Sebep Kelimesinin Es Anlamlisi Haberleri

Mahsul nasıl yazılır? Mahsul mü mahsül mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük yaşamda haber metinlerinden tarım alanına yönelik konuşmalara varan pek çok farklı bağlamda yaygın olarak kullanılan mahsul sözcüğü yabancı kökenli bir ifadedir. Bu da mahsul kelimesinin Türkçe yazım kuralları ihlal edilmeden nasıl yazılması gerektiğinin merak edilmesine sebep olur. Ancak ilgili sözcük üzerine araştırma yapılırken TDK güncel sözlüğü gibi kaynaklara başvurulduğu takdirde mahsul kelimesinin 2. hecesinde hangi ünlü sesin kullanıldığı kolaylıkla öğrenilebilir.

Egitim 2024-02-10 06:31:04

Arka zıt anlamlısı nedir? Arka kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlısı bulunabilir. Eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanımı anlatımlarda zenginliğe sebep olur. Cümle içinde kullandığımız kelimelerin birden çok zıt anlamlısı olabilir. Bunun yanında bazı kelimelerin zıt anlamlısı olmayabilir.

Egitim 2023-04-20 10:01:39

Yeğen nasıl yazılır, yeğen yazımı nasıl olmalıdır? Yeğen mi yiğen mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük yaşamda en çok kullandığımız akraba bildiren sözcüklerden bir tanesi de yeğendir. Yeğen kelimesinin telaffuzu söylenen bölgeye, ağza ve şiveye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu da yeğen kelimesinin yazımında farklılıklar doğurma ve yazımında hatalar yapmamıza sebep olmaktadır. Yeğen kelimesinin yazımı konusunda en doğru bilgiyi bizlere TDK sözlük vermektedir. Peki, yeğen kelimesinin doğru yazılışı nasıldır?

Egitim 2023-04-10 13:46:02

Oldubitti nasıl yazılır, oldubitti yazımı nasıl olmalıdır? Oldubitti ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir işi aceleye getirip hemen sonuca bağlamaya oldubitti denir. Bu kelimenin cümle içerisinde genellikle oldubittiye getirmek şeklinde bir kullanımı vardır. Halk arasında sıklıkla kullanılan bir kelimenin yazımı hakkında pek çok hata yapılmaktadır. Bu kelimenin yazımı ile ilgili farklı bilgiler bulunması kelimenin doğru yazılışını merak edenler için kafa karışıklığına sebep olabilmektedir. Peki, oldubitti kelimesinin doğru yazılışı nasıldır?

Egitim 2023-04-10 13:44:56

Göz ardı nasıl yazılır, göz ardı yazımı nasıl olmalıdır? Göz ardı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede sözcüklerin birleşik veya ayrı yazılması konusunda çoğu zaman kararsız kalınabilir. Bazı sözcüklerin birleşik veya ayrı yazılması anlam farklılıklarına sebep olabilir. Dolayısıyla Türkçeyi yazım kurallarına uygun kullanmak doğru ve etkili iletişim kurmaya yardımcı olur. Göz ardı kelime grubu yazım yanlışı en çok yapılan birleşik kelimelerden birisidir. Peki, göz ardı kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-03-23 16:57

Başyapıt nasıl yazılır, başyapıt yazımı nasıl olmalıdır? Başyapıt ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde kapsamlı ve zengin sözcük dağarcığını bulundurur. Dilin zenginliği köklü geçmişi olduğu gibi çeşitli dillerle etkileşiminden de kaynaklıdır. Kelime bolluğu ise gün içerisinde farklı telaffuzlara ve yazım yanlışlarına sebep olur. Kimi sözcük ayrı yazılması gerekirken kimi bitişik yazılır. Başyapıt kelimesi de ayrı mı bitişik mi yazımı karıştırılan kelimelerden biridir. Peki, başyapıt kelimesinin yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 24-02-23 17:19

Şarj nasıl yazılır, şarj yazımı nasıl olmalıdır? Şarj mı şarz mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yapılan yazım hataları bilgi kirliliğine sebep olabilir. Bu hataların önüne geçebilmek için hem sık sık kitap okunması hem de kelimelerin doğru yazılışlarının araştırılması gerekir. Doğru yazılışı araştırılan kelimelerin başlarında şarj kelimesi gelir. Şarj nasıl yazılır sorusu kafaları karıştıran ve merak edilen kelimelerden biridir. Şarj kelimesinin doğru yazılışı cümle içinde kullanılan örnekler ile anlaşılabilir. Peki, şarj mı şarz mı?

