Arabasi Hamuru Haberleri

Pizza hamuru tarifi: Evde pizza hamuru nasıl yapılır?

Aslında İtalya kökenli olan ama artık neredeyse tüm dünya mutfaklarında yer alan pizzayı herkes ayrı malzemelerle, kendi damak tadına göre yapar hâle gelmiştir. Geleneksel hâlinde taş fırınlarda pişirilen pizzanın hamuru aslında son derece kolay bir şekilde yapılır. Az bir sürede yapılabilen ve püf noktası mayalanmasında saklı olan pizza hamuru tarifimizi yapmak için ise aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Yemek 2024-02-14 21:52:27

Milföyden profiterol yapımı: Milföy hamurundan profiterol nasıl yapılır?

Özel krema dolgusu, üzerinde eritilmiş çikolatası ve top şeklindeki hamuru ile profiterol hem hafif hem de son derece lezzetli bir tatlıdır. Kökeni tam olarak bilinmese de Fransız mutfağından bir tatlı olduğu kabul edilmiştir. Birkaç aşaması olan bu tatlı, milföy hamuru kullanılarak çok daha kısa bir süre içinde ve aynı lezzete yakın olarak yapılabilir. Milföyden profiterol yapımı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 2024-02-10 15:43:34

Waffle hamuru tarifi: Waffle hamuru nasıl yapılır?

Bir hamur tatlısı olan waffle, Belçika asıllı bir lezzettir. Farklı meyvelerle, dondurmalarla ve tatlı soslarla servis edilen bu lezzet, Türk mutfaklarında ve sofralarında da yerini almıştır ve birçok kafenin ve lokantanın menülerinde de görülmektedir. Ancak hem waffle hem de waffle hamuru evde de kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 2024-02-09 17:09:16

Milföy hamuru kullanarak yapabileceğin 5 tatlı

Tatlı yapmak bazılarına zahmetli gelse de çok lezzetli bazı tarifleri pratik yöntemlerle yapmak da mümkün. Özellikle kruvasan, izmir bombası, elmalı turta ya da pasta, uzun uğraşlar ve ekstra meziyet gerektiren tarifler gibi görünse de aslında hepsi milföy hamuru kullanarak yapılabilir. Böylece çat kapı gelen misafirleriniz için çay yanına tadına doyulmaz tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Yemek 2024-02-07 14:41:41

Diğer Haber Etiketleri

pizza hamuru püf noktası tarif tarifi profiterol Milföy farklı meyveler hamur tatlısı hamuru tarifi waffle bastı çay yanına çırpma leziz milföy hamurlu tarifler milföy hamurundan tarifler milföy hamuruyla yapılan tarifler kruvasan kruvasan tarifi pratik pizza hamuru pizza pizza sosu pizza sosu tarifi kahve sohbetleri kurabiye tarifi Kalp‎ pizza hamur tarifi pizza tarifi karışık pizza tarifi lazanya lazanya makarna çeşitleri lazanya makarna tarifi lazanya nedir lazanya tarifi makarna lazanya profiterol hamuru tarifi pataşu hamuru Masterchef en iyi lahmacun lahmacu lahmacun tarifi Lahmacun lahmacun tarifi içi lahmacun hamuru tarifi evde lahmacun içi hazırlamak püf noktaları lahmacun tarifi malzemeleri evde lahmacun harcı ekler tarifi ekler kurabiye tarifleri damla çikolatalı kurabiye kolay tarifler göster 5 çayına kolay tarifler faydaları nelerdir tarhana tarhana çorbası alara Sebze oyun hamuru play doh oyun hamuru mikser mikser fiyatları mikser seti hamur işi kruvasan tarifi Gelinim Mutfakta nasıl yapılır simit tarifi simit tarifi - evde evde simit tarifi ara sıcak zuhal topal la yemekteyiz Avustralya simit TSE Türk Standartları Enstitüsü pankek pankek hamuru tarifi pankek için malzemeler pankek tarifi pankek nasıl yapılır pankek tarifi nasıl yapılır pizza hamuru tarifi su böreği su böreği hamur tarifi su böreği hamuru su böreği hamuru nasıl yapılır su böreği hamuru tarifi su böreği hangi peynirden yapılır TV8 rüyada baklava görmek rüya tabirleri hastane sözlük rüyada hamur görmek rüyada ekmek görmek pide tarifi tahin tatlı Hakkari makarna Gluten katmer tarifi Hamur ekmek tarçın peynir

