Yamamay E Work Haberleri

Sektör işçi bulamadığı haberleriyle gündem oluyordu! İnşaat maliyeti yıllık yüzde 70'e dayandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat maliyetinin mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 69,98, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 2,11 arttığını açıkladı. İnşaat sektörü son zamanlarda işçi bulamadığı ve inşaat malzemeleri fiyatındaki artışlarla gündem oluyordu.

Finans 2024-05-10 11:01:21

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti! Emekli ve memur zammı tablosunda ibre yukarı yönlü! İşte olası yeni zam oranları...

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyonda tahminlerini yüzde 38'e yükseldi. Enflasyon tahminin yükselmesi temmuzda zam bekleyen emeklilerin de hesabını değiştirdi. Beklentilerdeki oranlar gerçekleşirse emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları ne olacak?

Finans 2024-05-09 14:13:08

SON DAKİKA: Merkez Bankası Fatih Karahan duyurdu! Yıl sonu enflasyon tahmini değişti! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz'

Son dakika... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Karahan, "Enflasyon beklentilerinde kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38’e güncellendi.

Finans 2024-05-09 10:37:07

Altına hücum! Rekor kırıldı! Yüzde 7 düştü, kuyumcular doldu taştı... Yüzde 89'luk artış

Yaklaşık 2 hafta önce rekor kıran altın fiyatları sonrasında yüzde 7 gerilerken; vatandaşlar adeta hücum etti. Düşen fiyatları alım fırsatı olarak görenler kuyumcuların yolunu tutarken; altın satışları 2024'ün ilk üç ayında 44,4 tonla rekor kırdı. Böylelikle satışlar 2023'e göre yüzde 89'un üzerinde artmış oldu.

Finans 2024-05-09 07:16:24

Diğer Haber Etiketleri

İnşaat emekli Memur oran Zam Merkez Bankası Enflasyon Altın külçe altın Kuyumcu ele gecesi survivor survivor all star Brezilya sel a101 a101 aktuel urunler a101 aktüel a101 aktüel katalog a101 aktüel ürünler katalogu a101 alışveriş a101 bim aktüel ürünler kataloğu a101 bu hafta a101 bugün a101 hafta sonu a101 hafta sonu indirimi a101 haftanın yıldızları a101 kampanya emekli zammı asgari ücret Nur Viral Nuray Sayarı Bağcılar sapık Sucu dava slogan seçim anketi anket ak parti Yerel seçim Bayram ikramiyesi Adnan Oktar kredi faiz oranları mevduat faizi rtük kredi kaza İstanbul takıntı aşık dehşet a101 elektrikli bisiklet resmi gazete Türk lirası Yanardağ Endonezya Trabzon Uğurcan Çakır bıraktı cenk da, maçın sene önce süper li Süper Lig fenerbahçe beşiktaş Derbi naci görür deprem Prof. Dr. Naci Görür istanbul depremi hibe Çiftlik Osmaniye galatasaray maçı icardi Çorum ikinci el araç bordro e bordro e bordro e devlet e bordro sorgulama e bordro sistemi e bordro giriş e-devlet e devlet emekli maaşı e devlet emeklilik başvurusu e devlet emeklilik sorgulama elektrikli otomobil kredi notu kredi notu hesaplama kredi notu öğrenme kredi notu öğrenme e devlet kredi notu sorgulama kredi notumu nasıl öğrenebilirim findeks kredi notu öğrenme findeks kredi notu sorgulama tc ile kredi notu sorgulama e devlet kredi notu findeks kredi notu kan grubu kan grubu nasıl öğrenilir e nabız kan grubu öğrenme kan grubu sorgulama pozitif kan grubu negatif kan grubu e nabız kan grubu e nabız kan grubu öğrenme kan grubunu öğrenme kan grubumu nasıl öğrenirim e devlet kan grubu ligi bahçe maçı ligde Sivasspor emeklilik tarihi emeklilik yaşı Tüketici Güven Endeksi başakşehi otomotiv satış İstiklal Caddesi ibb e devlet internet bankacılığı e devlet internet bankacılığı giriş e devlet transkript Transkript belgesi dask poliçe sorgulama

Survivor All Star'da şaşırtan veda! Adadan elenen isim belli oldu

Survivor All Star 2024'e bir yarışmacı daha veda etti. Heyecanın hız kesmeden devam ettiği yarışmada bu haftanın eleme adayları arasında Yunus Emre, Sercan, Batuhan ve Furkan yer alıyordu. Survivor All Star şampiyonluğuna veda eden isim açıklandı. İşte detaylı bilgiler...

