Rusyanin Bm Daimi Temsilcisi Nebenzia Haberleri

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Samsun'da ziyaretlerde bulundu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile BM Dünya Gıda Programı Türkiye Direktörü ve Ülke Temsilcisi Stephen John Cahill, Samsun'da temaslarda bulundu.

Yurthaber 2023-12-19 08:17:55

İsrail'den BMGK kararı için akılalmaz sözler! 'Böyle bir şey olmayacak'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail-Filistin konusunda acil ve uzatılmış insani ateşkes kararını onadı. Kararın konseyden geçmesinin ardından İsrail’den akılalmaz bir açıklama geldi. Kararın utanç verici olduğunu ifade eden İsrail’in BM Temsilcisi Gilad Erdan, “Böyle bir şey olmayacak. İsrail, Hamas yok edilene ve rehineler iade edilene kadar harekete geçmeye devam edecektir” dedi.

Haber 2023-11-16 10:26:38

BM'den Gazze için ateşkes çağrısı! Gündem olmuştu, Tunus neden çekimser oy kullandığını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dün Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti. Tunus'un oylamada çekimser oy kullanması gündem olmuştu. Tunus'un Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Tarık Adab, "işgalci güçlerin işlediği savaş ve soykırım suçları açık ve güçlü bir şekilde kınanmadığı" için çekimser oy kullandıklarını söyledi.

Haber 2023-10-28 08:22:08

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki: Yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum

İsrail ile Birleşmiş Milletler arasındaki Gazze krizi sürüyor. Dışişleri Bakanı Cohen'ın görüşmesini iptal etmesi ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ın istifa çağrılarının ardından, BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki geldi. Guterres, Hamas'la ilgili sözlerinin "bazıları tarafından yanlış yorumlandığını" vurgulayarak, bu durum karşısında şoke olduğunu belirtti. Diğer yandan İsrail BM temsilcilerine vize vermeyeceklerini de duyurdu.

Haber 2023-10-25 18:10:45

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İran'a büyük şok! Tüm dünyanın gözü önünde bir anda ayağa kalkarak fotoğrafı açtı... Herkes şaşkına döndü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na "Mahsa Emini" eylemi damga vurdu. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşması sırasında bir anda ayağa kalkarak Mahsa Emini'nin fotoğrafını çıkardı. Erdan, BM yetkilileri tarafından salondan çıkartıldı.

Haber 20-09-23 10:59

ABD ile NATO arasında gizli belge krizi! İnternete sızdırılmıştı, nota verdiler

Birleşmiş Milletler (BM) ile ABD arasında gizli belge gerilimi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, internete sızdırılan ABD Savunma Bakanlığına ait gizli belgelerde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve diğer üst düzey BM yetkililerinin iletişim trafiğinin izlendiğine dair bilgilerin yer alması nedeniyle ABD’nin BM Daimi Temsilciliğine nota verildiğini açıkladı.

Haber 19-04-23 00:19

Sudan'daki çatışmaların büyük bilançosu: 180'den fazla ölü, 1800'den fazla yaralı

BM Sudan Özel Temsilcisi Volker Perthes, Sudan'daki çatışmalarda 180'den fazla kişinin öldüğünü, 1800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Haber 17-04-23 21:37

Bakan Kirişci, Birleşmiş Milletler 2023 Su Konferansı'nda konuştu: Su konusuna insani açıdan yaklaşıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Su Konferansı'na katıldı. Konferansta konuşma yapan Kirişci, BM su özel temsilcisi atanması girişimlerini önemsediklerini belirterek, "Temsilcinin 6 numaralı sürdürülebilir kalkınma hedefine ilişkin farkındalık yaratılması ve suyla ilgili yatırımlara odaklanan bir görev yönergesinin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi. Kirişçi, Türkiye'nin su konusuna bütünüyle insani açıdan yaklaştığını da belirtti.

Haber 24-03-23 00:41

Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay hangi görevlerde bulundu? Atama kararları Resmi Gazete'de!

Mehmet Kemal Bozay, Cumhurbaşkanlığı atama kararlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından merak konusu oldu. Avrupa Birliği'nin Daimi Temsilcisi Bozay'a Dışişleri Bakanlığında yeni görev verilmesinin ardından birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Mehmet Kemal Bozay kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar...

Haber 18-02-23 08:59

Resmi Gazete'de yayımlandı! Dışişleri Bakan yardımcılıklarına yeni atama

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama Kararına göre, Dışişleri Bakan Yardımcılığına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince İspanya Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Burak Akçapar ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay atandı.

Haber 18-02-23 00:32

BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu görevden alındı! İşte yerine gelen isim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken bir atama kararı geldi. Birleşmiş Milletler Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu görevden alındı. Yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.