En kolay pizza hamuru tarifi! Evde pratik pizza hamuru ve sosu nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Hafif kabarmış bir hamuru ve bol bol malzemesiyle evde yapılan pizzalar yedikçe yediren türden. Eğer siz de "Evde pizza nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını merak ediyorsanız bu pratik pizza hamuru ve pizza sosunu tarifleriniz arasına mutlaka kaydetmelisiniz. Pizza yapmanın en önemli noktalarından biri de elbette hamuru oluyor. Tüm detayları ve incelikleriyle pizza hamuru ve pizza sosu tarifini sizler için derledik.

Yemek 17-01-24 17:50

Kalpli kurabiye tarifi: Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Özellikle sevgililer gününde çok sık yapılan ve tüketilen kalp şeklindeki kurabiyeler, herhangi bir günde de yapılarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, çayın ya da kahvenin yanında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Evde birkaç dakika içinde yapabileceğiniz kalpli kurabiyeleri şeker hamuru ya da pudra şekeri ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Yemek 22-12-23 18:14

MasterChef karışık PİZZA tarifi! Evde kolay pizza hamuru ve sosu nasıl yapılır?

Pizza tarifi, ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef All Star'da yapılmasının ardından gündeme geldi. Heyecan dolu mücadelelerin devam ettiği programda şefler yarışmacılardan İtalyan lezzeti pizza yapmalarını istedi. Çeşit çeşit pizza tariflerinin yapıldığı gecede ekranı başındaki izleyiciler kolay pizza tarifini sorgulamaya başladı. Peki, pizza hamuru ve sosu nasıl yapılır? İşte nefis karışık pizza tarifi...

Yemek 30-10-23 18:50

MASTERCHEF LAZANYA TARİFİ nasıl yapılır, malzemeleri ne? Lazanya hamuru, sosu ve iç harcı tarifi

Lazanya hamuru, beşamel sosu ve iç harcının tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'da yapılmasının gündeme gelen lazanya tarifini denemek isteyenler orijinal tarifi araştırmaya koyuldu. Lazanya, İtalyan mutfağından gelen oldukça popüler bir yemektir. Lazanya, katmanlı bir makarna yemeği olarak bilinir ve genellikle farklı malzemelerin bir arada kullanılmasıyla yapılır. Peki, lazanya tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 25-10-23 18:46

MasterChef profiterol tarifi! Profiterol hamuru nasıl yapılır? Pate a Choux (PATAŞU) tarifi ve malzemeleri

Profiterol tarifi tatlının MasterChef'te yapılmasıyla merak edildi. Çikolata tutkunlarını mutlu edecek nefis bir tatlı olan profiterolü bu tarifle yapmak çok kolay. Pataşu ya da şu hamuru olarak da bilinen, hamurları fırında puf gibi kabartıp içlerini kremayla doldurmanız yeterli oluyor. Biz de bu tadına doyulmaz profiterol tarifini sizler için hazırladık. Peki, Profiterol hamuru nasıl yapılır? "Pate a Choux" (PATAŞU) tarifi ve malzemeleri

Yemek 09-10-23 19:44

MasterChef lahmacun tarifi! Evde kolay lahmacun hamuru ve harcı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lahmacun tarifi, 25 Eylül Pazartesi günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da birbirinden lezzetli yemekler yapılıyor. Yapılması istenen tariflerden biri de lahmacun oldu. Peki, lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nefis lahmacun tarifi...

Yemek 25-09-23 18:50

Ev yapımı kolay lahmacun tarifi! Pratik lahmacun hamuru ve harcı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen tarifleri arasında yer alıyor. Genellikle Gaziantep ve Şanlıurfa gibi yörelerde sıklıkla yapılan lahmacunu yediden yetmişe herkes seviyor. Dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir lahmacun tarifini denemek isteyenler için ev yapımı pratik lahmacun tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 17-08-23 11:49

Evde kolayca ekler nasıl yapılır? Tadına doyulmaz MasterChef ekler hamuru tarifi!

