fidancan, "Binanın raylı sistem olduğunu, sağlam olduğunu, depreme dayanıklı olduğunu söyleyince satın aldık. Bina ilk sarsıntıda yıkıldı" dedi.

Haber 13-06-24 11:36

Sınav tarihinde görülmemiş kopya! YKS'de soruları yapay zekaya çözdürdü: Kurduğu sistem tek tek ifşa edildi

Isparta’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) TYT oturumunda şeytanın aklına gelmeyecek bir kopya girişiminde bulunuldu. Sınav esnasında bir adayın hareketlerinden şüphelenildi. Bunun üzerine takip edilen adayın düğme kamera ve yapay zeka yardımıyla kopya çektiği tespit edildi. Kurdukları elektronik düzenekle sınav sorularını ChatGPT'ye çözdürdükleri ortaya çıkan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı. Kurulan düzeneğin detayları şaşkına çevirdi.

Haber 10-06-24 13:01

Bayramda yola çıkacakları ilgilendiriyor! Köprü, otoyol, metro... Hepsi ücretsiz oldu

Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ile İstanbul, Ankara ve İzmir'deki metro ve raylı sistem hatları ücretsiz olacak.

Finans 08-06-24 07:49

Merkez Bankası duyurdu! Ödemelerde yeni sistem devreye alındı: İlk aşamada 2 milyon TL!

Merkez Bankası, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisine İlişkin Basın Duyurusu yayımladı. Onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi devreye alındı. Ödemeler onay işlemiyle tamamlanacak.

Finans 05-06-24 09:18

ABS nedir, ne işe yarar? ABS ışığı neden yanar?

ABS modern otomobillerde vazgeçilmez bir güvenlik özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Güvenli sürüşün sağlanmasında büyük rol oynayan bu sistem sürücüye frenleme sırasında kontrol ve güvenlik sağlar. Peki, ABS nedir ve ABS ışığı neden yanar?

Haber 26-05-24 14:03

Yenihane, 3.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alacak!

Gayrimenkul uzmanlarını doğru müşterilerle ve müşterileri de uzman emlakçılarla buluşturan yenilikçi emlak platformu Yenihane, Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen ve Sistem Global Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan son değerleme raporuna göre 3.6 milyon dolar değerinde olduğunu duyurdu.

Haber 22-05-24 14:41

YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YHT yolcu sayılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, raylı sistem hatlarının büyük ilgi gördüğünün altını çizdi. Bakan Uraloğlu, YHT ile seyahat edenlerin de sayısını açıkladı.

Finans 19-05-24 14:18

Windows 11 nasıl yüklenir? Windows 11 sistem gereksinimleri nelerdir?

Günümüzde en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Gerek iş gerekse bilgi alışverişi için kullanılan bu cihazlar kendi içlerinde farklı işletim sistemlerine sahiptir. Bu işletim sistemlerinden biri Windows işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Microsoft Windows bünyesinde birçok farklı sürüm vardır. Bunlardan biri de Windows 11 olarak bilinmektedir. Peki, Windows 11 nasıl yüklenir ve sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 16-05-24 19:13

Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Xbox Game Pass nasıl çalışır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok oyun çeşidi insanların hayatlarına girmiştir. Günümüzde birbirinden farklı oyun seçeneği sunan çok sayıda abonelik hizmeti mevcuttur. Bu abonelik hizmetlerinden biri Microsoft’un sunduğu Xbox Game Pass sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bünyesinde oyunseverler için pek çok farklı oyun kategorisi bulunmaktadır. Peki, Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?

Haber 14-05-24 19:24

Mevduat faizinde ikili sistem! Parası fazla olana çok, az olana yok

Mevduat faizleri her ne kadar yükselse de reel getiride enflasyonun altında kalarak yatırımcısına kayıp yaşatmıştı. Tüm bunların yanında son dönemde bir de yatırılan meblağa göre faiz uygulanmaya başladı. Bankalarda yatırılan paranın miktarı yüksekse yüksek faiz, az ise daha düşük faiz verilmeye başlandı. Ekonomist Muhammet Bayram, yüksek mevduat faizi almak isteyenler için ipucunu açıkladı. İşte detaylar...

Finans 14-05-24 08:55

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir? Homeworld 3 kaç GB?

