HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Domates çimlendirme nasıl yapılır, çimlendirme sonrası ne yapılır? Domates çimlendirme nasıl olur, hangi ayda yapılır?

Genel olarak günlük öğünlerde yerini alan domates, kahvaltılarda ve yemeklerde sıklıkla tercih edilmektedir. Domates geniş bir alanda üretilip, büyük bir kitle tarafından da tüketilmektedir. Domates içerik olarak vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Domates yetiştirilmesi çok zor olmayan bir besindir. Ev ortamında da üretilebilen domates, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında üretilir. Domates çimlendirme sonrası ne yapılır?

Domates çimlendirme nasıl yapılır, çimlendirme sonrası ne yapılır? Domates çimlendirme nasıl olur, hangi ayda yapılır?

Domates, hem lezzeti hem de vitamin içeriği ile önemli bir besindir. Genel olarak yaz aylarında daha çok tüketilen domates doğru çimlendirme tekniği ile evlerde de yetiştirilebilir. Domates yetiştirebilmek için doğru şartlar sağlandığı zaman kolaylıkla domates yetiştirilebilir. Domates yetiştirebilmek için toprağın yapısı ve toprağın sıcaklığı da önemlidir. Domates tohumları doğru şekilde çimlendirilip ardından filizlendiğinde doğru toprağa ekilir. Toprağa ekimi sonrasında düzenli sulama ve bakım ile meyve vermeye başlayacaktır. Domates yetiştirmek için önemli bir husus domatesin çimlendirilmesidir.

Domates çimlendirme nasıl olur?

Domates insan sağlığı için çok faydalı bir meyvedir. Domatesin içeriğinde bulunan çeşitli vitamin ve mineraller insan vücudu için önemli olan ihtiyaçları tamamlamaktadır. Bunun yanında domates her eve düzenli alınan ve genel olarak lezzeti ile tercih edilen bir besindir. Tarlalarda çok geniş alanlarda yetişebilen domates aynı zamanda evde ya da saksıda da yetişebilir. Domates yetiştirmek için dikkat edilmesi gereken hususlar sağlandığında verimli bir şekilde domates üretimi sağlanabilir. Domates yetiştirebilmek için domates tohumunu çimlendirebilmek önemli bir noktadır.

Hızlı bir şekilde domates tohumu çimlendirmek istendiğinde domates tohumunu bir gün suda bekletmek gerekir. Domates tohumunu uygun koşullar altındaki toprağa ekip üzerini örtmek gerekir. Tohum toprağa ekildikten sonra düzenli bir şekilde sulanmalı ve toprağın nemli tutulması gerekir. Domates tohumlarının 15-20 gün gibi bir süre içinde çimlenmesi beklenir. Domates tohumları çimlendikten sonra 5 cm civarına geldiğinde geniş bir saksıya veya bahçeye ekmek mümkündür.

Domates çimlendirme hangi ayda yapılır?

Domates yetiştirmek için öncelikli olarak tohumları doğru bir şekilde çimlendirebilmek gerekir. Tarlada ya da evde domates yetiştirmek istendiğinde domatesi çimlendirmek hususunda bilgi sahibi olmak gerekir. Tohumun çimlendirilmesi için doğru zamanın beklenmesi gerekir. Domates ekmek için en uygun mevsim ilkbahar ve yaz aylarıdır. Genel olarak yaz aylarında yetiştirilen domatesler daha verimli ve lezzetli olmaktadır. Domates yetiştirmek için sıcak ortam olması önemlidir. Domates meyvesi soğuğa dayanıklı bir bitki değildir. Domates tohumu çimlendirmek için en uygun aylar ise mart nisan ayları olarak belirtilir. Bu aylarda tohum çimlendirilip ilkbahar yaz aylarında ise ekimi gerçekleştirilebilir.

Domates çekirdeği ekilir mi?

Domates yetiştirilmesi kolay gibi görünse de doğru adımlar izlenmediği takdirde istenen verim alınmayabilir. Domates yetiştirmek için uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Domates tohumu hazır bir halde alınabileceği gibi domatesten elde edilen tohum ile de yetiştirilebilir. Domates çekirdeği ile yetiştirme yöntemi genel olarak sıklıkla tercih edilebilir. Domates çekirdeği toprağa ekilebilir. Domates yetiştirmeye uygun ısıda olan toprağa ekilir ve ardından bu çekirdeklerin üstü örtülür. Fidenin bir torba yardımı ile kapatılması da süreci hızlandırabilir. Toprağı nemli tutmak da bu süreçte önemli bir noktadır.

Domates çimlendirme sonrası ne yapılır?

Domates yetiştirmek için öncelikli olarak yapılması gereken çimlendirme işleminin doğru yapılmasıdır. Domates tohumunu çimlendirip toprağa ektikten sonra düzenli sulama ve güneşli ortam sağlama işlemlerini yerine getirmek gerekir. Domatesin ekildiği toprağın özelliği ve nemli olması da önemli bir unsurdur. Domates fidesinin nemli olması ve gerektiği kadar sulanması sayesinde çok daha verim alınacaktır. Sulamada aşırıya kaçılması da ürünü olumsuz etkileyecektir.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler