Kuzu Kulagi Otu Haberleri

Özgür Özel'den 'rakı fiyatı' açıklaması! ''Bir litre rakı 140 TL olacak''

CHP lideri Özgür Özel iktidarda 10 yıl kalmaları halinde Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne gireceğini ve fiyatlarda alım gücünü yükselteceklerini belirtti. İktidara geldiklerinde ekonominin durumunu düşünerek, şu anki maaş üzerinden hesap yapan Özel, ‘‘Masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil 50 lira, dana kıyma 55, kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira’’ dedi.

Finans 2024-09-17 15:25:03

Tarhun otu faydaları nelerdir? Tarhun otu nelere iyi gelir?

Doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki, çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzlerce yıldır kullanılmakta ve hatta gelişen tıp ile birlikte tedavi süreçlerinde kullanılan ilaçlara hammadde olmaktadır. Bunlardan biri de yemeklere kattığı lezzetle de bilinen ve sevilen tarhun otudur.

Haber 2024-09-07 17:05:05

Meşhur kebaba alternatif ürettiler! Yarı fiyatına geldi 'Aynı lezzet, bütçesi uygun olmayanlar bunu tercih ediyor'

Tokat’ta bir lokanta, et yemeyen müşterilerinin talepleri üzerine Tokat Kebabına alternatif bir kebap türü geliştirdi. Kanatla denen bu kebap hem tadı hem de fiyatıyla memnun etti. İşletme sahibi "Et yemeyenlere tavukla aynı lezzeti tattırmaya gayret gösteriyoruz. Yine kuyruk yağı, yine patates, yine patlıcan var. Aralarda kuzu eti yerine kanat kullanmaktayız. Bütçesi uygun olmayan kardeşlerimiz de bunu tercih edebiliyorlar. Fiyat hemen hemen diğeriyle neredeyse yarı yarıyadır" dedi.

Finans 2024-07-27 10:46:23

Açlık otu ne işe yarar, faydaları nelerdir? Açlık otu neye iyi gelir?

Baklagiller familyasından bir bitki olan açlık otu iki çeneklidir. Açlık otu halk arasında erkek sinameki ya da deve gözü isimleri ile de anılmaktadır. İnsan sağlığına olan faydaları da çeşitlilik gösterir. Peki, açlık otu ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

Haber 2024-07-11 20:49:39

Çörek otu faydaları nelerdir? Çörek otu neye iyi gelir?

Birçok hastalığın tedavisinin ya da bu hastalıkları destekleyici alternatif tedavi yöntemlerinin doğada kolayca ulaşılabilen bitkiler, sebzeler ya da meyvelerden geldiği kabul edilir. Çörek otu da doğada bulunan ve şifa kaynağı kabul edilen bitkilerden biridir. Ancak her şey gibi çörek otunun da doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekir.

Haber 04-07-24 20:57

Çörek otu yağı faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nelere iyi gelir?

Dünya çapında bilinen ve kullanılan, mutfaklarda özellikle hamur işlerinin üzerine serpilen çörek otu, aslında son derece faydalı olduğu bilinen; tohumundan, yağından faydalanılan bir bitkidir. Baharat olarak kullanılmasının yanı sıra alternatif sağlık ürünleri olarak da bir uzman doktora danışma şartıyla kullanılabilir. Peki, çörek otu yağı faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nelere iyi gelir?

Haber 04-07-24 17:27

Bursa'da 33 kuzu çaldıkları öne sürülen 4 şüpheliden 2'si tutuklandı

Afyonkarahisar'dan Bursa'ya küçükbaş hayvanlarını satmak için gelen besicinin 33 kuzusunu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurthaber 26-06-24 10:34

Nefis şah pilavı tarifi: Azerbaycan şah pilavı tarifi nasıl yapılır?

Şah pilavı tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından merak edildi. İçeriğinde bulunan kuzu eti, kestane, kuru kayısı, kuru üzüm ve safran gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzet deneyenlerden tam puan alıyor. Evde şah pilavı hazırlamak oldukça kolay. Peki, şah pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 10-06-24 15:02

Toplamak için 200 kilometre yol gidiyorlar, günlerce yaylada kalıyorlar! Kilosu 100 liradan satılıyor

Şırnak’ta ’sirik’ otu mesaisi... Vatandaşlar peynir içine katılan sirik otunu toplamak için 200 kilometre yol gidiyor. Toplanan sirik otunun kilosu ise 100 liradan satılıyor.