Blackbird Interactive tarafından oluşturulan yeni bilim kurgu RTS oyunu Homeworld 3 için resmî PC sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Homeworld 3'ün içerisinde geliştirilmiş Ray Tracing efektlerinin yer aldığı söylenmektedir. Ayrıca NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi ve AMD'nin FSR 2 teknolojisi de desteklenmektedir. Peki, Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:19

Senua’s Saga: Hellblade 2 sistem gereksinimleri nelerdir? Senua’s Saga: Hellblade II kaç GB?

2024'ün heyecanla beklenen oyunlarından biri olan Senua's Saga: Hellblade 2'nin sistem gereksinimleri açıklanmıştır. Böylece Hellblade 2'yi çeşitli bilgisayarlar üzerinde oynayabilmek için gerekli sistem gereksinimleri öğrenilmiştir. Peki, Senua’s Saga: Hellblade 2 sistem gereksinimleri nelerdir? Senua’s Saga: Hellblade II kaç GB?

Haber 10-05-24 19:18

Persona 3 Reload sistem gereksinimleri nelerdir? Persona 3 Reload kaç GB?

Çoğu oyunsever beğendiği oyunu bilgisayarına yüklemeden önce oyuna ait sistem gereksinimlerini kontrol eder. Bu sayede bilgisayarlarının söz konusu oyunu sağlıklı bir şekilde çalıştırıp çalıştıramayacağını oyunu indirmeden önce öğrenebilir. Sistem gereksinimleri gibi bu tür bilgiler oyuncuların işine yarayan konulardan biridir. Peki, Persona 3 Reload sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:14

Counter-Strike 2 (CS2) sistem gereksinimleri nelerdir? Counter-Strike 2 (CS2) ücretsiz mi, kaç GB?

Counter-Strike 2, Valve tarafından geliştirilen popüler bir FPS oyunudur. İlk olarak 2000 yılında oyunseverlere sunulan Counter-Strike oyunuyla başlayan seri, oyuncular arasında oldukça popüler olmuştur. Serinin devamında ise oyun dünyasının heyecanla beklediği Counter-Strike 2 (CS2) piyasaya sürülmüştür. Peki, CS2’nin sistem gereksinimleri neler? Counter-Strike 2 (CS2) ücretsiz mi, kaç GB?

Haber 10-05-24 19:12

Manor Lords sistem gereksinimleri nelerdir? Manor Lords ücretsiz mi, kaç GB?

Manor Lords, Steam istatistiklerine göre 2024 yılı içerisinde en fazla istek listesine eklenen oyunlardan biri olmuştur. 26 Nisan 2024 tarihinde piyasaya çıkan Manor Lords, demosunu oynayan kişiler tarafından beğenilen bir oyun olarak nitelendirilmiştir. Manor Lords çıkış tarihi ile birlikte oyuncular tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Peki, Manor Lords sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:10

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber 10-05-24 11:35

Öğretmenler ve öğretmen adayları ilk kez duyacak: Mülakat sistemi de sil baştan, öğretmen atamaları da! Torpil iddiaları ortadan kalkacak

Öğretmen atamaları ve mülakat sisteminde köklü değişimler yolda! Geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Rakamın beklentilerin altında kaldığı tartışmaları için "Mutlaka yeni bir yol belirlenmeli" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için de "Bu sistem böyle gitmez, sil baştan yeniden ele almalıyız" diyerek yeni düzenlemelerin sinyalini verdi.

Egitim 10-05-24 08:50

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Şanzıman nedir, ne işe yarar? Şanzıman bozulursa ne olur?

Şanzıman, bir aracın motorundan tekerleklere güç aktaran ve vites değiştirmeyi sağlayan karmaşık bir mekanizmadır. Bu sistem, aracın hızını ve gücünü kontrol etmekte kritik bir rol oynar. Peki, şanzıman nedir ve bozulursa ne olur?

Haber 08-05-24 10:28

Diploma sorgulama: e-Devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.

Haber 08-05-24 01:28

E-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından sunulan bir uygulama olan e-Devlet sistemi birçok resmî işlemin başlatılması, takip edilmesi ya da başvurusu için kullanılabilmektedir. Ayrıca birçok farklı devlet kurum ve kuruluşuna da bu sistem üzerinden ulaşılabilir. Peki, e-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:19

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı durakları isimleri ve saatleri: U3 Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı durakları isimleri nelerdir? Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı saatleri

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın hizmete başlamasıyla birlikte durak isimleri ve saatleri de araştırılmaya başlanmıştır. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya trafiğini sağlayan Yeni Nesil Ulaşım Projesi' kapsamında düzenlenen hat yenilemesiyle birlikte sosyokültürel, ekolojik, turizm, spor, rekreasyon, gezinti ve bisiklet yolu alanları da hizmete açılmıştır. Peki, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı durakları isimleri nelerdir? Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı saatleri...