Haber 04-02-23 01:31

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'le görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'le görüştü

Yurthaber 21-09-22 19:55

SMDK, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'i, Esed rejiminden yana tavır almakla suçladı

SMDK, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'i, Esed rejiminden yana tavır almakla suçladı

Yurthaber 01-09-22 20:00

ABD: ''Türkler'in Kaygılarını Gidermeye Çalışıyoruz''

Dışişleri Bakanlığı'nın çevrimiçi brifinginde soruları yanıtlayan ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda Türk yetkililerin masaya getirdiği kaygıları gidermeye çalıştıklarını söyledi

Haber 15-06-22 00:05

BM Güvenlik Konseyi’nin Beş Yeni Üyesi Belirlendi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 192 üye devletin katılımıyla yapılan oylamada, Ekvador, Japonya, Malta, Mozambik ve İsviçre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan yeni beş üyesi olarak seçildi

Haber 09-06-22 23:14

Çin ve Rusya’dan BM Genel Kurulu’na ''Veto'' Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarihinde bir ilk yaşandı. 25 Nisan’da BM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa kapsamında, Güvenlik Konseyi’nde ''veto'' hakkını kullanan beş daimi üye; ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın BM Genel Kurulu’na açıklama yapması kararı ilk kez bugün uygulandı

Haber 09-06-22 00:21

Rusya Büyükelçisi BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in suçlamaları üzerine BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

Haber 07-06-22 06:47

Rusya'ya peş peşe sert sözler! Salonu terk etti... Arkasından böyle seslendi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve tüm dünyada yarattığı gıda krizi BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna oturumunda ele alındı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya yönelik suçladı. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise bu suçlamalar üzerine salonu terk etti. Michel, Nebenzia salondan ayrılırken “Gerçekleri duymamak sizin için daha kolay” dedi.

Haber 06-06-22 22:24

Son dakika: Türkiye-ABD hattında kritik görüşme! Ankara'dan net 'Suriye' mesajı

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye'nin, ABD'ye Suriye'de gerekli tedbirleri almakta kararlı olduğu bildirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK/YPG/PYD konusunda, Ekim 2019'da ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatlardaki hükümlerin bugüne kadar yerine getirilmediğini hatırlattı. İşte haberin detayları...

Haber 02-06-22 22:33

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi, Hatay'da Suriyeli esnaf ve eğitim merkezlerini ziyaret etti

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi, Hatay'da Suriyeli esnaf ve eğitim merkezlerini ziyaret etti

Yurthaber 01-06-22 20:03

Linda Thomas-Greenfield'in Türkiye ziyareti ertelendi

ABD'nin BM Daimi Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'in Türkiye ziyaretinin ertelendiği duyuruldu.

Haber 08-05-22 01:33

BM Genel Kurulu Veto Hakkı Kullanan Ülkeden Hesap Soracak

BM Genel Kurulu, Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden birinin veto yetkisini kullanması halinde açıklama yapmasını isteyen bir karar tasarısını kabul etti

Haber 26-04-22 23:37

Ukrayna'dan çok konuşulacak iddia: Rusya 121 bin çocuğu evlatlık vermek için kaçırdı

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 24 Şubat'tan bu yana devam ediyor. Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya ise korkunç bir iddia ortaya attı. BM'de konuşan Kyslytsya Rusya'nın 121 binden fazla Ukraynalı çocuğu evlatlık vermek için kaçırdığını iddia etti.

Haber 11-04-22 21:03

“Dünya Rusya’ya Çok Güçlü Bir Mesaj Verdi”

ABD, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'nden çıkarılması kararını önemli ve tarihi olarak niteledi. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, bu kararla uluslararası toplumun Rusya'ya güçlü bir mesaj verdiğini söyledi

Haber 08-04-22 02:07

Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi’nden Çıkarılması Oylanacak

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya almayı oylayacak. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield, “Alınacak kararla Rusya’ya, yaptıklarının cezasız kalmayacağı mesajını vermek önemli” dedi.

Haber 07-04-22 13:14

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Leclerc'den Ukraynalı sığınmacı açıklaması:

"Ukrayna'daki durumdan sonra 68 bin civarında Ukraynalının Türkiye'de korunmaya eriştiğini biliyoruz" - "Biz barış çabalarının en kısa zamanda sonuç vermesini umuyoruz ki insanlar daha fazla yerlerinden edilmesin ve barış sağlandığı takdirde de insanlar en kısa zamanda ülkelerine dönüp orayı yeniden inşa edebilsin"

Yurthaber 06-04-22 12:21

ABD: “Rusya BM İnsan Hakları Konseyi’nden Çıkartılsın”

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'nden çıkartılması çağrısında bulundu. Thomas Greenfield, bu kararın BM Genel Kurulu’nun yetkisinde olduğunu belirterek, “Şimdi oylarımız gerçek bir fark yaratabilir” dedi