Finans 29-05-24 14:50

Mevsimi geldi: Tüm zamanların en şifalı bitkisi! 'Binbir kılıç otu' olarak da biliniyor... Vücutta yara, yanık ve iz bırakmıyor

Tüm zamanların en şifalı bitkisi olarak kabul edilen ve doğal ortamda Mayıs-Haziran aylarında altın sarısı çiçekleri ile dikkat çeken Kantaron bitkisinin tüm dünyada en fazla alınıp satılan ve ihracatı yapılan bitki olduğu açıklandı.

Haber 26-05-24 15:12

Patlıcan kapama tarifi: Patlıcan kapama nasıl yapılır?

Kapama yemeği Türk mutfağına has bir yemektir. Genel olarak üzeri çeşitli malzemeler ile kapatılan kuzu eti yemeği kapama olarak adlandırılır. Her sofraya yakışan patlıcanla da kapama yapılabilir. İşte ziyafet sofralarınızda sunabileceğiniz Patlıcan kapama tarifimiz!

Yemek 21-05-24 03:47

Her derde deva: Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Hastalıklardan korunmak ve hızlıca iyileşmek için bağışıklık sistemini her zaman güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra şifalı karışımları tüketmek de etkili oluyor. Tıbbın babası olarak da bilinen Hipokrat, çörek otunun ilk savunucularından biri olarak biliniyor. Her derde deva olan bal ve çörek otu bir araya geldiğinde şifalı bir ilaca dönüşüyor. Vücuttaki yorgunluğu da alan bu karışım birçok hastalığa karşı kalkan oluyor.

Manşet 17-05-24 14:23

Siirt’te peynir yapımında kullanılan ’Sirik’ otu tezgahlarda

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde ’Sirik’ olarak bilinen doğal peynir otu tezgahlardaki yerini aldı.

Yurthaber 13-05-24 11:37

Hakkari'de tipiye yakalanan kuzu ve oğlakları araçlarına alarak kurtardılar

Hakkari'de tipiye yakalanan sürüdeki kuzu ve oğlaklar, Durankaya beldesinde görevli okul müdürleri ve antrenörler tarafından araçlarına alınarak kurtarıldı.

Yurthaber 07-05-24 15:06

20 günlük kuzu sahibinin peşinden ayrılmıyor

Bursa'da 20 günlük kuzu, sahibi Şerif Mert'in peşinden bir an olsun ayrılmıyor.

Yurthaber 30-04-24 11:06

Şifa deposu: Çiğ bile yeniyor, dağlarda kendiliğinden yetişiyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları

Bitlis’in Tatvan ilçesinde baharın gelişiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen kenger otuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yol kenarlarında, bahçelerde ve tarlalarda görülebilen kenger otu, ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir. Kenger otu ayrıca Orta Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde de yetişir.

Kadin 29-04-24 14:09

Yaylaya ot toplamak için gitti, bir daha geri dönmedi! Betül'ün cansız bedeni bulundu

Sakarya'da yaylaya giden 27 yaşındaki Betül Kurt'tan bir daha haber alınamadı. Kaldırık otu toplamak için yaylaya giden Erhan Sofuoğlu akşam saatlerinde bir ceset gördü ve sağlık ekiplerine haber verdi. Hayatını kaybeden kadının Betül Kurt olduğu tespit edildi. Kurt'un dün akşam saatlerinde yaylaya geldiği öğrenilirken, ceset otopsi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Ön Otopsi Merkezi'ne gönderildi.

Haber 21-04-24 18:39

Haftada 1 kez pişiyor, yiyen vazgeçemiyor! Porsiyonu 140 lira

Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya başladı. Haftada bir kez köz ateşinde yaklaşık 7 saat pişen hindi boynu eti, kuzu eti lezzetinde olmasıyla dikkat çekiyor. Önce merak edip bu lezzeti deneyen vatandaşlar, daha sonra 'Bu gerçekten hindi eti mi?' diye sormaktan kendini alamıyor. Porsiyonu 140 liradan satılan hindi boynu etini, yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Haber 21-04-24 11:30

Böylesini görmemişler... Fransa'dan 120 bin sipariş verdiler! Kadınlar üretiyor! Tanınmış firma sahibi kalkıp Burdur'a kadar geldi

Burdur'da 5 yıl önce hayata geçirilen El Dikimi Top Üretimi Projesi sonrası kooperatifleşen kadınların kuzu derisinden ürettiği bocce toplarına Fransız firmadan 20 bin set (120 bin adet) sipariş geldi. Fransız firmanın sahibi iş insanı Sebastien Magnan, atölyeyi ziyaret ederek top dikim çalışmalarını inceledi. Sebastien Magnan, "Yaklaşık 15 yıldır tekstil ve diğer sektörlerde iş yaptım. Şu ana kadar gördüğüm en temiz atölyelerden biri. Çalışanlar gerçekten profesyonel" dedi.