Magazin 09-05-24 01:06

Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 100’e yükseldi! Çok sayıda kişi kayıp

Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 100’e yükseldi. Brezilya ordusunu da teyakkuza geçiren faciada, halen 128 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite yaşanan faciayla ilgili "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Haber 08-05-24 19:41

A101'e Alexander McQuenn ayakkabı geliyor! İşte 9 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu

A101'de bu hafta alışveriş severlerin yüzünü güldürecek onlarca ürün, bütçe dostu fiyatlarla a101 online özel broşüründe yerini aldı. A101'in 9 Mayıs 2024 Perşembe tarihli aktüel ürünler kataloğunu merak ediyorsanız, detaylar için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Haber 08-05-24 17:05

‘Hükümet çevresinden baskı var’ dedi: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret için zam kulisini açıkladı: SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'Anayasa ihlal ediliyor, 3-4 bin TL…’

En düşük emekli maaşı ne olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? soruları Temmuz ayının yaklaşması ile milyonların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini aldı. 4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olurken rakamın Temmuz’da yüzde 25’e ulaşması bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emekli zammı ve asgari ücret için kulis bilgisini paylaştı. Emekliye seyyanen zamda 3-4 bin TL rakamı öne çıktı. Asgari ücrette ise ‘anayasa ihlali’ detayı dikkat çekti.

Finans 08-05-24 10:47

Seçil Erzan davasında yeni iddianame! Mağdur sayısı 28’e yükseldi

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 27 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, bir yeni iddianame daha eklendi. Böylelikle davada mağdur sayısı 28’e yükselirken, Seçil Erzan için istenen hapis cezası ise 90 yıldan 295 yıla çıkmış oldu. Erzan 24 Mayıs’ta tekrar hakim karşısına çıkacak.

Haber 07-05-24 18:09

Çarşamba sabah saat 06:21'e dikkat! Nur Viral'e konuk olan Astrolog Nuray Sayarı böyle uyardı

Son dönemde seçim yorumlarıyla adından sıkça söz ettiren ünlü astrolog Nuray Sayarı, Nur Viral'in Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 'Hayatta Her Şey Var' programına konuk oldu. Sayarı tarih ve saat vererek tüm astroloji takipçilerini heyecanlandırdı.

Magazin 07-05-24 15:54

Türkiye'nin konuştuğu 'sapık sucu' hakim karşısında! Mahkeme salonunu bu sloganlarla inlettiler: Basına ve seyirciye kapattılar

Son yıllara damgasını vuran ve kamuoyunda 7'den 70'e herkesin tepkisini çeken 'Bağcılar sapığı' hakim karşısına çıktı. Duruşma basına ve izleyicilere kapalı yapıldı. Duruşmaya alınmayan avukatlar mahkemenin bu kararına tepki gösterdi. Bakırköy adliyesi, "Çocuklar vatandır vatanına sahip çık", "Çocuklar susmaz, sen de susma" sloganlarıyla inledi.

Haber 07-05-24 15:41

AK Parti'de bu anket çok konuşulacak! Oylar 1 yılda böyle erimiş: Seçmen Cumhur İttifakı da demedi

AK Parti'nin son seçimde yaşadığı oy kaybı hemen herkesin ilgisini çekti. Kurulduğundan bu yana yerel seçimlerdeki en düşük oyunu alan AK Parti'nin oylarının nasıl dağıldığı merak uyandırıyordu. Yeni paylaşılan bir anket sonucu AK Parti oylarının 2023'ten 2024'e nasıl dağıldığını gözler önüne serdi. AK Parti'ye olmadığı gibi Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye de oy vermeyen seçmenin tercihleri çarpıcı bir sıralama ortaya çıkardı. O listede yer almayan parti de dikkat çekti.