Haber 05-04-22 23:46

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Konya'da:

"Türkiye'deki mültecilerin, hayata tutunmaları, hayata karışmaları ve dahil olmaları, aynı zamanda becerileri bir şekilde hayata katabilmeleri açısından Türkçe öğrenmeleri çok önemli"

Yurthaber 05-04-22 12:06

Rusya'yı BM İnsan Hakları Konseyi'nden Çıkarma Adımı

Amerika'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Amerika'nın BM Genel Kurulu'ndan Rusya'nın üyeliğini askıya alması talebinde bulunacağını söyledi

Haber 04-04-22 18:56

'Ukrayna'nın her yerindeler' deyip açıkladı: Rusya ne yapacağını bilmiyor

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Rusya'nın Kırım ve Donbas taleplerini kabul etmeyeceklerini belirten Kyslytsya, "Bu bir siyasi intihar olur. Mümkün değil" dedi. Ayrıca, Kyslytsya ''17 binden fazla asker kayıplarının olduğunu tahmin ediyoruz. Ölen Rus askerleri Ukrayna'nın her yerinde ve bunu söylemekten üzüntü duyuyorum ama artık biyolojik tehlike arz ediyorlar çünkü Ruslar cesetleri toplamak istemiyor'' dedi.

Haber 01-04-22 11:40

UNESCO Daimi Temsilcisi ziyaret etti! Gordion Antik Kenti müjdeli haberi bekliyor

Türkiye Cumhuriyeti UNESCO Daimi Temsilcisi Gülnur Aybet, Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’ni ziyaret ederek, kentin 45. Dünya Mirası Komitesi Toplantısı’nda kabul edilmesi halinde Ankara’dan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girecek ilk alan olacağını belirtti.

Trend 30-03-22 18:00

ABD: “Rusya Bir Ayda Büyük Bir İnsani Felaket Yarattı”

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, iki farklı tasarının görüşüldüğü BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bir ayda Rusya’nın dünyanın en hızla büyüyen insanlık felaketlerinden birine neden olduğunu söyledi

Haber 24-03-22 01:55

Son dakika: Askeri müdahale ne zaman bitecek? Rusya o soruyu yanıtladı!

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi 20'nci gününde sürerken Moskova yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Nebenzya, askeri harekatın, hedeflere ulaştığında sonlanacağını bildirdi. Öte yandan Nebenzya, hedeflere ilişkin olarak bilgi vermedi.

Haber 15-03-22 23:12

ABD: “Rusya Bizi Öfkelendiriyor”

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda-Thomas Greenfield, Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Rusya’nın saldırılarının Ukraynalı sivillere zarar verdiğine ilişkin artan haberlerin Amerika’yı öfkelendirdiğini söyledi

Haber 08-03-22 03:03

Bakan Çavuşoğlu duyurmuştu... Rusya tarafı yeşil ışık yaktı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Ukrayna ve Rusya tarafını en azından bakanlar düzeyinde Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) bir araya getirmek istediklerini belirtmesi üzerine Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Rusya'nın BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, görüşmeye yeşil ışık yaktı. İşte haberin detayları...

Haber 04-03-22 21:24

Savaşı sosyal medyaya taşıdılar! ABD'li ve Rus diplomatlar tartıştı

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi devam ederken Birleşmiş Milletlerin 'kınama' kararı sonrası ABD'li ve Rus diplomatlar sosyal medyada kararı tartıştı. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, kararı 'tarihi' olarak nitelendirirken, Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy ise "Ukrayna'daki radikallerin suç direnişini körüklediğini" savundu.

Haber 02-03-22 22:26

Ukrayna’nın BM Büyükelçisi'nden flaş sözler: Putin Hitler gibi kendini öldürsün!

Ukrayna'nın BM temsilcisi, BM güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada tüm dünyanın dikkatini çeken ifadeler kullandı. Ukrayna'nın BM Büyükelçisi Vladimir Putin'in Adolf Hitler'in yaptığı gibi kendini öldürmesi gerektiğini söyledi. İşte BM Genel Kurulu’nda yapılan ve tüm dünyanın dikkatini çeken o açıklama…

Haber 01-03-22 09:14

Türkiye'den BM'de Rusya'ya sert tepki! 'BM Sözleşmesine hakarettir'

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili, Rusya'nın saldırganlığının "sebepsiz ve haksız" olduğunu belirtti. Sinirlioğlu, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı, uluslararası hukukun açık ve ciddi bir ihlalidir. Kurallara dayalı uluslararası sisteme karşı bir meydan okuma eylemidir. BM Sözleşmesine hakarettir." ifadelerini kullandı.

Haber 01-03-22 02:18

Rus yetkili duyurdu! Diplomatlar sınır dışı edildi

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rusya’nın BM misyonundaki 12 temsilcinin ABD’den sınır dışı edildiğini açıkladı. Öte yandan Washington yönetimi, Moskova’daki büyükelçilik çalışanlarının da "gönüllü" olarak ülkeden ayrılabileceklerini duyurmuştu.

Haber 28-02-22 23:34

Son dakika! Rusya'dan NATO'ya sert tepki: Düşmanca kabul edilir

Son dakika haberi! Rusya Federasyonu Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Vassily Nebizia, Ukrayna'ya NATO tarafından yardım yapılmaması gerektiğini savundu. Nevizia, "Bu Rusya tarafından düşmanca kabul edilecek bir hareket olur." dedi.

Haber 28-02-22 21:05

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olağanüstü toplandı! Ukrayna'dan Putin'e: Hitler'in yaptığını tekrar edebilir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 193 temsilci ülkeyle beraber olağanüstü toplantı gerçekleştiriyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Ukrayna için 20 milyon dolarlık acil fon hazırlandığını duyurdu. Ukrayna’nın BM Temsilcisi Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Putin, nükleer silahlardan bahsediyor. Kendisini öldürmek istiyorsa Hitler’in 1945 Mayıs’ında yaptığını tekrar edebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 28-02-22 18:29

Son dakika! BM Genel Kurulu acil olarak toplanacak Dönem başkanı maalesef Rusya

Son dakika haberi! 193 temsilciden oluşan BM Genel Kurulu'nun acil olarak toplanacağı duyuruldu. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki 5 daimi üyeden biri olduğunu aktaran NTV muhabiri Hüseyin Günay, "Şubat ayı dönem başkanı maalesef ironiktir Rusya. Rusya'nın BMGK'da veto ettiği hiçbir karar geçerli sayılmıyor. Sonuca bağlanmıyor. Bu yüzden ABD ve Ukrayna, aynı zamanda Fransa ve İngiltere başka bir yöntemi harekete geçirdiler." ifadelerini kullandı.

Haber 28-02-22 00:12

Rusya'dan BM'de sert sözler! Batı, Kiev’i kışkırtmaya, cesaretlendirmeye ve silahlandırmaya devam ediyor

Tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği bölgeyle ilgili birbirinden sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in toplantıda yaptığı konuşmayı eleştiren Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Ukrayna yönetiminin Donbass Bölgesi’ne saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Nebenzya konuşmasında, “Batı, Kiev’i kışkırtmaya, cesaretlendirmeye ve silahlandırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-22 21:21

Son dakika: Ukrayna'dan Rusya'ya mesaj: tüm formatlarda görüşmeye hazırız

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, Kiev yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, Rusya'ya "tüm formatlarda görüşmeye hazırız" mesajı verdi.

Haber 17-02-22 22:41

Doğal gaz krizi farklı boyuta ulaştı! Bilerek mi yapılıyor?

Avrupa'da doğal gaz sorunu yaşanırken art arda gelen açıklamalar kafa karıştırdı. Dün "Olası gaz kesintileri için yeterli adım atılmıyor" diyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ardından bugün de Rusya'nın Avrupa Birliği'ndeki daimi temsilcisi Vladimir Chizhov, "Avrupa ülkeleri talep eder ise Rusya doğal gaz arzını artırıbilir" açıklamasında bulundu.

Finans 09-02-22 11:58

Gerilim tırmanıyor! ABD-Rusya-Ukrayna arasında suçlama krizi

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı planladığını söyledi. ABD'li Büyükelçi'ye cevap veren Rus Büyükelçi Nebenzia, ülkesinin Ukrayna'yı işgal edeceğine dair suçlamaları reddetti. Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya ise Ukrayna sınırında 130 bin Rus askeri olduğunu belirterek, "Sorulması gereken soru; Rus askerleri neden orada?" dedi.

Haber 31-01-22 19:46

Ana gündem Rusya! BM'de ABD çağrısıyla kritik toplantı

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, yarın yapılacak olan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya’ya baskı yapma sözü verdi.

Haber 30-01-22 23:38

ABD tarih vererek BM'ye çağrıda bulunmuştu! Rusya'dan tepki

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim her geçen gün tırmanırken ABD’den yapılan açıklamalar da dünya gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Son olarak ABD, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik eylemleri sebebiyle Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ni 31 Ocak’ta toplantı yapmaya çağırmıştı. ABD’nin bu çağrısına Rusya’dan tepki gecikmedi. Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Dmitriy Polyansky, “Umarım meslektaşlarım böyle bir şeyi desteklemezler.” dedi.

Haber 28-01-22 20:53

BM: “Kazakistan’daki Protestolar Barışçı Olmalı“

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kazakistan’daki gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürdüklerini söyledi. Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres’in BM Orta Asya Özel Temsilcisi aracılığıyla, şiddetten kaçınılması ve itidal çağrısı yaptığını kaydetti

Haber 07-01-22 00:33