TV8'de yayınlanan Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve konuk olarak bulunan Ömür Akkor'un jüriliği yaptığı MasterChef All Star'da Fransız mutfağından ekler yapıldı. Sevilerek tüketilen bu tatlının tarifi kullanıcılar tarafından merak edildi. Yapımı oldukça kolay olan ekler hamuru tarifi araştırılıyor. Peki, Evde kolayca ekler nasıl yapılır?

Yemek 24-06-23 22:03

Yapımı çok basit: Damla çikolatalı kurabiye tarifi! Pratik damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Pratik kurabiye tarifleri denince akla ilk gelenlerden biri de hiç şüphesiz damla çikolatalı kurabiye oluyor. Çat kapı misafire en hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz damla çikolatalı kurabiye, büyük küçük herkesin sevdiği bir lezzet. Ağızda dağılan hamuru ve lezzetine lezzet katan damla çikolatalarıyla deneyenlerden tam puan alan bu kurabiye tarifinin yapımı da oldukça basit. Peki, Pratik damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Yemek 15-05-23 23:46

Tarhana çorbasının faydaları nelerdir, hangi vitaminler var? Tarhana çorbası hangi hastalıklara iyi gelir, öksürüğe iyi gelir mi?

Tarhana çorbası, Türk mutfağının geleneksel bir çorbasıdır ve özellikle kış aylarında sıcak bir yemeğin en sevilen alternatiflerinden biridir. Tarhana çorbası, tarhana adı verilen bir hamurun su ile karıştırılması ile hazırlanır. Tarhana hamuru, yaz aylarında hazırlanır ve kurutulur, daha sonra kış aylarında çorba yapmak için kullanılır. Peki, tarhana nelere iyi gelir, öksürüğe iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 12:00

Ben evde yaparım, dışarıdan almam diyenler buraya! Evde çocuğunuz için oyun hamuru nasıl yapabilirsiniz?

Çocukların severek oynadığı oyun hamurları, keyifli vakit geçirmenin yanında birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Ancak bazı ebeveynler, zararlı kimyasalları içerdiği için hazır hamurları almak istemiyor. Siz de bu şekilde düşünüyorsanız çok kurtarıcı bir öneri ile geldik! Tamamen doğal ürünleri kullanarak evinizde oyun hamuru yapabilirsiniz. İşte, detaylar...

Kadin 20-04-23 17:58

Stand mikser isteyenler için Kitchenaid marka en iyi stand mikserleri

Kekleriniz kabarmıyor, hamuru bir türlü istediğiniz kıvama getiremiyor musunuz? Artık siz başka işlerle uğraşırken sizin için bu görevi mükemmel bir şekilde yerine getirecek mutfak stand mikserler mevcut. Kitchenaid stand mikser modelleri hamur hazırlama konusundaki üstün performansı kadar uzun yıllar kullanıma uygun yapısıyla da ilgi görüyor. Haydi gelin mutfağın yeni gözdesi bu ürünlere yakından bir göz atalım.

Haber 30-03-23 10:30

Airfryer milföyden çikolatalı kruvasan tarifi: Airfryer'da milföyden çikolatalı kruvasan nasıl yapılır?

Dünya mutfağına Fransa’dan yayılan kruvasanlar günümüzde Türk mutfaklarında da tercih edilen bir kahvaltılık olarak tercih edilen bir lezzet. Milföy hamuru ile çok daha pratik bir şekilde hazırlanabilen kruvasanları çikolata ile birlikte Airfryer’de birkaç dakika içinde kolayca pişirebilir, çayın yanında ya da kahve ile sunabilirsiniz.

Yemek 28-01-23 02:00

Gelinim Mutfakta Sivas usulü kelle tarifi! İçi sürpriz dolu Sivas usulü kelle nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde Sivas usulü kelle tarifi yapılıyor. Hamuru çıtır olan içi sürpriz malzemelerle dolu olan Sivas usulü kelle tarifi sevilerek tüketiliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Sivas usulü kelle tarifi nasıl yapılır merak ediyor.