Haber 07-05-24 11:07

3 bin lira için son günler, hemen SGK’ya koşun! Emekli bayram ikramiyesi alamayabilirsiniz: 31 Mayıs'ı geçiren seneyi bekleyecek

Emekli bayram ikramiyesi almak için milyonlar için geri sayım başladı. 16 milyon bayram ikramiyesini 10-14 Haziran haftasında cebine koyacak. Bunun yanında yeni emekli olacaklar da emekli ikramiyesi alabilecek. Ancak emekli ikramiyesi almak isteyen yeni emekli olacaklar için süre daralıyor. SGK’ya 31 Mayıs gece 24.00'e kadar emeklilik başvurusu yapanlar Kurban Bayramı öncesinde ikramiye almaya hak kazanacak. İşte detaylar…

Finans 07-05-24 09:11

Şantaj ve cinsel istismar suçu işliyorlardı! İletişim Başkanlığı duyurdu: Adnan Oktar örgütüne ait hesaplar kapatıldı

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Adnan Oktar soruşturması kapsamında 300'e yakın X hesabı hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Bu işlemler sonucunda hesapların, örgüt propagandası yaptığı şantaj ve cinsel istismar suçlarını işledikleri tespit edildi.

Haber 06-05-24 13:53

Merkez Bankası'ndan açıklama: Mevduat faizleri de tüketici kredisi faizleri de geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi. 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e geriledi. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 86,2 ile rekor kıran tüketici kredisi faizleri ise aynı dönemde yüzde 81,3 olarak kaydedildi.

Finans 04-05-24 07:20

Adnan Oktar örgütüne bir darbe daha! Mahkeme kararını verdi: 300 hesap kapatıldı

Adnan Oktar soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mağdurlar, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü'nün sosyal medyayı kullanarak başta mağdurlar ve müştekiler olmak üzere kamu görevlileri ile basın mensuplarını sindirmeye çalıştığını iddia etmiş ve bununla ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığı açıklanmıştı. Mahkeme mağdurların başvurusu üzerine 300'e yakın hesabı kapattı.

Haber 03-05-24 18:19

RTÜK NOW TV ve Tele 1'e para cezası kesti! Başkan ile üye arasında dikkat çeken 'torpil' diyaloğu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV'ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1'e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirme yapan RTÜK üyesi İlhan Taşçı'ya, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den yanıt geldi. İşte detaylar...

Finans 03-05-24 15:47

Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, faiz oranı, enflasyon, sıkı para politikası detayı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizine karar verdiği 25 Nisan 2024 Tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özetini yayınladı. Özette kredilere, faiz oranları ve enflasyona yönelik değerlendirmeler dikkat çekti. Özette, "6 Nisan 2024 tarihinde kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami akdi faiz oranlarının yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltilmesiyle, kredi kartı harcamalarının da kredi büyümesinde dengelenme sürecine katkı vermeye başladığı görülmektedir" denildi.

Finans 03-05-24 14:51

ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Yıllık yüzde 124,35, aylık yüzde 5,02!

Bağımsız enflasyon araştırma kuruluşu ENAG, Nisan enflasyonunu açıkladı. ENAG'ın nisan enflasyonu ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında yüzde 5,02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,35 olarak gerçekleşti.

Finans 03-05-24 09:22

İstanbul'da korkunç kaza! İşçi servisi devrildi: 13 yaralı

İstanbul'da sabah saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi. Beylikdüzü E-5'te servis minibüsünün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Kazaya makas attığı öne sürülen bir aracın neden olduğu belirtildi.

Haber 03-05-24 09:15

Takıntılı aşığın yaptığı dehşete düşürdü! Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği koydu

Zonguldak'ta takıntılı eski sevgilinin yaptığı dehşete düşürdü. 24 yaşındaki Serdar E., takıntı haline getirdiği eski kız arkadaşı Rabia S.'nin sevgilisi Batuhan Y.'nin otomobilinin motor kısmının altına bomba düzeneği koydu. Batuhan Y.'nin babasının arabayı sanayi ustasına götürmesiyle gerçekler ortaya çıktı. Olay yerine bomba imha ekibi getirildi ve bomba, bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatıldı.

Haber 01-05-24 18:37

A101'e Stanley termos çeşitleri, kamp ekipmanları geliyor! 2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu

En büyük perakende market zincirleri arasında yer alan A101'in bu haftaki 2 Mayıs 2024 Perşembe tarihli yeni sayısında yok yok! Kamp ekipmanlarından beyaz eşyaya, çekme karavandan elektrikli mopede her ihtiyaca uygun ürünlerle alışveriş severlerin yüzünü güldüren a101 online özel broşürünü merak ediyorsanız, a101 aktüel ürünleri görmek için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz!

Haber 01-05-24 17:23

TL mevduat hesapları için vergi düzenlemesi! Resmi Gazete'den duyuruldu: 31 Temmuz detayı

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları güncellendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. Ancak oranlar 31 Temmuz'a kadar yani 3 ay boyunca geçerli olacak.