Haber 05-05-24 19:05

İstanbul'da 1 Mayıs hazırlığı! Birçok karar alındı: Kısıtlamalar, toplu ulaşım, kapatılacak yollar

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan tedbirleri açıkladı. Toplu taşımada çeşitli kararlar alındı. Buna göre karayolu trafiğe kapatılacak yollarda kısıtlamanın saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem için kısıtlamanın saat 05.30’da başlayacağını bildirildi. İşte İstanbul'da yaşayan herkesi etkileyecek 1 Mayıs kararları...

Haber 30-04-24 09:26

Denetimli serbestlik nedir, nasıl uygulanır? Denetimli serbestlik türleri ve şartları

Çeşitli suçlarla tutuklanan ya da çıkarıldıkları mahkemede verilen karar sonucu mahkum olan kişiler, işledikleri suça ya da farklı durumlara göre çeşitli uygulamalardan yararlanabilirler. Denetimli serbestlik adı verilen sistem de bu uygulamalar arasında yer alır ve belli başlı şartlara bağlı olarak gerçekleştirilebilir.

Haber 23-04-24 17:36

e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır? İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e giriş nasıl yapılır, internet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e nasıl girilir?

e-Devlet Kapısı, bünyesinde birçok önemli resmî kurumu barındıran ve kullanıcılara resmî işlemleri daha kolay bir şekilde yapma fırsatı sunan bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sisteme girişlerde birçok farklı giriş alternatifi mevcuttur. Bu giriş alternatiflerinden biri internet bankacılığı ile giriştir. Kişiler başka herhangi bir şifreye gerek duymadan banka giriş bilgilerini kullanarak e-Devlet platformuna giriş yapabilmektedir. Peki, e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:52

e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama: e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten askerlik durum belgesi nasıl sorgulanır?

İnsanların kamu hizmetlerinden kesintisiz ve güvenli bir biçimde faydalanabilmesi için e-Devlet Kapısı sistemine kayıtlı olması gerekmektedir. Bu sistem aracılığıyla birçok kamusal kurumdan ve bu kurumların kullanıcılara sunduğu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanılabilinmektedir. Bu hizmetlerden biri de Milli Savunma Bakanlığı tarafından sunulan askerlik durum belgesi sorgulama hizmetidir. Peki, e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 18:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması! 'Yakında duyuracağız' diyerek açıkladı: Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrasında yapılan ilk kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Parlamenter sistem tartışmalarının kapandığını ifade etti. OVP ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı. Yakında duyuracağız" diye konuştu.

Haber 16-04-24 18:50

Starlink nedir, Starlink ne işe yarar? Türkiye'de Starlink çalışır mı?

SpaceX adındaki uzay şirketinin kurucusu, teknolojik girişimci Elon Musk sayesinde günlük hayata birçok terim ve teknoloji girmiştir. Dünya çapında onun girişimleriyle oluşturulan sistemlerden biri de Starlink adı verilen sistem olmuştur.

Haber 16-04-24 11:32

e-Devlet soyağacı nasıl bakılır? E-Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama

e-Devlet Kapısı sistemi ile birlikte birçok önemli resmî işlem, yetkili kurumlara gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sistem içerisinde birçok önemli hizmet mevcuttur. Bu hizmetlerden biri de İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan soyağacı sorgulama hizmetidir. Kişiler bu hizmet sayesinde soylarının hangi dönemlere dayandığını öğrenebilir. Peki, e-Devlet soyağacı nasıl bakılır ve soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Haber 15-04-24 18:32

e-Devlet şifresi alma: e-Devlet şifresi nasıl, nereden alınır?

Devlet aracılığı ile sunulan hizmetlere internet ortamında erişim sağlama imkânı tanıyan sistem e-Devlet Kapısı olarak bilinmektedir. Pek çok kişi kamu ile ilgili işlerini bu sistem üzerinden hızlı bir biçimde gerçekleştirmektedir. Bu sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikli olarak şifre sahibi olunması gerekmektedir. Şifre olmadan bu platforma giriş yapılması ve hizmetlerden yararlanılması mümkün değildir. Peki, e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

Haber 13-04-24 18:50