Yemek 20-01-23 13:21

Vejetaryenler bayılacak! Tadına doyulmaz MasterChef Pithivier nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef'in bu akşamki bölümünde bir Fransız klasiği Pithivier yemeği yapılıyor. Vejetaryen mutfaktan efsane bir lezzet olan Pithivier izleyicilerin oldukça dikkatini çekmiş durumda. Milföy hamuru ile yapılan bu mükemmel lezzet şimdiden mantar severlerin radarına girdi bile. Peki MasterChef Pithivier nedir, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte MasterChef Pithivier tarifi...

Yemek 23-12-22 20:03

Airfryer milföyden çikolatalı kruvasan tarifi oldukça pratik ve kolay! Airfryer'da milföyden çikolatalı kruvasan nasıl yapılır?

Türkiye’deki zengin kahvaltı sofralarına farklı ülkelerin mutfaklarından gelip yerleşmiş birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de Fransız mutfağından gelen çikolatalı kruvasandır. Bu lezzet evde milföy hamuru ile Airfryer’da hızlıca hazırlanabilir. Airfryer'da milföyden yapacağınız kruvasan eminiz ki gerçeğini aratmayacaktır! Hem pratik ve kolay hem de oldukça lezzetli olan milföyden çikolatalı kruvasan tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 19-12-22 17:43

Airfryer milföy simit tarifi gerçeğini aratmayacak: Airfryer'da milföy simit nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarında tercih edilen lezzetlerden biri de simit ya da bir diğer adıyla gevrektir. Genelde pastanelerden alınan simiti evde kısa bir sürede milföy hamuruyla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Milföy hamuru ile evde kolayca çıtır çıtır simit yapabilirsiniz. Ayrıca airfryer yardımıyla da oldukça kısa sürede pişirebilirsiniz. Milföyden yapılan simit Airfryer’da hem daha az yağlı hem de daha hızlı bir şekilde pişirilebilir ayrıca gerçeği kadar lezzetli ve gevrektir.

Yemek 19-12-22 17:42

Zuhal Topal'la Yemekteyiz İtalyan salatalı volovan tarifi! Görünüşüyle hayran bırakan İtalyan salatalı volovan nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın finalinde Cuma günü nefis İtalyan salatalı volovan hazırlanıyor. Milföy hamuru kullanılarak yapılan İtalyan salatalı volovan hem görünüşü hem de lezzetiyle iştah kabartıyor. İzleyiciler 'İtalyan salatalı volovan nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte leziz İtalyan salatalı volovan tarifi...

Yemek 02-12-22 16:54

Yeni yürümeye başlayan çocuğunun oyun hamurundan jilet çıktı! “Tam zamanında yetişmeseydim ne olacaktı?”

Avustralya’nın Melbourne şehrinde yaşayan 32 yaşındaki Abdullah Tan isimli bir adam iki yaşındaki çocuğuna bir süpermarketten oyun hamuru satın aldığını söyledi. Çocuğunun hamurla oynadığı sırada kutuda yabancı bir cisim olduğunu fark eden adam, yeni açtıkları oyun hamurundan jilet çıktığını iddia etti. Yaşadığı dehşeti anlatan baba, “Tam zamanında yetişmeseydim ne olacaktı?” diyerek duruma isyan etti.

Trend 29-10-22 15:11

Simitte yeni standartlar geliyor! 4'e ayrılacak, böyle satılacak

Sofraların vazgeçilmezi simitle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan taslağa göre sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Ayrıca satışla ilgili de belli düzenlemelere gidilecek.

Haber 28-09-22 08:40

Bu pankek vazgeçilmeziniz olacak! Kolay pankek tarifi

Pankek tarifi hem tuzlu hem de tatlı versiyonuyla yapılabiliyor. Özellikle kahvaltılarda sevilen pankek, çayın kahvenin yanında sevilen tatlardan biri. Pankek yapmanın en önemli püf noktası hamurunun kıvamını doğru yapabilmek. Peki pankek nasıl yapılır? Pankek hamuru nasıl yapılır? Kolay pankek tarifi...

Yemek 17-09-22 14:42

KOLAY PİZZA HAMURU: Pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza sosu nasıl hazırlanır?

Pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza, küçük büyük herkesin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. İtalya'nın ünlü lezzeti pizza farklı çeşitleriyle her damağa hitap edebiliyor. Pizza dışarıda bayılarak yenilen bir lezzet olsa da, pizzayı evde yapmak aslında çok basit. Kolaylıkla yapabileceğiniz pizza hamuru, pizza sosu ve dilediğiniz malzemeler ile lezzetli pizzalar elde etmek mümkün. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza sosu nasıl yapılır? İşte pizza yapımı hakkında merak edilenler...

Yemek 14-09-22 11:04

Masterchef su böreği nasıl yapılır, hamuru nasıl yapılır? Püf noktalarıyla orijinal su böreği tarifi ve malzemeleri

Masterchef su böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? merak konusu oldu. Ekranların sevilen yemek yarışmacı programında yarışmacılardan tek tek elde açılmış, incecik yufkaları ve bol peynirli iç harcıyla çayımızın hemen yanına konan su böreği yapılması istendi. Su böreğinin tarifini ve püf noktalarını merak edenler su böreğinin en güzel ve en lezzetli tarifini internet üzerinden sorguluyorlar. İşte su böreği tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 12-08-22 14:05

Rüyada baklava görmek ne anlama gelir? Rüyada baklava yemek, satın almak, ikram etmek ne demek?

Rüyada baklava görmek sıkça araştırılan rüyalar arasında yer alır. Coğrafyamızın en sevilen ve yurtdışında da takdir gören tatlısı baklava rüyada görüldüğünde diğer imgelere göre yorumlanır. Farklı alametlerin habercisi kabul edilir. Rüyada baklava hamuru görmek kişinin güzel kazançlar elde edeceğinin ve refah içinde yaşayacağının dalaletidir. Tepsiyle görülen baklava ise kişinin şansının açılacağını anlatır.

Trend 15-06-22 17:58

Rüyada hamur yoğurmak ne anlama gelir? Rüyada çörek, kurabiye hamuru yoğurmak ne demek?

Rüyada hamur yoğurmak farklı yönlerden ele alınan rüyalar arasında bulunur. Rüya yorumunu değiştirense yoğurulan hamurla ilişkilidir. Rüyada yoğurulan hamurun cıvık, sert, çörek, kurabiye vb. hamuru olmasına göre çeşitli alametleri vardır. Rüyada yoğurarak ekmek yapmak, kişinin sevdikleri için yoğun şekilde çalışarak destek olacağı dalalet olur. Rüyada kurabiye hamuru yoğurmak ise güzel başarılar elde edileceğinin imgesidir. İşte farklı yorumlarla hamur rüyalarının anlamları...

Trend 10-06-22 17:52

Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu görenleri şaşkına çeviriyor! İçerisinde yok yok

Antalya'da, çocukların solunum ve sindirim yollarından çıkarılan yabancı cisimler, hastane koridorunda sergileniyor. Koleksiyonu andıran panolarda; madeni para, çengelli iğneler, yorgan iğnesi, kalemtıraş, çivi, vida, pil, kuru yemiş parçaları, oyun hamuru, toplu iğne ve mıknatıslar dikkat çekiyor.

Haber 10-06-22 15:37

Deve hamuru ne demek? Deve hamuru birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Deve hamuru birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Deve hamuru ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:01

Milföy hamuru ne demek? Milföy hamuru birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Milföy hamuru birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Milföy hamuru ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 21:21

Çömlek hamuru ne demek? Çömlek hamuru birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. çömlek hamuru birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. çömlek hamuru ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:07

Herkesin hamuru ekmeğine göredir ne demek? Herkesin hamuru ekmeğine göredir TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Herkesin hamuru ekmeğine göredir ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Herkesin hamuru ekmeğine göredir TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:11

Çocuklarınız için sağlıklı ve eğlenceli en iyi oyun hamuru çeşitleri

Çocuklar farklı materyalleri kullanarak yeni oyunlar türetmeye bayılır. Oyun hamurları, çocukların sıklıkla kullandığı oyun materyalleri arasında yer alır. Özellikle anaokulu çağına gelen çocuklar, hayal gücü ve el becerilerini geliştiren oyun hamurlarını mutlaka kullanmalı. Rengârenk görüntüleriyle büyüklerin bile oynamak istediği oyun hamurlarının sağlıklı olması da çok önemli. Çocuğunuz için güvenilir ve eğlenceli oyun hamuru çeşitlerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Haber 25-04-22 11:50

Rüyada hamur açmak ne anlama gelir? Rüyada elle, oklava ile, yağlı hamur açmak ne demek?