Kadin 19-04-24 10:46

Yoğun talep var! Kendiliğinden yetişiyor, zor şartlarda toplanıyor... Romatizma, şeker ve tansiyona birebir

Tunceli’nin yüksek rakımlı dağlarında kendiliğinden yetişen, bölgede ‘gulik’ otu diye isimlendirilen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. Bu organik şifalı bitki, hem lezzeti hem de şifalı olması sebebiyle vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Kadin 17-04-24 12:13

Bin bir zahmetle toplanıyor, vatandaşlar yoğun talep gösteriyor

Tunceli’nin yüksek rakımlı dağlarında kendiliğinden yetişen, bölgede ‘gulik’ otu diye isimlendirilen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı.

Yurthaber 17-04-24 11:39

Kızıl eğrelti otları Kızılırmak Delta'sında su yüzeylerini kapladı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yayılış gösteren kızıl eğrelti otu (azolla filiculoides), deltadaki su yüzeylerini kızıla bürüdü.

Yurthaber 03-04-24 11:57

Bu ot sigara bağımlılığından kurtarıyor! Ramazan ayında oruçlu tiryakilerin imdadına koşuyor

Sigara tiryakilerinin sigara bırakabilmek için kullandıkları Karabaş otu, Ramazan ayında oruçlu tiryakilerin sigara ihtiyacını azaltıyor.

Haber 26-03-24 12:00

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor! Kilosu 900 liraya çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı. Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi.

Haber 26-03-24 11:59

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor

Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı.

Yurthaber 26-03-24 11:22

Büyük bir kuzu balığı yakaladığını düşünüp sevindi... Yaklaşınca şaşkına döndü! Bir anda göz göze geldi

Antalya’da denizden yaklaşık 200 metre açıkta balık avlayan Ali Varol isimli amatör balıkçının oltasına 25 kilo ağırlığında köpek balığı takıldı. Köpek balığını görünce şaşkınlık yaşayan Ali Varol, şaşkınlığı atlatıp misinayı çekmeye devam ederken, misinayı koparan balık gözden kayboldu.

Haber 14-03-24 17:42

Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Türk kebaplarından biri de patlıcan kebabıdır. Sığır ya da kuzu etinden yapılmış olan kıyma ile hazırlanan bu yemek bayram sofralarından öğünlere çeşitli pilav ve salatalarla birlikte servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifimiz.

Yemek 13-03-24 22:50

Kırkkilit otunun faydaları nelerdir, kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu romatizmada nasıl kullanılır?

Geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kırkkilit otu da bu bitki türleri arasında olmakla birlikte şifalı bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Equisetum olan bu bitki, atkuyruğugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir. Kendine yeşil rengiyle öne çıkan bu bitkinin sağlık üzerinde çeşitli yararları vardır. Peki, kırkkilit otunun faydaları nelerdir, ne işe yarar ve romatizmada nasıl kullanılır?

Haber 13-03-24 18:11

Canan Karatay'dan çarpıcı balık uyarısı: Balığı unlayıp kızartmak bakın neye sebep oluyormuş! Karadenizliler bana kızmasın

Sağlıklı yaşam hakkında yapığı uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk halkı genel olarak balığı unlayıp kızartmayı tercih ediyor. Canan Karatay'a göre balığı bu şekilde pişirmek büyük tehlikeye yol açıyor. Öte yandan kırmızı et konusuna da değinen Karatay, soslu kırmızı etlerin kanserojen madde içerdiğini ancak bizim halkımızın tükettiği kuzu eti, dana kıyma gibi ürünlerin zararsız olduğunu belirtti.

Haber 11-03-24 07:06

İzmir'deki 1000 liralık sandviç gündem oldu! İçindekiler bilindik fiyatı şaşırtıcı: Kuzu kulağı, slayze domates...

Sosyal medyada 'musti.geziyor' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişinin İzmir Bostanlı'daki bir sandviç dükkanındaki siparişi popüler oldu. 1000 lira değerindeki sandviçi deneyen kullanıcı, "Çok çok iyi. Burada mutlaka bu sandviçi yemelisiniz" dedi. Sosyal medyadan yorumlar gecikmedi.