Finans 01-05-24 08:19

Mevduat hesapları için ‘vergi’ kararı: Bankada Türk Lirası olanlar dikkat! Faiz gelirinde düşüşe neden olabilir, bugün son gün…

Mevduat faizlerinin yükselmesi elindeki Türk Lirası’nı değerlendirmek isteyenler için bir fırsata dönüşmüştü. Mevduat hesaplarında bunun yanında bir de stopaj avantajı uygulanıyordu. Normal şartlarda yüzde 15 olarak uygulanan gelir vergisi stopaj oranları yüzde 5’e çekilmişti. Ancak o süre bugün sona eriyor. Eğer yeni bir düzenleme olmazsa yeni yatırımcı mevduat hesaplarındaki faiz getirilerine daha yüksek oranda vergi verecek…

Finans 30-04-24 13:39

Yanardağ patladı, ülke alarma geçti! Dehşete düşüren görüntüler

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda bir kez daha patlama meydana geldi. Patlama sonucu bölgede uyarı seviyesi 4'e yükseltildi. Patlamanın ardından bölgedeki bir havalimanı da kapatıldı. Yanardağda iki hafta önce meydana gelen patlamanın ardından binlerce kişi evlerinden tahliye edilmişti. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 12:00

Yüzlerce kupası olan lise, sportif başarılarıyla dikkati çekiyor

Trabzon'da eğitim hayatına 2001'de başlayan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, 23 yılda futbol, basketbol, hentbol, futsal, voleybol gibi alanlarda 300'e yakın kupa kazanıp milli takımlara sporcular yetiştirdi.

Yurthaber 30-04-24 11:15

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi sonrası spor yazarları ne dedi? İki takım hakkında dikkat çeken değerlendirmeler: 35 puanlık farkı doğrulayan derbi

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaştı. Sarı-lacivertliler sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılarak puanını 89'a yükseltirken Galatasaray ile arasındaki puan farkını tekrar 4'e indirdi. Kadıköy'de oynanan dev derbide Fenerbahçe'nin gollerini 30. dakikada Michy Batshuayi, 69. dakikada İrfan Can Kahveci atarken, Beşiktaş'ın tek golünü 82. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Derbi sonrası Fenerbahçe spor yazarlarından tam not aldı.

Spor 28-04-24 09:42

'Şakası yok' Naci Görür'den İstanbul depremi için korkutan sözler '7.5'e kadar gidebilir! O yerler 9 şiddetine maruz kalacak'

Beklenen olası İstanbul depremi endişesi devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür ise yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Kahramanmaraş depremini bağırdık, söyledik kimse dinlemedi" diyen Görür "Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek" dedi. Deprem bekledikleri yerlerin Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı olduğunu söyleyen Görür, ikisinin birlikte kırılması halinde büyüklüğünün 7.5'e kadar gidebileceğini aktardı. Marmara kıyılarına yakın olan yerlerin en fazla deprem şiddetine maruz kalacağını söyledi.

Haber 27-04-24 11:42

Liseyi bitirdi, hayatı değişti! Girişimcilikten hanım ağalığa... Her şey devlet desteğiyle başladı

Osmaniye'de aile ekonomisine katkıda bulunan kadınların başarısı parmakla gösteriliyor. 7 kadın bir araya gelerek devlet desteğiyle çiftlik kurdu. Ortak sayısı 23'e çıktı ve ardından hepsi birer hanım ağa oldu. Çiftliğin genç ortaklarından Mine Sina Yüksel liseden sonra girdiği bu yolda hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Haber 27-04-24 10:03

Mauro Icardi, Dzeko'yu geçerek zirveye oturdu

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Adana Demirspor maçında attığı golle Süper Lig’deki gol sayısını 21’e çıkardı ve yarışta zirveye yerleşti.

Spor 26-04-24 22:26

Koçhisar Barajı’na atılan 400 adet kerevit sepetine el konuldu

Çorum’un Alaca ilçesinde, Koçhisar Barajı’na atılan 400’e yakın kerevit sepetine el konuldu, sepetlerde bulunan 200 kilo civarındaki canlı kerevit ise tekrar göle salındı.

Yurthaber 26-04-24 15:22

İkinci el araç piyasası ne kadar arttı? Galericiler isyanda: Eskiden ayda 30 araç satıyordu şimdi bakın kaça düştü

Krediye ulaşımın zorlaşması ikinci el araç piyasasını da etkiledi. Satışlarda ciddi azalma yaşanırken ocak ayından bu yana sıfır araçlar yüzde 15, ikinci el araçlar yüzde 5 arttı. Sektör temsilcileri ise eskiden normalde ayda 20 ila 30 arasında araç satabildiklerini ancak bu sayının şu anda 2 ila 4'e düştüğünü belirtti. İşte ikinci elde son durum...

Finans 26-04-24 08:19

e-Devlet bordro sorgulama: e-Devlet'ten maaş bordrosu nasıl öğrenilir?

Bir çalışana aylık olarak ödenen ücretin detaylarını içeren maaş bordrosu iş yerlerinde düzenlenir. Çalışanın aylık geliri, avansları ve ödeme aldığı gün sayısı gibi bilgileri kapsayan maaş bordrosu elektronik ortamda da kayıt altına alınır. Dolayısıyla e-bordro sorgulama ve çıktı alma gibi işlemlerin yapılması için e-Devlet kullanıcı girişi tamamlanmalıdır. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sekmesine geçiş yapılarak birkaç adımda maaş bordrosu detaylarına ulaşılabilir.

Finans 25-04-24 21:45

e-Devlet emeklilik başvurusu: e-Devlet'ten emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapmak isteyen kişilerin SGK tarafından oluşturulan hizmeti kullanmaları mümkündür. Bu hizmet sayesinde emeklilik başvurusunu tamamlayan kişiler daha sonra aylıklarının bağlanma durumunu da aynı platform üzerinden takip edebilir. Ancak emeklilik başvurusu e-Devlet aracılığıyla yapılacağı zaman hangi aşamaların takip edildiğinin bilinmesi gerekir. Bu nedenle “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” sayfasının nasıl işlediği açıklanmalıdır.

Finans 25-04-24 20:19

A101'e iPhone, Crocs, tiny house, elektrikli moped geliyor! İşte 25 Nisan 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu

Türkiye'nin en büyük perakende zincirlerinden A101'in 25 Nisan 2024 Perşembe tarihli yeni sayısı yayınlandı. Alışveriş severlerin ve ihtiyaç listesindeki ürünlere uygun fiyatlarla sahip olmak isteyenlerin her hafta merakla beklediği a101 aktüel ürünler listesinde bu hafta da yok yok! Siz de a101 online özel broşürünü merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde...

Haber 25-04-24 09:37

Türkiye'de elektrikli araç satışları 2023'te 8 kattan fazla arttı

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Finans 24-04-24 11:56

Mevduat hesabı açacakları ilgilendiriyor! Vergi avantajında süre 30 Nisan'da bitiyor

30 Nisan'da sona eriyor, 1 Mayıs'tan itibaren değişecek! Mevduat faizleri yüzde 70'e dayanınca, yatırımcılar bankanın yolunu tutmuştu. Ancak mevduat hesaplarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Gelir vergisi stopaj avantajı süresi bitiyor. Vergi oranlarının yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkabileceği dile getiriliyor. Ancak yeni bir düzenleme ile bu oranın düşük tutulması ihtimali de dile getiriliyor.

Finans 24-04-24 10:16

Kredi notu öğrenme: Kredi notu nasıl öğrenilir? E-Devlet üzerinden kredi notu öğrenme

Kişiler çeşitli nedenlere bağlı olarak türlü gerekçelerle kredi almak isteyebilir. Bu tür durumlarda kişilerin sahip oldukları kredi notları alacakları kredi tutarından, krediyi geri ödeme koşullarına kadar birçok durumu etkileyebilmektedir. Kredi notunu öğrenmenin ise çeşitli yolları vardır. Peki, kredi notu nasıl öğrenilir? e-Devlet üzerinden kredi notu öğrenme nasıl yapılır?

Finans 23-04-24 19:42

Kan grubu öğrenme: Kan grubu nasıl öğrenilir? E-Devlet'ten, e-Nabız'dan kan grubu öğrenme

Canlıların kanındaki antikorlara bakılarak sahip oldukları kanın özelliğin belirtebilmek için yapılan sınıflandırmalar sonucunda kan grupları oluşmuştur. İnsanlar için sınıflandırılan kan grupları A, AB, B ve O türlerinden ibarettir. Pozitif ya da negatif RH değerleri olur. Kişilerin kan gruplarını bilmeleri önemlidir.

Haber 23-04-24 00:44

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kalan maçlarına kalp dayanmaz! Şampiyonluk şanslı bu karşılaşmalara bağlı...

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Sivasspor ile 2-2 berabere kalmasının ardından tüm planlar değişti. Galatasaray ile puan farkının 4'e çıkmasının ardından şampiyonluk ihtimali sarı-kırmızılıların bir adım öne geçti.

Spor 22-04-24 22:25

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır yara aldı! Sivas deplasmanından alınan sonuçla birlikte Galatasaray ile puan farkı 4'e çıktı...

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Sivasspor, sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Galatasaray'ın kazandığı haftada puan kaybı yaşamak istemeyen sarı-lacivertliler, Sivas deplasmanına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan maç 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı ve Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Spor 22-04-24 22:06

e-Devlet emeklilik sorgulama: e-Devlet'ten emeklilik sorgulaması nasıl yapılır?

Yasal olarak belirlenen emeklilik prim günü ve yaş şartı gibi koşulları karşılayan kişiler, emeklilik tarihi sorgulama işleminin nasıl yapıldığını keşfetmek ister. Nitekim günümüzde e-Devlet platformu sayesinde hangi tarihte emekli olunacağı kolaylıkla öğrenilebilir. Emeklilik tarihinin yaklaştığını düşünen veya kaç sene daha çalışırsa emekli olabileceğini merak eden vatandaşlar e-Devlet bünyesinde yer alan SGK Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? hizmetini kullanmalıdır.

Finans 22-04-24 18:56

Tüketici güveni 10 ayın zirvesinde

Tüketici Güven Endeksi, nisan ayında 80,5'e yükselerek 10 ayın en yüksek seviyesini gördü. Önceki veri, 79,4 seviyesindeydi.

Finans 22-04-24 10:11

Galatasaray yoluna gümbür gümbür devam ediyor! Pendikspor engelini 4-1'lik skorla geçtiler...

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, Pendikspor’u konuk etti. Şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemeyen Galatasaray ile küme düşmeme mücadelesi veren Pendikspor müthiş bir oyun ortaya koydu. RAMS Park'ta oynanan maçı Galatasaray 4-1 kazanarak Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 5'e çıkarttı.

Spor 21-04-24 20:57

Otomotiv üretiminde ilk çeyrekte artış

Yılın ilk çeyreğinde toplam otomotiv üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artışla 377 bin 70'e yükseldi. Yılın ilk çeyreğinde ticari araç üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 5 azalırken, ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 1 arttı.

Finans 21-04-24 15:17

Tarihi 1914'e uzanıyordu! İstiklal Caddesi'nde yeni dönem: İBB duyurdu

İstanbul'un simge caddelerinden İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor. İstiklal Caddesi'nin simgelerinden olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak elektrik enerjisiyle çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacak. Bataryalı tramvayların tasarımı nostaljik tramvaylarla aynı olacak.

Finans 21-04-24 13:30

İstanbul'da ilginç görüntü! Bariyerlere böyle sıkıştılar

İstanbul'da ilginç bir olay yaşandı. E-5'te inatlaşan iki sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı.

Haber 19-04-24 21:02

e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır? İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e giriş nasıl yapılır, internet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e nasıl girilir?

e-Devlet Kapısı, bünyesinde birçok önemli resmî kurumu barındıran ve kullanıcılara resmî işlemleri daha kolay bir şekilde yapma fırsatı sunan bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sisteme girişlerde birçok farklı giriş alternatifi mevcuttur. Bu giriş alternatiflerinden biri internet bankacılığı ile giriştir. Kişiler başka herhangi bir şifreye gerek duymadan banka giriş bilgilerini kullanarak e-Devlet platformuna giriş yapabilmektedir. Peki, e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:52

e-Devlet transkript belgesi sorgulama: e-Devlet’ten transkript belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten transkript belgesi nasıl sorgulanır?

e-Devlet Kapısı, bünyesinde çeşitli kamusal özelliğe sahip kurumları barındıran elektronik bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platform sayesinde kullanıcılar resmî kuruluşlarla alakalı işlemleri yerlerinden kalkmadan online olarak yapabilmektedir. Bu işlemlerden biri de e-Devlet sistemi üzerinden transkript belgesi sorgulama işlemidir. Peki, e-Devlet’ten transkript belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:51