Rüyada hamur açmak, genelde gayrete işaret eder. Ancak rüyadaki her detay rüya tabirinin yönünü değiştirebilir. Rüya sahibinin kendi çabalarıyla mal sahibi olacağının alameti kabul edilen hamur açılan rüyalarda, hamuru kadının açtığı görülüyorsa evladını sağlıkla dünyaya getireceği dalalet olur. Rüyada yağlı hamur açmak ise kazancın artacağının işareti kabul edilir. İşte bu rüya ile ilgili merak edilen her bilgi…

Trend 05-04-22 12:10

Rüyada ekmek yediğini görmek ne anlama gelir? Rüyada bayat, küflenmiş ekmek görmek ne demek?

Rüyada ekmek görmek, rüyadaki diğer detaylarla yorumlanarak gelecekle ilgili ipuçları verir. Rüyada ekmek yediğini görmek, maddi açıdan refaha kavuşulacağının alametidir. Ayrıca bekar kişilerin evleneceğinin imgesi kabul edilir. Rüyada çiğ ekmek hamuru yemek de rüya sahibinin tüm sıkıntılarından kısa süre içinde kurtulacağının dalaletidir. Rüyada kepekli ekmek gören kişinin ise yakın arkadaşıyla kırgınlık yaşayacağı yorumu yapılır.

Trend 04-04-22 15:55

Mutfağına yenilikçi bir tat katmak isteyenlere: Deniz mahsullü kolay pizza

Hem pizza hem deniz ürünleri yemeyi sevenleri mest edecek bir tarifimiz var! Karides ve midyenin pizza ile birleşip ortaya çıkardığı şahane lezzet sizi kendine hayran bırakacak! Çok uzun süre mayalanma gerektirmeyen pratik hamuru sayesinde pizza lezzetine hemen ulaşabileceksiniz. O şahane lezzetle tanışmaya hazırsanız sizi mutfağa alalım.

Yemek 23-02-22 10:23

Bereketli hamuru ve kıtır lezzetiyle muhteşem öğle yemeği: Büzgülü pide tarifi

Bazı yörelerde, "ağzı açık pide" adıyla bilinen büzgülü pide tarifi için karşınızdayız! Bol baharatlı, soğanlı ve kıymalı iç harcıyla yedikçe yedirten bu tarif çay saatlerinde de akşam yemeklerinde de yenilebilir cinsten. Tıpkı lahmacun gibi hazırlandıktan sonra kenarlarda kalan kısmına büzgü şekli verildiğinden bu isimle anılan büzgülü pide tarifi sizler için!

Yemek 22-02-22 10:32

Lahmacunu evde yapın bol bol tüketin: Çıtır lahmacun tarifi

İçinin kıyması, dışının çıtır çıtır hamuru ve üzerine sıkılan bol limonuyla tam bir lezzet harikası olan lahmacunu evde yapmaya ne dersiniz? Bol bol yapıp maaile evde yiyebileceğiniz, çok daha uygun maliyetle doyasıya kıymalı lahmacun yapmanız için çıtır lahmacun tarifi veriyoruz! Yanına domates ve soğan doğramayı unutmayın!

Yemek 22-02-22 10:32

Görünümüyle iştah kabartan, tadıyla damak çatlatan ekler tarifi

Fransız mutfağından çıkarak dünyanın her yerinde çok sevilen ve çokça tüketilen ekler, 'Pate a Choux' hamuru ve muhteşem lezzetli çikolatasıyla adeta damaklarda lezzet şöleni yaratıyor. Üzerindeki çikolatası, tam kıvamlı iç dolgusu ve yumuşacık hamuru ile her çeşidine bayıldığımız bu tatlıyı evlerimizde yapmak için kolları sıvayalım.

Yemek 05-02-22 11:06

Çıtır çıtır ve çok lezzetli! Damaklarınızı şenlendirecek ağızda dağılan tahinli bükme tarifi

Tahinli bükme, hem hamur işi hem tahin severlerin damaklarını şenlendiriyor. Çıtır çıtır hamuru ve şekerli tahin tadıyla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline dönüşüyor. İşte, tahin sevenlerin vazgeçilmezi olacak ağızda dağılan tahinli bükme tarifi...