Trend 06-03-24 14:13

Isırgan otu faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Isırgan otu nasıl tüketilmeli?

Geçmiş zamanlardan günümüze kadar sağlık için çok fazla farklı ot ve bitki türlerinden yararlanılır. Isırgan otu da bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Geleneksel tıp alanında yaygın olarak kullanılan ısırgan otu, klasik tedavi yöntemlerini destekleyici niteliğe sahiptir. Tam bir şifa kaynağı olarak tabir edilen ısırgan otunun sağlık bakımından sayısız faydası mevcuttur. Peki, ısırgan otu faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir? Isırgan otu nasıl tüketilmeli?

Haber 02-03-24 18:49

Zam üstüne zam isyan ettirdi! Kırmızı et fiyatları indirime o tarihte mi gidiyor? 3-5 firma tırmandırıyor

Ramazan yaklaşırken kırmızı et fiyatlarındaki artış gündemde. Son dönemde kuzu ve danaya üst üste gelen zamlar isyan ettirdi. Rekabet Kurumu konuyu gündemine alırken kırmızı et üreticileri birkaç büyük firmanın kırmızı et fiyatlarını özellikle bazı illerde tırmandırdığını söyledi. Peki kırmızı et fiyatlarında artış devam edecek mi? "Suni piyasa"yı işaret eden üreticiler tarih vererek indirim beklentisini açıkladı.

Finans 01-03-24 14:14

10 kuzusu telef olan çiftçiye, kamyonet dolusu çifte mutluluk

Antalya’da sahipsiz sokak köpeklerinin saldırdığı 10 kuzu telef oldu.

Yurthaber 01-03-24 14:07

Bakan Yumaklı: Buzağının yanı sıra kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladı. Yumaklı, hayvancılıkta yeni ve etkin bir destekleme modeline geçileceğini belirterek, "Buzağının yanı sıra, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz" dedi.

Finans 26-02-24 13:03

İbn-i Sina'nın reçeteleri arasında saklıymış! Kalorisi yok denecek kadar az... Kilo vermeyi hızlandırıyor, beyni çalıştırıyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, modern tıbbın temel taşlarını koyan İbn-i Sina'nın bin yıllık sağlık reçeteleri halen güncelliğini koruyor ve pek çok kişi tarafından uygulanıyor. İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce "Beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı" diye anlattığı kuzu kulağı da sayısız faydaya sahip. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve zayıflamak isteyenlerin de listeye aldığı kuzu kulağı içeriğindeki antioksidanlar ve vitaminlerle sayısız faydaya sahip.

Kadin 26-02-24 12:14

Karabaş otunun faydaları nelerdir? Karabaş otu hangi hastalığa iyi gelir, kimler kullanamaz?

Karabaş otu şifalı bitkiler arasında bulunan önemli bir bitki çeşididir. Bilimsel ismi Lavandula stoechas olan bu bitki, ballıbabagiller ailesine mensuptur. Geçmiş dönemlerde alternatif tıp alanında yaygın olarak kullanılan bu bitkinin bünyesinde pek çok önemli vitamin ve mineral vardır. Görüntüsü çalıyı andıran bu bitki, çok senelik bitki türlerinden biridir. Peki, karabaş otunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve kimler kullanamaz?

Haber 23-02-24 18:36

Kırmızı ette fiyat artışı durdurulamıyor: 40 günde 60 lira arttı!

Kırmızı etteki fiyat artışları devam ediyor. Önceki gün kuzu ve dana karkasın kilogramına 20 lira zam geldi.

Finans 13-02-24 11:21

Muş'ta karla kaplı köylerde besiciler hayvanlarına kızakla ot taşıyor

Muş'ta karlı kaplı köylerde yaşayan besiciler, yazın biçtikleri otu kızakla taşıyarak hayvanlarını besliyor.

Yurthaber 12-02-24 13:39

Görenler şaşkına dönüyor! Çenesi ve sol gözü olmayan kuzu...

Konya'da sol gözü ve çenesi olmayan kuzu görenleri adeta şaşkına çeviriyor.