Egitim 17-02-23 11:03

Katı zıt anlamlısı nedir? Katı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi doğru ve anlaşılır kullanabilmek için konuşurken ve yazarken doğru kelimelerle düzgün cümleler kurmak gerekir. Yanlış anlaşılmalardan kaçınmak için kullanılan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve hatta zıt anlamlarını da bilmek gereklidir. Bu da günlük ve profesyonel hayatta zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. “Katı” kelimesi günlük dilde yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler içerisinde yer alıyor. Peki, katı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-23 17:52

Kolay zıt anlamlısı nedir? Kolay kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Konuşurken ve yazarken dilimizi düzgün kullanmak içi doğru kelimelerle doğru cümleleri kurmak gerekir. Kullanılan kelimelerin, anlamları ve zıt anlamlıları gibi kelime ilişkileri bilinmiyorsa bu durum iletişim sorunları yaratabilir. Bu da sözlü ve yazılı iletişimde zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. Kolay kelimesi sosyal hayatta birçok durumda çok sık kullanılır. Peki, kolay kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-23 17:52

Koyu zıt anlamlısı nedir? Koyu kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Konuşurken ve yazarken anlaşılabilir olmak için kelimeleri doğru ve yerinde kullanmak gerekiyor. Bunun için kullanılacak sözcüklerin anlamlarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini bilmek gerekir. Aksi hâlde iletişimde aksaklık ve anlatım bozuklukları doğar. Anlatım bozuklukları da ifadelerimizin yanlış anlaşılmasına ve iletişimde zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. Günlük hayatta da sıklıkla kullanılan koyu kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-23 17:52

Gitgide nasıl yazılır, gitgide yazımı nasıl olmalıdır? Gitgide ayrı mı birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bazı kelimelerin yazılışı biraz karışıklığa sebep olabiliyor. Gitgide sözcüğü de bu kelimeler içinde yer alıyor. Bir çok kişi gitgide kelimesinin doğru yazılışı ile ilgili internet üzerinden araştırma yapıyor. Gitgide zaman ilerledikçe, giderek ve gittikçe anlamına gelen bir kelimedir. Bazı kişiler bu kelime kullanma ihtiyacı duyduğunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Peki, gitgide nasıl yazılır?

Egitim 03-02-23 16:20

Öz güven nasıl yazılır, öz güven kelimesinin yazımı nasıldır? Öz güven ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişinin kendine olan güveni ve sevgisini ifade eden öz güven kelimesi günlük yaşamda da sık rastlanılan sözcüklerden biridir. Yazımı karıştırılarak yanlışlıklara sebep olan kelimelerden biri de bu kelimedir. Türkçe yazılması ve okunması oldukça kolay bir dil olmasına rağmen bazı kelimeler yaygın olarak yanlış yazılıyor. Bu kelimelerin doğru yazılışını bilmek yazım yanlışı olmadan cümle kurmak için gereklidir. Peki, öz güven kelimesinin yazımı nasıldır?

Egitim 03-02-23 14:12

Kısa zıt anlamlısı nedir? Kısa kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi yazı ve konuşma dilinde düzgün kullanmak ve anlatım bozukluğu oluşturmamak için kelimeleri ve anlamlarını iyi bilmek gerekir. Kelimelerin anlamlarını özellikle de eş ve zıt anlamlarını yanlış bağlamda kullanmak anlatım bozukluğuna yol açar. Bu da dilin iyi kullanılmamasına sebep olabilir. “Kısa” kelimesinin cümle içerisindeki kullanımları incelediğinde birçok anlama sahip bir kelime olduğu görülüyor. Peki, genellikle uzunluk bildiren kısa kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 27-01-23 16:28

Yapıt eş anlamlısı nedir? Yapıt kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazılışları farklı anlamları aynı kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Eş anlamlı kelimeler cümlede anlamı pekiştirmek ya da kullanımı azalmış kelimelerin yerine yeni türetilmiş kelimeleri kullanmak adına tercih edilebilir. Eş anlamlı kelimeler aynı cümle içinde bir arada kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yazılışları ve dolayısıyla okunuşları farklı olsa da aynı anlamı taşıdıkları için aynı cümle içinde kullanılmaları anlatım bozukluğuna sebep olur. Peki, yapı eş anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-22 17:04

Yapı eş anlamlısı nedir? Yapı kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kelimeler anlamları bakımından zıt ve eş olmak üzere iki ayrı grupta sıralanabilir. Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirlerinden farklı ve tam tersi bir ima vermekle birlikte eş anlamlı kelimeler aynı anlamı verir. Eş anlamlı kelimelerin yazılışları ve okunuşları farklıdır ancak anlamları aynıdır. Aynı anlama sahip oldukları için bu kelimeler birbirleri yerine kullanılabilir ve cümlede herhangi bir anlam değişimine sebep olmazlar. Türkçe kökenli olan yapı kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 30-12-22 17:04

Yanıt eş anlamlısı nedir? Yanıt kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazımları farklı anlamları aynı kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Eş anlamlı kelimeler cümlede anlamı pekiştirmek ya da kullanımı azalmış kelimelerin yerine yeni türetilmiş kelimeleri kullanmak adına tercih edilir. Eş anlamlı kelimeleri aynı cümle içinde kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yazılışları farklı olsa da aynı anlamı taşıdıkları için aynı cümle içinde kullanılmaları anlatım bozukluğuna sebep olur. Peki, yanıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 02-12-22 20:15

Tanıdık eş anlamlısı nedir? Tanıdık kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Okunuş ve yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Türk dili anlamdaş kelimeler bakımından oldukça zengin bir dil olarak bilinir. Eş anlamlı kelimeler cümle içerisinde birbirleri yerine de kullanılabilir. Yazılı ve sözlü iletişimde eş anlamlı sözcükler sıklıkla kullanılır. Ancak birden fazla eş anlamlı kelime aynı cümle içerisinde kullanılırsa anlam bozukluğuna sebep olabilir. Peki, tanıdık kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir?

Egitim 25-11-22 14:44

Kanun eş anlamlısı nedir? Kanun kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Günlük basit yaşam pratiklerinde bile en çok ihtiyaç duyduğumuz dayanaklar kanunlardır. Tüm hak ve sınırlarımızı belirlediğimiz kanunlar bizim yaşam pratiklerimizi düzenler. Düzensiz bir yaşam insanların birbirlerini fiziksel, ruhsal olarak olumsuz etkilemelerine, medeni yaşam örneklerinden uzaklaşmalarına sebep olur. Buna karşın kanunlar tüm yaşamı hak ve ödevler şeklinde düzene sokar. Kanun kelimesi hem sesteş hem de eş anlamlıdır. Kanun eş anlamlısı kelime nedir?

Egitim 31-10-22 17:56

Neden eş anlamlısı nedir? Neden kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçemiz kelime açısından zengin bir dildir. Bazı kelimeleri çok fazla tekrarladığımızda anlatım bozukluklarına yol açabilir. Fakat bu kelimelerin eş anlamlılarını kullandığımızda herhangi bir anlam kaymasına sebep olmadan ve tekrara düşmeden birbirinden farklı cümleler kurabiliriz. Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerden oluşmaktadır. Neden kelimesi de eş anlamlı kelimeler arasında yer almaktadır. Peki, neden kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 31-10-22 17:44

Sebep eş anlamlısı nedir? Sebep kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Hayatın hemen hemen her alanında karşılaşılan sözcüklerden biri de sebep kelimesidir. Türk Dil Kurumuna göre anlamı şudur: “Bir şeyin olmasına veya belli bir hâlde bulunmasına yol açan şey” Türkçeye çeşitli dillerden geçen ve anlamının kapsayıcılığı nedeniyle sebebin eş anlamlısı birçok kelime vardır. Peki, sebep kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler nelerdir, cümle içinde kullanımı nasıldır?

Egitim 31-10-22 17:19

Kuru eş anlamlısı nedir? Kuru kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazımı farklı olan ancak aynı anlamı ifade eden kelimelere dilimizde eş anlamlı yahut anlamdaş kelimeler denir. Anlamdaş kelimeler cümle içinde birbirleri yerine rahatlıkla kullanılabilirler. Bu durum cümlede herhangi bir hataya sebep olmaz. Türkçede birden fazla kelimenin eş anlamı olan sözcük vardır. Bu kelimelerden bir ya da birkaçı genellikle farklı dilden alıntılanan kelimeler olarak karşımıza çıkar. Peki, kuru kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir, cümle içinde nasıl kullanılır?

Egitim 28-10-22 16:32

Sabah eş anlamlısı nedir? Sabah kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçedeki birçok kelime farklı dillerden gelip zamanla dönüşerek Türkçeleşmiştir. Bu kelimeler zaman içerisinde kullanımlarından dolayı farklı anlamlar da kazanabilir. Bir kelimenin birden fazla anlam kazanması eş anlamlı kelimelerinin de çeşitlilik göstermesine sebep olur. Sabah kelimesi de bu özelliklere sahip olan bir kelimedir. Arapça kökenlidir. Arapça kökenli olan sabah kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 24-10-22 17:33

Mevcut eş anlamlısı nedir? Mevcudun eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanımı

Dilimizde yazılış ve okunuş olarak farklı olmalarına rağmen aynı anlama gelen sözcükler bulunur. Bu kelimeleri eş anlamlı ya da anlamdaş kelime olarak isimlendiririz. Eş anlamlı kelimeler cümle içerisinde bir diğerinin yerine kullanılabilir. Bunu yapmak cümlenin anlamında bir bozulmaya sebep olmaz. Türkçedeki bu eş anlamlı kelimelerden bir tanesi de mevcuttur. Peki, mevcut kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 22-10-22 12:33

Minik eş anlamlısı nedir? Minik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler kullanılan cümlede herhangi bir anlam bozukluğuna sebep olmayan sözcüklerdir. Bu anlamdaş kelimeler cümle içinde birbirleri yerine kullanılabilmektedir. Gündelik yaşantımızda birçok kişi konuşurken veya yazışırken bu kelimeleri sıklıkla tercih etmektedir. Minik sözcüğü de bunlardan birisidir. Peki, minik eş anlamlısı olan kelimeler nedir?

Egitim 22-10-22 12:29

Parlak eş anlamlısı nedir? Parlak kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı sözcükler kullanılan cümlede herhangi bir anlam bozukluğuna sebep olmayan kelimelerdir. Bu kelimeler cümle içinde birbirleri yerine kullanılabilmektedir. Günümüzde birçok kişi günlük konuşmalarında veya yazışmalarında bu sözcükleri sıklıkla tercih etmektedir. Parlak sözcüğü de bu sözcüklerden biridir.

Egitim 18-10-22 09:49

Pay eş anlamlısı nedir? Pay kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede eş anlamlı sözcüklerin kullanım alanı çok geniştir. Birçok kelimenin, o kelimeyle aynı anlamı taşıyan anlamdaş kelimeleri bulunmaktadır. Bu kelimeler birbirleri yerine kullanılmakta ve kullanılan cümlede herhangi bir anlam bozukluğuna sebep olmamaktadır. Pay sözcüğü de bunlardan biridir. Bu sözcüğün birden fazla eş anlamlısı mevcuttur.

Egitim 18-10-22 09:46

Sade eş anlamlısı nedir? Sade kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı, bir diğer adıyla anlamdaş sözcükler, birbiri ile aynı anlama gelir fakat okunuş ve yazılışları farklıdır. Cümle içinde birbirleri yerine kullanılabilen eş anlamlı kelimeler cümlede anlam bozulmasına sebep olmaz. Türkçede pek çok sözcüğün eş anlamlısı vardır. Sade kelimesi de eş anlamlısı olan kelimelerden birisidir. Peki, sade kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 14-10-22 09:35

Marifet eş anlamlısı nedir? Marifet kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelime birden fazla anlama karşılık gelebilir. Kelimelerin kullanım amaçlarının değişiklik göstermesi kelimelerin yeni anlamlar kazanmasına sebep olmuştur. Kelimelerin farklı anlamlar kazanmasının yanı sıra dile devamlı olarak yeni kelimelerin girmesi eş anlamlılık durumunun oluşmasına zemin hazırlar. Bu bağlamda farklı yazılan ancak aynı anlama gelen kelimeler türeyebilir. Marifet kelimesi de dilimize Arapçadan gelmiştir ve eş anlamlıları vardır.

Egitim 07-10-22 17:51

Kere eş anlamlısı nedir? Kere kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde eş anlamlı kelimeler sıklıkla kullanılır. Eş anlamlı kelimeler birbirleri yerine kullanıldığı zaman cümle içerisinde herhangi bir anlam bozukluğuna sebep olmaz. Kere kelimesinin de eş anlamlıları mevcuttur. Kere sözcüğü dilimize Arapçadan gelmiştir.

Egitim 07-10-22 17:44

Kılavuz eş anlamlısı nedir? Kılavuz kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde eş anlamlı sözcüklerin kullanımı epey yaygındır. Bu sözcükler birbirleri yerine kullanılabilen ve kullanılan cümlede herhangi bir anlam bozukluğuna sebep vermeyen sözcüklerdir. Kılavuz kelimesi de bunlardan biridir. Eski Türkçeden dilimize gelmiş olan bu sözcük birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Egitim 03-10-22 17:08

Becerikli eş anlamlısı nedir? Becerikli kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede kelime köklerine eklenen ekleri sayesinde yeni kelimeler oluşur. Bazen bu kelimeler kökle aynı anlam doğrultusunda ilerler. Bazen de bambaşka kelimeler oluşabilir. Kelime köklerine eklenen ekler, zaman içerisinde kökleri ve kelime gövdesinin değişmesine sebep olur. Becerikli kelimesi de bu kelimelere örnektir. Peki, becerikli kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-22 17:37

Çevik eş anlamlısı nedir? Çevik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe geniş kelime haznesiyle dünyanın zengin dillerinden birisidir. Türkçe, başka dillerle etkileşime girerek bünyesine çok sayıda kelime kazandırmıştır. Türkçenin kelime haznesinin geniş olmasından kaynaklı farklı kelimelerin de türemesine sebep olmuştur. Çevik kelimesi, Farsçadan Türkçeye kazandırılmıştır. Peki, çevik eş anlamlısı nedir?

Egitim 02-09-22 17:44

Başlangıç eş anlamlısı nedir? Başlangıç kelimesinin eş anlamlısı ve cümle içinde örnek kullanım

Başlangıç kelimesinin eş anlamlısı olarak 4 adet karşılığı bulunmaktadır. Bu kelimeler başlangıç kelimesi ile aynı anlama gelmekte ve cümle içerisinde kullanıldığında anlam bozukluğuna sebep olmamaktadır. Cümlenin gidişatına göre başlangıç kelimesinin anlamdaş kelimeleri kullanılabilir. Başlangıç kelimesinin eş anlamlısı nedir? Başlangıç eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-22 22:26

Bütün eş anlamlısı nedir? Bütünün eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçedeki birçok kelimenin birden fazla karşılığı vardır. Son derece zengin bir dil olan Türkçe, sadece kelimelerin asıl anlamlarının çeşitliliği açısından değil, eş anlamlı kelimelerin çokluğu açısından konuşma ve yazma dilinde farklı alternatiflere sahiptir. Kelimelerin farklı anlamları, eş anlamlarında da çeşitliliğe sebep olur. Bütün kelimesi de bu özelliklere sahip kelimelerden bir tanesidir. Bütün kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte bütün eş anlamlısı kelime...

Egitim 04-08-22 07:15

Ahali eş anlamlısı nedir? Ahalinin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanımı

Eş anlamlı kelimeler; metinleri ve diyalogları zenginleştirilmek için kullanılır. Türkçe diline eş anlamlı kelimeler zenginlik katar. Ahali kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler ile günlük hayatta çok karşılaşılır. Cümlelerin içerisinde ahali kelimesi yerine eş anlamlıları kullanılabilir. Bu durum, anlam bozukluğuna sebep olmaz. Ahali eş anlamlısı nedir?

Egitim 16-07-22 09:43

Zil ne demek? Zil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Zil kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Zil TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:56

Ulus ne demek? Ulus kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Ulus kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Ulus TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:48

Tart ne demek? Tart kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Tart kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Tart TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:47

Terbiye ne demek? Terbiye kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Terbiye kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Terbiye TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:46

Toy ne demek? Toy kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Toy kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Toy TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:46

Soket ne demek? Soket kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Soket kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Soket TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:45

Susta ne demek? Susta kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Susta kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Susta TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:44

Pisi ne demek? Pisi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Pisi kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Pisi TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:42

Peş ne demek? Peş kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Peş kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Peş TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:42

Re ne demek? Re kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Re kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Re TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:40

Kurumlanmak ne demek? Kurumlanmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Kurumlanmak kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Kurumlanmak TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:37

Yaslanmak ne demek? Yaslanmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Yaslanmak kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Yaslanmak TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:36

Yumurtalık ne demek? Yumurtalık kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Yumurtalık kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Yumurtalık TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:35

Kış ne demek? Kış kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Kış kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Kış TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 24-05-22 10:32