Yemek 28-01-22 18:55

Boğazına oyun hamuru kaçan Cevahir Mukaddes yatağa bağımlı hale geldi! Mahkemenin kararı isyan ettirdi

3 yıl önce kreşte oyun oynarken 9 yaşındaki çocuk, boğazına oyun hamuru kaçması sonucu bitkisel hayata girdi, yatağa bağımlı hale geldi. Hakkari 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması 26 Ocak’ta görüldü. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanıkların beraatine karar verdi. Aile ise bir üst mahkemeye itirazda bulunduklarını belirterek, hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Haber 28-01-22 16:25

Glütensiz makarnanızı kendiniz yapın: Glütensiz makarna hamuru tarifi

Makarna en pratik yemeklerden biri olarak pek çok evde haftada 1-2 gün ana yemek ya da yancı yemek olarak hazırlanıyor. Pişerken mutfağa yayılan mis gibi kokusu, doyuruculuğu ve besleyiciliğiyle sıcak tüketmekten hemen herkes hoşlanıyor. Makarna, pesto sos, kremalı mantarlı sos veya kıymalı sosla da tam bir lezzet deposu haline geliyor. Peki ya glütensiz beslenenler?

Yemek 25-01-22 09:28

Katmerin böylesi: İç Anadolu'dan mis gibi saya çöreği

Sabah kahvaltılarında, 5 çaylarında ya da pikniklerde severek tüketebileceğiniz saya çöreği, tel tel ayrılan lezzetli hamuru ile tam bir lezzet şöleni yaratıyor. Çıtır çıtır ve kat kat dokusuyla, tereyağının buram buram kokusuyla bayıla bayıla yiyeceğiniz farklı bir hamur işi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Yemek 17-01-22 09:29

Hamur yoğurmaya vakti olmayanlara: Hazır ekmek hamuru ile pratik tatlı ve tuzlu tarifleri

Hamur işlerini neredeyse herkes seviyor ve mutfağında haftanın birkaç günü börek, kurabiye veya kek bulunduruyor. Her ne kadar diyet yapılan dönemlerde pek tercih edilmese de özellikle çocuklu evlerde hamur işlerinden vazgeçmek zor. Hamur mayalamak, yoğurmak ise oldukça vakit alıyor. Peki hazır ekmek hamuruyla tatlı tuzlu tarifleri hiç denediniz m?

Yemek 13-01-22 10:28

Fırıncılara taş çıkaracaksınız! Hazır ekmek hamuruyla yapabileceğiniz en pratik tarifler

Mutfaktaki en büyük yardımcınız ekmek hamuru ile birbirinden leziz yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Eğer elinizin altında hazır ekmek hamuru varsa kısa sürede ve oldukça az malzeme kullanarak yapabileceklerinizin sınırı yok. Yapımı çok kolay olduğu gibi bir kez tadanı da kendine hayran bırakacak tarifleri sizler için listeledik.

Yemek 20-12-21 07:39

Evde ağız sulandıran pizzalar hazırlayabilmek için bilmeniz gerekenler

En sevilen ve en çok özlenen yiyeceklerden biri pizza! Leziz sosları, akıp giden peyniri ve çıtır çıtır hamuru ile pizza sofraların en çok aranan başrollerinden biri. Yemesi keyifli, yapması zor gibi görünüyor ve çoğunlukla dışarıda yenmesi gerektiği düşünülüyor. Ama hiç de öyle değil! Evde de enfes pizzaların şefi olmak, konuklarınızı ve ailenizi pizzanızla kendinize hayran bırakmak mümkün!

Yemek 23-11-21 17:09

Seferihisar'ın gizli kalmış bir lezzeti: Tarçınla peyniri bir araya getiren samsades tarifi

Seferihisar mutfağının ön plana çıkan lezzetlerinin başında samsades gelir. Lor peyniri ve tarçın gibi iki umulmadık tadı ortak bir paydada buluşturan bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İncecik hamuru ve çıtır çıtır dokusuyla hem gözlere hem de midenize bir şölen yaşatacak. İşte tadı damağınızda kalacak samsades tarifi...

Yemek 18-11-21 03:16