Haber 10-02-24 17:44

Kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi! Evde pratik kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi, Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılır. Şekli itibariyle simidi andıran kandil simidi susamlı ve sade çeşitleriyle ikram edilir. Hakiki kandil simidi tarifinde mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılan kandil simidi tarifi merak ediliyor. İşte kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 06-02-24 15:16

Annesinin reddettiği kuzu Aykızı veterineri biberonla besliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin misafiri olan ve annesinin emzirmeyi reddettiği kuzu "Aykız"ı veteriner sağlık teknikeri biberonla besliyor.

Yurthaber 30-01-24 11:07

Altın otu nedir, faydaları nelerdir? Altın otu neye iyi gelir?

Bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde, sağlıklı beslenmeyi tercih eden bireyler tarafından ya da kişilerin günlük, haftalık veya aylık kişisel bakım rutinlerinde kullanılan çeşitli doğal ürünler vardır. Çoğu kişi kimyasal içeren ilaçlar ya da doğal olmayan besinler yerine bu ilaçların hammaddesi olarak kullanılan meyveleri ya da bitkileri kullanmayı tercih edebilir. Ancak bu tür durumlarda bu alanda uzman bir doktora danışılması olası riskleri ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

Haber 13-01-24 00:25

'Eskiden yüzüne bakılmazdı, şimdi etten pahalı' Faydaları fark edilince fiyatı eti bile solladı! Gören geri dönüyor 'Daha da artacak'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.

Finans 06-01-24 10:11

Bu otlar sadece Ege pazarında bulunuyor

Aydın’ın dağlarında kendiliğinden yetişen ve sadece Ege pazarlarında bulunabilen iğnelik, turp otu, dalgan otu, ekşi kulak gibi birçok türdeki otlar pazar tezgahlarını süslerken, sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Yurthaber 02-01-24 11:59

Ayrık otu nasıl yazılır? Ayrık otu ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Geçmiş uygarlıklardan dilimize türeyerek geçen pek çok sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler sayesinde dilimizde var olan kelime sayısı bir hayli fazladır. Bu sözcükleri yazım kurallarına uygun bir biçimde kullanmak son derece önemli bir konudur. Özellikle ayrı veya bitişik yazılan sözcüklerde yaygın olarak yazım hatasına rastlanılmaktadır. Ayrık otu sözcüğü de yazımında sıklıkla yanlışlık görülen kelimelerden biridir. Peki, ayrık otu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 09-12-23 19:21

Kuzu etine 25 liralık zam geldi! Bu hafta bir kez daha değişecek: Kilosu 680 lirayı bulabilir...

Kuzu etine dün itibarıyla yeni bir zam geldi. Halihazırda 15 gün önce artan kuzu karkas et fiyatları 245 liradan 290 liraya çıktı. Bu hafta bir zam daha yapılması beklenirken, kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatının kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkacak. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya raflarda yer bulacak.

Finans 27-11-23 08:23

Fiyatı eti solladı! Kilosu 420 TL’ye yükseldi: Anlamadığımız bir konu

Diyarbakır’da günlük yaklaşık 4 ton tüketilen ve coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi. Fiyatı, kilosu 390 TL olan eti geçen ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılmaya başlandı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, “Anlamadığımız bir konu, bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık" dedi.

Finans 26-11-23 12:52

Masterchef'te tünelden önce son çıkış! Seni övmeye gelmiyor dedi aldığı yanıt şoke etti: Herkes haddini bilecek!

MasterChef All Star'da ipler iyice gerildi. Dünyaca ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu yarışmacılardan eleme oyunu için bottarga ve kuzu kulağından yemek yapmalarını istedi. Oyun sırasında espri niyetine sarf edilen sözler bardağı taşırdı. Batuhan'ın Kıvanç'a yaptığı göndermenin ardından gerginlik yaşandı. Batuhan "Seni övmeye gelmiyor" dedi, Kıvanç "Herkes haddini bilecek burada" sözleri ile ona sert çıktı.

Magazin 26-11-23 08:30

Faydaları saymakla bitmiyor! Duyan aktara koşuyor! Hem tansiyon dengeleyici hem de zahmetsizce zayıflatıyor

Diyet yapan birçok kişi ya hiç kilo veremediklerini ya da verdikleri kiloları geri aldıklarını ifade ediyor. Fazla kilolar yalnızca görüntü açısından değil sağlık açısından da sıkıntı oluşturabiliyor. Doğal ilaçlardan biri olan açlık otunun faydalarını duyanlar ise deyim yerindeyse aktara koşuyor. Bağırsakların rahat çalışmasını sağlayan açlık otu bitkisi zayıflamaya da yardımcı oluyor.

Haber 20-11-23 09:34